דפים שביקרתי ורוצה לזכור |*|
מילים שילדים ממציאים
חוכמות של הבנזוג
המכתב שלא נשלח
בלוג יתרון האור
גשם של אסימונים
לאהוב גם ילד שני
אמא חדשה בהלם
חינוך ביתי במשפחה דתית
פעוט בבית דעי את אשר תשיבי
המלצות משחקים לחורף
מה עושים עם פעוטות בחורף
איך הילד שלכם נרדם
הצד האפל של שיטת החמש דקות
שינה של תינוקות
שיטות הרדמה
שיטת חמש הדקות
מוצץ או אצבע
הרדמת תינוקות
בלי חיתולים שאלות ותשובות
הנקה כל שעה
התינוק יודע
קבוצת תפירה וסריגה במרכז
תפירה ביד
חנויות בגדים יד שניה
חיתולים רב פעמיים יד שניה
מסע קניות בבית
מפגשים באזור השרון והמרכז
פעילות לערב נשים >ממתינה לעדכון הבא.....<
מתכוני ירקות
בישול בקדרת חרס
שאלות בישול ומתכונים
מתכונים ללחמים ולמאפים
מתכוני מרקים
מתכונים מתוקים
אבות ומינשאים
יחסי אחים
לחיצות בלידה
שתו מים תזכורת כפולה. נא לא לשכוח להכניסו ל מה חדש לעיתים.....
להתקשר לרב מויאל!!
ירח, לבנה, כסה, סהר
_לפי אבן שושן אין הבדל בין שלוש המילים.
הוא כותב שכדי לציין את מצב הירח בראשית או בסוף חודש משתמשים בצרופים "חרמש הירח" או "חצי סהר"._
דפים לבדיקה מעמיקה |*|
פסיפס |*|
רק שלא יכאב
בלוג פשושי בלי חיתולים
עקרון הרצף ודת
@} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @} @}
תשובת בשמת א |*|
הי... בהמשך ל בלי חיתולים
אבל כל מי שהבחינה בהכתמות קקי גילתה שזה קשור לרגישות למזון שעבר דרך החלב של אמא
אממממ- אני לא אוכלת חומוס, פלאפל, טחינה, כרוב, כרובית, ברוקולי,עגבניות, תפוזים/מיץ תפוזים (היתה מעידה חד פעמית ששילמתי עלי'ה ב-8 יציאות כל יום במשך יומיים.....).
מה עוד.... -חלב-חלב אני לא שותה, אוכלת רק קצת עם דגני בוקר (אולי חצי כוס - והיא ספוגה בדגנים, וגם לא כל יום), חלב מוצרים - אוכלת פעם-פעמיים ביום (גבינה צהובה למרבה הבושה אני אוכלת לפעמים 2 או 3 פרוסות ביום עם חמאה.... ) יש משהו שאולי גורם לו לאלרגי'ה? היציאה שלו צהוב-חרדל, "קוטג'ית" , בד"כ לא קצפית, הוא לא צורח מכאבי בטן, יש לו כמובן גרעפס'לה בין צד לצד, תוך כדי, ובסיומה של הנקה, אבל זה טבעי, לא? אז יש משהו שאני צריכה לבדוק?
(תמ"ל ברוך ה' ברוך ה' הוא לא מקבל, ומקווה שגם לא יקבל!)
למה אני לא אוכלת - ברוקולי, כרוב, כרובית- כי זה לא אפשרי שיהי'ו ללא חרקים - לא כשר.
עגבניות- עשה לי רע בטירוף בהריון.
תפוזים- יומים תשלום....
חומוס פלאפל -כי נראה לי שיום אח"כ הוא בכה יותר מהרגיל, וגם הכתים..... אולי אני טועה...
טחינה- אמא שלי החליטה, ולא התחשק לי להתחיל לבדוק את המצב עם זה...... מה את אומרת על טחינה?
אה, וגם מוצרי סוי'ה, שבלסתי בהריון יצאו מהתפריט בגלל חשד דומה....
חוצמזה- מאז ההריון- אין לי תאבון כל-כך רב, וגם לא כוח וריכוז להשקיע במשהו טעים ומפנק שלא דורש הרבה השקעה, וגםלא בא לי על שום דבר (אולי אני שוב בהריון??? ראי כניסה להריון בהנקה....) אז אני לא אוכלת הרבה, רזיתי 6 קילו מאז לידה מהמשקל המקורי שלפני ההריון.
אוכלת עוף, בקר,הודו, דגים (בעיקר בשבת...) וגם לא כל יום, ולא הרבה..... לחם מחיטה טרום נבוטה, קוסקוס, אטריות,מלפפון,גזר,בצל,חסה, פירות. שותה ממותק (יש ימים שאחרת אני לא מסוגלת לשתות - שוב- אולי אני בהריון??????!!!!!).
זהו בערך. זה הי'ה לבקשתך....
בשמת א
מעידה חד פעמית ששילמתי עלי'ה ב-8 יציאות כל יום במשך יומיים
את אומרת שכל פעם שאת אוכלת כל מיני מאכלים שלא עושים לו טוב, את רואה תיכף ומייד עלייה מאוד משמעותית בתדירות הקקי?
כלומר, יש לו באופן מובהק "קקי נורמלי" - ובניגוד לו, תגובות אלרגיות שמתבטאות בהמון קקי?
כי 8 פעמים ביום קקי יכול להיות גם נורמלי, אלא אם כן את רואה שזה לא הדפוס התקין שלו, ומופיע אך ורק בתגובה למאכלים מסוימים שאת אכלת לעתים נדירות.
עגבניות- עשה לי רע בטירוף בהריון.
וגם עכשיו?
מה דעתך לעשות בדיקה להריון?
כי זה לא אפשרי שיהי'ו ללא חרקים
למה? חבל שאת מוותרת על הירקות האלה. הם עתירי ויטמינים ומינרלים חיוניים ביותר.
