משבר במטבח

ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

משבר במטבח

שליחה על ידי ורד_לב* »

בורגול עם בטטה ועלים ירוקים

מבשלים בורגול (מקמח מלא כמובן ;-) ) בכמות כפולה של מים עם קוביות קטנות של בטטה (תלוי כמה רוצים ואוהבים. בכוונה לא כותבת כמות).
כשזה מוכן מוסיפים עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, סלרי, שמיר, שומר, בצל ירוק), שמן זית, מלח, זעתר וסומק (בטעות נשפך לי יותר מדיי סומק, אבל יצא טעים).
מערבבים היטב!

סלט גזר, אפונה וטופו

חותכים עיגולי גזר דקיקים, מוסיפים אפונה ירוקה טרייה שבורה לחצאים, או שלישים וקוביות טופו שעמדו במשרה של (וזה גם הרוטב):
שמן זית, רוטב סויה, בצל ירוק, דבש וחרדל דיז'ון. אפשר גם רוטב צ'ילי ושום למי שרוצה.
מפזרים מעל צנוברים ומערבבים!
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

כמו בכל אמנות, גם בבישול צריך לפעמים זיק של השראה שיגיע מהמקום הכי לא צפוי ויצית את הדמיון והאש בכיריים.
ולפעמים הזיק הזה פשוט לא מגיע. העיניים מסיירות על מדפי הפתיתים והפסטה, מתגרדות על הקישואים במקרר, מתייבשות על האורז המלא בצנצנת ומזילות דמעות משעמום.
אני מזמינה את באי האתר לספר (מתי שמתחשק להם, לא חייבים עכשיו (-: ), מה בישלתם היום לצהריים.
מנסיוני, מספיק שמישהי תגיד לי בטלפון "בישלתי היום קוביות טופו עם בצל ירוק שחבל על הזמן" והדמיון כבר מתחיל לעבוד וגם החשק לבשל.
אז בבקשה ותודה ובתאבון {@
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יואו! אני לא מאמינה! רציתי היום לפתוח דף מה בישלתי אתמול בדיוק בנושא זה (ולא פתחתי כי אין לי אומץ). ממש בתיה-איזו-טלפתיה

מתחילה:
אתמול הכנתי
אורז עם תבלינים
אורז רגיל לבן (2 כוסות מושרות חצי שעה), בלי לטגן, זרקתי פנימה כמה תרמילי הל, 3 מקלות קינמון, גירדתי כורכום, חופן צימוקים ופלפל שחור. הרתחתי הנמכתי, יצא מעולה.

מרק גזר
טיגנתי שני בצלים בטיפה חמאה, הוספתי קוביות של 7 גזרים גדולים עם עוד קצת חמאה, טיגנתי קצת, הוספתי קצת עלי כרישה, כמה עלי מנגולד חתוכים (זה מה שהיה במקרר), 4 שיני שום כיסיתי במים, הבאתי לרתיחה ובישלתי. בסוף טחנתי עם בראון. יצא ממש טעים (אפשר להוסיף חופן אורז בשלב המים וחלב בטחינה)
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ענת - בישלתי היום קוביות טופו עם בצל ירוק שחבל על הזמן ויצא מעולה!

נו, יש לך חשק?

טוב, אז בעצם, השריתי קוביות טופו ברוטב סויה חצי שעה וטיגנתי ככה עם כף שמן רגיל במחבת טפלון ויצא חבל"ז
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

מה בישלתם היום לצהריים.
גם אני, גם אני! בדיוק לפני שבוע חשבתי שאולי כדאי לי לפתוח דף חדש עם הכותרת הזו!
מה בישלתם היום לצהריים
בדיוק בגלל שהרגשתי- 'בצורת יצירתית' במטבח.....
תבורכי ענת.

אז תרומתי להיום: זר ירקות מאודים
על 'פרח אידוי' אידיתי חתיכות מכל הירקות שהיו בבית (קולורבי, קישוא, המון גזר, בצל, שורש סלרי)
כל אחד בחר לו מהסיר את הירקות שהוא אוהב והניח על 'מצע' האורז הישן(משלשום) שהיה במקרר.
קצת רוטב סויה על המנה ונהיית ארוחת צהריים מהירה וטעימה .

ועוד משו (מהרדיו) שהכנתי לארוחת שבת: שיקשוק של עוף, תפ"א ותבלינים בתנור
כמה חתיכות חזה עוף- מניחים במרכז של תבנית פיירקס גדולה.
כל השיניים מראש של שום שלם (או שניים)- מפזרים סביב.
שקית תפ"א קטנטנים שטופים ולא קלופים- גם, מפזרים סביב.
חצי כוס מיץ לימון (מהעץ)
חצי כוס שמן זית
מלח-פלפל
לשקשק ביחד ולבזוק (חצי מהכמות!)על הכל.
כמה ענפי רוזמרין- ולתנור.

את חצי הכוס הנותרת להוסיף ל סלט ירקות רענן - והרי לך עוד ארוחה קלה, מהירה וטעימה.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אתמול הכנתי
פסטה ברוטב פטריות עם שמנת ובצל .
היום אכלנו בגן פלאפל , סלטים, חומוס, צ'יפס ופיתות.

דרך אגב אני מכינה לפי שיטת הפלייליידי תפריט שבועי של כל יום ויום. לארוחות צהריים וערב.
ואני עומדת בו !!!
אז אין לי את הבעיה : מה נבשל היום?
יונת_א*
הודעות: 54
הצטרפות: 11 מרץ 2004, 00:38
דף אישי: הדף האישי של יונת_א*

משבר במטבח

שליחה על ידי יונת_א* »

אתמול אכלנו:
מרק כתום בקלי קלות

מטגנים בצל
מוסיפים גזר ודלעת חתוכים
פטרוזיליה/כוסברה קצוצים דק
כמה שיני שום
מלח, פלפל
לא יותר מדי מים, כדי שיצא סמיך.
כשהמרק מוכן מרסקים בבלנדר יד

(כשנחה עלי הרוח אני עושה גם מרק אפונה סמיך , ושמה לכל אחד משניהם, וכך יש "מרק שני צבעים" - כמו שילדי קוראים לו)
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

משבר במטבח

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

היום הכנתי לארוחת צהריים סתם איזה פתיתים עם טבעול חסר השראה, כי ידעתי שסעודת יום העצמאות תהיה מושקעת.
והנה התפריט:
שניצל עוף
תפו"א קטנים בתנור עם שמן זית וזעתר ומלח גס (הדבר הכי טעים בעולם, אם תשאלו אותי) וכשמוציאים מפזרים מעל שמיר קצוץ
סלט עגבניות מלפפונים חסה בצל סגול ושומר , חתוך דק דק כמובן,
טחינה עינן ריחנית ו פיתות .
מנה אחרונה כמובן אבטיח ו ארטיק (מעשה בית).

