אוי אני אמא מזניחה

ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ניצן למה את מתכוונת כשאת אומרת "הגיגית הקטנה"? איזה גודל? כי אצלנו אין אמבטיה בכלל, רק גיגית בגודל של שני דליים בערך.
שני דליים נשמע בערך נכון.

ועוד מילה לעוברת אורח -
אני חוזרת בי מעניין ה"ספציפי אחד קטן". זה יכול להיות גם רחב יותר מזה. השאלה היא אם הוא מודע ובוחר או לגמרי לא ער. (לא בכוונה החרוז. :-))
אני בהחלט מודעת מאד לבחירות הקונפורמיות ובוחרת את הבחירות שלי בעצמי. יותר מזה, אני בוחרת לא פעם לשתף פעולה בהתאם לסיטואציה. (כמו למשל להצטחצח למשעי לקראת ... לא יכולה לחשוב על משו רלבנטי. אבל יש! :-) כמו למשל לאכול עם כל הסכו"ם לפי הסדר במסעדה מפונפנת, כמו למשל להיות מאד מנומסת ולא להפליץ ולתקוע גרעפצים ליד אנשים אחרים. כמו למשל ללכת לבושה. כמו למשל להיות מנומסת ומאירת פנים ואדיבה לאנשים שאני לא מכירה. ועוד ועוד ועוד.)

אבל זו בחירה. ויש בה חופש נפלא. שאקח את זה מהילדה שלי?
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

אבל זו בחירה
את מבינה את ההשלכות של הבחירה שלך לפני שאת בוחרת. את גם יכולה לבחור, כי את יודעת איך לאכול עם כל הסכו"ם לפי הסדר
בשני הדברים האלה מבוגרים שונים מאד מילדים.
אי אפשר להתעלם מזה, עם כל הכבוד שלנו לחופש הבחירה שלהם (ויש כבוד!)
חלוק_ביתי*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 23:06
דף אישי: הדף האישי של חלוק_ביתי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי חלוק_ביתי* »

כלום לא שחור ולבן, וכן, אני יודעת היכן אני גולשת.
לא אמרתי שמישהי פה מזניחה ילדים, דיברתי על הגישה כגישה אחת.
אני דווקא כן מאמצת גישות שונות ומנסה המון שיטות.
אני דווקא כן לוקחת בחשבון שהילדות שלי יודעות מה הן רוצות. עובדה שאני שואלת אותן כל הזמן לגבי הכל. גם לגבי אוכל וגם לגבי רחצה.
אבל לפעמים אני יודעת מתי לא לשאול.
מתי הן לא יודעות.
לפעמים אני רואה שהילדות יחסית נקיות ומאוד עייפות. אז אני כן שואלת אם מתאימה להן מקלחת או אמבטיה ולפי התשובה שלהן הולכת. לפעמים הן רוצות ולפעמים לא.
אני לא אמא שמכריחה ודוחפת בכוח כל דבר.
בגלל זה אני כאן.
דווקא בגלל שאני רגישה לצרכי ילדיי.
דווקא בגלל שאני חרדה מאוד לכבודן העצמי.
אני דואגת לעשות תמיד הכל שיהיה להן טוב.
להסתמך על כך שהן יודעות מה הן רוצות - זה לא.
או להחליט בשבילן באופן גורף שכל מה שכתבתן למעלה בעניין הנקיון - זה גם לא.
גם אני הייתי מעדיפה לא לשלוח לבית ספר.
אבל אני גם לא מסוגלת לתת להן חינוך ביתי כל היום בבית (אם כי, אולי בגיל בית ספר זה כן יתאפשר לי).
שוב, לא צריך לפסול אדם רק על סמך אי הסכמה בנושא ספיציפי אחד.
אמירות בסגנון :
_זה הזוי ברמות המשפט הזה. בעיקר כשהוא כתוב פה, באתר באופן טבעי.
חלוק, את בטוחה שאת יודעת איפה את נמצאת?_
הן אמירות פוגעות, מעליבות, לא הוגנות ובעצם מנפנפות. זה כמו לומר - טוב, את לא משלנו, אין לך מה לעשות פה ולכתוב פה יותר.
אז סליחה - לא!
אני כן כותבת כאן, וכן כותבת כל מה שאני רוצה, בלי לעשות צנזורה.
אני דווקא בבאופן כי אני מסכימה עם הנקה, לידות בית, חינוך ביתי (רק התחלתי ללמוד על כך, נשמע מעניין, לא מתאים לי כרגע, אבל אולי לעתיד).
אבל זה לא אומר שאני חייבת להיות פוליטיקלי קורקרט עם כל מילה שנאמרת פה.
יש לי את הדעות שלי, את ההבנות שלי מהחיים.
את זה אי אפשר לקחת לי.
זה שאדם מחליט שהוא צמחוני - סבבה. למה לפסול את זה שאוכל בשר??
זה שמישהו החליט שמתאים לו להתהלך עירום ביערות בלי להתקלח - יופי.
אבל למה להסתכל מגבוה על מי שהולך לבוש?
אז לצורך הדיון, ולצורך הדיון בלבד, אני מפרטת מדוע לדעתי להיות ערום זה לא מכובד, ולא להתרחץ זה גם לא מכובד.
אף אחד לא חייב להסכים.
אבל גם לא להשתיק אותי.
וכאן אני יכולה שוב להפנות את כולם לדף האם ישנם מנהיגים לקהילת באופן
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

לא תמיד אנחנו (המבוגרים) מבינים כראוי את השלכות הבחירה שלנו, ולא תמיד הבחירות שלנו טובות יותר מאלה של ילדים.
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

_אמירות בסגנון :
זה הזוי ברמות המשפט הזה. בעיקר כשהוא כתוב פה, באתר באופן טבעי.
חלוק, את בטוחה שאת יודעת איפה את נמצאת?
הן אמירות פוגעות, מעליבות, לא הוגנות ובעצם מנפנפות. זה כמו לומר - טוב, את לא משלנו, אין לך מה לעשות פה ולכתוב פה יותר._
בעניים הזה אני מסכימה איתך.
שאק_טי*
הצטרפות: 12 מרץ 2006, 16:37
דף אישי: הדף האישי של שאק_טי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי שאק_טי* »

אני מקלחת את הילדים שלי בכל ערב שבו אנחנו מסוגלים לכך, לרוב עם סבון. מצחצחת איתם שיניים ומשכיבה אותם לישון בשעות כמעט קבועות
מנקה את הבית כשמתאפשר, גם בחומרים כימיים מאוד ולמרות זאת הוא לעולם לא נקי

חלוק ביתי - אני מעריכה מאוד שהעזת לכתוב בניק שלך דברים לא מקובלים ולא להתחבא מאחורי פלוניות ואלמוניות. אני קראתי את הדף בתחילתו ולמרות ההרגשה הלא נוחה שהוא העלה בי , לא חשבתי להתערב במסיבת השונות והמיוחדג'ות הזו....
ודווקא ההערות שלך פתחו לי חשק להכנס לשיחה.

_אצל בנות זה לא מי יודע מה, שהן יושבות עם האיבר המפריש הזה (הפות) על כל רהיט בבית. לא נראה לי נעים לסובבים. זה כאילו שאנגב את הנזלת או הרוק שלי על הרהיטים/שטיחים/כיסאות בבית.
וגם אצל בנים וגם אצל בנות לא נעימה המחשבה של ישיבה עם פי הטבעת שלא תמיד נקי עד תום,בכל מקום בבית.
שלא לדבר על כך שזה מעודד הכנסת ידיים (או חפצים) , לכל החורים האפשריים, זה מעודד משחקים מיניים, נכנס אל תוך הפות אבק/חול וכל מיני דברים אחרים אפשריים, בקיצור
מה הבעיה ללבוש מכנסיים? או תחתונים_

זה באמת יכול להיות לא נעים לסובבים. אבל באופן כללי נראה לי שילדים הם דבר לא נעים למי שאין לו ילדים בגיל דומה. ולמי שיש - כבר לא אכפת לו.
הילדה שלי מריירת במיוחד, אוהבת להיות ערומה ונוגעת בעצמה בכל הזדמנות. אני חושבת שזה מקסים עבורה ולא מקסים עבורנו. אז מה אני אמורה לעשות? לצרף אותה לשושלת הפולנייה של "לא נעים לי"? אני כל הזמן עושה חישובים של "עלות מול תועלת" ומנסה להתערב בדברים קריטיים באמת (לא להתפשט באמצע מפגש משפחות של האוניברסיטה עם כל המעונבים והחשובים, למשל. לא שזה עוזר לי :-))
לגבי שאלות הנקיון והבריאות (אבק וטנקים שעלולים להכנס) - לא רלוונטי לי. גם ככה אני מרגישה שאנחנו מסתובבים בעולם מטונף כ"כ, זוחלים על דשא מלא פיפי של כלבים, חתולים והומלסים, שותים מים מבורזלים וככה... זה נראה קטנטן ולא משמעותי יחסית.

איך הילד היה לומד לאכול בצורה מתקבלת על הדעת (שלי, של ההורים שלי, של הציבור שאינו אוכל בידיים) בלי הנחיות ברורות מאתנו.
אני גדלתי מחונכת להפליא. באה מבית ממש טוב ועדיין הרגלי האכילה שלי איומים. בעלי מחזיק סכו"מ בצורה שמצריכה חישובים קפדניים בנוגע לסדורי ישיבה בארוחות פומביות.... אני חושבת שיש דברים שממש קשה ללמד. כנראה שכשמתקבל על דעתך משהו, קשה מאוד ללמד אותך משהו אחר.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

עוברת, למה את חושבת שהם לא מבינים?
והאם במקומות האלה את לא מרגישה שאת יכולה להסביר? ובכל זאת לכבד את בחירתם?
וילדייך מבוגרים מבתי, לכאורה מסוגלים להבין הרבה יותר.