בכרוב, במיוחד, אפשר פשוט להוציא עלים-עלים, כמו חסה, ואז שוטפים את העלה שאוכלים וגמרנו.
טחינה- אמא שלי החליטה, ולא התחשק לי להתחיל לבדוק את המצב עם זה...... מה את אומרת על טחינה?
בעיקרון, אם הוא הגיב לחומוס ופלאפל, אז הוא כנראה אלרגי לשומשום. טחינה עשויה משומשום. פחות נראה לי סביר שהוא הגיב לקטניית החומוס, אבל אי אפשר לדעת. אולי כן.
בקיצור, נשמע לי שהילד רגיש למזונות שאת אוכלת, לפי מה שאת מתארת.
איך נראה לך ללכת לאיבחון בשיטת אייפק ולבדוק?
אם הוא באמת רגיש, אז חשוב לטפל כמה שיותר מוקדם, כי יש לזה נטייה מצערת להחמיר במשך הזמן, במיוחד כשתגיעו בע"ה בשעה טובה למזון מוצק. וגם לך זה יעזור.
מה דעתך?
שיטת אייפק
שביתת פשפושים
פפריקה הונגרית (01.05.2007 11:39):
בשמת, הי יש לי מס' שאלות בנושאים שונים...
מה את אומרת לגבי crying time ? האם עליי לתת לו לבכות בסוף יום? זה נראה לי כמו- "כן, תבכה, תבכה." בלי לתת לו מרגוע.
לגבי בלי חיתולים- האם יכולך להיות שהוא בכלל לא מבקש (לאחרונה אפילו נראה לי שהוא נהנה לעשות על המיטה...) ולא מתקשר בנושא? כשאני מציעה, הוא מוכן- אם יש לו צורך, אבל ממש נדמה לי שלא בניתי איתו תקשורת בנושא, אלא הסתמכתי על השעון, ולא על הבקשה שלו (כלומר כל 15 או 30 דקות, כשהוא מתעורר, כשיוצא ממנשא, כו'.)
האם לקחת אותו לפשפוש ראשון של בוקר (אחרי לילה יבש לגמרי, ללא פשפוש בכלל) מול ברז זורם, כדי שיפשפש במקלחת, ולא תוך כדי הנקה- עלינו, זה מניפולטיבי, או עוזר? כי הרבה פעמים הוא רוטן שיצאנו מהמיטה, אבל למראה המים הוא נרגע ומפשפש... ואז גם פחות היסטרי לינוק, אלא רגוע ומתעורר למשחקים.
תבשיל קדרה (01.05.2007 15:40):
מה את אומרת לגבי crying time ?
אני מתה לראות איך בשמת תשתלח ברעיון.
קראי את הדיונים בדף התינוק יודע לבכות.
האם לקחת אותו לפשפוש ראשון של בוקר (אחרי לילה יבש לגמרי, ללא פשפוש בכלל) מול ברז זורם, כדי שיפשפש במקלחת, ולא תוך כדי הנקה- עלינו, זה מניפולטיבי, או עוזר?
לדעתי - עוזר.
פפריקה הונגרית (01.05.2007 19:53):
רציתי להוסיף ...
האם יש מקום להדגיש ש"לא עושים על אמא/על המיטה" , לא בתוקפנות וכעס, אלא לשם הבהרה, בנועם ורגוע?
וגם, האם זה טרחני לחזור להדגיש כל פעם שאני מוצאת שלולית שאם הוא יקרא לי/יאותת לי אני אקח אותו לפשפוש? או לתת לו וזהו? כי נראה לי קצת בגלל העצמאות שלו (כבר מתיישב לבד, נעמד על משענת לבד, והתחיל ללכת קצת בהשענות אל ספה/שולחן...) אז הוא מרגיש כזה "כל-יכול" ולא צריך אותי, וזהו. עד כדי, שאני מרגישה שביתה מתקרבת....
(אחרי התעוררות הוא כן מפשפש, אבל במהלך היום פחות ופחות משתף פעולה- אם זה בחצר, או במקומות שונים, בשירותים באמבטיה, בכיור, בכיור אחר, בשירותים הקטנים, בגיגית...... )
אני דווקא מרגישה שאני אולי לא שמה לב מספיק. כי אני לא מרגישה שאני רודפת אחריו (בניגוד לפעם), או מציעה לו יותר מדי, ומשתדלת לא להפריע לו באמצע עיסוקים/זחילה נמרצת...
בשמת א (01.05.2007 21:37):
אני מתה לראות איך בשמת תשתלח ברעיון.
קראי את הדיונים בדף התינוק יודע לבכות.
תודה ליקירתי תבשיל קדירה המתוקה שחסכה לי השתלחות, כי אני לא במצב רוח השתלחותי. בגיל הזה, אני רואה בבכי תמיד תמיד קריאה לעזרה. זו יכולה להיות עזרה להירדם, או עזרה להוציא אנרגיה עודפת, או עזרה פשוט בחיבוק גדול וחם, או עזרה בפיפי.
לגבי בלי חיתולים - האם יכולך להיות שהוא בכלל לא מבקש (לאחרונה אפילו נראה לי שהוא נהנה לעשות על המיטה...) ולא מתקשר בנושא?
יכול להיות. יכול להיות שיש לך שביתת פשפושים מסוג מסוים?
כי הרבה פעמים הוא רוטן שיצאנו מהמיטה, אבל למראה המים הוא נרגע ומפשפש... ואז גם פחות היסטרי לינוק, אלא רגוע ומתעורר למשחקים.
נראה לי שזה עובד לכם, אז למה לשנות?
האם יש מקום להדגיש ש"לא עושים על אמא/על המיטה"
לא להדגיש, להזכיר כמו תוכי, כי זה לא נעים לך. קצר, קצרצר.