למחר ל על האש הכנתי מרינדה עם רוטב סויה, שמתי בתוכה חזה עוף קטן חתוך לקוביות, בצלים סגולים חתוכים גס ופטריות שמפיניון טריות חצויות. בנוסף מתוכננות קציצות הודו עם פטרוזיליה. אדווח תוצאות.
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

משבר במטבח

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

ויי, אתן אוכלות כל-כך בריא! אצלנו היו סתם שניצלים שגרתיים , סלט (עגבניות, מלפפונים, שמן זית ומיץ לימון), ולקינוח מאפינז עם נטיפי שוקולד בהשראת מונו נוקי בדף עוגות ועוגיות . מחר יהיה על האש (שיפודים ברוטב טיקה הודי , עוף ברוטב טריאקי ), סלט כרוב ופיצוחים של חמותי, סלט עגבניות רוסי ו עוגת שוקולד .
אבא_של_יסמין*
הודעות: 22
הצטרפות: 31 מרץ 2004, 17:53

משבר במטבח

שליחה על ידי אבא_של_יסמין* »

כוסמת עם ירקות
מטגנים :
בצל, שום, גזר, סלרי
מתבלים
שוטפים כוס כוסמת.
לקלות אותה בסיר
עגבניה מרוסקת
1/2 כוס עדשים כתומות
2 כוסות מים
וכאשר המים מתאדים
לכבות ולאכול
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

משבר במטבח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

היום אני חרבתי בורגול עם עדשים וכנפיים .
הכנפיים יצאו מצוין, את השאר עוד צריך להפוך לאכיל.

אה, ולארוחת בוקר (בשעה 12), באדיבות מ י כ ל, סלט ביצים.
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

משבר במטבח

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אני הכנתי לפיקניק הקבוצתי השנתי מחר פשטידת בטטות - בסוף של קובי בר. זה עכשיו בתנור. לצהריים הכנתי פתיתים וסלט ירקות והפשרתי עוף בתנור שהיה במקפיא. תכף יושבים לארוחת ערב - סלט טונה , פיתות ועגבניות חתוכות.
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

אטריות עם כרוב לפי גיל חובב - לזכר השורשים ההונגריים של בן זוגי

חותכים כרוב גדול לרצועות דקיקות. מחממים שליש כוס שמן בסיר גדול ומטגנים-מבשלים בו את הכרוב כחצי שעה תוך בחישה, עד שהכרוב מאבד את צבעו הירוק ומתחיל להזהיב. מוסיפים מלח והמון פלפל שחור טחון טרי.
מבשלים אטריות ביצים או פסטה ומערבבים עם הכרוב. טעים הרבה יותר ממה שאפשר לנחש מרשימת המרכיבים (-:

עוף ובטטות בחלב קוקוס וקארי, עם רוטב רב תכליתי
מערבבים בפיירקס פחית חלב קוקוס (אני השתמשתי בחלב קוקוס "לייט"), סנטימטר או שניים של שורש ג'ינג'ר קצוץ, ושתי כפיות אבקת קארי. מוסיפים קוביות בטטה וחזה עוף ואופים, מכוסה, בחום בינוני כשעה.
אחרי שהבטטה והעוף נאכלים עד תומם, נשאר המון רוטב בכלי האפייה. אני העברתי את הרוטב למחבת ובישלתי בו נתחי פילה סול . היה משובח.
חלי_ש*
הודעות: 128
הצטרפות: 24 נובמבר 2003, 01:32

משבר במטבח

שליחה על ידי חלי_ש* »

טוב, בדר"כ המילה לבשל נשמעת לי פשוט מחייבת מידי, אך כמו ש ענת גביש טענה: בבישול צריך זיק של השראה מהמקום הכי לא צפוי. אז היום זה קרה: חביתת צ'וריסוס וירקות מתובלת
שום, בצל, פטריות, תירס גמדי, צ'וריסוס (נקניקיות דרום-אמריקאיות טעימות במיוחד) שחתכתי לפרוסות ושתי ביצים.
כל זה מעורבב יחד עם רוטב צ'ילי חריף, פפריקה, כוסברה, כמון, כורכום ומלח.
חבר שלי טען שהיה מדהים, אז האמנתי לו :-)
איבי*
הודעות: 63
הצטרפות: 22 פברואר 2004, 00:24

משבר במטבח

שליחה על ידי איבי* »

וואוו, פי נמלא רוק למקרא התאורים, בעודי ממתינה ל ירקות שורש האלה שייאפו כבר.. (עם קצת שמן זית וטימין טרי, מלח גס ופלפל, הכי פשוט בעולם)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הנה משהו למחר בבוקר, משהו שלא עשינו כבר כמה שנים - סנדוויץ תחת .
אנחנו פגשנו אותו לראשונה בספר "בביתו במדבר" תחת השם "סנדויץ סתתים" או שם דומה אבל סתתים ארוך לנו ותחת... תחת יש לנו בשפע.
למי שלא מכיר - לוקחים לחם, כיכר שלמה, חופרים מאחד הצדדים את כל הלבן החוצה, ממלאים בכל טוב (עגבניות, זיתים, ביצים קשות, גבינות, פלפלים קלויים, טונה, מלפפון חמוץ, וכד'), מניילנים היטב, מניחים מתחת לוח עץ ויושבים מעל כל היום לסתת (או להתגלץ' באינטרנט). אחרי כמה שעות יש בפנים סמטוכה שמחה.
מה שמחה - מאושרת.
נראה לי כמו סנדויץ מעולה ליום שאחרי חגיגות (והיום הוא יום חג, לא?) כשבמקרר כלמיני שאריות של סלטים וירקות וחיות.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

ה עוגיה - מעניין שמוזכר משהו דומה בספר הבישול האיטלקי של אהרוני כמדומני.
גם היום עשינו ברביקיו עם חברים. היה אוכל של ברביקיו. ואז גלידה ומאפינס ;-) בננות שמוכר היטב לשמיכת טלאים
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מונו, אני מניחה שאין למאיר שלו זכויות יוצרים על הסנדויץ הזה. מן הסתם גרסאות שונות שלו ישנן בכל מקום (אבל רק מאיר שלו עושה אותו כלכך.... טעים....)
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

משבר במטבח

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

פגשנו אותו לראשונה בספר "בביתו במדבר" תחת השם "סנדויץ סתתים" או שם דומה אבל סתתים ארוך לנו ותחת... תחת יש לנו בשפע.

