שוקולד כן או לא
שוקולד כן או לא
~ראו גם: תשוקה למתוק אצל ילדים / האם להגביל אכילת ממתקים / לאכול ממתקים / חינוך לאכילת ממתקים / לשכנע בנזקי תרבות הממתקים / סבים סבתות וממתקים / ילדים סוכר והיפראקטיביות
וגם: החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים / להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה / מתכונים מתוקים בלי סוכר / קינוחים חיים
ועוד: סוגי סוכר / תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה / שוקולד חי~
דף שמתחיל בשאלה האם שוקולד טוב או לא וממשיך לדיון על מה אוכלים אצל סבא וסבתא להבדיל מאצלנו בבית ומסתיים בדיון על סוכר ונזקיו.
מסקנה עיקרית: סוכר בכל צורה לא טוב לשיניים, אבל עדיף פירות על סוכר לבן תעשייתי.
וגם: החלטתי להיגמל מסוכר / גמילה ביתית ממתוקים / להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה / מתכונים מתוקים בלי סוכר / קינוחים חיים
ועוד: סוגי סוכר / תחליפי סוכר / נפלאות הסטיוויה / שוקולד חי~
דף שמתחיל בשאלה האם שוקולד טוב או לא וממשיך לדיון על מה אוכלים אצל סבא וסבתא להבדיל מאצלנו בבית ומסתיים בדיון על סוכר ונזקיו.
מסקנה עיקרית: סוכר בכל צורה לא טוב לשיניים, אבל עדיף פירות על סוכר לבן תעשייתי.
-
- הודעות: 412
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
שוקולד כן או לא
כל סופשבוע אצל סבא סבתא אני מתחבטת בסוגיה המתוקה הזו.
ועוברות לי בחטף מחשבות כמו:
ועוברות לי בחטף מחשבות כמו:
- חבל, זה ממש מזיק לגוף ולשיניים
- שטויות, יש מחקרים שאומרים ששוקולד זה דווקא בריא, הוא אוכל רק קצת..
- רק קצת? קוביה אחרי קוביה...
- כן, אבל בבית אין.
- אבל עכשיו שנהיה אצל סבא סבתא זה כל מה שיבקש לאכול
- תני להם לפנק אותו! מה את רוצה? זה מה שהם יודעים!
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
שוקולד כן או לא
בדיוק אותו הדבר.
ואומרים לסבים את כל ההתלבטות שלנו. נותנים, אבל קצת. זה חלק מהפינוק של סבא וסבתא. הסברתי כמה פעמים למה לא, וזה מספיק. הם מקבלים שוקולד בכמות קטנה. בבית אין שוקולד ואם אנחנו קונים, אז רק מחרובים.
אגב, אם את מעדיפה שוקולד עשוי מחרובים, בקשי מהסבים לקנות כזה. פחות נורא.
ואומרים לסבים את כל ההתלבטות שלנו. נותנים, אבל קצת. זה חלק מהפינוק של סבא וסבתא. הסברתי כמה פעמים למה לא, וזה מספיק. הם מקבלים שוקולד בכמות קטנה. בבית אין שוקולד ואם אנחנו קונים, אז רק מחרובים.
אגב, אם את מעדיפה שוקולד עשוי מחרובים, בקשי מהסבים לקנות כזה. פחות נורא.
-
- הודעות: 412
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
שוקולד כן או לא
פחות נורא?
יש משהו לא בריא בשוקולד חרובים?
יש משהו לא בריא בשוקולד חרובים?
-
- הודעות: 71
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2001, 03:09
שוקולד כן או לא
לדעתי סבא וסבתא זה כמו ביקור ביקום מקביל. החוקים שם אחרים. היום אנחנו רחוקים וזו התלבטות שאין לנו צורך לעסוק בה אבל כשגרנו בישראל היינו במרחק הליכה של שתי דקות מבית הורי ואיתמר היה שם לא מעט, ואמא שלי היתה מאביסה אותו בגלידה ושאר שטויות. בהתחלה ניסיתי לבקש שינויים בתפריט אבל אחר כך הבנתי שלא צריך להתערב. שתיתן לו מה שהיא רוצה ואני בבית אתן לו מה שאני רוצה. שום נזק נוראי אמיתי לא יגרם לו מקצת גלידה או שוקולד, אבל אם אני אתחיל לריב עם אמא שלי על שטויות הנזק יהיה הרבה יותר גדול.
