עובדה שיש נאנסות סדרתיות.
אם סטטיטית כל אישה רביעית סבלה מניצול מיני/אונס אז סביר שלעיתים הדבר יפקוד את אותה בחורה יותר מפעם אחת. אני ממש לא חושבת שזה שבחורה נאנסה/ נוצלה מינית פעמיים מעיד על משהו באופי שלה שמשדר שמותר לתקוף.
רגע, בילבלת קלות את מה שכתבתי. ציינתי 2 אפשרויות לעניות דעתי.
האחת. לגבי אנס שבאופן אקראי בוחר לו קורבן, אם זו אישה שמשוטטת ברחוב לידו, או מישהי שהתחיל עמה בקפה והמשיכו לדייט ותוך זמן קצר התרחש האונס. המקרה
השני שציינתי הוא האנסים האלה שבונים מערכת כביכול זוגית עם הבחורה כשמטרתם היא להוליך אותה שולל, ליצור בהם תלות או כל תחושה חזקה ועיוורת אחרת - ואז לאנוס אותה מבלי שהיא אפילו תבין שזה מה שקרה לה. זו אגב יכולה גם להיות יצירה של התאהבות גדולה, והצהרות גדולות שיגרמו למישהי לשכב עם גבר - שבסוף הסתבר שהוא מתחזה לכל דבר ועניין.
מקרים מאוד קיצוניים יכולים להיות כמו ניצול של מטפלים כמו פסיכולוג - מטופלת, אדם שרמנטי במיוחד שפורש חסותו על נערות וכדומה. ולא כאלה מקרי קצה, תלות אפשר לפתח לא רק לדמות טיפולית או מבוגרת במיוחד, אלא שיש אנשים כאלה כריזמטים, שרמנטים, וגאונים בתחום הזה. מה שמפריד בין שני הסוגים זה שבראשון הדבר נעשה בלי תוכנית מוגדרת - פשוט לתקוף כל מי שמאתימה לו ברחוב/בכל מקום אחר, ובשני יש יותר סינון ותוכנית מסודרת...
המקרה של גבר שמכיר בחורה באותו היום משתייך בדיוק לסוג
הראשון שציינתי של גבר שבוחר אקראית מישהי ובהמשך, תוך זמן קצר לרוב, הוא תוקף/אונס . מה שקרה לך - רק את יכולה לנתח ולהבין, בטוח שיותר טוב ממני. מה שכן יש לנו נטייה למין האנושי בכלל, ולנשים בפרט קודם לבדוק איפה אני אשמה, כמה אני אחראית לסיפור הזה, ופה יש לכל הדעות מלכוד שרוב הנאנסות אם לא כולן מרגישות אשמה נוראית, או תחושה שמשהו בהן שידר, היה נח לניצול וכדומה.פה אני ממש לא מסכימה (כמובן שלא רק אני לא מסכימה (וכמובן שאני לא היחידה), ןואני גם נסמכת על ראיונות של אנסים, פרופילים וכדומה (עשיתי פעם עבודה על הנושא) . אני חושבת שדווקא הדוגמא שלך לא רק שלא סותרת אלא מאוד מתאימה לתיאוריה שלי, ציינתי ש
הוא רוצה והיא פשוט נמצאת שם, אם זו הבת שלו, או השכנה ליד, או הידידה שלו, או הדייט שלו, או הידידה של החבר שלך... ואם אין לו מישהי כזו - אז הוא יילך ללכוד מישהי אחרת שבמקרה עברה ברחוב...
כלומר, אנס יכול לפגוש מישהי ברחוב/בית קפה וכו' ולהמשיך משם. כפי שציינת הכרת אותו באותו היום. אני חושבת שהיית אקראית לחלוטין. אולי הדבר שהוא זיהה בך זו איזו כימיה או משיכה לחיצוניות. אבל לא בהכרח חולשה..
ובנקודה הזו אני ארחיב את מה שהתכוונתי אליו. אני לא חושבת שאדם אלים, במקרה הזה מינית, פונה לכל קורבן שנקרה בדרכו מבלי לעשות סינון כלשהו. אני לא חושבת שהאישה הראשונה שהוא מול העיניים - נופלת קורבן לרצון שלו. אבל אני כן חושבת שההחלטות שלו את מי לתקוף לא חגות סביב השאלה האם היא חלשה כן או לא, או מהן נקודות התורפה שלה - שזה מה שאת אומרת. אני אומרת שההחלטה את מי, יכולה להתפרש על ציר שלם של : נסיבות, תכונות אופי, תכונות חיצוניות, מראה, קירבה רגשית, ועוד. אונס של ידידה קרובה למשל לא נובע מאיתור חולשה שלה, להיפך, העובדה שהיא כל כך קרובה אליו נפשית ופיזית מעודדת אותו לחשוב שמותר לו, או שהוא "חייב" ויהי מה. אונס של בחורה בשפת הים יכול לנבוע מנסיבות גרידא, היא שוכבת לידו, תחושת הלבד והחופש והתוקפנות גואים - והיא זמינה. אונס של מלכת היופי יכול לנבוע מהיופי המדהים שלה שהוא מקור לחוזק ולא לחולשה. נער שאונס מישהי בשירותים, לא נמשך אליה מכל הבנות באולם הריקודים כי משהו באופן שהיא מחייכת או רוקדת סימן לו שהיא "נוחה לתקיפה" . סביר שהוא נמשך אליה, הם רקדו, ומפה זה המשיך לשירותים. מה שאני אומרת זה שאני באמת מאמינה שאנס כמו כל פושע יוצר איזשהו סינון מינימלי של מי שהוא רוצה לפגוע בו , גנבים למשל לא יפרצו לקומה עשירית עם דלת פלדלת לבית של איש משטרה... כך אנס, סביר שלא יבחר לאנוס את עורכת הדין המייצגת נשים נפגעות תקיפה מינית בהתנדבות, סביר שהוא יודע ושוקל מינימלית אם לא יותר - מה הוא עושה ולמי.