:-D
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

האמת שדווקא את הספר הזה פחות אהבתי.
הכנת יתבשיל קדירה אגב ממש נחמד. זה מביך לכתוב שגם מחר נעשה ברביקיו. אבל עם הורי אז בטח עם אוכל בריא יחסית או לפחות מכובס;-)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

משבר במטבח

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתמול הכנתי:
חביתות וסלט קצוץ דק דק של עגבניה ומלפפון עם טיפה שמן זית* (הסלט לבכורה, לינוקא ולי אסורות עגבניות).
מרק כרובית* (הגירסא הקלה שלי, שנוצרה בעקבות בעיות אלרגיה: מבשלים כרובית במעט מים, עם עלי דפנה למניעת סרחון, מוסיפים תפוחי אדמה לפי היחס שרוצים בין הכרובית לתפוח האדמה - אבל רק אחרי שמוציאים את עלי הדפנה, פורסים בצל לבן לפרוסות דקות ומאדים במחבת עם לפחות 50 גרם חמאה (יש! מותר לנו חמאה!) על אש קטנה-קטנה רק עד שהוא משקיף, ואז מוסיפים אותו עם כל החמאה לסיר, שבו תפוחי האדמה כבר התרככו - בערך רבע שעה מהרתיחה (ברתיחה הוספנו כפית מלח בישול). ממשיכים לבשל דקות ספורות, מקסימום חמש, עם הבצל וכל החמאה מלמעלה. מכבים את האש. אחר כך טוחנים - אצלי עם המוט הזה, השטאב-מיקסר.
חלווה ביתית** לילדה: שתי כפיות גדושות טחינה אורגנית משומשום מלא, ועוד כפית גדושה דבש, מערבבים מערבבים עד שזה קצת מתגבש ואז היא אוכלת את זה בדרך כלל עם קורנפלקס אורגני (כמות קטנה, קצת כמו קישוט לעוגה) שעשוי מתירס ומלח, בלי סוכר.
דייסת שיבולת שועל* : בערך כף גדושה שיבולת שועל, המון המון צימוקים, על זה מוזגים מים רותחים בכמות לא גדולה, כעבור כמעט עשר דקות מוסיפים טיפה שקדיה ועוד טיפת דבש (הכוונה ממש לטיפטוף של טיפה בגודל שליש כפית או משהו כזה), מערבבים טוב טוב (זה לבכורה. לי אסור עדיין לאכול צימוקים).
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיה_גל* »

אתמול:
ארוחת בוקר צזיקי בגרסה שלי:
מלפפונים מגוררים גס וסחוטים, מעורבבים עם יוגורט (יוגורמה) ולבנה עיזים, בתוספת שום כתוש, שמיר קצוץ ומלח.

ארוחת צהריים תבשיל של חומוס-בורגול-ירקות:
מטגנים הרבה בצל קצוץ בשמן זית, כששקוף וזהוב מוסיפים תרד קצוץ, עגבניות קצוצות, חומוסים מבושלים, תבלינים, מים ובורגול (או אורז). מכסים ומבשלים קצת יחד.

היום יש לנו לארוחת בוקר שחיתות מושלמת: אתמול בערב אפיתי את עוגת השמרים של סבתא איילה (מהדף עוגות ועוגיות), במילוי נוטלה וקינמון. יצא חטא מושלם :-D
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

משבר במטבח

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

העל-האש שלנו היה מטריף ופשוט לא נותר פירור!
המרינדה הניצחת : כמה כפות חומץ תפוחים, אותה כמות כפות רוטב סויה, כף דבש או מולסה, כפית רסק עגבניות, כף שמן זית ומעט מים.
הקציצות המנצחות : הודו טחון, 5 פרוסות חלה בלי הקרום, מושרה במים, ביצה, בצל אחד גדול, שתי שיני שום טרי כתושות, מלח, פלפל גרוס, פטרוזיליה קצוצה.
הילדים טרפו את הרוב עוד לפני שהמבוגרים התיישבו.
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

משבר במטבח

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

מיה, חומוס-בורגול נשמע גאוני, פשוט וגם בריא מאוד! אנסה השבוע או שבוע הבא, כשאקנה חומוס ובורגול סוף סוף...
<המזווה של חבצלת עוד סובל ממחסורים שנותרו מאז ניקוי חמץ>
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיה_גל* »

|Y| בתאבון חבצלת :-]
דווחי תוצאות
אמא_נוגי*
הודעות: 592
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

מצאתי אתר שנקרא www.cookme.net שמרכז המון מתכונים מהאינטרנט (בעברית), עשיתי שם חיפוש על סלטים ומצאתי המון דברים מעניינים. עשיתי משם סלט ירוק, סלט פטוש, סלט עגבניות וסלט תרד ליומולדת של הגדול, יצא מעולה.
חגית_פ*
הודעות: 880
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

משבר במטבח

שליחה על ידי חגית_פ* »

שניצל מפירה :מכינים פירה מאיזה שני ירקות שרוצים (אלה אוהבת את שילוב כרובית-תפ"א , או ברוקולי-תפ"א, או גזר) , מקררים קצת, מוסיפים שתי ביצים, פירורי לחם לפי התחושה ומתבלנים במלח-פלפל-קינמון.

מהעיסה שהתקבלה מכינים קציצות קטנות, מגליצ'ים אותן בפירורי לחם ומטגנים (בדיוק כמו שניצל).

אוייש, כמה שזה טעים! וקל להכין!!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פשטידת מנגולד, תפוחי אדמה, טופו ועוד

בצק פריך
2 בצלים מטוגנים
מנגולד מאודה מטוגן עם הבצל
2 שיני שום
תפוחי אדמה בקוביות מבושלים במים 10 דקות ואחכ מטוגנים עם הבצל והמנגולד
מערבבים הכל יחד עם טופו (ערבבתי את הטופו עם ממרח גראם מסאלה ומעכתי במזלג)+קופסה קוטג'+חופן בולגרית+שומשום וגרעיני דלעת קלויים.
מערבבים הכל יחד ושופכים בתבנית מעל לבצק הפריך
בתנור 30-40 דקות.
אנחנו אוכלים פשטידות כאלה עם קטשופ. טעים גם למחרת וגם קר.


טיפ
כשאני צריכה בצק פריך אני מכינה במעבד מזון כמות של שלושה כדורים (ארבע וחצי כוסות קמח חצי מלא), וממלאה שוב את מעבד המזון לעוד שתי נגלות. משטחת את הכדורים עוטפת בניילון נצמד ושומרת בפריזר. אפשר להכין גם בצק פריך עם סוכר לפאי. הלכלוך והבלגן אותו דבר אם מכינים מעט או הרבה. הבצק מפשיר מהר, ואם צריך לעזור לו להפשיר אפשר להוריד את הניילון ולשים בכלי בתוך משהו אחר שמתבשל או ללוש ביד.
אמא_נוגי*
הודעות: 592
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

מחפשת הצעות לארוחת ערב לבן 4 ובן שנתיים, כשאחד מהם מסרב לחלוטין לביצים והשני רגיש לחלב (והם כמובן חייבים לאכול "בדיוק אותו דבר", אחרת מישהו מרגיש מרומה).
אני מחפשת לתת להם משהו שהוא פחות על בסיס פחמימות ויותר חלבון.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