הילדונת בת שנתיים ועוד מעט וחצי. היא מאד אוהבת לאכול בעמידה במסעדות. אני בד"כ מבקשת ממנה לשבת. לפעמים היא נענית, לפעמים לא. אני אף פעם לא אושיב אותה בכוח. לרוב האנשים זה פשוט לא מפריע (לי בוודאי שלא) לעתים רחוקות היא עושה משהו שעשוי להפריע למישהו - נגיד צועקת או קופצת במהלך הארוחה. במקרה כזה אני יכולה להגיד לה "את יודעת, יש אנשים שלא נעים להם לאכול כשצועקים סביבם." אם היא מאד מתמידה ומתעקשת, אני פשוט יוצאת מנקודת הנחה שמשהו ממש מציק לה. בד"כ מספיק שאני אומר לה שאנחנו בקרוב מסיימים או שאקח אותה לשירותים (לפעמים ההפוגה עצמה מספקת את הצורך.) אם שום דבר לא עוזר, אני יוצאת. מה שבטוח אי אפשר לומר על ההתנהלות שלי הוא שהיא פוגענית כלפי הסביבה או פוגענית כלפי בתי. לפעמים הייתי מעדיפה שהילדה שלי תשב יפה ומסודר ותאכל בלי ציוץ. אבל אני לא משלה את עצמי. אם אני רוצה לצאת לאכול איתה עם חברים, אני חייבת לקחת בחשבון גם את זה שהיא לא בדיוק בחרה בזה, לא ממש חתמה שהיא תתנהג כמו בת מלכת אנגליה, ושיש לה סבלנות של בת שנתיים.

חלוק, אין לי שום יכולת או כוונות להשתיק אותך, והדברים שכתבת יוצאים משלל נקודות הנחה שאני מכירה אולם לא מזדהה איתם. ההפניה החוזרת לדף המנהיגים מעוררת בי את השאלה מדוע זה את צריכה להסתופף תחתיו כדי לדבר? דברי. אי אפשר להשתיק אותך. מאידך, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבת. הבהרת את עמדתך. מה עוד את רוצה?
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אבל: אז לצורך הדיון, ולצורך הדיון בלבד, אני מפרטת מדוע לדעתי להיות ערום זה לא מכובד, ולא להתרחץ זה גם לא מכובד._ זה לא להסתכל מגבוה על מי שעושה בחירות אחרות משלך? להגיד שזה _השפלה ורמיסה של כבוד האדם באשר הוא אדם{{}}, תשמעי, זה די חריף!
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

יה אללה, עד שאני שולחת פה משהו יש כבר עוד שלוש תגובות שעוד לא קראתי. נו, תכתבו קצת יותר לאט! ;-)
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

אבל חלוק, השאלה היא למה את כותבת את מה שאת כותבת.
אני שואלת ברצינות, אני לא מנסה להעליב אותך או לזלזל בך.
את רוצה לשכנע את מי שכותבת כאן שזה לא טוב להיות ערום ומלוכלך? אבל בזה את פוסלת אותן ומסתכלת עליהן מגבוה (כי את כאילו יודעת יותר טוב מהן מה מכובד ומה רצוי) ואת אישית לא מרוויחה מזה כלום.
לא נראה לך עדיף לנסות ולהבין למה הן חושבות שטוב להיות ערום ומלוכלך? גם אם בסופו של דבר לא תסכימי עם שומדבר שהן יכתבו, עדיין זה יהיה דיאלוג, ולא שיח חרשים.
את לא חייבת להתיישר עם שום דעה שאת קוראת פה, ואף אחד הרי לא יודע מי את ומה את עושה בביתך, אבל לך היה חשוב להתנגד לדעות שקראת פה.
למה?
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

עוברת, באמא שלך, אני משקיעה, תני גם לי יחס! :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאק טי שלום
חלק ממה שציטטת פה היה דברים שכתבתי אני .
אז רק רוצה לאמר לך שהגיעה חברה של הילדה שלי בגיל דומה וישבה עירומה בביתי וביקשתי ממנה להתלבש.
'צטערת. מבאס אותי שהיא יושבת עם האיברים האינטימיים שלה על הספות בסלון שעליהן אשכב אחר כך. מה לעשות??
תקראי לזה שריטה מצידי. ככה אני ובטוחה שיש לא מעט כמוני.
אז מתוך התחשבות בסרוטים שכאלה לא אושיב את ביתי עירומה בבתים של אחרים. עוד פעם- לא בהיסטריה אבל אתכוונן להלבשה אחרי מקלחת או משהו כזה.
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

חיבוק עצמי זה טוב.
פלפל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 00:48

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי פלפל* »

פלוני אלמונית הופכת לצורך הדיון לפלפל.
כתבתי משהו ממש במקביל לניצן אם. ולכן דברי נבלעו: מצטטת את עצמי ברוב חוצפה:
_בנות, נו מה קורה פה?
למה הכינוי "האיבר המפריש הזה" מעליב? נו באמת.
גם הפה הוא איבר מפריש, וגם האוזן היא איבר מפריש, וגם האף הוא איבר מפריש. מה לעשות?
נכון שהפרשות זה לא לכלוך ובכל זאת אף אחת מכן לא תרצה לשבת על הנזלת שלי. נכון?
יש לי בת והרחתי גם פותים של אחרות ויש ועוד איזה הפרשות מהפות בגילאים צעירים!! ושוב זה לא אסתטי כלפי הסביבה.
אם ארק לכן באוכל זה בסדר? אם ארק לכן בפה(בהנחה שאני לא המאהבת שלכן) זה בסדר? פחות מזה- אם ארק לכן על היד זה בסדר?
ומי זו שביקשה הוכחות על גבולות? אז מה, אצלך אין גבולות?
גם העוסקים בחינוך הכי פתוחים ואינטיליגנטים (כמו דני לסרי) מצדדים בשימת גבולות כל שהיא.
והם טוענים על סמך נסיון וידע כמדומני) שילד (או אדם) ללא גבולות הוא ילד אבוד.
ראיית הגבול הכרחית לקיומנו, אפילו ברמת הראייה הפיסית- אם לא יהיה רקע בצבע תכלת לא תוכלי לראות את הענן.
אם לא יהיה יום אחרי הלילה - לא תוכלי להפריד בין הזמנים
הגבול הוא חלק מיכולת התפיסה שלנו.
לא רואה בכולכן מלוכלכות/ מזניחות/ לא אסטיות- אבל בחלקכן -כן!_

הקצב של הדף הזה...מסחרר.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

פלונית, העלית נקודה לגמרי ראויה של הגבולות האישיים לעומת הגבולות הכלליים.

אני לא אעודד התפשטות של בתי בבתי אחרים. לו תרצה להתפשט אשאל אם זה בסדר עם בעלי הבית. וזה יותר מבסדר שמישהו יגדיר את הגבולות שלו ויגיד שלו, בביתו, זה לא מתאים.

בין זה ובין לצאת מנקודת הנחה שכולם נגעלים ממה שמגעיל אותך מרחק גדול מאד.
בין זה ובין לנסות להגדיר כלל אחד לכולם "לא נוגעים במפתח של חביתוש בלי רשות מרגע ודודלי" מרחק גדול מאד, יתר על כן, זה נדון לכישלון.
חלוק_ביתי*

אוי אני אמא מזניחה

חלוק, אין לי שום יכולת או כוונות להשתיק אותך, והדברים שכתבת יוצאים משלל נקודות הנחה שאני מכירה אולם לא מזדהה איתם. ההפניה החוזרת לדף המנהיגים מעוררת בי את השאלה מדוע זה את צריכה להסתופף תחתיו כדי לדבר? דברי. אי אפשר להשתיק אותך. מאידך, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבת. הבהרת את עמדתך. מה עוד את רוצה?
א. למה את כותבת בצורה כל כך תוקפנית?
ב. ההפניה לדף לא היתה בשבילך דווקא, אלא בשביל מי שכן ניסתה לסתום לי את הפה, ראי למעלה.
ג. אני לא מנסה להסתופף תחת כלום, אלא להדגיש שככל הנראה הדף ההוא, למרות ההכחשות, כן צודק (כלומר, מה שיעל כתבה בהתחלה).
ד. למה את חושבת שאני רוצה ממך משהו? את רוצה לרמוז לי שברגע שהבהרתי את עמדתי, אני לא רצויה כאן יותר?
ה. למה את כותבת את המילה "להשתיק" כל כך הרבה? האם רמזתי לך שאת משתיקה אותי, או אולי זו כוונתך הנסתרת?
ו. באופן כללי הטון שלך במילים אלו הוא פוגעני ולא הוגן. איזו סיבה יש לך לכתוב כאלו דברים? האם את רק רוצה לשמוע את מי שמסכים איתך?