גם, האם זה טרחני לחזור להדגיש כל פעם שאני מוצאת שלולית שאם הוא יקרא לי/יאותת לי אני אקח אותו לפשפוש? או לתת לו וזהו? כי נראה לי קצת בגלל העצמאות שלו (כבר מתיישב לבד, נעמד על משענת לבד, והתחיל ללכת קצת בהשענות אל ספה/שולחן...) אז הוא מרגיש כזה "כל-יכול" ולא צריך אותי, וזהו. עד כדי, שאני מרגישה שביתה מתקרבת....
גיל הזחילה-העמידה הוא גיל קשה, מבחינה זו. תנסי לנשום עמוק ולהרגיש בפנים: האם זה יתאים לחזור על זה, או שהוא יקבל את זה כ"נידנוד"? אולי עדיף להגיד, "אופס, יצא לך על הרצפה בטעות, סליחה, לא ידעתי שהיית צריך". תבדקי. את האמא. את מכירה אותו. זה ממש עניין של "להרגיש את הילד ולהיות קשוב לתגובות שלו למה שאת אומרת".
זאת מערכת יחסים. רק את תרגישי מה עובד ומה לא.
א להפריע לו באמצע עיסוקים/זחילה נמרצת
זה טבעי שככל שהוא גדל את צריכה פחות להחזיק אותו. אני מציעה כלל אצבע כזה: אם את יודעת שהוא צריך, "תפריעי" לו. את רוצה ללמד אותו, שבשביל פיפי מפסיקים באמצע, ולא עושים בכל מקום אלא במקום שמקובל אצלכם, גם אם הוא עוד צעיר מכדי לעמוד בזה לגמרי.
רעיונות: אם את לא יודעת שהוא צריך, אז אל תפריעי. או אם את עסוקה, והוא לא ביקש, רק תתנצלי אחר כך ותזכירי שאם הוא צריך הוא יכול לדפוק בסיר על הרצפה ותבואי לפשפש אותו או משהו כזה. שמתי לב, שילדים בגיל הזה לפעמים אוהבים שנותנים להם דרכים להיות עצמאיים כשהם קוראים לעזרתנו: לדפוק בסיר על הרצפה, להביא לנו את הגיגית, לעשות צלילים מסויימים כדי לקרוא לנו לפשפש אותם, כל מיני דרכים שמתאימות לילד ומרגישות לו כמו פעולה רבת ערך.
בהצלחה
פפריקה הונגרית (01.05.2007 22:53):
בגיל הזה, אני רואה בבכי תמיד תמיד קריאה לעזרה -אז זהו שגם אני!!!
חברות שלי גורמות לי להרגיש היסטרית- שזה לא נורא אם הוא בוכה קצת (את זה אני שומעת כבר מגיל כמה שבועות ), ושאני מפרשת את זה כקריאה לעזרה, ורואה אותו כחסר אונים ומסכן, ובעצם זה רק דרך ביטוי שלו, ואני אפילו קצת מפריעה לו..... אחת אפילו אמרה לי "נראה אותך עם הילד השלישי... או הרביעי... את לא תצאי מזה, את צריכה לשים להם גבולות, אחרת הם כל הזמן ירצו על הידיים. הנה תראי את ###, היא כבר מסתדרת לבדה בלול [4 חודשים בערך.] והיא בסדר גמור...".
אני לא היסטרית, לא רצה אליו באנחות בסגנון "אוי ווי מסכןצ'יק.." ובתקופה האחרונה- שהוא כבר זוחל על 6, ונעמד לבד, וכו', אני מרשה לעצמי קצת לתת לו לבכות כי אני צריכה לסיים משהו, או דברים כאלה (דקה שתיים ,לא שעות). הבכי בד"כ מעיפות (אישיו אחר לעניין הרדמות) אבל אני לא נותנת לו לצרוח את ריאותיו עד עלפון....
נכון שאני בסדר?
>פפרי צריכה קול שפוי שיאמר לה שהאינסטינקט שלה בריא .... ?<
שמתי לב, שילדים בגיל הזה לפעמים אוהבים שנותנים להם דרכים להיות עצמאיים כשהם קוראים לעזרתנו: לדפוק בסיר על הרצפה, להביא לנו את הגיגית, לעשות צלילים מסויימים כדי לקרוא לנו לפשפש אותם, כל מיני דרכים שמתאימות לילד ומרגישות לו כמו פעולה רבת ערך.
בגיל 9 חודשים??? וואי, זה נראה לי ממש רחוק, כזה דבר יזום ממנו.
נראה לי שאני צריכה להתנתק, להיות איתו איזה כמה ימים ורק לנסות ליצור איתו תקשורת בצורה הזו. פשוט ללמד אותו. יש לך טיפים איך להתחיל עם כזה דבר?
בשמת א (01.05.2007 22:58):
זה נראה לי ממש רחוק, כזה דבר יזום ממנו.
זה תלוי בילד. אפשר להציע לו. הוא מבין. הוא יבצע מה שימצא חן בעיניו מתי שימצא חן בעיניו...
יש לך טיפים איך להתחיל עם כזה דבר?
האמת, לא. גם זה, תלוי בילד. זה קצת כמו טיפים "איך להתחיל עם בחורים", לא? (נושא שאני ממש לא מתמצאת בו).
תשובת בשמת למישהי אחרת בנושא פשפושים
"לגבי שלושה חודשים: בדרך כלל, כשהם רק מתחילים, הם עושים לעתים קרובות, בערך כל רבע שעה כשהם ערים. אבל יש באמת הבדלים בין תינוקות, גם בקיבולת השלפוחית וגם בהתרוקנות. אם הם לא רגילים לעשות, אז הם גם לא רגילים להתרוקן, אלא שבכל פעם שהם עושים, אז כאילו "גולש" הפיפי שממש "יוצא להם" (דמייני שאת ממלאת כוס עד שהמים מתחילים לגלוש ולהישפך על השולחן), כל פעם שמתמלא לגמרי. כשמתרוקנים, אז משחררים ומרוקנים את כל השלפוחית, ואז היא ריקה עד שהיא מתמלאת. כש"גולש", אז יש המון ריקונים חלקיים קטנים, כי זה רק קורה בצורה ש"בורח להם" ולא כהתרוקנות מלאה ורצונית.