עוגיות טחינה עם מעדן סויה וירקות טריים חתוכים גדול ?
קוביות טופו גדולות מושרות בסויה ? (אצלי זללו גם בלי בישול וזה היה מושרה כמה שעות עם סויה שום וג'ינג'ר ! טעיםםםם)
הסתובב פה פעם מתכון ל מיונז מחלב סויה , בלי ביצים. אפשר להכין איתו סלט תפוחי אדמה עם גזר ותירס. או סתם על לחם טוב עם סלט וקלח תירס (נכנס יופי לשיניים לפני השינה...אבל אפשר להוריד את התירס עם סכין לצלחת.)
את לא בענין של לתת עוף או הודו בערב? כי זה דווקא לא כבד וקוביות מוקפצות רק במעט שמן על מחבת מאד חם זה טעים, יחד עם פירה וירקות.
ממליצה לקנות בשר הודו טרי שנקרא באטליז "שווארמה". זה הודו אדום, עשיר יותר בברזל. וילדים אוהבים אותו.
באבוקדו, נדמה לי, יש חלבון. חצי אבוקדו עם לימון (ומלח?) ובקשר לירקות- ניסית לתת להם כרוב וכרובית טריים?
ובקשר לשנאת הביצים: האם זה שנאת מקושקשת עין חביתה, או שהוא לא מוכן גם בתוך משהו כמו למשל חביתיות ? כי אם אפשר חביתיות אז יש המון אפשרויות. וטעים עם מייפל. אין לזה טעם של ביצה וגם לא צורה של ביצה. זה פשוט מאד, את מערבבת ביצה עם חלב אורז או חלב סויה וטיפה שמן, וכל קמח שבא לך. אין לי מתכון בשלוף אבל לא בעיה למצוא.}
אמא_נוגי*
הודעות: 592
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

איך עושים עוגיות טחינה?
אני דוקא כן נותנת בשר בערב, רק שזה נראה לי מוגזם, לתת כל יום ואני מחפשת נואשות גיוון.
ירקות כמעט ולא אוכלים אצלי, בקושי קצת מלפפון ופלפל, עגבניה זה מוקצה מחמת מיאוס.
פירה נשמע רעיון מצויין, איך לא חשבתי על זה קודם?
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

משבר במטבח

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

איך עושים עוגיות טחינה?

יש שני מתכונים בסוף דף עוגיות][po]עוגיות בריאות[/po] בריאות[/po]
אממא*
הודעות: 39
הצטרפות: 03 מאי 2004, 22:37

משבר במטבח

שליחה על ידי אממא* »

משהו טעים וקל:
אולי זה טרוויאלי אבל אצלנו זה להיט:
תפ"א בנייר כסף בתנור , על השולחן מניחים טונה, גבינה, גב"צ, תירס גרגירים וירקות, כל אחד חופר בתפוח שלו וממלא כפי רצונו.

נ.ב. אני חדשה כאן, אמא, מניקה לשעבר ומתרגמת בהווה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

או, עוד מתרגמת! ברוכה הבאה.

בטטות במדורה
גיליתי שאפשר לעשות בטטות על הלהבה על הגז והן יוצאות כמו מהמדורה. יש לי כזה מגש ברזל מחורר שעושים עליו פלפלים קלויים, חצילים ומפשירים פיתות. מכירים? אז עשיתי עליו בטטות ויצא מעולה! יותר מהר מהתנור.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מניקה לשעבר ומתרגמת בהווה.
אהבתי :-)

<זה מזכיר לי שבדוח של מס הכנסה שהגשתי היום כתבתי שהעיסוק שלי הוא "אמא">
<בשנה הבאה אולי גם אני אוכל לכתוב "מניקה">
אממא*
הודעות: 39
הצטרפות: 03 מאי 2004, 22:37

משבר במטבח

שליחה על ידי אממא* »

תודה על קבלת הפנים. אגב, מישהו בדק מה הקשר בין מניקות למתרגמות? אותי בגלל שמראש מי שבוחרת במקצוע הזה נמצאת יותר בבית ולא צריכה לחזור לעבודה בזמן נקוב ולכן גם יכולה להרשות לעצמה להניק עד גיל מאוחר.

אה, ויש לי עוד מתכון ל פסטה עם גבינת כבשים שהבכור שלי ממש אוהב.
מבשלים פסטה (עדיף את זו החלולה ששכחתי את שמה, פנה?)
לוקחים גוש גבינת כבשים וגוש חמאה ומועכים אותם יחד, כשהפסטה מוכנה וחמה מערבבים עם הרוטב הזה ואוכלים. מצויין!
(כמובן שהאמצעי לא אוהב, הוא אוהב רוטב פסטה ועגבניות, שגם הוא פשוט לאללה - מועכים עגבניה אחת בלי קליפה בבלנדר, מוסיפים חצי קופסת טונה ומועכים יחד, מחממים ומגישים עם הפסטה).

יום טוב!
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מבשלים פסטה (עדיף את זו החלולה ששכחתי את שמה, פנה?)
צדקת, כן.

יש לי מתכון ל חמאת רוקפור . מועכים גבינת רוקפור יחד עם חמאה רכה. מעולה.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לא חבל על הרוקפור?
הייתי אוכלת אותה ככה בלי מלח <מדגימה>
סתם....סלט ירקות עם אגוזים ורוקפור....... ממממממממ

היום אכלתי גולאש לארוחת בוקר. עדיף מקוראסון אלפי מונים. הבעיה היחידה שזה לא מתאים עם קפה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתמול: קוסקוס וירקות מוקפצים (בצל, קישוא, תפ"א, כרובית, בטטה)
היום: סלט טבולה (עם נבטים של עדשים) מהשאריות של הקוסקוס מאתמול
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

היום בארוחת ערב: מג'דרה (אורז עם עדשים), בטטות בתנור (בלי כלום), סלט פטה -זיתים-עגבניות-שמן זית.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אתמול: נודלס מוקפצים עם רוטב סויה וירקות (פטריות, פלפל, בצל, בצל ירוק).
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אתמול של חברה שלי, טל: כדורי קינואה ושקדיה . בישלה קינואה רגיל, כמו אורז, ערבבה עם שקדיה (אולי אפשר גם טחינה עם דבש) ויצרה עיגולים קטנים. בן השנה וחצי זלל בהתלהבות. עוד לא ניסינו.
מ_י_כ_ל*
הודעות: 1491
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

משבר במטבח

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

בושל בשבת ומאז נאכל יום כן יום לא - קציצות עוף ובטטה בחלב קוקוס, ואורז מלא עם ירקות.
ביום לא - עוף בדבש .