זה לא להסתכל מגבוה על מי שעושה בחירות אחרות משלך? להגיד שזה השפלה ורמיסה של כבוד האדם באשר הוא אדם, תשמעי, זה די חריף!
כי ההשקפות שלנו שונות בתכלית. זה בסדר.
אני לא מסתכלת מגבוה. אמרתי כבר והדגשתי ואמרתי שזו דעתי ושמי שעושה כך, שיהיה לו בכיף.
עדיין אני רואה בזה השפלה ורמיסה של כבוד האדם באשר הוא אדם בניגוד לחיה, שאפילו היא שומרת על כבודה (הרבה חיות מחביאים את הצרכים שלהם ואת עשית הצרכים שלהם, מתנקים ועוד).
זה לא נושא הדף, אבל מאחר שהאדם הוא יצור חברתי, עם בחירה חופשית, שיכול לעשות גם טוב וגם רע וגם באמצע, יש כללים מסויימים שצריך להישמע להם, כמו צניעות בסיסית למשל, כמו נקיון בסיסי. אני לא חושבת שזה מכבד למשל, להזמין לבית מלוכלך אורחים (בהנחה שהלכלוך הוא מגמתי ולא נוצר באופן שקשה להשתלט עליו). אז לבוא ולומר ש"ככה אני חיה", אוקי, זה בסדר, אבל זה חוסר כבוד, זה הכל. גם ללכת בעירום או לא להתרחץ זה חוסר כבוד לסביבה ולאדם עצמו. אז אם את רוצה להיות כך בביתך, זה בסדר, אבל להתחיל להחצין את זה, וגם ללמד כך ילדים שלומדים הכל ממך בשלב הראשון של החיים, זה לפי דעתי לא בסדר.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

בתשובה ל אלטר אגו ולניצן אין לי אלא לומר שאני חושבת שמבוגרים יודעים דברים שילדים לא יודעים.
ושלא כל הסבר ילד מסוגל להבין (תלוי בגיל, כמובן).

בן החמש שלי, למשל, חושב שפרסומות בטלויזיה הן המלצות שמאד כדאי להענות להן. לכן אני כמעט לא מאפשרת לו להחשף לפרסומות. כי אני יודעת מה הן באמת. מובן מאליו שאני גם מסבירה לו מה רע בפרסומות, אבל אני מעדיפה פשוט לא לחשוף אותו אליהן, ולא לסמוך על זה שידע מה טוב בשבילו.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אה. אלא שההיפך גם נכון. גם הם יודעים דברים שאנחנו לא. בפרט לגבי עצמם!
לא צריך לתת לזה לעלות לנו לראש.

אין לי בעיות כאלה, כי אין לי טלויזיה :-P
חלוק_ביתי*

אוי אני אמא מזניחה

לא נראה לך עדיף לנסות ולהבין למה הן חושבות שטוב להיות ערום ומלוכלך?
דווקא זה מה שניסיתי להבין ללא הצלחה....
אבל בסדר, נו, הדף הזה באמת הדרדר בזכותי לויכוחים. אין טעם.
פתחתן דף בשביל לצחוק, סבבה. רק תמהתי מה כל כך חיובי בזה.
אשאיר לכן להמשיך לצחוק.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

ניצן, את מתחמקת! ברור שהם יודעים דברים שאנחנו לא, ברור שלא צריך לתת לפוזת ה"אני מבוגר ואני יודע" לעלות לנו לראש.
השאלה היא אם את הולכת עם תזת "הילד יודע" עד הסוף ברצינות.
אין לך טלויזיה, אבל יש לך מחשב. הילדה שלך נחשפת לחיים עם מחשב, כולל אינטרנט. האם תאפשרי לה לשחק במחשב כמה שהיא רוצה ובמה שהיא רוצה?
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

חלוק ביתי{{}}, אז זה בסדר, וזה לא בסדר. את לא מסתכלת מגבוה, רק רואה בזה השפלה ורמיסה של כבוד האדם של הילדים שלנו, אבל זה בסדר. תשמעי, אולי זו השעה, אבל אני לא מצליחה לעקוב אחריך.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חלוק, זה שאני לא יושבת ומלטפת לא אומר שאני תוקפנית. אני בהחלט עניינית. ומה לעשות שלא את תקבעי את כוונותיי בטון שלי (גם פה, כוונותיי אינן תוקפניות, אלא ענייניות. שכן, באמת לא את תקבעי, מה לעשות :-))
להשתיק. זה מה שאת אמרת, אני בסה"כ התייחסתי לזה.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האמת היא שהמחשב הוא אפילו לא דילמה, הוא פרסונה נון גרטה שיצטרך לעוף. אבל מה אעשה שאני אוהבת אותך כל כך?
אני חושבת שבסביבה טבעית היא יודעת אפילו יותר טוב ממני. אני חושבת שבסביבה לא טבעית יש לי יתרונות הסתגלותיים עליה.
הפתרון? להפוך את הסביבה לטבעית ככל האפשר.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

דווקא זה מה שניסיתי להבין ללא הצלחה....
שוב, בלי להעליב, אבל לא התרשמתי שניסית באמת להבין. לרדת על אנשים ולומר להם שאין להם כבוד בסיסי לא גורם להם להסביר את עצמם אלא להתגונן ולהעלב. לא שאלת שאלות, אלא קבעת קביעות מאד נחרצות. אני לא אומרת שהן כן או לא נכונות, אלא רק שהן לא פתחו דיאלוג.
ואני דווקא חושבת שהויכוחים יותר מעניינים מהצחוקים, כיהם אלה שבסופו של דבר משנים לנו את ההשקפות והחיים.
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

נו...כל המזניחות הלכו לישון?
פלוניתה*
הצטרפות: 01 מאי 2004, 23:31

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

חלוק, הדף לא הדרדר בגללך, להפך.

אנשים אוהבים לקרוא דברים שהם היו יכולים לכתוב בעצמם.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

הפתרון? להפוך את הסביבה לטבעית ככל האפשר.
ב"טבעית" את מתכוונת ל"מינימום מעשי ידי אדם", כן?
אני נסחפת קשות מנושא הדף המקורי, אבל זו לא רומנטיזציה מופרזת של המצב הטבעי ודחייה גורפת מדי של הציוויליזציה על כל הישגיה ופגמיה?
(כן, יש הרבה דפים בנושא, בכולם כבר התווכחתי על הנושא, אבל הי - אי אפשר לטבול באותו נהר פעמיים!)
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

תגידו, כל כך קשה לאנשים להמציא ניק?
מה הקטע עם להיות פלונית ואלמונית? למה זה טוב?

(המזניחות לא הלכו לישון, וזה ניכר בפיוז המתקצר שלהן)
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רומנטיזציה מופרזת? דחייה של הציוויליזציה? הישגיה?
נו.
לדעתך.

לדעתי לא.
אפשר ואף מומלץ לטבול באותו הנהר. אבל אח"כ לכי להתקלח עם טרפנטין וישר למיטה.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

אני לא אתרחץ עד שלא תעני לי ברצינות ולא בלקוניות!

(אמא של עוברת: את עייפה, תלכי לישון. עוברת: לא נכון! אמא של עוברת: אתם רואים, ילדים לא יודעים מה הם רוצים!)
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

ואני לא יכולה להתרחץ בלי הציוויליזציה, הישגיה ופגמיה. אני צריכה מים חמים ומגבת.
ניק_הקוסטה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 01:07

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניק_הקוסטה* »

תגידו, כל כך קשה לאנשים להמציא ניק?
צודקת.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מה פתאום מינימום מעשי ידי אדם? כל כפר מתחיל מלא מעשי ידי אדם :-) אני מדברת על יותר התקרבות לצרכי הגוף... פחות כבלי תרבות, פחות פחדי תרבות, קצת פחות טכנולוגיה, ועבודה שקרובה כמה שאפשר למה שהיא אמורה לספק.
אה ושכחתי, מלאן גיגיות ורהיטים עם הפרשות.
מותר לחלום. לא?
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

מותר לחלום. לא?
בסדר, הבנתי את הרמז.
המנהיגים של קהילת באופן התחילו לשלוח אנשים לישון.
שום כבוד לזה שמיינסטרימים יודעים מה הם רוצים.
מיינסטרימים באשר הם מיינסטרימים, לא חיית השדה.
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

ואגב מלאן גיגיות
איפה מייצרים גיגיות וממה?
אני אגיד לך - בבתי חרושת ומפלסטיק!

<כבר אין לי מושג אם אני צוחקת או רצינית. זו באמת השעה.>
<אבל איך יפה לי הסוגריים המשולשים?>
<גם הם מעשה ידי אדם>
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חיית השדה. פהה!
מתקלחות ומתנקות, אבל יודעות מה זה שמפו?! מי זה מישל מרסייה?? איפה קונים גיגיות?!
חיית_השדה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 01:16

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי חיית_השדה* »

מה? אני לא בן אדם? כשדורכים עליי אני לא נדרכת? כשמסבנים אותי אני לא מסתבנת?!
חיית_השדה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 01:16

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי חיית_השדה* »

ואגב, מי זה מישל מרסייה? :-S
שאק_טי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי שאק_טי* »

_שאק טי שלום
חלק ממה שציטטת פה היה דברים שכתבתי אני_

טוב. אבל איך אני אדע איזו פלונית אלמונית את? לפחות תמספרו את עצמכן

הגיעה חברה של הילדה שלי בגיל דומה וישבה עירומה בביתי וביקשתי ממנה להתלבש
והיא הסכימה? איזו ילדה מחונכת! אני הייתי נאלצת לעזוב עם הילדים את הבית שלך. זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

ולמה לא ממציאים פה ניקים לכל הרוחות?
טוב אני לא באופן קלאסית! התקלחתי כל יום ו...הרסו לי את היצירתיות!!
אוי הסבון!
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

לבשה תחתונים. ממש לא הזיז לה.
היא לא ידעה שאני הורסת לה את החופש והטבעיות ושעכשיו היא כבר לא כאחד החיה.
זה פשוט לא הזיז לה! היא לבשה תחתונים וזהו.
<ביקשתי ממנה יפה>
אם זה היה כאחד החיה אולי הייתי דוחפת אותה בחוטמי אל מחוץ לטרטוריה שלי..
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לפחות תמספרו את עצמכן
:-D :-D :-D

וגם
זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?
?