חוץ מזה היתה לי שיטה אחרת, הייתי מגיעה איתו לשם ולוחשת לאמא שלי "אויש הוא לא אכל שום דבר היום" ואז היא היתה מיד יוצאת למבצע האבסה אבל במקום שוקולד היא היתה נותנת לו אוכל אמיתי.
חוץ מזה היתה לי שיטה אחרת, הייתי מגיעה איתו לשם ולוחשת לאמא שלי "אויש הוא לא אכל שום דבר היום" ואז היא היתה מיד יוצאת למבצע האבסה אבל במקום שוקולד היא היתה נותנת לו אוכל אמיתי.
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
שוקולד כן או לא
יש משהו לא בריא בשוקולד חרובים?
המתיקות. זה מזיק באותה המידה לשניים. אבל לגוף זה הרבה יותר טוף.
המתיקות. זה מזיק באותה המידה לשניים. אבל לגוף זה הרבה יותר טוף.
-
- הודעות: 248
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25
שוקולד כן או לא
אני שכללתי שיטה של ברקת.
אני פשוט לא נשארת עם סבים וקרן . ברגע שאני מעבירה אותה אני בורחת להנות קצת מחופש וכך גם לא מודעת
על כמויות של זבל שנאכל באותו יום
אני פשוט לא נשארת עם סבים וקרן . ברגע שאני מעבירה אותה אני בורחת להנות קצת מחופש וכך גם לא מודעת
על כמויות של זבל שנאכל באותו יום
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שוקולד כן או לא
החרובים בריאים - אבל הסוכר, כן גם סוכר חום, הוא המרכיב המזיק לשיניים ובכלל מיותר.
שוקולד כן או לא
אבל חרובים הם מתוקים, למה צריך להוסיף סוכר?
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
שוקולד כן או לא
אני מעריכה שלשוקולד חרובים מוסיפים סוכר גם מעבר לטבעי (למה? מאותה סיבה שמוסיפים סוכר לכל מוצר תעשייתי שזז או לא), אבל גם אם לא - חרובים מכילים סוכר טבעי, ולמרות שהוא ללא ספק יותר בריא לגוף, עדיין זהו סוכר, על כל השלכותיו הגופניות (פירוק מהיר, עליה ו"נפילה" ברמת הסוכר בדם, שיניים...). זה נכון גם לגבי פירות ומזונות אחרים בלי לסתור את עובדת היותם בריאים וחשובים לגוף.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שוקולד כן או לא
רגע רגע. אם מדובר בסוכר הפירות הטבעי, שנמצא בתוך החרובים, אז זה לא "סוכר" עם פירוק מהיר וכו'. גם לשיניים זה לא אותו הדבר. להיפך, אפילו רופאי שיניים גילו שבתפוחים (שיש בהם סוכר פירות טבעי) יש חומר המגן מפני עששת, ועוד.
שוקולד כן או לא
אה - אז לזה התכוונת, בשמת, כשהצעת אכילת תפוח במקום צחצוח שיניים?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שוקולד כן או לא
לגבי התפוחים... זה ממש לא מה שאמרו לנו 2 רופאי שיניים שונים (האחד חבר והשני במסגרת טיפול). סוכר פירות מזיק לשיניים. היתה תקופה שאיתמר היה שותה מיץ תפוחים טבעי, נתבקשו להפסיק ומיד בגלל נזק שסוכר הפירות עלול לעשות לשיניים העתידיות שלו (זה היה לפני שיצאו לו שיניים).
בכלל, אוכל, לא משנה אם הוא מתוק או לא, כשהוא נמצא על השיניים הוא מהווה כר מזון לחיידקים.