<כן, אצל ילדים של פולניה גם הבשר מתקתק>
<כן, שמתי לב לכפל משמעות.>
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אתמול מרק שהילדות אוהבות סיר עם מים, לתוכם (חתוך גדול) בטטות, דלורית, בצל, כרישה, גזר, שתי שיני שום , חופן גדול קוואקר, חופן קטן עדשים כתומות, פלפל מלח וקצת כורכום, ושלוק שמן זית.
להביא לרתיחה ולבשל עד שרך על אש קטנה. יוצא סמיך וטעים ומתקתק.
מילה בשבח הדלורית : זה ירק כל כך מיוחד, משביח כל תבשיל בעיקר תבשילי חלב קוקוס. השם המעאפן שלו מאד לא מחמיא, כאילו כל גדולתו בכך שאינו משמין.
רונית_סלע*
הודעות: 429
הצטרפות: 19 אפריל 2003, 23:03
דף אישי: הדף האישי של רונית_סלע*

משבר במטבח

שליחה על ידי רונית_סלע* »

אורז מבושל עם כורכום (הרבה כורכום, נשפך לי בטעות אבל נראה לי שיצא לטובה), אחרי שהיה מוכן הוספתי קצת לימון, קצת שמן זית וכמון. היה מעולה. את התערובת של לימון שמן זית וכמון אפשר להכין בקערה לחוד וכל אחד מוסיף כמה שבא לו. ליד האורז סלט ירקות (מלפפון, עגבניה, גזר, בצל ירוק) שגם הוא מתובל מאוד בעידון (בזכות הבחילות של ההריון גיליתי את נפלאות התיבול התמציתי). הן טרפו את האורז עם הסלט, זה היה נורא טעים ביחד בפה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

חומוס עם מקלות של ירקות חומוס חם וטעים עם מקלות גזר ומלפפון.
(אמנם לא מתאים לרגע האחרון כי צריך לחשוב על זה מראש.)
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיה_גל* »

היום - קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס - מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים קוביות תפו"א, כרוב, גזר, קופסה של חומוסים מסוננים ושטופים, קופסת רסק עגבניות, פלפל, מלח, כוסברה טחונה ומים. מבשלים יחד משהו כמו חצי שעה, מערבבים עם הקוסוקוס המוכן וזוללים. הבת שלי מתה על זה.
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

משבר במטבח

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

אפשר לצרף עוד מתכון? מצאתי אותו פעם בפורום מתכונים באורט ומאז הוא נכס צאן ברזל אצלנו. צריך קצת תכנון מראש (אפייה 3 שעות) אבל כלום עבודה ותוצאות מרשימות.
קדירת עוף במשמשים

8 כרעי עוף (שוקייים + ירכיים)
15 בצלצלים קלופים
שמן זית לטיגון
12 מישמשים מיובשים
1 כוס יין אדום
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוסית ברנדי
1 כף ריבת מישמשים טובה
1 כף אבקת מרק עוף (אפשר לוותר או להחליף בקצת סויה)
מלח
פלפל שחור

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
בסיר ברזל כבד עם מכסה, מתאים לאפייה בתנור, עורכים את כרעי העוף.
מטגנים את הבצלצלים בשמן הזית עד שישחימו קלות ומוסיפים לסיר. מפזרים מלמעלה את המישמשים המיובשים.
בקערה, מערבבים יחד את כל יתר החומרים לרוטב, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על העוף.
מכסים במכסה ואופים 3 שעות. מגישים בסיר בו נאפה, עם אורז לבן.

ואפשר גם להכין בקדירת חרס.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

את מכירה את הפטנט לשים את האורז בשקית קוקי או ארוז בבד גבינה בתוך הסיר?
היום הכנתי עוף בשזיפים של אהרוני. די דומה למתכון הזה, רק שבאין שזיפים , גם משמש זמיר.
למותר לציין שגם אין לי משמשים. במקרה הכינותי במעוד מועד המןן פירות משונים שבעלי שיחיה הביא מתאילנד (מיובשים) וסוף סוף נמצא להם שימוש:-D
טובי_י*
הודעות: 451
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

משבר במטבח

שליחה על ידי טובי_י* »

וכששוכחים להשרות קטניות, או להפשיר בשר, ובכל זאת רוצים ניחוח של אוכל ביתי... אז תבנית ירקות עמוסה בכל טוב זה הפיתרון מבחינתי.
מכניסה כל מה שיש בבית (קישואים, חצילים גזר, תפו"א, בצל, שום וכו') לתבנית גדולה, מערבבת תבלינים (גם רק מה שיש בבית - להזכירכם מדובר בסטודנטית רווקה הוללת...), לפעמים זה רוטב סויה עם מלח פלפל וחומץ בלסמי, ולפעמים זה בסגנון מזרחי, כמון מלח פלפל מרק עוף ושמן זית , מעסה את כל הירקות, ומכניסה לבפנוכו. 50 דקות, ויש אוכל טעים יאמי.
עידית.ק*
הודעות: 38
הצטרפות: 06 מאי 2004, 14:20

משבר במטבח

שליחה על ידי עידית.ק* »

פסטה - הכי פשוט לי, קישואים (טריים היום מהגינה של חבר) פרוסים לעיגולים ומטוגנים בשמן זית, שום פרוס מטוגן.
היום הוספנו גם עגבניות קצוצות קצת בזיליקום מלח פלפל וגבינה מגורדת למעלה פרמזן או עיזים קשה. יאמי יאמי.
יש גם גירסה עם תוספת של טונה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

השריתי שעועית אדומה . מה עכשיו? קצת מוגזם מרק שעועית ביום כזה, לא?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אולי ל סיס ? מתכונים בדף מאכלי עדות
יהודית_שפמן*
הודעות: 306
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

משבר במטבח

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

טרה או להקפיא או לסלט קר או על יד אורז
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

ארוחות 'ניגוב' הן פיתרון קל ונחמד לימים שלא מתחשק לבשל.
מניחים במרכז השולחן:
ערימת פיתות,
זיתים
פרוסות עגבניה ובצל יבש בצלחת
צלחת עם לבנה-שמן זית-וזעתר
צלחת חומוס עם כנ"ל
ומלקקים את האצבעות

היום דווקא בישלתי
אורז (עם תירס ואפונה טריה)
ו רצועות קישואים ובצל (מוקפץ).
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מתכון לקוסקוס אמיתי וקל להכנה של אורנה שפרון- הופיע בעיתון באופן טבעי גליון מזון לגוף ולנפש. לא חייבים להיות סבתא מרוקאית- וזה באמת קל ובאמת טעים.
אז קודם כל צריך ללכת לחנות כלי בית ולקנות רשת לקוסקוס (בערך 35 שקלים) . היא נראית כמו נפה אבל עבה (לא מסננת) מחוטי מתכת עבים וחזקים הרבה יותר ממסננת תה, חורים ריבועיים יותר גדולים, קוטר כשלושים סנטימטר ושולי פלסטיק קשיח עמוקים.
ואז לקנות חבילת סולת.