שאלה מצויינת.
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היא לא ידעה שאני הורסת לה את החופש והטבעיות ושעכשיו היא כבר לא כאחד החיה.
זה לא אומר שלא הרסת.
גם תינוק בן יומו שאוכל תמ"ל לא יודע שבסבירות גבוהה ומוכחת מדעית הורסים לו את הבריאות והאינטיליגנציה. אז?
זה אומר שזה בסדר?
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?
המממ, שאק טי זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?

גם תינוק בן יומו שאוכל תמ"ל לא יודע
התינוק יודע
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

ניצן אם חביבתי
בביתה שתשב עירומה. מה לעשות?
אני לא אבוא אל ביתך ואתנהג בו בניגוד לדעתך, דרכך ורצונך.
כמו כן היא (אותה ילדה) בהרבה מקומות לא מתנהגת כל רגע כמו שבא לה.
אולי תעודדי את ביתך לאונן בתור לרופאה בקופת חולים? או שמא לאונן במפגש חברתי זה או אחר?
נכון שלכולנו יש גבולות??
<לאונן זה טבעי>
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני מצטטת את תגובתי לעיל:
_אני לא אעודד התפשטות של בתי בבתי אחרים. לו תרצה להתפשט אשאל אם זה בסדר עם בעלי הבית. וזה יותר מבסדר שמישהו יגדיר את הגבולות שלו ויגיד שלו, בביתו, זה לא מתאים.

בין זה ובין לצאת מנקודת הנחה שכולם נגעלים ממה שמגעיל אותך מרחק גדול מאד.
בין זה ובין לנסות להגדיר כלל אחד לכולם "לא נוגעים במפתח של חביתוש בלי רשות מרגע ודודלי" מרחק גדול מאד, יתר על כן, זה נדון לכישלון._

אולי התבלבלת בתגובה, אבל לי נדמה שמה שכתבת לא מתייחס למה שכתבתי.
אם כן, וואלה, אפשר לסכם שאנחנו לא משדרות על אותו הגל.
(והרמיזות שלך לגבי מה אעודד ומה לא, נקראות לי מעט שטחיות ולא מתיחסות למה שאני כותבת. כן בטח, אני כזאת מפגרת. "בואי ממי, עכשיו מאוננים בפרהסיה, כי זה טבעי." שוב מצטטת את עצמי מלמעלה: נו באמת. :-P)
(ואגב, אני בגדול, לא כזאת מעודדת. גם לא מדכאת. ומה רע באוננות בדיוק?! בתור לקופת חולים לא תתפסי אותי מתה. :-P)
עוברת_אורח*

אוי אני אמא מזניחה

אם כן ניצן, ננסח מחדש:
אולי תעודדי את ביתך לעמוד בתור לקופת חולים כשהיא מאוננת?
(כל אחד והקווים האדומים שלו)
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

_היא לא ידעה שאני הורסת לה את החופש והטבעיות ושעכשיו היא כבר לא כאחד החיה.
זה לא אומר שלא הרסת.
גם תינוק בן יומו שאוכל תמ"ל לא יודע שבסבירות גבוהה ומוכחת מדעית הורסים לו את הבריאות והאינטיליגנציה. אז?
זה אומר שזה בסדר?_

לזה הייתה תגובתי. יכול להיות מאוד שאנחנו לא משדרות על אותו גל. אחרת לא היה פה דיון.
לגבי הרמיזות, אלה לא רמיזות. אלה אמירות. אז את באמת לא היית מעודדת התפשטות כשזה לא רצוי אבל שאק טי כן.
אז התגובה המשיכה אליה.
את (ניצן אם) דיברת בשם הטבעיות ואת (שאק טי) כבר החרמת אותי כי חלילה וחס ביתך לא תוכל ללכת עירומה בביתי ולכן באה השאלה המוקצנת לגבי אוננות, כדי שתוכלו לראות שלכל אחד יש גבול, הוא פשוט עובר במקום אחר.
לילה טוב
פלוני_אלמונית*

אוי אני אמא מזניחה

ומי ולמה מוריד את הדף ממה חדש?
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ברור שלכל אחת יש גבולות, ברור שלכל אחת הוא עובר במקום אחר.
אף אחד פה לא חלק על זכותך המלאה לבקש שבביתך לא יתנהגו באופן מסויים.
אף אחת פה לא חלקה על זכותו של כל אדם לשמירה על גבולותיו האישיים.

אלא שאי שם למעלה, את (או פלוני אלמונית מספר 342 קו נטוי גימל סעיף קטן 4, סלחי לי אם אני לא עוקבת, אין לי כוונה לגרור את זה לפסים אישיים.) חלקת על זכותם של ילדים להסתובב בעירום בביתם הם. חלקת על זכותן של אמהות להקשיב לרצונות של ילדיהן ולהתחשב בהם כשווים. חלקת על הזכות הבסיסית שלא לנקות את הבית ולקום עם רוטב על הפנים! :-)
שאק_טי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי שאק_טי* »

את באמת לא היית מעודדת התפשטות כשזה לא רצוי אבל שאק טי כן.
מה???? מה פתאום שאני אעודד??? אני פשוט לא יכולה להכריח אותה להתלבש כשהיא מתפשטת אז אני הולכת במקום לריב איתה

_זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?
המממ, שאק טי זה שווה לך להפסיד מפגש חברתי בגלל זה?_
אני בכל מקרה מפסידה - או שאני רבה איתה, מכריחה אותה להתלבש בניגוד לרצונה, מכרכרת סביבה כדי להסיח את דעתה מהמצב הלא נעים. או שאני הולכת משם עם ילדתי הערומה.....

את (ניצן אם) דיברת בשם הטבעיות ואת (שאק טי) כבר החרמת אותי כי חלילה וחס ביתך לא תוכל ללכת עירומה בביתי.
דבר ראשון - נראה לי שפספסת משהו כי אני כזו אישה חביבה ומתוקה. נעימה, חיובית ומקבלת. איך אני אחרים אותך אם אני כזו מותק? (סתם ניסוי. תנסי לקרא את הדברים שכתבתי כאילו את מכירה אותי ואנחנו חברות ממש טובות. נכון שזה אחרת? איך אני אחרים אותך? אני כזו מאמי. ובכלל - אולי אלה לא תתפשט בכלל אצלך? אולי יהיה מגניב? תזמיני אותי לקפה? (וירטואלי - אני גרה נורא רחוק....))

וסתם לשעשוע - מצחיק להכניס את ניצן ואותי לאותו המשפט בכל מה שקשור לנושאים הנ"ל. מי שמכיר אותי (או קורא אותי) יודע שמזמן היו צריכים לאסור עליי את הכניסה לכאן עם כל הסבון, הכימיקלים, החוקים והחינוך שאני מפיצה לכל עבר :-)
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ושימי לב בבקשה שעם כל האהבה העצומה שאני מרגישה כלפי שאק טי, אנחנו לא מחזיקות בעמדות דומות בהרבה נושאים.
ואני חושבת שקראת בדבריה החרמה, ואני קראתי בדבריה אהבה וכבוד לבתה. אז איתך יפגשו במקום אחר. מה הבעיה פה? למה להפגע?
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נראה לי שפספסת משהו כי אני כזו אישה חביבה ומתוקה. נעימה, חיובית ומקבלת. איך אני אחרים אותך אם אני כזו מותק? (סתם ניסוי. תנסי לקרא את הדברים שכתבתי כאילו את מכירה אותי ואנחנו חברות ממש טובות. נכון שזה אחרת? איך אני אחרים אותך? אני כזו מאמי.
הכי מאמי (()) {} |L| {} (())
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי מגניב. מה קורה? שעון חורף?
שאק_טי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי שאק_טי* »

הכי מאמי
ואני קראתי בדבריה אהבה וכבוד לבתה. אז איתך יפגשו במקום אחר. מה הבעיה פה? למה להפגע?

תודה רבה. איך התעצבנתי עכשיו. אוף
מרוב שהתבאסתי התחלתי לסדר את הסלון :-(

זה כזה סיפור חיי - מינסטימית לאלטרנטיביים ואלטרנטיבית למיינסטרימים
מה יש? אי אפשר לתת לבת שלי לעשות מה שהיא רוצה וגם לשתות קפה ולהתקלח? אוף עם העולם הזה.
אני שונאת לסדר את הסלון!
ניצן_אמ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רק לסכם מבחינתי את החלק הזה בדיון,
אני לא מתעקשת (ולא התעקשתי לרגע) שאי מקלחת והסתובבות בעירום הם חזות הכל, שכולם חייבים להתנהג ככה, ושאין שום הנחות מקלות.

הקפיצה למסקנות נוסח טינופת וחוסר כבוד, מזכירה לי את "ואיך הוא ילמד לקרוא?" כשמדברים על חינוך חופשי, את הפחד מילדים פרועים ואלימים כשמדברים על חינוך בלי גבולות, את הפחדים מרגעי הגמילה ומהתלות כשמדברים על הנקה, את הפחד מזה שהילד לעולם לא יעזוב את המיטה המשפחתית ועוד.

מה שאותי הקפיץ, והקפיץ גבוה, אני מודה, זו האמירה הברורה שמה שמישהי אחרת עושה (במקרה, גם אני) זה לא בסדר ולא מכבד ילדים, וכמו חיות (כפרה על החיות. לא יפה איך מתנשאים עליהן פה.) ומטונף ומסריח ומפריש ומגעיל ועוד שלל פרפראות בלתי נעימות בעליל (אני מאד מעדנת.)