בכלל, אוכל, לא משנה אם הוא מתוק או לא, כשהוא נמצא על השיניים הוא מהווה כר מזון לחיידקים.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שוקולד כן או לא
יש הבדל מהותי בין אכילת הפרי לבין שתיית מיץ פירות. במיוחד מיץ פירות תעשייתי (שלא נסחט זה הרגע במסחטה הביתית שלכם). בפרי עצמו יש מרכיבים רבים נוספים.
יש הבדל מהותי בין הסוכר הנמצא בפירות וירקות, לבין סוכר מזוקק (לבן אבל גם חום).
האם סוכר הפירות הנמצא בעגבנייה מזיק גם הוא לשיניים?
אנסה לברר במקורות מהימנים (אתם יודעים שיש הרבה רופאי שיניים שחושבים שהנקה היא כמו בקבוק, והמסקנה היא ש"רופאי שיניים" עלולים להיות בורים כמו כל אחד).
יש הבדל מהותי בין הסוכר הנמצא בפירות וירקות, לבין סוכר מזוקק (לבן אבל גם חום).
האם סוכר הפירות הנמצא בעגבנייה מזיק גם הוא לשיניים?
אנסה לברר במקורות מהימנים (אתם יודעים שיש הרבה רופאי שיניים שחושבים שהנקה היא כמו בקבוק, והמסקנה היא ש"רופאי שיניים" עלולים להיות בורים כמו כל אחד).
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
שוקולד כן או לא
למיטב ידיעתי, סוכר הוא סוכר הוא סוכר. גם סוכר טבעי שקיים בעגבניה, בחלב (גם בחלב אם, אבל שם, כנראה, יש מספיק גורמים שמנטרלים את הנזק), וכמעט בכל מזון. הגוף זקוק לסוכרים, ולכן המשיכה הטבעית שלנו למתוק. בטוח שעדיף לגוף סוכר טבעי על פני סוכר לבן או חום, במיוחד כשהסוכר הטבעי מלווה במזון בריא (-; כמו פרי, ירק וכדומה, אבל, כמו בכל דבר בחיים, חשובה גם המידה. לחולי סכרת, אגב, יש הגבלות על פירות בכלל ופירות מתוקים במיוחד (ענבים, אבטיח וכד') בפרט.
-
- הודעות: 347
- הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
- דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*
שוקולד כן או לא
אגב, הפלוני אלמוני מלמעלה זו אני.... אין לי מושג למה הפכתי פתאום לפלונית אלמונית.
-
- הודעות: 347
- הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
- דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*
שוקולד כן או לא
בשמת א משהי כאן באתר, אם אני לא טועה, סיפרה שיש לה בעיה עם השיניים של הילד בגלל הנקה עד גיל מאוחר!
הנה, תקראי כאן מה כתבה ליאת בן אדיבה ו אביב חדש:
עד מתי להניק
הנה, תקראי כאן מה כתבה ליאת בן אדיבה ו אביב חדש:
עד מתי להניק
-
- הודעות: 2105
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
שוקולד כן או לא
נעה, אני הנקתי עד מאוחר והמון בלילה וליהונתן אין בכלל בעיות שיניים - טפו! טפו! טפו!
-
- הודעות: 2996
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
שוקולד כן או לא
נעה, כתבתי ב הנקה ועששת תגובה לעניין הנקות הלילה והנזק לשיניים.
ובעניין התפוחים והצחצוח: בשמת צודקת. במיץ, בפרט תעשייתי וגם אם ביתי אבל לא נסחט כרגע, אין הרבה מעבר לסוכר. (יכול להיות שמיץ גזר לא נחשב, אבל זה כך לגבי מיץ תפוחים, שזיפים וענבים, למשל). תפוח אמיתי, זה סיפור אחר לגמרי. המבנה הסיבי שלהם עובד כמו מברשת שיניים, בערך. אבל רק בערך - לא לצחצח שיניים עם תפוחים כל יום! פשוט, אם נתקעתם מחוץ לבית, אז אפשר לקחת תפוח ולוותר על רגשות האשם. אם אני לא טועה, זה נכון גם לגבי כרוב.