להביא לרתיחה ארבע ורבע כוסות מים, כף מלח ושליש כוס שמן. (יש לדייק בכמויות)
כשהמים רותחים יש לשפוך פנימה- רצוי זו ליד זו ולא זו על זו- כדי שיהיה קל לערבב- ארבע כוסות סולת ולערבב מיד עם כף, רצוי כף עץ עם ידית ארוכה כי האדים חמים מאד.
העיסה תהיה יבשה ודביקה מאד וצריך לראות שכל הסולת נרטבה במידה מסויימת. לכסות את הסיר ולהעביר ללהבה הקטנה ביותר למשך חמש דקות.
כעבור חמש דקות לכבות את האש ולא לפתוח את המכסה.
לפתוח רק לאחר עשרים דקות כי הקוסקוס ממשיך להתבשל מהאדים.

לפתיחת הקוסקוס:
יש להניח את הרשת מעל קערה גדולה באותו קוטר או קטנה יותר אם אין, ואת הקערה על מגש (כי יהיו פירורים).
להעביר בכף חלקים גדולים מהקוסקוס החם מאד אל הרשת, לחכות שיתקרר טיפה וביד נקייה "לפתוח" אותו, ז"א להעביר אותו בתנועות עגולות של איסוף ומעיכה דרך הרשת.
יתקבל גשם קוסקוס אוורירי ונפלא.
אפשר לפתוח את הקוסקוס ממש לפני ההגשה, ולהגיש עם מרק ירקות וגרגרי חומוס או כל תבשיל רטוב טעים אחר.
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

משבר במטבח

שליחה על ידי עדי_ל* »

הזמנתי חבר לארוחת ערב, בדיוק ביום הכי עמוס שלי בשבוע ! (מה לעשות, את תאריך יום ההולדת שלו לא יכולתי לשנות...)
ידעתי שאהיה הרוסה, וכמי שלא יודעת להתארגן מראש, זה היה צפוי להיות ארוע שתחילתו לחץ ( מה אכין? שוב אורז?!...) ובלגן (לרוץ לסופר בשבע בערב, בדרך מהעבודה הביתה...)
בסוף הכל הסתדר ובמסגרת ה"הכל" הכנתי מוס טונה . רגע לפני שיצאתי מהעבודה, שיתפתי את ה"בוסית" שלי במצב, וקיבלתי ממנה טיפ למנה קלה (להכנה ולעיכול...), טעימה ומה שמיוחד בה, זה המראה החגיגי והמרשים. לאוהבי הטונה, משהו יותר אלגנטי מלשפוך את תוכן קופסת השימורים לצלוחית. מומלץ מאוד גם ל"סתם" ארוחות ערב משפחתיות !
מצרכים : 2 קופסאות טונה מסוננות
גביע שמנת 9%
כף חרדל (עדיף את זה הגרגירי)
חצי בצל קצוץ
מיץ לימון, מלח ופילפל
שקית ג'לטין (להכין לפי ההוראות, זה בערך עם 3/4 כוס מים רותחים)
הכנה : את הכל בבלנדר ליצירת מחית אחידה
לשים בכלי עם צורה נחמדה
להכניס למקרר, או לחילופין, אם ממהרים כמוני, למקפיא...
כשקר, מוציאים והופכים החוצה מהכלי , על משטח להגשה.
אני קישטתי בצלפים והגשתי עם לחם קלוי.
אני בטוחה שאפשר לשדרג את המתכון הזה, אשמח לרעיונות.
הכמויות התבררו כמסת מוס אדירה... אפשר להפחית מהן, או לחילופין, לחלק למספר כלים קטנים. כנראה שאפשר להקפיא חלק ולהפשיר בשעת הצורך (נשמע לי לא משהו...)
היה טעים ! אכלנו מזה גם בימים הבאים, בסנדוויצ'ים .
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מה עושים עם שקדיה ? יש לי בבית ואין לי מוצא.......

והתשובה לכל שאלה שעולה בדף כאן זה פיצה מבצק שמכינים לבד קלי קלות ששמתי באתר.
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

מה עושים עם שקדיה? יש לי בבית ואין לי מוצא.......

מוסיפים לעוגה בחושה? יש המון מתכונים לעוגות בחושות שמכילים לבן או שמנת חמוצה. אפשר להוסיף חצי-שקדיה-חצי-מים בכמות זהה.
אפשר להכין רולדה מבצק שק"ם ולמרוח אותה בשקדיה מעורבת בדבש.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מונו, תאמיני או לא, יש כאן דף מה לעשות עם שקדיה ................
אני_כאן*
הודעות: 19
הצטרפות: 23 נובמבר 2004, 01:27

משבר במטבח

שליחה על ידי אני_כאן* »

אוי בדיוק עכשיו חסרות לי ביצים לעוגה..:-)
וברצינות, אפשר לנצל אותן ללפני טיגון שניצל, לא?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מוסיפים לעוד ביצה לחביתה ?
נשיקות ?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

משבר במטבח

שליחה על ידי אילה_א* »

קצפיות מקציפים אותם עם סוכר ואופים הרבה זמן נגיד 5 שעות בתנור כמעט לא חם
אם תרצי אני אחפש לך את המתכון המדוייק
שכנה_של_זורבה*
הודעות: 246
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

משבר במטבח

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

חזה עוף, מוקפץ בשמן זית עם מרווה ושמנת
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נשיקות זה קצפיות :-)
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

משבר במטבח

שליחה על ידי אפרת* »

מנצלת את הדף הזה להזמין לשיעורי בישול צמחוני על פי עקרונות הבישול הוודי (הידע ההודי העתיק) שאנחנו מקיימים, ירון ואני, בביתנו הקט פעם בחודש בערך. בשיעורים מכינים ביחד ארוחה שלמה של 5-6 מנות (לא רק הודיות), לומדים קצת על סוגי מזונות שונים והשפעותיהם על הגוף, הנפש והתודעה, ונהנים מהתוצרים בסעודה חגיגית.
קצת מאוחר וסתיה שלי תכף תרצה ציצי אז אשאיר כאן מתכונים שמצילים אותי הרבה פעמים במטבח בהזדמנות קרובה. אנחנו חדשים כאן ודף הבית שלנו הוא ירון ואפרת שגל. לילה טוב!
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

משבר במטבח

שליחה על ידי חגית_ל* »

אצלינו מסניפים עלי גפן .
קונים עלים במלח (לצערי אין להשיג עלי גפן אורגניים בשום מקום)
אני שופכת עליהם מים רותחים ונותנת להם לבלות שם.
כוס אורז בשמתי מלא אורגני (או שתיים, להכפיל כמויות)
בצל אחד חתוך דק לתוך האורז.
3 שיני שום מעוכות לתוך האורז.
כוזברה או נענע.
כפית מלח.
כף שמן זית.
מערבבים הכל היטב.
ממלאים את העלים ,עלה עלה - הבנות שמחות לעזור, הקטנה לפזר גם שהרצפה תהנה מהאורז.
בסיר לשים עלי גפן פרושים, מעל עגבנייה חתוכה, מעל לסדר את הממולאים בצפיפות.אפשר בכמה שכבות. מעל לשים צלחת כבדה חסינת חום.לשפוך 5 כוסות מים וכוס אחת עם מיץ לימון ומים (חצי לימון ומעלה)
לכסות במכסה ולבשל על אש בינונית.
הקטנה מוכנה לאכול רק את זה ומצרצרת לי כל יום 'גפן, גפן' -נשבר הלב, שאמא לא תכין?????
מתוקה*
הודעות: 33
הצטרפות: 17 מרץ 2003, 13:11