למי שמרגישה שזה שאני ואחרות לא מקלחות בכפייה אומר משהו על האופן בו היא בוחרת להתנהל בעולם - שיהיה לה לבריאות. היא עושה את זה לבד לגמרי, בעצמה, ובלי שום עזרה ממני ומאחרות.
אם מישהי מכן באמת מנסה להוציא ממני או מאחרות הודאה שמי מאיתנו אכן לא מכבדת את ילדיה, או למצוא עוד אחרות שיביטו בזעזוע ויצקצקו מכמה שאנחנו אמהות איומות ומזניחות, והן מכבדת ונקיות, ממני לפחות צפוייה להן אכזבה. סליחה.

לא, בעצם, למה אכזבה? הנה, אני מודה. אני אמא מזניחה :-P :-P
אני מזניחה את חשיבותה העצומה של התרבות המערבית הדורסנית, אני מזניחה את חשיבותן של 12 שנות לימוד, אני מזניחה את חשיבותו של הפחד מפני העתיד, של הפחד מפני חיידקים, של הפחד מפני תולעים, של הפחד מפני הפחד. מזניחה.
אני.

את? עשי מה שאת רוצה, למה כל כך מפריע לך מה שאני עושה?
שאק, חביבתי. בשבילי את בכלל לא מיינסטרימית. את רק מאמי. :-)
(התחיל להיות ממש קר... סעומו... ויש עוד איזה 35 מעלות לרדת עד השיא. פחד, הא? הצטיידתם מעילית כבר?)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי במבי_ק* »

מאיפה ההנחה שילד לא מקולח ומסובן מדי ערב הוא ילד מטונף שמטנף את המיטה המשפחתית?

מהחול שבמיטה. לא צריך סבון, אבל אם שוטפים אין חול.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

הרי ילד ברור שהוא יודע מה שהוא רוצה. הוא רוצה לחם מקמח מלא, אורז מלא וכוסמת, רק מים ולא מיץ, אף פעם לא ממתקים, הוא יודע להגיד שהוא רעב ועייף (נכון שלפעמים הוא יודע, אבל לא תמיד) ועוד ועוד.
בטח כבר הגיבו אבל אני אתרום את השני סנט שלי (שתי אגורות?): מאז שהגדולה היתה קטנה לא הצלחתי לעשות עם עצמי סדר יום, כל מה שניסיתי עלה בתוהו, בהתחלה עשיתי שרירים ואני זוכרת את עצמי נלחמת בה לעשות אמבטיה כשהיא לא רוצה, מסתובבת איתה שעות על הידיים בחדר השינה כדי שתלך לישון בשעה היעודה (כשהיא עצמה לא ממש מעוניינת) מזל שהבנתי כבר בגיל שלושה/ארבעה חודשים שככה זה לא עובד והרפתי. אז עדיין לא הכרתי את "באופן" ובכלל לא חשבתי להיות "באופנית" (מה שזה לא יחשב) הייתי אני עצמי והפסקתי להקשיב לכל הקולות מסביב והתחלתי להקשיב לבת שלי ולקולות הפנימיים שלי. היום אין מצב שהילדה לא תאותת בשמונה וחצי תשע בערב ותגיד באופן מפורש "אני רוצה לישון" ולא משנה כמה מעניין יכול להיות באותו הרגע בבית, היא רק בת שלוש, כן? היא אומרת יפה מאוד "אני רעבה" ואז נשאלת מה היא רוצה לאכול ויודעת לבקש גם עדשים וגם קינואה ויודעת יפה מאוד שעוף היא לא אוכלת כי זו חיה (אנחנו לא צימחונים ובינתיים היא גילתה רק שעוף זה חיה מה לעשות, הצורה מסגירה). יודעת מוצרי קקאו עושים לה רגישות ולבד יודעת להמנע מהם. היא מבקשת אמבטיה או מקלחת, זה יכול להיות 6 פעמים ביום קיץ חם או פעם במי יודע כמה בזמנים אחרים.
לפני זמן מה לעשה ניסוי והוצע לקטנה מיץ טבעי כלשהו בצבע ורוד (האהוב עליה מאוד חרף העובדה שמעולם לא הולבשה ורוד-עוד דוגמה לכך שהם יודעים מה הם רוצים) היא לגמה לגימה אחת ירקה אותה מיד וקראה "אני רוצה מים!!!".
ובביטחון מלא אני יכולה להגיד שהיא תמיד ידעה ובגלל שהקשבתי לה ונתתי לה את המקום אז היום היא כן תמיד יודעת מה היא רוצה.
חייבת לספר גם שעד שהיא היתה בת שנתיים לא קראתי כלל את עיקרון הרצף ורק אחרי שהתודאתי לבאופן פתחתי את הספר, דפדפתי בו וסגרתי, ועד היום ממש מצחיק אותי לגלות שמיחסים את אופן גידול הילדים שלי לעיקרון הרצף ואילו אני סתם ככה הקשבתי לילדה שלי אחרי שקצתי בספרי הדרכה להורים חרדים ועשיתי מה שהרגיש לי נכון.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

|Y| ניצן וגם (()) לשרון ס. שטרחה לכתוב את מה שאני הרגשתי בלב. קלטתי רצון עז להתווכח איתי. האתר הזה מבחינתי הוא מעין שמורת טבע ויש המנסים להגן עליו ככזה. אחרים מדירים רגליהם כדי לא להתעצבן. זה לא קשור להנהגה ומנהיגים. זה קשור לתפיסת עולם שאנשים חולקים. זה קשור להתרסות והשמצות פרועות וגם להודעות מכלילות ופוגעניות. אמרת לי שאני מסריחה, מלוכלכת, לא אסטתית, לא מכבדת את ילדי , גרה בבית מצחין ואני בשם חופש הביטוי שלך צריכה לקבל הכול באהבה והבנה? למה? דברי על עצמך, למה את בוחרת להתנהג כפי שאת מתנהגת ובשמחה אלמד ממך דבר או שניים.
הנה, כבר בזכותך הבנתי שלא רק לסבתות העירום של בתי בת השנתיים מפריע. לא עלה בדעתי שלמשהו יש בעיה עם כך שהפות העירום והמפריש שלה יגע ברהיטי הבית. ולהבא אבדוק זאת גם אם נתארח במקום אחר @}
ילדת_טבע*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בן החמש שלי, למשל, חושב שפרסומות בטלויזיה הן המלצות שמאד כדאי להענות להן. לכן אני כמעט לא מאפשרת לו להחשף לפרסומות.
והבת שלי שכן נחשפה פה ושם לפרסומות מזהה אותן כשהיא אצל הסבים וצועקת "אני לא רוצה פרסומות!" היא בת שלוש, כבר אמרתי? הם מבינים הכל כשיוצאים מנקודת הנחה שהם מסוגלים להבין הכל. תקטינו אותם והם ישמחו להיות קטנים ולא מבינים. זה כייף להיות בור שלא מצפים ממנו... השאלה מה תעשו אחר כך כשכבר ימאס לכם שהם קטנים...
ילדת_טבע*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

_גם הפה הוא איבר מפריש, וגם האוזן היא איבר מפריש, וגם האף הוא איבר מפריש. מה לעשות?
נכון שהפרשות זה לא לכלוך ובכל זאת אף אחת מכן לא תרצה לשבת על הנזלת שלי. נכון?
יש לי בת והרחתי גם פותים של אחרות ויש ועוד איזה הפרשות מהפות בגילאים צעירים!! ושוב זה לא אסתטי כלפי הסביבה._
את הולכת עם רעלה?
הרחתי לא מעט פיות מסריחים בחיי. הרבה יותר מגעיל מריח של פות של ילדה נקיה, בריאה וטהורה. לדעתי בכל אופן...
<ילדת טבע כל הלכה לישון אתמול קצת אחרי שקיעה ומתעדכנת בשעה מוקדמת זו בארועי אמש וממש לא יכולה להאפק שלא להגיב...>
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הן אמירות פוגעות, מעליבות
סליחה לא התכוונתי להעליב. מקווה שתסלחי לי.
אני גם לא פוסלת אותך. חס וחלילה!

אתמול בלילה היה לי ממש קשה להבין מה את רוצה.
לקרוא משפט שמכיל את "לחלוטין לא מסכימה עם גישה שאומרת שהילדים יודעים מה טוב בשבילם". היום בעיקר מפתיע אותי להתקל באנשים שחושבים ככה באופן כ"כ גורף.
אז הרגיש לי הזוי. זה בסדר, אני הזויה אני יודעת, אני מרגישה גם ממש מוזר לראות תינוקות בעגלות מפונפנות... בעיקר כי אני לא רגילה.

עכשיו גם הבנתי למה את מפנה לדף האם יש מנהיגים לבאופן....
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

106 הודעות חדשות מתשע בערב עד שבע בבוקר ?!?!

ועכשיו ברצינות. הילדות שלי לא מסריחות. אם אני "מריחה" אותן, אני ישר עושה להן אמבטיה!
מיכל_שץ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

_אבל חלוק, השאלה היא למה את כותבת את מה שאת כותבת.
אני שואלת ברצינות, אני לא מנסה להעליב אותך או לזלזל בך.
את רוצה לשכנע את מי שכותבת כאן שזה לא טוב להיות ערום ומלוכלך?_
עוברת, אני מצטרפת לשאלותייך ועושה משהו שאני לא אוהבת: ניתוח אופי אינטרנטי.