ככל שהוא ילמד יותר מה את רוצה ממנו ואיך את עוזרת לו, הוא ילמד להתרוקן לגמרי, וגם השרירים יתחזקו לו והשלפוחית תוכל להחזיק יותר ולשחרר בקלות.
מקווה שההסבר מובן. "
והקול השפוי-
תבשיל קדרה (03.05.2007 07:50):
פפריקה,
ורואה אותו כחסר אונים ומסכן
טוב, ברור שתינוק אינו חסר אונים. הוא יכול לקום ולדאוג לעצמו P-:
נראה אותך עם הילד השלישי... או הרביעי...
הגדולים עוזרים. כל כך עוזרים
|| ||
עצות אקולוגיות. |*|
אקובר(היבואן): 03-9032370
מיכלול ה -אני משתמשת באקובר ומאוד מרוצה. את המוצרים של טיידי לא אוהבת כי הם בריח הדרים ואני לא אוהבת את הריח הזה. אני משתמשת בהרבה מוצרים: נוזל לניקוי כלים, נוזל כביסה, מרכך כביסה, נוזל לניקוי רצפה, נוזל ניקוי כללי (תחליף אקונומיקה), נוזל לשירותים, מסיר שומנים. אני קונה בעדן באור יהודה, למיטב ידיעתי המחירים הזולים ביותר. חנות נוספת שאני מכירה היא זעירה בבני עטרות. אני לא מכירה חנויות בשרון. ודרך אגב אם תחפשי כאן באתר יש הסברים איך לעשות חומרי ניקוי לבד על בסיס סודה לשתיה, חומץ, שמן עץ התה וכו'. אני מתוך הרגל ממשיכה להשתמש באקובר אך בהחלט הייתי שמחה לנסות להכין בעצמי מוצרי ניקוי טובים ובטוח זולים יותר. שיהיה בהצלחה. תדעי שאחרי שמתחילים להשתמשמ במוצרים האקולוגיים כבר אי אפשר לחזור למוצרים האחרים.
ענת גיגר -גם אני ממליצה על אקובר. אפשר להתארגן ולקנות מיכלים גדולים וזה מוזיל את המחירים.
אני משתמשת באגוזי הסבון, וממליצה. (עם הסתייגות, במיוחד לגבי בגדים לבנים שאת רוצה שישארו לבנים)
קרוטונית מהמרק הגדול -אני משתמשת באקובר ומאוד מרוצה
כנ"ל. נוזל לניקוי כללי, ג'ל כביסה (במקום אבקה, יותר נעים), מרכך כביסה, נוזל לשטיפת רצפות.
טיידי עולה טיפה פחות, אבל לא ניסיתי את המוצרים שלהם.
מה שכן, גם חומץ עושה עבודה נהדרת בניקוי האמבט והכיור למשל.
קשת ענן -סבון ושמפו לתינוקות, וגם למבוגרים שלא אוהבים כימיקלים בשיער
אפשר למצוא בחנויות טבע:
שמפו של חברת בראשית
יש שלושה סוגים: סרפד (נפלא! אבל למבוגרים יותר)
רוזמרין (בזה אני מסבנת את קטני מאז שהתחיל עם מקלחות)
וקמומיל (אידיאלי לתינוקות, עדין עדין ונעיםםםםםםםםם)
מה שנפלא במוצרים האלה, הוא שבניגוד לכל הטרנדים העלאק טבעיים (נגיד רוטס או הרבל אססנס שברוב חוצפתם גם עושים ניסויים בבע"ח על הדרך ומתהדרים בטבעיות),
הם טבעיים לגמרי, וזה מורגש ומריח בלי ספק.
ברכות
מיכלול ה -לגבי מוצרי אקובר בדיוק קילבתי מייל מטליה שניידר מפרדס חנה שיש לה חומרי ניקוי במיכלים גדולים וניתן לבוא למלא. את יכולה לבדוק אם משתלם להגיע אליה בשביל זה. אפשר להגיע אחה"צ ב1 לכל חודש ללא תאום בשמן בו יש אצלה שוק החלפות או בתאום מראש בזמן אחר.
דינ ור -כן,5 אגוזים זה למכונה,מכניסים בתוך שקיק בד או מטפחת שקושרים ושמים בתוף הכביסה עצמו.אמא שלי עובדת ברעננה ואשמח להעביר לה...מקוה שזה יקרה בקרוב,אנחנו לא גרות קרוב...את מוזמנת ליצור איתי קשר:08-9469208 דינה
מתוך נקיון ידידותי לסביבה
|| לכלוכים שאפשר לנקות באופן ידידותי לסביבה*
אבנית מהקומקום ע"י שיפשוף בקליפת לימון שנסחט עד תום (אורגני), לפני שזורקים אותו, יחד עם כמה גרגרי מלח. נפלא. אפשר לנקות ככה עוד דברים, אבל חשוב גם לדעת מה לא, כי יש דברים שיקבלו כתמים מזה. אפשר גם להשתמש בחומץ או במלח לימון להסרת אבנית. מרתיחים מים עם החומץ או מלח לימון, שופכים וחוזרים על הפעולה. כל חומר חומצי ממיס אבנית- לימון, חומץ וכו'.
שומנים דביקים למשל, על מצית הגז, על חלונות המטבח שמאלומיניום, מכשירי חשמל כמו מיקסר ועוד - באמצעות צמר גפן עם קצת אלכוהול שקונים בסופרמרקט (95% או משהו). מנקה נהדר ומתאדה. מים חמים ממיסים שומן.
שטיפת רצפה אפשר עם מים חמים בלבד, חומר השטיפה בעצם נועד רק לתת ריח. אפשר גם לשטוף עם מים, קצת חומץ, ושמנים אתריים אהובים (לדוגמה עשב לימון).
