תודה לכולם על העזרה
ההולכת בדרכים-תודה מיוחדת. זהו בדיוק ההסבר שחיכיתי לו.
מעניין,איך אני מקבלת מכל הכווונים את אותם המסרים,אז כנראה שהגיע הזמן להתייחס,לא?
אז זהו,שאני בדיוק עסוקה בלהתייחס אליהם,בדיוק בימים אלו,מעלה על הכתב את ההתמודדויות שלי עם קושי ותסכול בחיי היפים
והם באמת מאד יפים,שמחים,מלאי אושר וסיפוק
ועם זאת,עמוסים,גדושים עד מעבר לסף ב...איך קראת לזה? אלמנט האדמה. אהבתי. ניסוח מאד כללי שממצא את כל הדברים שאני אכן חווה כמעמיסים עול על גבי העייף ממשאות.
בדף שלי _
חיים חדשים במדבר 2 אני בדיוק כעת פורשת בפני כל העולם את קשיי ההתמודדות שלי עם תסביכים בחיי שקשורים לאותם הדברים. מעניין,איך באותה עת שבה אני מוצאת עצמי חופרת בנבכי נפשי ,אני גם מוצאת לנכון לטפל בסדקים בעקביי,בעייה שאני סוחבת כבר שנים,שנים. ואיך הכל קשור. הכל אחד
מעניין ומדהים אותי כל פעם מחדש לגלות איך עובדת ההומיאופטיה הקלאסית. זאת אומרת,איך זה מביא את הגוף למצב התעוררות למען עצמו.(כבר סיפרתי שאני עכשיו לוקחת רמדי,לא?).
איך זה פועל באמת,גם אם מכירה את התשובה הקוגניטיבית,עדיין זהו קסם בעייני. ממש כח על טבעי,מן השגחה פרטית כזו הייתי אומרת (במונחים של אדם מאמין...)
אז זהו,הסתיימה תקופת התום. בחרתי לטפל בעצמי,אז הנה,זה הזמן להודות בתחלואי (הפיזיים והנפשיים) ולהתחיל לעבוד
לטפל בכאב-בכאב, (שהרי אחד מעקרונות ההומיאופטיה הוא "דומה בדומה יירפא")
וכמה שהסדקים כואבים,זה כאין וכאפס לעומת הפצעים הרוחניים/הנפשיים שאני מתמודדת עם פתיחתם כעת
גלית ועמרי: חתיכת תובנה הפלתם עלי. מילא לפתוח פצעים מהעבר,אבל גם להתמודד עם אלו שבהווה?
(כן...הסדקים מופיעים בשני הצדדים...למרות שרק צד ימין מגיע לכדי דימום וכאב עמוק)
מה שקיבלתי מכל שאר העצות - זה שלא כדאי לי להזניח אלא לטפל. (למרות שע"פ תפיסת עולמי -בדר"כ,ההזנחה היא היא הטיפול שאני מאמינה בו כדי לאפשר לגוף לרפא את עצמו בלי שיתערבו ויפריעו לו עם מני משחות ורקיחת שיקויי פלא )
רוצה,לא רוצה , בדיוק כמו בעניינים הנפשיים העמוקים. רוצה שינוי ובה בעת לא רוצה לגמרי. מפחדת? כי אולי אם אפתור את הבעיה הזו-תצוץ לה ממילא אחרת,ואז סתם ויתרתי על חלקים ממני שהפכו כבר לחלק בלתי נפרד מיישותי?וסתם הרעלתי את גופי בחומרים פעילים (רעילים-כימיים במקרה הגרוע או במקרה הטוב- פעילים טבעיים שפחות מזיקים-אבל גם מהווים גורם זר לגוף)
אולי לקחת חומר חיצוני (ויהיה הטבעי ביותר שיש)שיפעל על הסדקים ויעשה את העבודה במקומי זה פתרון קל,אבל מי שמכיר אותי יודע היטב שאני תמיד בוחרת בדרך הקשה. המדרון הקל לרדת ממנו לא מאתגר מספיק עבורי. (במילים אחרות:אם אשים משחה שתפתור את הבעייה-כבר לא אצטרך להתמודד עמה בעצמי,שהרי הבעיה בעקב היא רק תמרור/סימן נוסף עבורי לטפל בדברים החשובים באמת)
ויחד עם זאת(ואולי במקביל...)רוצה לפחות לבדוק ולנסות למצות גם את הערוץ החיצוני הפעיל
והיות וקיבלתי כל כך הרבה עזרה מכולכם:יצאתי מבולבלת ועמוסה בשלל רעיונות ופתרונות וכעת איך אדע במה לבחור ?
אז מה היה לנו? ("פלגים,פלטינות"...הה..הה...)
- להפסיק לאכול סוכרים (הא...כמה שזה נשמע פשוט...הא...אוי,הלוואי ואפטר מהרעה החולה הזו,במהרה בימינו , אמן...)
- לאכול יותר שומנים בריאים או לא לאכול יותר שומנים (???)
- לשתות יותר מים טהורים/רק מים טהורים (יש דבר כזה "מים טהורים"?)
- להמעיט באכילת מוצרים מן החי (חלב ובשר?)
- צום פירות
- למרוח אבוקדו (ו/או לאכול יותר אבוקדו?)
- משחת פרופוליס
- לשייף עם פומפיה אחרי האמבטיה ,לשים משהו שומני ולעטוף בניילון ואח"כ גרב
- חמאת שיה
- זרעים של חבושים עם שמן זית
- קרם חמאת המפ
אולי מישהו יוכל להצליב מידע עם ההמלצות הנ"ל ולציין שמשהו מזה עזר גם לו,ואז לפי ההסתברות הגבוהה יותר יהיה לי קל יותר לדעת במה לבחור.( מאידך: ממתי אני מתחשבת בסטטיסטיקות של הכלל?....)
הפתרון של משחה עשוי להיות קשה מדי עבורי,כי צריך לשים כל יום. נו,באמת איפה אמצא זמן כל יום לטפל בעצמי???
ההההההה התשובה בגוף השאלה. מתי וכמה אני צריכה לטפל בעצמי....
ואולי התובנה הזו כבר בעצמה היא חצי הדרך להבראה ואז אוכל לוותר על המשחה?