אני חוששת שחלוק לא רוצה לשכנע אותנו שאנחנו טועות, היא יותר רוצה לשכנע, בעיקר את עצמה, שהיא צודקת. שהבחירה שלה לגיטימית. (ולכן ההפניה לדף המנהיגים שהוא דף "אוי אני לא מקובלת טיפוסי")
חלוק ביתי יקרה, אני רוצה להגיד לך: את בסדר גמור. את אמא נהדרת ומשקיענית! לא היה פה רגע אחד שמישהו חשב אחרת! זה מצויין שאת משקיעה מחשבה במה טוב ומה פחות טוב בשביל הבנות שלך, לעומתנו, המזנחניות.

יחד עם זאת, אבקש ממך את האפשרות להיות לא פוליטקלי קורקט גם אני לפעמים, בעיקר פה, במקום שהוא כמו הבית השני שלי.
{@

<הדף הזה תפס קצב רצחני, כבר מזמן לא היה כזה בבאופן, איזה כיף!>
מיכל_שץ*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ילדת טבע, איזה יופי.
באמת שכחתי להגיד, שאם מקשיבים לילד מגיל 0 אז הוא לומד להקשיב לעצמו ולסביבה וילד שמקשיב לעצמו יודע טוב מאוד מה הוא רוצה.
וזה אכן כיף שיש ילדים שדורשים לאכול עגבניה ולא שוקולד, כי מעולם לא אמרתי ששוקלד זה "רע"
<מיכל אוהבת שוקלד>

אוי אני אמא מזניחה - שכחתי לסגור את המכסים של הגואש והצבע התייבש )-:
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

מי זה_ באמת _מישל מרסייה?
יופי, רק הלכתי לישון וחזר להיות פה צחוקים. מה, בגללי נהייתן כולכן רציניות? דיייי, אפשר לצחוק איתי! :-D
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

כדי להפוך לאמא לא מזניחה, אני צריכה להפסיק להזניח את עצמי.

כדי שנוכל להזניח את הילדים בלב שקט (כלומר, להניח להם במנוחה), אנחנו חייבות לעשות את זה בסביבה בטוחה ולא מוזנחת, כי הילדים משקפים לנו את עצמנו. כשאנחנו חושקים בשוקולד ומתפשרים על תפוח, הם מרגישים וכמובן מעדיפים את השוקולד.

הנה, רק אתמול צחקנו כשהילד הגדול הכין לעצמו את הארוחה הבאה: לחם שיפון מלא עם ממרח טחינה וסילאן, עם חתיכות טופו ברוטב סויה בפנים.
אבא שלו אמר לי: כשאני רואה אותו, אני כמעט משתכנע שהאוכל שלך באמת טעים... D-:
(כן כן, הוא יודע מה זה לחם ואוכל אוכל מבושל, בניגוד לבתה של ניצן (-; )

והוא יושב שעות מול המחשב, אבל תראו אותנו, יושבות שעות מול המחשב ומתדיינות עם נשים שאנחנו לא מכירות (-:

רק סגנון האכילה שלי לא משתקף בסגנון שלו P-: . ואל תראו אותי ככה, אורחת קבועה אצל מלכת אנגליה. אני בכלל אוכלת כמעט רק בכפית (-:

<אני מרגישה שחלק הדיון כאן שוב הידרדר לתחרות טוהר או וכחנות אידיאולוגית>
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

(חוזרת לנושא התולעים החביב)
אם תשטפו לילד ידיים לפני ארוחה
ולפני חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, מציצת אצבע...
:-(
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

ואפרופו הבתים המסריחים של נשות באופן:
אתמול התארחנו אצל חברה עם בתנו נטולת החיתול, והחברה אמרה שבטח אנחנו יותר לחוצים כשמתארחים, כי לא נעים שהילדה תפספס על הרצפה.
האמת, באותו רגע שכחתי מזה לגמרי. אז אמרתי לה: נו, באמת. זה רק פיפי (ושכחתי שבעיני שאר העולם, הפיפי של הבת שלי הוא לא כזאת מציאה).
D-:
אוי אני אמא מזניחה (את הבית של השכנים)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

דף קצת מרגיז

זה בכלל לא אני אמא מזניחה אלא אני אמא מכווינה
אם אני מתקלחת, מתבשמת ומסתבנת 3 פעמים ביום, גם הילד שלי יעשה זאת (ואני מכירה באופניות ליגה א' שמקלחות את הילדים פעמיים ביום, כי ככה מרגיש להן טוב).
אם אני מתקלחת פעם בשבוע, גם הילדים יעשו כך.
למעשה רוב הבעיות שאמהות מעלות באתר, או בכלל, נובעות מחוסר התאמה בין הערכים שלהן למה שהילד רוצה/דורש. לא כ"כ משנה אם זה ילד שרוצה ממתקים תעשייתיים ואמא שלו טבעונית, או אם זה ילד שמסרב להתרחץ ואמא שלו סטרילית ומאמינה בחינוך בריטי.

ולגבי ילדים לא יודעים מה הם רוצים - הם אכן יודעים, במקור, פחות או יותר, וכבר נאמר שהדרך הטובה ביותר לגדל תינוק היא להקשיב לו.

עם זאת, נראה לי שהכותבות הנכבדות שוכחות שילדים (ילדינו) לא גדלים בוואקום ולא באקווריום. אחרי שספגו כמות מסוימת של השפעות מהסביבה (סבתא/גננת/מטפלת/שכן), ולעתים גם כמות מסוימת של סטייה מזדמנת שלנו-עצמנו מהדרך האידיאלית בעינינו (למשל יצאנו לחגוג בקניית גלידה למרות שהיינו מעדיפים שלא תהיה בתפריט באופן קבוע), הם כבר רוצים גם דברים אחרים. לא רק את מה שהיינו רוצים שהם ירצו. שימו לב איזו תשומת לב וזהירות מוקדשות בדף עקרון הרצף באמנות של ילדים על כל "סטייה מהמנגנון". כל התערבות חיצונית קטנה עלולה לשבש הכל, לוקח המון זמן להחזיר דברים למוטב. כנ"ל בתחומים נוספים.

ולכן, ילד עייף שהשתבשו לו שעות השינה, שמסתובב בבית גמור לגמרי, מקטר ומקטר ולא יודע שהוא עייף, צריך להשכיב אותו לישון.
ילד רעב שנכנס למעגל השתוללות וכעס, אין מה לשאול אותו, רואים שהוא רעב ומציגים לפניו אוכל.
ילד מזיע בקיץ תל אביבי לח, שמגרד בראש נון-סטופ, אין מה לשאול אותו אם הוא יודע שהוא מלוכלך. מתכבדים ועושים בו מעשה חתרני - חופפים לו את הראש (מעשה שהיה באמת). אם הוא לא רוצה לחפוף, מוצאים דרך שבה יהיה לו נעים לחפוף, או הכי פחות לא נעים לחפוף. אבל שאלת ה"יודע מה טוב לו" כבר לא רלוונטית כאן.

בשביל זה אנחנו הורים, בשביל להכווין.
לא לאלף, לא ללחוץ, לא לדרבן, לא לעצב אישיות - רק ללכת בדרך מסוימת בה אנו מאמינים (לנסות לברר לעצמנו מה הדרך הזו, זה כבר חצי מהקושי), ולראות שהילד צועד בבטחה איתנו. בין אם הוא צועד לצדנו, מאחורינו או מלפנינו, במרחק זה או אחר, זה כבר פחות עקרוני, ונגזר מהסגנון והאופי של כל אמא.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

וממתי ילדים יודעים מה שהם רוצים??
הם תמיד יודעים מה הם רוצים וצריכים.
אצלנו למשל, הילדים הכריחו את ההורים להפסיק להיות נורא מילוליים ושואלים שאלות בלי סוף, הם הכריחו אותנו להפוך להיות הורים. ולא אחים גדולים מגניבים.
אלה שמחליטים מה כן ומה לא, מה מותר ומה אסור, מה טוב ומה לא, לפעמים מה ללבוש ומה לא ללבוש, מתי הולכים לישון ומתי אפשר להשאר עד מאוחר ובעיקר, הכריחו אותנו להבין את מלוא האחריות שיש לנו כהורים שלהם, לשחרר אותם מהחלטות שלא מתאים להם לקחת, כדי שהם יתפנו לעשות את מה שבא להם לעשות באמת - להיות ילדים.
בלי הרבה מילים אבל עם הרבה תנופה במעשים הבהיר לי הבכור שהגב שלו קטן מדי כדי שאני הגדול אתחבא מאחוריו.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אוי אני אמא מזניחה

אבל שאלת ה"יודע מה טוב לו" כבר לא רלוונטית כאן.
אפשר גם לומר שאנחנו לא מוכנים לשלם את המחיר של חפיפה בכפייה ולקבל תמורתו ראש נקי. עשיתי זאת שבועות וחודשים רבים. אבל זה לא בגלל שחשבתי ש"הוא יודע מה טוב לו". פשוט בגלל שלא בא לו לחפוף.
חינוך_ביתי*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 10:41
דף אישי: הדף האישי של חינוך_ביתי*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי חינוך_ביתי* »

השנה היינו אנסקולינג - איזו הזנחה...איזו עצלות...ממש חבורת בטלנים.
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