ובעניין התפוחים והצחצוח: בשמת צודקת. במיץ, בפרט תעשייתי וגם אם ביתי אבל לא נסחט כרגע, אין הרבה מעבר לסוכר. (יכול להיות שמיץ גזר לא נחשב, אבל זה כך לגבי מיץ תפוחים, שזיפים וענבים, למשל). תפוח אמיתי, זה סיפור אחר לגמרי. המבנה הסיבי שלהם עובד כמו מברשת שיניים, בערך. אבל רק בערך - לא לצחצח שיניים עם תפוחים כל יום! פשוט, אם נתקעתם מחוץ לבית, אז אפשר לקחת תפוח ולוותר על רגשות האשם. אם אני לא טועה, זה נכון גם לגבי כרוב.
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
שוקולד כן או לא
מצד שני (ובאמת כבר צריך דף אחר), לחתיכות תפוח יש נטייה להתקע בין השיניים, וזה דווקא מאד אהוב על החיידקים...
-
- הודעות: 273
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*
שוקולד כן או לא
הבעיה עם סוכר היא הרבה מעבר להיותו מצע גידול לחיידקים כי אז צחצוח נכון היה פותר את הבעיה זה גם לא מסביר את הפגיעה בשיניים עתידיות.
עד כמה שזכור לי הבעיה היא שהוא פוגע בספיגת הסידן וגם גורם להוצאת סידן מהעצמות (ע"י כך שהוא משבש את היחס בדם בין הסידן זרחן והמגנזיום שצריכים להיות ביחס מסויים אחד לשני. הסידן גורם להפרשה מוגברת בשתן של אחד המרכיבים (מגנזיום אני חושבת) וכדי לשמור על היחס הנכון הגוף מוציא סידן מהעצמות לדם. אני לא חושבת שהגוף מוציא סידן משיניים קיימות אבל מחסור בסידן פוגע בשיניים עתידיות.
עד כמה שזכור לי הבעיה היא שהוא פוגע בספיגת הסידן וגם גורם להוצאת סידן מהעצמות (ע"י כך שהוא משבש את היחס בדם בין הסידן זרחן והמגנזיום שצריכים להיות ביחס מסויים אחד לשני. הסידן גורם להפרשה מוגברת בשתן של אחד המרכיבים (מגנזיום אני חושבת) וכדי לשמור על היחס הנכון הגוף מוציא סידן מהעצמות לדם. אני לא חושבת שהגוף מוציא סידן משיניים קיימות אבל מחסור בסידן פוגע בשיניים עתידיות.
שוקולד כן או לא
לפי מה שידוע לי דווקא חלב פרה פוגע בספיגת הסידן.(לפי אותו המנגנון שאת מתארת)יש ספר מגניב בנושא של ד"ר אריה אבני קוראים לו "תעזבו את העטינים שלי" או משהו דומה.
-
- הודעות: 67
- הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 20:28
- דף אישי: הדף האישי של מתנחלת_אלמונית*
שוקולד כן או לא
יש לי אח שאם הוא אוכל שוקולד הוא נהיה היפרקטיבי מאז שהוא עלה לכיתה א' הוא לא אוכל שוקולד וזה עוזר לו מאוד
-
- הודעות: 816
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
שוקולד כן או לא
קראתי בעיתון של יום ראשון ששוקולד נמצא יעיל יותר לטיפול בשיעול מאשר קודאין, שהוא המרכיב הפעיל בתרופות הרגילות נגד שיעול. חבל שאין לי ציטוט, אולי מישהו יכול למצוא את זה בy-net ולהוסיף לכאן. אני לא יודעת איך עושים את זה. הזכירו שם את שם החומר הפעיל בשוקולד שאחראי על זה.
אני כחובבת שוקולד מושבעת, מאוד אהבתי את הידיעה הזאת. זה גם הסביר לי מדוע בשבועיים האחרונים, שבהם סבלתי משיעול, צריכת השוקולד שלי הוגברה בצורה מסחררת, עו דלפני שקראתי את הידיעה. כנראה שאני מחוברת לעצמי.
נחמד, לא?
אני כחובבת שוקולד מושבעת, מאוד אהבתי את הידיעה הזאת. זה גם הסביר לי מדוע בשבועיים האחרונים, שבהם סבלתי משיעול, צריכת השוקולד שלי הוגברה בצורה מסחררת, עו דלפני שקראתי את הידיעה. כנראה שאני מחוברת לעצמי.