ניקוי המראה אפשר לעבור עם סמרטוט יבש אחרי המקלחת שהמראה מלאה אדים או עם סמרטוט לח. למקרים קשים יותר אפשר לנקות עם חומץ מדולל.
ניתן גם לנקות עם מיים קצת להשפריץ ואח"כ לעבור ביבש.
|| בכביסה*
בירה -מים פושרים
דם -במים קרים, ולהוסיף סבון במידת הצורך
קקאו -במים קרים ללא סבון
פירות -להשרות במים קרים לפני הכביסה. אם לא יורד, לנסות עם חומץ ורק אח"כ ולכבס
דיו -חומץ או מיץ לימון
חלב -מים קרים וסבון
חלודה -לשים מיץ לימון חם ולכבס היטב.
וילונות אמבטיה -מכבסים במכונת הכביסה בתוכנית עדינה עם חצי כוס אבקת סודה לשתיה.
מראות וכיורים מנירוסטה -כשיש כתמים עקשניים, מכינים משחה מסודה לשתיה עם מים. מורחים על הכתמים ומשאירים לחצי שעה לפני שמנגבים.
ספלים עם כתמים של קפה -לשפוך מים חמים עם סודה לשתיה ולהשאיר כל הלילה.
סירים שנשרף בהם האוכל -למלא מים עד לרבע הסיר. להוסיף רבע אבקת סודה לשתיה ולהרתיח. לקרר ולשטוף.
הלבנת כיורים, אמבטיות ומקררים עם סודה לשתיה.
|| חומרי ניקוי ידידותיים לסביבה*
סודה לשתיה מצויינת לנקיון של שומנים ובכלל. אין יחס מסוים של אבקת סודה לשתיה ומים לניקוי אבנית באמבטיות ושירותים, פשוט מפזרים כמה שבא ומשפשפים.
חומץ משמש כמסיר אבן – מהקומקום, מהאמבטיה, מהאסלה ומכל משטח אחר. צריך קצת לעזור לו בשפשוף. אפשר גם להשתמש בחומץ לא מדולל להמסת שומנים בתבנית שומנית ולסיים את העבודה עם סבון כלים ידידותי.
לימון מנקה כמעט הכל ומלבין.
קולה - מסיר מדבקות וליכלוך דביק מצנצנות וכאלה, וידידותי יותר מחלק מהחלופות.
גרביים, תחתונים, גופיות וכו' שכבר יש בהם יותר חורים מאשר בגד הופכים לסמרטוטי ניקוי.
מי כביסת היד יכולים לשמש לשטיפת האסלה, במקום לשפוך אותם סתם באמבטיה. ככה חוסכים מים מהניאגרה, שהיא בזבזנית המים הגדולה ביותר במשק הבית.
בשמת א -לרצפה אני עדיין משתמשת באקובר. נוזל לניקוי כללי. האמת, אני פשוט אוהבת את הריח. אני שמה כמות קטנטנה.
למעשה הכי טוב לשטוף רצפה במים. אמא שלי אומרת שזה מה שמבריק את הרצפה.
גיל ו -כדאי לשים לב - ידידותי לסביבה - פירושו במרבית המקרים חומר המתפרק בקלות למרכיבים שאינם מזיקים לסביבה אך חלקם יכולים להיות רעילים ו/או מזיקים לאדם!!!
לכן בקניית חומר המגיע במיכל ללא כל כיתוב או זיהוי למעשה מסתכנים בשימוש במשהו בלתי ידוע...
דליה י -מצטרפת להמלצות על אקובר. לא הכרתי אחרים אבל נוזל הכלים שלהם והנוזל ומרכך לכביסה מצויינים והטבליות למדיח מעולות!
הכמויות הדרושות לשימוש קטנות ונראה לי בהחלט שווה את המחיר.
פשוט אני -אני משתמשת בהרבה מהמוצרים של טיידי. שמעתי שהנוזל שלהם לניקוי אסלות הוא ממש ממש מעולה, וגם הספריי לניקוי רהיטים. כשהשתמשתי במסיר השומנים על פי ההוראות (לחמם ל70 מעלות) הוא עבד מצויין. אולי קצת עדין, אבל בכל מקרה סנט מוריץ לא נכנס אליי הביתה, אז האלטרנטיבה היא מקסימום אסטוניש - והוא לא יותר טוב מטיידי.
יש הרבה מידע על המוצרים באתר החיים כדרך - www.derech.net, במדור אקולוגיה ביתית.
אמא נמרה -אני מרוצה מנוזל הכביסה של טיידי, אצלנו הוא מנקה בהצלחה. שמתי לב שצריך לשים כמות של שני פקקים או פקק וחצי כדי שינקה בגדים מאד מלוכלכים.
עם זאת אני חושבת שאקובר יותר טוב, אבל כיוון שהוא כל-כך יקר, אנחנו עם טיידי.
אמא נמרה -אני ניסיתי את נוזל הכביסה של אקובר ולדעתי הוא טוב מאד, רק יקר. אז אנחנו משתמשים בטיידי.
יש לי נוזל של אקובר גם לכביסה ביד וגם הוא טוב.
ממליצה בהזדמנות זו על ה stain remover, מסיר הכתמים מבגדים של אקובר. בתור אחת שיש לה עיקרון שהיא לא מוציאה כתמים, קניתי והשתמשתי והופתעתי לטובה: קל לשימוש, ובאמת מסיר כתמים.
ענת גיגר -אני משתמשת במי הכביסה עם חומר של טיידי להשקיית הגינה, והגינה מרוצה. החומרים גם מומלצים ע"י טלייה שניידר בספרה "גן עדן בפתח הבית" למי שרוצה למחזר מים אפורים לגינה.