דף קצת מרגיז
_ולכן, ילד עייף שהשתבשו לו שעות השינה, שמסתובב בבית גמור לגמרי, מקטר ומקטר ולא יודע שהוא עייף, צריך להשכיב אותו לישון.
ילד רעב שנכנס למעגל השתוללות וכעס, אין מה לשאול אותו, רואים שהוא רעב ומציגים לפניו אוכל.
ילד מזיע בקיץ תל אביבי לח, שמגרד בראש נון-סטופ, אין מה לשאול אותו אם הוא יודע שהוא מלוכלך. מתכבדים ועושים בו מעשה חתרני - חופפים לו את הראש (מעשה שהיה באמת). אם הוא לא רוצה לחפוף, מוצאים דרך שבה יהיה לו נעים לחפוף, או הכי פחות לא נעים לחפוף. אבל שאלת ה"יודע מה טוב לו" כבר לא רלוונטית כאן._
אז מה שאותי מרגיז בדף הזה, הוא שהתחילו לתקוף את הכותבות ולהגיד מה צריך לעשות. ועוד יותר הרגיז אותי שעל הדרך גם אמרו לנו שאנחנו משפילות את ילדינו ופוגעות בכבוד האדם שלהם. ועכשיו יבואו ויגידו לי שמותר להן להגיד - ברור ואין על זה ויכוח, ולי מותר להתרגז. כשהילדים שלי מתגרדים, הם ועוד איך מתקלחים וגם מסתרקים, ואם זה לא מוצא חן בעיניהם אנחנו נריב, ממש נריב כאילו עוד לא המציאו את הסמכות ההורית, ואני חיה עם זה בסדר. אבל "צריך"? לא יודעת. בטח יש אין סוף תגובות אפשריות. אני לא כותבת את ספר החוקים ולא קוראת אותו.
אוף. סליחה מראש. אני עצבנית עכשיו.
אל_דנטה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אלטר אגו, שלא ישתמע מדברי בשום צורה שזה מה שאני חושב. אני חושב שכל אלה הם עניינים של סגנון חיים וסגנונות חיים שונים זה דבר מצויין.
הכלל היחידי הוא לנסות לזהות מצוקה, אם הדברים נגרמים ממצוקה, אז יש בעיה. אן לא, וכולם שמחים וחיים בטוב - אז הכל מצויין!
אוכל להעיד על עצמי, שלי נקיון מאוד חשוב, נקיון מהסוג שלי, לפי פרמטרים שלי. אם הנקיון הזה לא מתקיים אני נהיה עצבני וזה לא טוב לאף אחד. וזהו.
לגבי ילדים, יש דברים שחשובים לי, לגבי הסידור של החפצים שלהם. אחרי משחק, חשוב לי שהם יסדרו אחריהם למה אין לי כוח לחפש בחוץ בלילה חתיכות של לגו בגודל ציפורן ואם הילדים לא יסדרו - אז לא יהיה להם וגם אני אצטרך להתמודד עם המצוקה שלהם, ולכן מסדרים. כדי שלא ילך לאיבוד. וגם זה - נקנה אצלי ביסורים גדולים עד שלמדתי שאם לא יהיו כללים לדברים הללו, כללים שאני אכתיב, כאחד שהוא ההורה ועם תפיסת זמן רחבה יותר משלהם, עם תפיסת סיבה-תוצאה יותר מפותחת משלהם, אז גם אני אשלם מחיר שלא בא לי לשלם על דברים שהולכים לאיבוד, מחיר בדמות צעצועים שנהרסים, מחיר בדמות ילד שחרב עליו עולמו על זה שהוא לא יכול לבנות ספינה כי חסר לו חלק.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אוי אני אמא מזניחה

אבל "צריך"? לא יודעת. בטח יש אין סוף תגובות אפשריות. אני לא כותבת את ספר החוקים ולא קוראת אותו.
שום דבר לא "צריך".

ועוד יותר הרגיז אותי שעל הדרך גם אמרו לנו שאנחנו משפילות את ילדינו ופוגעות בכבוד האדם שלהם.
ברור שזה לא בסדר שאמרו כך, גם לא בסדר שמהצד השני אמרו "הזוי" ומהצד השלישי אמרו משהו אחר. אממה, ברוכה הבאה לבאופן :-P
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אל דנטה{{}}, זה לא השתמע מדבריך בכלל. זו לא היתה תגובה אליך. אתה כותב איך זה אצלך ומה אתה עושה. זה מעניין אותי ואני שמחה לקרוא את זה וללמוד (נושא הסידור-אחרי-משחק בעייתי אצלנו ואני עדיין מחפשת את דרכי).
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

ברוכה הבאה לבאופן נו, ברור. :-D אבל אני מתכוונת להמשיך ולהעיר על מה שמפריע לי...
ילדת_טבע*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

הם הכריחו אותנו להפוך להיות הורים. ולא אחים גדולים מגניבים
נרמז פה שאין סמכות הורית. לא רק בדבריו של אל דנטה וגם בדבריה של קרוטונית. יש לי תחושה שכל העניין והשליליות נובע מהשם המקפיץ והשלילי של הדף. לא אני לא אמא מזניחה. הבת שלי אמנם מסתובבת עירומה ולפעמים קצת שחורה. לפעמים היא מסרבת להתקלח ואני עושה מדידה של כמות הג'יפה ומחליטה ולפעמים אני אומרת לה "יקירה, היום מתרחצים, את מג'ויפת לאללה מה את מעדיפה בכיור, בגיגית או מקלחת עם אמא?" היא מצידה לרוב מקבלת את העניין ללא טרוניות רואה בעצמה כמה היא מלוכלכת ואפילו לפעמים באה ואומרת לי "אמא היום אני לא רוצה להתקלח" או לחילופין "אמא אני רוצה לעשות אמבטיה בכיור" סתם ככה כי מתחשק לה.

אני לא באה ואומרת שכל הילדים כאלו וכל ההורים כאלו. בכלל לא.
פעם כשהייתי מורה ניסינו להכניס לבית ספר תיכון רגיל פרוייקט דמוקרטי. חבורה של תלמידים שבחרה בכך היו צריכים להרים פרוייקט אקולוגי כלשהו לשיפור מערכת עירונית כלשהי בסביבת מגוריהם. במו עיני חזיתי בכך שאם לא מתחילים בגיל צעיר לתת לילדים זכות בחירה וזכות אמירה הם מעדיפים לוותר על כך, כל כך הרבה יותר קל ופשוט להיות ילדים קטנים כל הזמן. לא מצפים ממך כלום מלבד שתשחק כל היום, מאכילים אותך בכפית, מציירים לך שבלונות.
יום אחד הם הגיעו לפרוייקט בגיל 14 ופתאום היו צריכים לקחת אחריות על עצמם ולהפסיק לשחק. לקבוע לעצמם את לוח הזמנים של עצמם ולעמוד ביעדים מסויימים באחריותם הבלעדית. והם? מה הם כבר רצו? לעשות קצת כייף על חשבון שיעור בבית הספר ופתאום גילו שמצפים מהם להיות מבוגרים/אחראים לתת תשובות אמיתיות לשאלות. מיותר לציין שתוצאות שנה שלמה היו די עלובות? מתוך קבוצה של 20 נערים ונערות סיימו את הפרוייקט אולי עשרה וגם הם רוכבים על גבם של חבריהם שכן גדלו בדרך מעט אחרת (אני אומרת את זה בלב שלם כי בגלל שזה היה בעיירה פיצפונה ידענו בדיוק מי בא מאיזה סוג של בית ובאיזה סגנון הורות בחרו הוריו).

עניין הכן/לא מקלחת בכלל לא רלוונטי פה, כמובן.

אני אמא, במלוא מובן המילה. יש לי אחריות של אמא ואני ממלא אותה ביד רמה וגאה. אני לא נשענת על הגב הפצפון של ביתי/בני ובכל זאת נותנת להם להיות אחראים-כל אחד ברמת יכולת האחריות שלו-על חייו. מבחינתי זו הדרך ולא אחרת לגדל ילדים שיהיו מבוגרים עצמאים. נכון, גם אחרת הם יגדלו ויהיו מבוגרים אם לא יתישרו עד בגרות, ז"א 18, הצבא כבר יאפס אותם... לא ככה?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי קט_קטית* »

בנות!
אם תמשיכו ככה הדיון יוחזר ל{{}}מעצבן לראות מסביב!

;-)

ואין מה להבהל מהמילה "הזנחה".
בסה"כ הגדרה של ה"מיינסטרימים" את ה"באופנים".
כמו להתעקש שאנחנו לא שחורים אלא אפרו-מחנכים.
העיקר שכל אחד יודע שהוא ממש בסדר D-:
אלטר_אגו*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

נכון, גם אחרת הם יגדלו ויהיו מבוגרים אם לא יתישרו עד בגרות, ז"א 18, הצבא כבר יאפס אותם... לא ככה? אני מקוה שלא... ;-)
אוי אני אמא מזניחה{{}}, אני לא מעודדת את הילדים שלי לעשות צבא או אוניברסיטה!
יש לי סמכות מסויימת על הילדים שלי. לילדים שלי יש סמכות מסויימת עלי. יש לי סמכות מסויימת לגבי בן הזוג שלי ולו יש סמכות מסויימת עלי. כנ"ל הורים, חברות. שאלת הסמכות לא מעסיקה אותי הרבה בחיי היום-יום. אני לא אדם סמכותי ב-כ-ל-ל. אני לא מרגישה שסמכות הורית היא משהו שחסר במשפחה שלי (יש אנשים שיחלקו עלי, לגבי המשפחה שלי אני מתכוונת, לא באופן תאורטי). אני באמת מרגישה שרוב הקונפליקטים המשפחתיים נפתרים בדרך של "בואו נדבר על זה", בדרך של "בואו נתפשר", בדרך של "עזבו אותי אני קוראת עיתון תפתרו את זה ביניכם", או בדרך של "יעבור זמן ופתאום זה איכשהו ייפתר". מה שלא (ויש, אני לא טוענת שאנחנו מתנהלים על מי מנוחות, רחוק מזה!), נפתר או בהפעלת סמכות שלי כלפי אחד הילדים, או בהפעלת סמכות של אחד הילדים כלפי, או בהבנה של אחד מאיתנו שהתעקשנו סתם... בהכללה, די נוח לי עם ההתנהלות הזאת. היא מתאימה לנו.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