נחמד, לא?
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שוקולד כן או לא
אה! עכשיו הבנתי למה הגננות נותנות ילדים ואוכל בריא. הן פשוט משתמשות ב-שוקולד כתרופה נגד שיעול
-
- הודעות: 341
- הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
- דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*
שוקולד כן או לא
זה חילול הקודשוקולד.
זה כמו להמליץ על סקס כי יש מחקרים הגורסים כי הוא תורם להתרבות המין האנושי.
אגב,
בקלן שבגרמניה - יש מוזיאון שוקולד שזה בעצם מפעל שנמצא על ספינה שעוגנת על גדת הריין ,
כל הדפנות של המכונות על פס הייצור שקופות, ובמהלך הסיור מקבלים מין גליליות כאלה שניתן לטבול במזרקות שוקולד
המפוזרות באולם.
והריח באויר.
הריח.
אררררגגגגגג
<לא מכור לשוקולד מריר 72%. יכול להפסיק מתי שאני רוצה>
זה כמו להמליץ על סקס כי יש מחקרים הגורסים כי הוא תורם להתרבות המין האנושי.
אגב,
בקלן שבגרמניה - יש מוזיאון שוקולד שזה בעצם מפעל שנמצא על ספינה שעוגנת על גדת הריין ,
כל הדפנות של המכונות על פס הייצור שקופות, ובמהלך הסיור מקבלים מין גליליות כאלה שניתן לטבול במזרקות שוקולד
המפוזרות באולם.
והריח באויר.
הריח.
אררררגגגגגג
<לא מכור לשוקולד מריר 72%. יכול להפסיק מתי שאני רוצה>
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
שוקולד כן או לא
<לא מכור לשוקולד מריר 72%. יכול להפסיק מתי שאני רוצה>
לינט.
לינט.
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
שוקולד כן או לא
אם מקבלים את הקביעה שלכל המחלות יש יסוד נפשי, ברור ששוקולד יהיה תרופה לכל מחלה.
שוקולד כן או לא
חיפשתי מה המקור לשמועות (כי זה מופיע עכשיו בכל העיתונים) וזה המאמר המקורי
הם מדברים שם על מרכיב הנמצא בשקולד ולא בשוקולד כמכלול. הם לא אומרים איך הפעילות של זה כשוקולד. המרכיב נקרא Theobromine .
זהו. מצטערת להרוס את הכיף.
הם מדברים שם על מרכיב הנמצא בשקולד ולא בשוקולד כמכלול. הם לא אומרים איך הפעילות של זה כשוקולד. המרכיב נקרא Theobromine .
זהו. מצטערת להרוס את הכיף.
שוקולד כן או לא
גם בידיעה ב-ynet מדובר על מרכיב מסויים בשוקולד. ואני חושבת שבכל זאת זה תחליף טבעי יותר לסירופ נגד שיעול.
-
- הודעות: 229
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
- דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*
שוקולד כן או לא
תחליף טבעי יותר
לא שהוא לא טעים.
אבל מה הופך שוקולד לתחליף טבעי יותר ?
הם לא אומרים איך הפעילות של זה כשוקולד
אולי אבקת קקאו, במידה והיא פשוט גריסה של פולי קקאו, יכולה להיות תחליף כזה...?
נראה לי שלא כדאי להסתמך על זה בשביל לצרוך יותר שוקולד בחורף...
חוץ מזה שסוכר הוא אחד מ- מזונות מגבירי ליחה
מה חזק יותר בתוך השוקולד?
לא שהוא לא טעים.
אבל מה הופך שוקולד לתחליף טבעי יותר ?
הם לא אומרים איך הפעילות של זה כשוקולד
אולי אבקת קקאו, במידה והיא פשוט גריסה של פולי קקאו, יכולה להיות תחליף כזה...?
נראה לי שלא כדאי להסתמך על זה בשביל לצרוך יותר שוקולד בחורף...
חוץ מזה שסוכר הוא אחד מ- מזונות מגבירי ליחה
מה חזק יותר בתוך השוקולד?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
שוקולד כן או לא
נראה לי שלא כדאי להסתמך על זה בשביל לצרוך יותר שוקולד בחורף...