משבר במטבח

שליחה על ידי מתוקה* »

כשאין לי כוח להכין כלום, אני נזכרת כמה נעים זה לבוא הביתה ולדעת שיש לך סיר מרק במקרר שמחכה שרק יאכלו אותו, אז אני מיד מפסיקה להתעצל ומכינה את המרק הכי פשוט בעולם - מרק דלעת
1 ק"ג דלעת
4 גזרים
4 כפיות אבקת מרק עוף (עדיף בלי מונוסודיום גלוטמט)
6 - 7 כוסות מים
1/2 כפית פלפל לבן (לא חובה - אני לא מוסיפה כי אני לא אוהבת)
לבשל הכל עד שהירקות מתרככים ואז לטחון.
להגשה אפשר להוסיף שמיר קצוץ ומלח
והופ! יש לי מרק כתום בריא וטעים במיוחד בחורף...
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

מתוקה,
אני מוסיפה גם תפוח אדמה או שניים, ולפעמים קצת אגוז מוסקט. לא פלפל לבן - ניסיתי ולא מצא חן בעיני האוכלים.
ואני מסכימה שהמרק הזה פשוט וטעים. וגם הולך נהדר עם טוסט בחמאה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טימין גם מתאים לדלעת וגזר (אבל לא יחד עם אגוז מוסקט).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משבר במטבח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מרק כרובית (הגירסא הקלה שלי, שנוצרה בעקבות בעיות אלרגיה: מבשלים כרובית במעט מים, עם עלי דפנה למניעת סרחון, מוסיפים תפוחי אדמה לפי היחס שרוצים בין הכרובית לתפוח האדמה - אבל רק אחרי שמוציאים את עלי הדפנה, פורסים בצל לבן לפרוסות דקות ומאדים במחבת עם לפחות 50 גרם חמאה (יש! מותר לנו חמאה!) על אש קטנה-קטנה רק עד שהוא משקיף, ואז מוסיפים אותו עם כל החמאה לסיר, שבו תפוחי האדמה כבר התרככו - בערך רבע שעה מהרתיחה (ברתיחה הוספנו כפית מלח בישול). ממשיכים לבשל דקות ספורות, מקסימום חמש, עם הבצל וכל החמאה מלמעלה. מכבים את האש. אחר כך טוחנים - אצלי עם המוט הזה, השטאב-מיקסר.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

_בתור ארוחת בוקר גיררנו את הקישואים בפומפיה, עירבבנו ביצים טיפה מלח ותבלינים, טיגנו בצל ויצא במחבת מעין לביבת -ענק או פשטידת-חביתה אם תרצי.
קצת סלט בצד, מעולה._
דקל נור ו ב דחילו , מסתירות מאיתנו טיפים חשובים
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

התלבטתי אם לטיפים ופטנטים או לפה, כי מדובר בפטנט שזכה לשם המדוגם: שאריות עם פטריות .
מתאים כמעט לכל תבשיל בסיסי (אורז, קינואה, קוסמת, דוחן, עם ירקות או בלי) שנשאר מאתמול אבל נמאס.
משחימים בשמן טבעות בצל, מוסיפים פטריות, שום כתוש וכמון. או במקום הכמון קצת יין לבן.
אני בטוחה שיש פה כמה שפיות מבריקות ממני (המטבח זה לא הצד הכי חזק שלי) שיציעו לזה שיפורים, אבל אני לוקחת קרדיט על השם.

מעדן של ממרח שהושק בחגיגות החנוכה ושכל המשפחה ניחשה שזה כבד קצוץ או סלט חצילים, התגלה כקומבינציה המדהימה:
בצל מטוגן עם אגוזי מלך , הכל קצוץ ביחד. אם מישהי תתלהב ותתעקש אשיג את המידות המדויקות.
מתוקה*
הודעות: 33
הצטרפות: 17 מרץ 2003, 13:11

משבר במטבח

שליחה על ידי מתוקה* »

היום אילתרתי ויצא מעולה! טופו עם דלעת
1 קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות
קוביות דלעת
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק
שום

את קוביות הטופו השריתי ברוטב סויה ורוטב צ'ילי ושום למשך כחצי שעה. במחבת טיגנתי יחד את קוביות הדלעת והטופו המושרה כרבע שעה, יצא פשוט מעולה, עם חריפות נעימה ואני יודעת שעשיתי לגוף שלי טוב, יאמי...
ליזה_ליזה*
הודעות: 835
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

הצילו! אני טירונית במטבח.
הבטחתי שתי פשטידות לשבת לחגיגת יום ההולדת של בתי (היא בת שנה, אבל המשפחה גדולה...). תכננתי להכין שני טארטים עם גבינות וירקות מספר בישול שיש לי בבית. לקראת הקניות שייערכו מחר בבוקר פתחתי את הספר לחפש מתכונים פשוטים וגיליתי שכל הפשטידות שם נורא יקרות!!! בחרתי שתיים, עשיתי רשימה, עשיתי חישוב מהיר וגיליתי שייצא לי יותר זול לקנות בקונדיטוריה פשטידות מוכנות (!?!) :-0 לא רוצה!
הבעיה, אצלינו צמחונים, וכל אחד לא-אוהב ירק אחר, יוצא שתמיד אוכלים פשטידת קישואים :-/ או מקסימום פשטידת בצל. המגבלות הן - בלי ירקות כתומים, בלי פטריות, בלי כרובית, בלי ברוקולי, בלי ירקות קפואים (איכס), בלי עגבניות, ועוד כמה. משבר מארץ המשברים. רגע לפני שאני קונה בקונדיטוריה ויוצאת פארשית, למישהו יש רעיון?
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

הגזמת, איך יותר יקר? אני אישית מתה על פשטידת בצל , אבל אם זה מאוס, יש פשטידות "ים תיכוני" עם פלפלים בשלושה צבעים . רציתי להציע לך מתכון שלנו אבל אי אפשר אם כל ה"אסור"ים האלה. הנה חיפושים מהירים שעשיתי
http://food.walla.co.il/?w=/[po]search results[/po]&recipe type=13&from=type srch

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-103 ... dn1=[po]is vegiterian2[/po]&is vegiterian=on&is vegiterian2=1&hdn2=is cosher3&is cosher3=0%2C1&EncyFields=109%2C108%2C119%2C123%2C122%2C106%2C113%2C107%2C115%2C118%2C112%2C110%2C124%2C111%2C114%2C116%2C117%2C120&fullNameText=%F4%F9%E8%E9%E3&hdnSearchElementCount=2&hdnPageDisplay=1

תבררי...
וחוצמזה, למה הבטחת פשטידות אם אי אפשר להכין אף פשטידה? איזה משפחה של בררנים....
מיכל_שץ*
הודעות: 2818
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ליזה, מה עם פשטידת תירס ? תשאלי את תבשיל קדרה, אכלנו אצלה פשטידה כזאת, פשוט טעימה!
אפשר גם להכין מתירס טרי (קלחים), רק קצת יותר עבודה (כי צריך לפרק את התירס).
בהצלחה!