נורה -אני משתמשת באקובר לאסלה ודווקה מרוצה. העיניין הוא שאם יש הצטברות היסטורית רצינית של אבנית וכתמים הנוזל של אקובר לא יתגבר עליה אבל אם תטפלי בזה חד פעמי במשהו אגרסיבי (ולא אקונומיקה שבכלל לא מסלקת את הכתמים אלא רק מלבינה אותם וחוץ מזה זה רעל נורא!) ואחר כך תשתמשי בשוטף באקובר- זה יעשה את העבודה כמו שצריך. אולי האימייל באסלה שלך כבר פגום (משימוש באקונומיקה וחומצות) ותופס כתמים מהר? אם כן אז גם לאחר ניקוי באקונומיקה סביר שהכתמים יחזרו מהר...
גיליתי שפיזור של אבקת ההלבנה והסרת הכתמים של אקובר בתוך המים של האסלה מורידה את השחורים והכתמים מהקרקעית (אבל צריך סבלנות, לחכות לפחות חצי שעה-שעה, כי ברגיל האבקה אמורה לפעול במים פושרים). עד לא מזמן היה גם בחנויות מוצר מגרמניה בשם ביו-בוי, מן משחה (כמו אסטוניש) אבל טבעית שעבדה מצויין על אמייל.
נועה בר -מחפשת פתרון טבעי, או לפחות ידידותי, לניקוי הצנרת של הכיור במטבח. @}
מחפשת משהו שימיס אותו.
ריח מנטה -רצוי לפתוח למטה את הסיפון ולהניח דלי, כל הזבל המיותר ירד ולתת למים לזרום. אפשר לשפוך חומץ (הרבה) או סודה לשתיה וכל הריח מנוטרל.
אליה דור כהן -יש מוצר מעולה לכביסה - מגנט שמרכך את המים, מסיר את הכתמים וזה פשוט עובד!
לכביסה יש ריח נקי - לא של אבקה או מרכך, אלא פשוט של בגדים נקיים.
אפשר להוסיף מעט אבקה כשיש כתמים קשים, או אם רוצים קצת ריח.
יש אחריות של 7 שנים על המוצר והוא עולה 300 ש"ח.
אפשר להשיג אותו אצל נעמה שטמפר טלפון - 04-9808321.
אמא נמרה -ליאת , האם המוצר הוא במקום אבקה/נוזל כביסה?
אליה דור כהן -כן. המגנט מחליף גם את המרכך וגם את האבקה.
בטווח הרחוק, זה חוסך המון כסף וכמובן ידידותי לסביבה
MAYA -כדאי לכבס בחומץ זה עושה את העבודה הכי טוב|Y|
יובל -אתר חביב של מוצרי ניקוי אקולוגיים והגיגים שונים (בפרק המאמרים). www.SvivaYafa.co.il .
לזו שאמרה כי גינת הוריה מושקית במים עם חומרי ניקוי רגילים (ובמיוחד אבקת כביסה), הייתי ממליץ לקרוא באתר המשרד לאיכות הסביבה www.sviva.gov.il על נזקים ארוכי טווח שגורמת אבקת הכביסה לאדמה ולמי התהום. דרך אגב, מפעל אשר היה שופך כאלו חומרים על האדמה , היה עובר עבירה פלילית.
לילך -גיליתי שיש הפרש מחירים ממש גדול בין חנויות הטבע השונות (לא רק ספציפית לגבי מוצרים של ECOVER), אז ממליצה מידי פעם לטייל לעוד חנות באיזור ולעשות השוואה. למי שיש מנוי על העיתון "דרך האושר" או "חיים אחרים" לזכור שיש הנחה בהרבה חנויות טבע (גם 5-10% עושים הבדל).
מנסיוני עם נוזל הכביסה של ECOVER כדאי לעשות כביסת השריה עם 1/4 פקק ואז כביסה רגילה עם 1 פקק. יוצא מצויין ומשתמשים בפחות חומר (הם ממליצים על בערך 2 פקקים לכביסה ואין צורך). את אבקת הכביסה שלהם לא ניסיתי, אמרו לי שהיא טובה אבל נדמה לי שהיא תצא פחות חסכונית בשימוש כי יקרה יותר.
פתרון מוזר לניקוי מסיבי: קוקה קולה, כזכור החומר מסוגל לעקל בשר, עצמות ושיניים אם תשאירו בכוס למשך לילה בערך...
אז לא מפתיע אבל אפשר לנקות עם זה אסלות מלוכלכות במיוחד, חלודה, להבריק פליז וכו'... לתת לזה לעבוד קצת ולשטוף
[גם אם לא שותים את זה, אז זה לפחות להשתמש למקרי חרום במקום אקונומיקה, כי האדים פחות רעילים]
(למי שלא יודע, את חומר הגלם לקוקה קולה מובילים במיכליות שמסומנות כ-"חומרים מסוכנים", והנהגים של החברה במידה והם צריכים לנקות את המנוע הם משתמשים בחומר הזה לשם כך...)
ניב דור כהן -אנחנו משתמשים במגנט לכביסה.זה מגנט מיוחד שנמצא בתוך שקית בד. את המגנט מכניסים למכונה ביחד עם הכביסה ומכבסים כרגיל.
אנחנו לא משתמשים בכלל באבקת כביסה או אם הלכלוך ממש קשה אז שמים מעט מאוד.
הכביסה יוצאת נקייה עם ריח נקי ונייטרלי, לא ריח של בושם תעשייתי.
אנחנו מאוד מרוצים.
זה עלה לנו 300 שקל ומחזיר את ההשקעה תוך חודשיים. יש אחריות של 7 שנים למוצר.
שם המוצר - "Alvito"
מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לשלוח מייל ל: [email protected]
טרה רוסה -אגוזי הכביסה הגיעו.
המחיר 138 שח לשקית של קילו שמספיקה ל-150 כביסות.
יש גם שקיות קטנות יותר. לפרטים נוספים, ראו בלינק שיש פה למעלה איפשהו.