כמו להתעקש שאנחנו לא שחורים אלא אפרו-מחנכים.
גדול! D-:
אל_דנטה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

לא רומז ולא נעליים, אני מספר לך איך אני ומשפחתי הגענו לפני מספר שבועות בצורה בהולה לדיאנה אידלמן שתאפס אותנו דחוף כי המצב בבית נהיה בלתי אפשרי.
ומעט על עצמי, בגיל 14 קראתי ספרים של ניל, קארל רוג'רס ואריך פרום, אני בוגר של בית ספר דמוקרטי שמבחינתי - הציל את חיי. תמיד היה לי ברור איך אני רוצה לגדל את ילדי. אבל אז באו ילדי, וילדי באו עם בקשות אחרות, עם צרכים אחרים ממה שלי טבעי לתת. לי טבעי להיות דמוקרט, ששואל, מתייעץ.
והילדים שלי ביקשו גבר-גבר בבית. אחד שלא מבלבל במוח, אחד שעושה, אחד שמחליט.
אני רואה את מי אני מגדל, וזה שאני מחליט בבית לא אומר שיגדל לי ילד שלא יודע להחליט כלום ומצפה כל היום לאוטוריטה חיצונית שתכתיב לו את העניינים, זה אומר שככל שהוא גדל כך יש יותר דברים שהוא מחליט עליהם, לפי יכולתו. ואת יכולתו - אני והוא קובעים ביחד (ויש דברים רבים שהוא מחליט בלי לשאול וזה על הכיפאק, ויש דברים שהוא כבר מבין שהוא לא מחליט עליהם, וצריך להתייעץ).
בקיצור, ילד זה לא איזה חתיכת קוד שעושים ככה וככה ומקבלים ככה וככה. זה דבר דינמי, משתנה, וגם ההורים צריכים להסתכל על הילדים שלהם ולהיות דינמיים ולראות מה באמת קורה, ולהתאים עצמם. ולא להיות מסוגרים תחת תפיסה אחת, נוקשה (ככל שתהיה ליברלית בפני עצמה).
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי תמרול_ה* »

ההרגשה ש"צריך" שיהיה כך וכך מחזירה אותי לנושא של הפחד, שקצת בא לידי ביטוי בדף תפישות שבי .

הפחד הנוראי הזה של מה שיקרה אם הן לא יצחצחו שיניים, אם לא נלבש סוודר, אם הן לא ידעו איך להתנהג ליד אנשים, אם הן יהיו "מוזרות".
ואיך משתחררים לאט לאט מן הפחד הזה, שזה תהליך שלא ממש נגמר, אלא חוזר בספירלות כאלה, כל פעם ברמה קצת אחרת.

איך שמרגישים שצריך להיות "בשליטה" על המצב, והפחד מהתחושה של "אובדן השליטה". דברים שקיבלנו מדורות של הורים שהנחילו את זה הלאה.

ואיך כאשר פה ושם מצליחים קצת להשתחרר מהאשליה של שליטה במצב, פתאם נהיה קל יותר ואפשר פתאום לנשום יותר בקלות.
והדברים נכנסים לאיזונים אחרים, ומובילים לפחדים אחרים...

מאד מאד מתחברת למה שאמר אל דנטה, בהקשר של הצורך להיות קשובים למה שהם באמת צריכים.

אני מגלה תוך כדי כתיבה, וזה ממש מול הפנים שלי, שאני לפעמים מתחמקת מלהקשיב למה שהן באמת צריכות בגלל הפחד שלי ממה שיכול לנבוע מזה.
ההרגשה שזה עלול לגרור אותי לדברים ולמקומות שכרגע לא נוח לי להימצא בהם...
ואז אני נזקקת לכל ה"צריכים" האלה...

מרגישה שזה קצת מבולבל.
בעיקר רוצה לומר ל חלוק ביתי שאני שומעת בדברייך אמונות מאד חזקות לגבי איך הדברים צריכים להיות, ומזמינה אותך לדף תפישות שבי כדי לחקור את זה...
אשמח להמשיך את הדיאלוג הזה, באם תמצאי שמתאים לך. מרגישה שגם אני אצא נשכרת ממנו.שכן, הוא נוגע בתחומי הקושי שלי.
פלוני_אלמונית_1*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 08:57

אוי אני אמא מזניחה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_1* »

שלום לכו....לן.
אני חושבת שכל ההודעות של פלוני אלמונית הן שלי. אז ליתר ביטחון הוספתי 1.
לא חדשה באתר ולא רוצה להמציא ניק.
יש פה ערבוביה של נושאים וקשה לכלול כל כך הרבה דברים בדיון אחד.
גם אני משתדלת לפעול ע"פ רצונם של ילדיי. גם אני משתדלת לתת להם מקום לגדול. גם אני נותנת או מאפשרת להם להפוך וללכלך את הבית כי זה ה"גן" שלהם ובו הם פועלים, חוקרים, סקרנים, משחקים ואני לא רוצה להפוך אותם לשתי בובות מאולפות.
אם מישהו פה היה מכיר אותי היה צוחק שאני טורחת בכלל להסביר את זה.
אני ממש חושבת שלרוב, ילדים יודעים מה הם רוצים למרות שזה לא שחור ולבן. יש פה הרבה מאוד דוגמאות למעלה, של ילדים שכאילו יודעים מה הם רוצים ובעצם הם מדקלמים את מה שההורים שלהם רוצים ונדמה לכולם שזה הם שרוצים. העניין הזה שהעליתי כרגע גם מאוד סבוך וקשה לפיענוח.
אני ספציפית התמקדתי על עניין הנקיון. נכון, אפשר להתווכח עד מחר מה הוא נקיון, רק רוצה להדגיש את עניין היחסיות ולהזכיר שיש אנשים שיכולים מאוד להיגעל ממה שלכם נראה טרוויאלי.
זה מאוד מאוד עדין וצריך להפעיל מקסימום רגישות.
אתן דוגמא:
אחותי נגעלת מאוד מפיפי של ילדיי אפילו שהיא אוספת מחצרה את הקקי של הכלב שלה. אותי מגעיל הכלב שלה על הספות ועל המיטות.
בבית שלה אני צריכה להיזהר מאוד שבני לא יעשה פיפי על הריצפה או על המיטה חלילה. מה לעשות? ככה היא!
לעומת זאת היא לא תביא את הכלב שלה אלי.

פעם אהבתי את ריח המרכך של הכביסה של אמא שלי.(זה היה עבורי ריח של בית) והיום אני לא יכולה לסבול את הריח החזק והשתלטני הזה. מרגישה כשאני מתנגבת במגבת אצלה, שאני מתגנבת במרכך.
עדיין אלה המנהגים שלה ולא יכולה להעיר לה על זה. ככה היא רגילה ומכירה.
בקיצור, הדף הזה התחיל כמסע גאווה על חוסר התקלחותם של הילדים והישארותם בתוך הפיפי שלהם.
כניראה שאתן זקוקות לחיזוקים.
נכנסתי כדי להגיד לכן שאני לא מחזקת אתכן לפחות לא בחלק מהדברים.
הגבול עובר אצל כל אחד ממש במקום אחר.
ככה זה וככה זה טוב.
זה עניין מאוד רגיש ועדין, עניין האסתטיקה והניקיון, כל אחד נגעל מדברים אחרים וכל אחד נוהג קצת אחרת ואולי זה חלק ממקור המשיכה בין קבוצות שונות בחברה.
חלוק_ביתי*

אוי אני אמא מזניחה

רק רציתי לומר בוקר טוב לכולם.
הדף תפס תאוצה ואני עוד לא התעוררתי....
שעון החורף תפס אותי לא מוכנה והרשיתי לעצמי להשתולל עד מאוחר מדי.
אבל אני לא אוי אני אמא מזניחה, כי בכל זאת קמתי בבוקר לקחת את הבנות לגנים.
לא יודעת אם מעניין אותי להמשיך את הדיון. מקבלת שלכל אחד יש את הדרך שלו ולא באה עם ביקורת, סתם אתמול בלילה תמהתי על האמרות שהסתובבו כאן.

_בעיקר רוצה לומר ל חלוק ביתי שאני שומעת בדברייך אמונות מאד חזקות לגבי איך הדברים צריכים להיות, ומזמינה אותך לדף תפישות שבי כדי לחקור את זה...
אשמח להמשיך את הדיאלוג הזה, באם תמצאי שמתאים לך. מרגישה שגם אני אצא נשכרת ממנו.שכן, הוא נוגע בתחומי הקושי שלי._
זה נכון שיש לי אמונות מאוד חזקות, אני חושבת שלכל אחת כאן יש, אני חשה זאת מניצן, ממיכל, משרון ומאל דנטה, אה וגם מאלטר אגו. רק בגלל שהדעה שלי שונה, אז את ישר שולחת אותי לדף של תפישות שבי? את האמונות שלי רכשתי בחיים, תאמיני לי שאני רחוקה מלהיות מיינסטרים.
אם את רוצה להמשיך בדיאלוג הזה, אז אולי בדף אחר, נראה לי שכאן כבר מיציתי.
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”