הגזמת, איך יותר יקר?
בהחלט יכול להיות, פעם בדקתי לגבי עוגות וגם יצא יותר זול בקונדיטוריה (אבל לא יותר טעים, זה בטוח!)
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

משבר במטבח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ספר הפשטידות (הראשון) של קובי בר.
אבקת מרק בצל מומרת בבצל מטוגן.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

משבר במטבח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אה, ואני משתמשת ב(גרגרי )תירס קפוא ולא משומר.
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

דקל נור ו ב דחילו , מסתירות מאיתנו טיפים חשובים
עלית עלי. יותר לא אסתיר קישואים מעין הקהילה.

ואם אני כבר פה, השבוע רציתי להכין סופסוף ארוחה. סקירה מהירה של המטבח :אין כלום. חתכתי כמה גזרים לעיגולים ועשיתי אותם בסיר קטן עם חמאה שמן זית וסוכר חום.
רציתי אורז, אבל מיוחד . הכנתי אורז רגיל, מלח פלפל פפריקה, והוספתי פנימה צימוקי חמוציות. נמצא חזה עוף במעמקי הפריזר, הוקפץ בסויה ודבש.
יושבי הבית שיבחו אותי ואת האוכל. איזו הרגשה נעימה.
יוחנן_בצק*
הודעות: 341
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

משבר במטבח

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

ממש ברגעים אלה בתנור, קיש גבינת צאן ועשבי תיבול ש-יוכבד בצק עשתה:

בצק פריך
2 כוסות קמח מנופה
180 גר חמאה קרה בחתיכות
1 ביצה
3 כפות מים קרים ומעט מלח

שמים במעבד מזון עם להב פלסטיק את כל מרכיבי הבצק למעט המים, ועושים ווזזזזט
כדי שהכל יתערבב. מוסיפים את המים ומעבדים עד שיש בצק. (סיפור הלידה שלי?)
עושים כדור, עוטפים בניילון ושולחים לנוח במקרר לחצי שעה.
(כל הקטע עם הקור אמור לעזור בטיפול בבצק הזה)

מלית
200 גר גבינת צאן מפוררת
2 כפות שמן זית
2 ביצים
3/4 מיכל שמנת מתוקה
1 שן שום.
מלחפילפל.

2 כפות עירית קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי טימין
חופן צנוברים (הטאץ' המנצח של אם הבצקייה בשינוי מהמתכון המקורי)

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-4-3 מ"מ, מהדקים לתבנית פאי בקוטר 26, משטחים, דוקרים ומסירים שוליים מיותריםץ
אופים 10 דקות ב-180 מע' ומוציאים.
מרסקים במעבד מזון את כל החמרים פרט לעשבי התיבול והצנוברים לתערובת חלקה .
מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים, מערבבים, יוצקים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות עד שהלמעלה שחום.
זה נשמע פשוט. אם הבצקייה טוענת שזה אפילו פשוט עוד יותר.

<מורעב>

יוכבד שבדיוק נכנסה מזכירה שצנוברים וילדים מאד קטנים עשויים להיות בעייתיים.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

בצל מטוגן עם אגוזי מלך מתעקשת. (האמת שטעמתי כבר כמה פעמים וזה ממרח מדהים אבל לא הפנמתי את המתכון.)

בכלל אני מאד בעד שיפורי שאריות (בהמשך לענת שן לוי).
אתמול הכנתי רוטב עגבניות לפסטה וערבבתי בתוכו שארית מרק עדשים טחון - נשמע מגעיל- ויצא קטיפתי וטעים ביותר.
גם אורז ישן מאתמול או שלשום, אפשר להחיות למעדן: לטגן במעט שמן בצל ושום ואפשר גם סלרי גבעולים חתוך דק דק, גזר מגורר, להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן, עם כמה טיפות רוטב סויה (קיקומן).
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

<מורעב> D-:
מיכל_שץ*
הודעות: 2818
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

<מורעב>
עכשיו נסתיימה ארוחת הערב שכללה ספגטי בולונז . עם ספגטי מקמח מלא.
מתכון איטלקי מקורי, עם שיפור קל (במקום עגבניות מקופסא, עגבניות טריות מקולפות וחתוכות)
טעים לאללה! מעניין איזה חלומות יהיו לנו הלילה...
ב_דחילו*
הודעות: 818
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

משבר במטבח

שליחה על ידי ב_דחילו* »

ליזה, יש עכשיו תרד ומנגולד יפים. הולך מצויין עם תחתית בצק עלים, אבל בטח לא פחות מצויין עם תחתית פריכה של מר בצק . ל מלית התרד מאדים אותו קצת ומוסיפים 2 קוטג', שתים/שלוש ביצים, ואפשר גם גבינות קשות (אצלנו לאחד מבני המשפחה יש רגישות אז הורדנו, טעים מאוד גם בלי).

מעל המלית אפשר לקשט ברצועות שתי וערב מהבצק של התחתית.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

פשטידת פצפוצי אורז שאצלנו היא להיט בקרב הצמחוניים שלא מטעמי בריאות:

מצרכים:
חב' חמאה
4 קופסאות קוטג' / לבן / אשל /יוגורט (אבל לפחות אחת קוטג')
4 ביצים
6 כוסות פצפוצי אורז

הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר. מכסים את האש. מוסיפים את פצפוצי האורז, אח"כ את הגבינות והביצים.
מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כחצי שעה (עד שתשחים) בחום בינוני-גבוה.
אפשר לקשט מלמעלה בטבעות בצל.

<אני לא אוהבת את זה, אבל כל מי שטעם מאד התפעל, וגם לא האמין שיש בפנים פצפוצי אורז>
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

4 קופסאות קוטג' / לבן / אשל /יוגוררט (אבל לפחות אחת קוטג')
לא הבנתי....


אגב, אני תמיד משתמשת בפצפוצי אורז, בכל פשטידה, במקום קמח.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שיהיו סה"כ ארבע קופסאות, אפשר מהסוגים הנ"ל, עדיף שאחת מהן תהיה קוטג'.

מקוה שעכשיו ברור
ליזה_ליזה*
הודעות: 835
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

וואו, חברים, אתם נפלאים! תודה! @}
הולכת על המתכון של הבצקים ועל מנגולד בבצק עלים של ב דחילו.
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”