אני מדגישה שוב, אני מאמינה באופן מוחלט שהבחירה בקורבן היא תלויית נסיבות סביבתיות כמו מיקום נח (בתוך בית, בשירותים של דיסקוטק) , כמו מיקום מבודד מאנשים (כנל) תכונות אופי שיכולות לנוע מחמימות, ילדותיות, שבריריות, תמימות (שלא לדבר על פדופיליה) ועד אופי חזק אסרטיבי,, סמכותי, שיכול "לעניין" את הפושע לא פחות מהתכונות המנוגדות, (קראתי על כך שיש ש נהנים מהכאב שהם גורמים וההתנגדות להם ולא רק מהסיפוק נטו בלי קשר למה שמסביב , כלומר חלקם בהכרח מחפשים לוחמת.) יש גם תכונות של מראה (שמנה מאוד, רזה מאוד, יפהפיה, מבוגרת, צעירה מאוד, מיניקה וכו)', מצב רגשי, קירבה רגשית, חולשה פיזית של האישה (גבר שלא בטוח ביכולתו להתמודד עם התנגדות סביר שיבחר בדיוק בזה) חולשה מנטלית כגון אישה בעמדה תלותית, ילדות קטנות, פיגור שכלי וכו'.
טוב, יצא ארוך (כרגיל...) אם לסכם, אני חושבת שבתכלס' עכשיו, אני חושבת ששתינו חושבות דומה. את מדברת על כך שמישהו מאתר נוקודתתורפה ויודע איך ללחוץ עליהן. ואילו אני טוענת שלמישהי יש טריגרים והוא בוחר בהתאם ליכולת שלוולכשורונתיו איך לקדם אותם לכדי מימוש. למשל אדם כוחני יעדיף פשוט להתנפל עלמישהי, אדפ אחר יעדיף לצאת איתה לדייט ולתקוף בדלת האחורית. אנחנו למעשה מדברות כמעט על אותו הדבר.
אני למעשה התווכחתי בהודעות האחרונות עם הטענה שכתבה מיצי _החתולה ולא עם דעתך, יעלי שכאמור מסתבר מאוד דומה לשלי.
מיצי כתבה _איפשהו במהלך הדף הזה, עלה דיון על השאלה, האם יש משהו בנשים מסוימות, שמשדר חולשה, ולכן מי שמעז לגעת/להטריד/לאנוס בוחר דווקא בהן. מישהי (
ה עוגיה?) כתבה, שהיא לדעתה משדרת בדיוק את מה שגורם לגברים לא להעז.
אם תהיה לי בת, הלואי שהייתי יודעת לשדר את זה, וללמד אותה גם (בינתיים יש שני בנים)._ כוונתה שאולי יש משהו עמוק בסיסי מאוד ספציפי שיש בנשים מסוימות שמשדר חולשה או כמו שמישהי ציינה פה "נוחה ללקיחה". לא נקודות שונות שיש לכל אחת ואחד מאיתנו ושמישהו מבחוץ לומד איך להפעיל אותן. אלא משהו אחר שמאפיין את כל הנשים הללו, משהו שמשדר "אותי אפשר לנצל" .
ועם זה אני לחלוטין לא מסכימה, בייחוד לאור ראיונות עם אנסים שבתקופתו (כשהכנתי עבודה על כך) קראתי. גם אם מנסים בין השורות להבין דפוס מסויים שאופייני לנשים או שמשרת את האנסים לבחור את הקורבנות - אי אפשר למצוא. כי כל בחירה בקורבן, תלויה כפי שציינתי בכמה קריטריונים ייחודיים לכל מקרה, בלי הכרח לשדר של "נוחה ללקיחה" מצד הקורבן. זה עוד לפני שדיברנו על אונס תחת אלכוהול, סמים, לחץ חברתי, או באמת חשיבה מטורפת של "זה לא אונס, זה סקס". שבכל המקרים הללו לחלוטין האנס לא היה במצב של לקלוט שדר כלשהו מהנאנסת, כולל של חולשה כן או לא.
מיצי, גם ציינת ש
איפשהו במהלך הדף הזה, עלה דיון על השאלה, האם יש משהו בנשים מסוימות, שמשדר חולשה אני לא חושבת שעלה באמת דיון. אני חושבת שזו חלק מתחושת האשמה שנשים שנפגעו מנסות לקחת על עצמן - אשמה שמשוללת כל יסוד.
יעלי (איזה שם יפה, ויש לו גם שיר טוב ונאיבי <" הו יעלי עלי...">) )
ולגבי:
סליחה על הניסוח הלא-משהו
את לפחות עם תינוק על הידיים! לי אין את התרוץ הזה P-: ( אלא אם הקלדת הודעה - להלן המגילה- אחרי משמרת לילה נחשבת... ).
<טובי תוהה אם כשיהיה לה תינוק גם היא תלמד לא לצלול לתוך תיאוריות מנוסחות על יריעות רחבות מדי לשעה ולעייפות

>