אחותי עשתה כביסה. היא מדווחת כי:
בהתחלה כשפתחה את השקית לא אהבה את הריח וחששה כי זה יהיה הריח של הכביסה. היא גם יצאה מנקודת הנחה שהכביסה תהיה בסדר, אבל לא משהו מיוחד.
אבל היא הופתעה לטובה. הריח חלש מאוד ונעים, הכביסה נקייה ממש (כביסה צבעונית רגילה) והכביסה הרבה יותר רכה ונעימה מאשר עם אבקת כביסה (היא לא משתמשת במרכך).
אחרי שבוע עם אגוזי הסבון:
כתמים על בגדים בהירים זה לא מוציא, אבל לכל השאר זה ממש מצוין. זה נחמד מאוד שלא צריך להוסיף אף אבקת כביסה, ואני חושבת שזה גם יוצא חסכוני למדי. השתמשתי ב-5 חצאים ל-5 כביסות. אני חושבת שבאמת הכביסה יוצאת רכה יותר, אבל נראה לי שלא הייתי שמה לב לזה בעצמי.
בשמת אמרה שזה טוב גם למדיח. לי אין מדיח, אבל אם זה נכון, נראה לי שזה ממש טוב למי שיש.
אמא אדמה -כיבסתי תחבושות בד. יצאו רכות יותר מהרגיל. גם מגבות וחיתולי בד יצאו רכים יותר.
חוץ מזה, הרתחתי 2 אגוזים בקצת מים ונוצר סירופ כזה שחפפתי איתו את הראש לבן שלי. הקציף מצוין והשאיר שיער רך.
מחר אני מנסה בעצמי.
ליאת טאוב -עשיתי כביסה ראשונה עם האגוזים. הכביסה אכן יוצאת רכה ונעימה, אלא שאחרי שעתיים בחום של אתמול, לא נותרה בה הרבה רכות...
האגוזים לא הוציאו כתמים קלים, שדווקא כן יצאו עם נוזל הכביסה של "אקובר". חשבתי להוסיף כמה חתיכות של קליפת לימון.
רוקדת לאור ירח -סתימות בכיור המטבח:(עצה של חברה שלי) לפתוח עם הרבה הרבה פטרוזיליה. להניח על הפתח לכמה זמן, ככה זה נפתח. לא ניסיתי, אין לי מושג אם עובד, אבל אשמח לשמוע אם תנסו איך זה היה.
אמא אדמה -אני גם מוסיפה אגוז לכל מכונה חדשה ומדי פעם פותחת את השקית לבדוק מה המצב.
את האגוזים הדביקים עדיין, משאירה ומוציאה את הישנים רק כדי להכניס אותם לסיר ולהרתיח אותם להכנת סבון נוזלי לאמבטיה + שמן אתרי..
היום עלה לי רעיון - לבלנדר כמה אגוזים + מים ליצירת סבון נוזלי מרוכז יותר.. אני אנסה ואדווח.
מוסיפה אגוז כל כביסה (מקווצ'צ'צת או מפוררת קצת), ומדי פעם (פחות מכל שבוע) פותחת ומוציאה את מה שהופך שחור (ככה היא אמרה).
תיקון: עכשיו ההוראות הן 4 אגוזים שלמים ל3 כביסות. ולא לכביסה לבנה. לבגדים שאינם לבנים הם לא עושים גוון חום.
פלוני אלמונית -אני שמחה לקרוא שיש פה אנשים שמשתמשים באגוזים!
התחלנו להשתמש בהם ממש לפני שנולד התינוק שלנו וממש לא רצינו להשתמש בתינוקלין ודומיהם. בדיוק קראנו בחיים אחרים על האגוזים ונדלקנו.
לי אישית לא מפריע אם הלבן יהפוך לאוף וויט אבל הפלא ופלא את הלבן עם כתמי קקי של תינוקי אני מרתיחה עם האגוזים 60 מעלות והכתמים יוצאים ועדיין נראה די לבן!
ממליצה בחום, כבר חצי שנה ועדיין חצי שקית נשארה, אחרי שיוצא שמכבסים יום כן יום לא!
את האגוזים שמוציאים זורקים לעציצים!
מים שקטים -אמא שלי היתה פה וניקתה עם חומץ כמסיר שומנים. ואת הרצפה. עכשיו כשהקטן זוחל אני לא רוצה להשתמש אפילו באקוור. אז אני שמה פקק חומץ (ממש קצת) זה מבריק ומחטא.
ההולכת באתרים -ידוע שחומץ הוא מסיר שומנים מעולה רק היזהרי לא לפגוע ברצפה. הרצפות מצופות בציפוי הנפגע על ידי חומצות (בהנחה שיש לך רצפה מסורתית לגבי גרניט פורצלן וקרמיקה אני לא יודעת).
יהללוך מלאכים -אני משתמשת בחומר שנקרא sunbright זה חומר טבעי לחלוטין בריכוז גבוה ומוהלים אותו על פי הצרכים האישיים (מדיח כלים,שטיפת רצפות,דלפקים,תנורים,שטיחים ועוד) זה של חברה שנקראת סאןריידר
נועה בר -המדיח מלא אבנית. חומץ מאוד יעיל ואפילו מבריק את הכלים. גם במכונת הכביסה במקום מרכך.
פ רח -מנסה לעבור לניקיון אקולוגי אבל זה נורא יקר. את יכולה לקנות ממני נוזל כלים ב15 ש"ח לליטר (של אקובר) או נוזל כביסה ב20 ש"ח לליטר (גם אקובר). אני יכולה לשלוח לך בדואר אם יש צורך. (ראי קואופ אורגני באזור רחובות)
קרוטונית מהמרק הגדול - פשוט עוברים עם שפריצר שמכיל מים וחומץ ביחס של חצי:חצי, מתיזים ועוברים על זה במטלית. ניסיתי - זה אכן מבריק את הברזים, ואפילו הוריד כתם אבנית ותיק מהאמבט (היכן שהטפטוף מהברז יצר "פס חום").
פלונית -יש חומר הלבנה של אקובר - מצויין גם לכביסה וגם לכלים סניטריים. חזק מאד, ולכן מומולץ לשים מעט מאד (מגיע בגרגרים), ולשפוך מים רותחים. להמנע ממגע יד. כאמור - אינו פוגע בסביבה.
מחמיצת פנים - בילדותי אני זוכרת את אמי משפשפת את השטיחים לפני כל פסח עם חומץ מתוצרת עסיס וכל הבית מדיף ריח של חומץ יום או יומיים אח"כ הריח משתנה למן משהו מרענן ונעים. השטיחים תמיד היו אחרי הקרצוף הזה צבעוניים יותר. חשבתי לעצמי גם שהרי חומץ מוריד אבנית כלומר- אם אשפוך כמות של שליש כוס למכונת כביסה- לא נראה לי שמשהו הולך להינזק.
ואכן - התוצאה היתה נפלאה. כתמים הוסרו, הכביסה יצאה בניחוח שמזכיר קצת את ניחוח היורה (ריש בסגול) וההרגשה שלי היתה נפלאה.
ואז פניתי לכלים- אותו תהליך כולל השיש - התוצאה- שוב נקיון ורעננות
משם צעדתי בבטחה את הדלי והמגב, מילאתי את הדלי במים חמים הוספתי שליש נוסף של כוס חומץ מתוצרת עסיס והרצפה מבריקה ונעימה באופן יוצא דופן.
ילדת טבע -בקבוק של נוזל רב תכליתי של טיידי לשימוש דווקא כסבון כלים, למה? כי הוא זול יותר מהנוזל כלים. מכיוון שהנוזל הוא נוזלי מאוד בניגוד לנוזלי כלים רגילים שלהם יש מרקם דבשי מסויים חששנו לבזבוז מבלי לשים לב בכלל, הפתרון לבעיה היה בדמות בקבוק קטן של מים עם פקק ספורט אותו מילאנו בעיקר במים ומעט חומר, בקבוקון פצפון כזה של תינוקות שימש אותי מעל שבוע בשטיפת כלים. מעבר לזה לניקוי הבית בכלל הפסקנו להשתמש בסבונים או חומרים שונים, דלי עם מים חמים (אצלנו השמש עושה מים מעולים לתה ישירות מהברז...) קצת חומץ, שמן עץ תה+לוונדר או ילנג ילנג גם עושה רצפה נקיה ומבריקה וגם משאיר ריח שאין לו בכלל תחרות (שאחר כך כששוכבים על הרצפה עם המשחקים והחיפושעת כל כך נעים להריח...) בנוסף במידה ויש חרקים בבית או מכת פרעושים אפשר להוסיף שמן רוזמרין או משרה רוזמרין וזה פותר את הבעיה יפה יפה.
לניקוי משטחים כמו גז, מיקרו, מקרר, שולחן ומה לא בעצם פשוט עשיתי את אותה תערובת בתוך שפריצר כזה של עציצים וזה עובד מעולה ומשאיר ריח בריא.
את המים שנשארים אחרי הספונג'ה בדלי אני פשוט שופכת על הערימה של הקומפוסט ולא ראיתי את התערובת שם מתלוננת. אפשר גם להשקות את העציצים אבל נראה לי שהקומפוסט מאוד נהנה בשלב הזה מהלחות השבועית.
ילדת טבע -החומץ מנקה יפה יפה וגם המים כשהם חמימים הם ממסים היטב את כל הג'יפה, לא צריך סבון מיוחד לשתיפת רצפות (אני למדתי מחובב תיאורית הקונספירציה הטוב ביותר-המורה שלי לאומנות במכללה-לטענתו כל החומרים האלו שנמכרים בחנויות הם בעצם כמו מכונאי רכב ממוצע-מכניסים את התקלה הבאה, זאת אומרת משאירים חומר סויים על הרצפות שמושך ג'יפה וככה צריך להשתמש בהם יותר), הרצפה יוצאת נקיה מאוד ומבריקה.
השמן שכתבתי הוא שמן עץ תה, לא צריך הרבה, רק איזה 5-10 טיפות לדלי זה הכל. הרבה יותר זול מחומרי ניקוי וגם זה רק בשביל הריח, אפשר כמו שכתבתי לעשות משרה של רוזמרין/לבנדר/אורן/גרניום לימוני ישר מהגינה (או מהגינה הציבורית למי שאין...) ואז זה כבר ממש זניח.
קרוטונית מהמרק הגדול -מישהו יודע לכמה כביסות מספיק ליטר? עם או בלי קשר לאקובר (כנראה עם קשר ), כבר המון זמן אני משתמשת ב מחצית הכמות המומלצת או אף פחות. הכביסה נקייה ומריחה טוב. מה כבר יש שם? אין גריז ואין דיו ואין צבעים אקריליים, ואין אפילו זיעה מרובה בעונה הזו. הכתמים הכי "קשים" אצלנו הם כתמי אוכל או הפרשות למיניהן, וכיוון שהבגדים לא עומדים שבוע ומחכים לכביסה, אלא נכנסים למכונה תוך יום-יום וחצי, הם יורדים די בקלות (חוץ מכתמי מנגו עקשניים על חיתול טטרה אחד, וגם הם דוהים עם הזמן. מי זה מנגב מנגו מהידיים בטטרה?!).
אה, ועוד משהו - אני חושבת שגם כאן, עם או בלי קשר ל נקיון ידידותי לסביבה צריך להיפרד, לאט או בבת אחת, מהדימוי של חולצות הכדורגל הצחורות ושמלות הילדות המבהיקות שרואים בפרסומות. הרי אין דרך לקבל בגדי ילדים שיהיו מבהיקים, חסרי כתמים ומגוהצים כל הזמן, ואפילו יותר מחצי שעה רצופה (אלא אם לא נותנים לילד לנשום או לזוז...).
|| ||