נראה לי שכן
נראה לי שכן
שוקולד כן או לא
החומר המדובר בשוקולד הוא באמת מרכיב מהקקאו כך שאם כבר אז עדיף שוקולד מריר מאיכות טובה (אחוז קקאו גבוה) ואולי בכלל עדיף שוקו ביתי.
לפי חלק מהידיעות הנבדקים לא קיבלו שוקולד אלא טבליות שמכילות את החומר הזה כך שאני לא בטוחה שלאכול סתם שוקולד יעשה את ההבדל כי אולי הריכוז של החומר לא מספיק גבוה בשוקולד.
ההשלכות של המחקר הזה, לדעתי, לא יהיו המלצה לצרוך שוקולד בזמן שיעול אלא שייצרו תרופות שהחומר הזה הוא הבסיס שלהן.
ובכל זאת נראה לי שחפיסת שוקולד מריר טובה עדיפה על סירופ נגד שיעול.
לפי חלק מהידיעות הנבדקים לא קיבלו שוקולד אלא טבליות שמכילות את החומר הזה כך שאני לא בטוחה שלאכול סתם שוקולד יעשה את ההבדל כי אולי הריכוז של החומר לא מספיק גבוה בשוקולד.
ההשלכות של המחקר הזה, לדעתי, לא יהיו המלצה לצרוך שוקולד בזמן שיעול אלא שייצרו תרופות שהחומר הזה הוא הבסיס שלהן.
ובכל זאת נראה לי שחפיסת שוקולד מריר טובה עדיפה על סירופ נגד שיעול.
שוקולד כן או לא
ואולי בכלל עדיף שוקו ביתי.
איך מכינים?
איך מכינים?
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
שוקולד כן או לא
_ואולי בכלל עדיף שוקו ביתי.
איך מכינים?_
אפשר לקנות אבקת קקאו (לא שוקולית) ולהכין. לא ניסיתי בעצמי כי אנחנו לא כל כך שותים שוקו אבל זה אפשרי.
איך מכינים?_
אפשר לקנות אבקת קקאו (לא שוקולית) ולהכין. לא ניסיתי בעצמי כי אנחנו לא כל כך שותים שוקו אבל זה אפשרי.
-
- הודעות: 816
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
שוקולד כן או לא
שוקו מקקאו- ללי טוענת שזה איכס, וזה אכן לא כל כך טעים כמו שוקולית, אם תשאלו אותי.
-
- הודעות: 151
- הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
- דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*
שוקולד כן או לא
וזה אכן לא כל כך טעים כמו שוקולית, אם תשאלו אותי.
כי שוקולית מכיל כפליים סוכר! למי שאוהב שוקולד מריר ושותה חלב זה בהחלט טעים,
במקום סוכר אפשר גם לשים דבש, ואם מוסיפים קינמון זה בכלל קסום. אני אישית מוסיפה גם קצת צ'יקו!
כי שוקולית מכיל כפליים סוכר! למי שאוהב שוקולד מריר ושותה חלב זה בהחלט טעים,
במקום סוכר אפשר גם לשים דבש, ואם מוסיפים קינמון זה בכלל קסום. אני אישית מוסיפה גם קצת צ'יקו!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שוקולד כן או לא
ומה עם קוקה קולה כתרופה נגד כאב בטן? ?
בהחלט עובד כשיש למשל וירוס של שילשולים והקאות. מקל על הכאבים והבחילה ומפחית את הצורך להקיא. אולי גם ממיס את המעיים בדרך אבל כשחולים בהקאות ושילשולים ורוצים עזרה אז למי אכפת.
בהחלט עובד כשיש למשל וירוס של שילשולים והקאות. מקל על הכאבים והבחילה ומפחית את הצורך להקיא. אולי גם ממיס את המעיים בדרך אבל כשחולים בהקאות ושילשולים ורוצים עזרה אז למי אכפת.
שוקולד כן או לא
אם אני לא טועה, בשוקולד חרובים יש גם שומן צמחי מוקשה, שעדיף להימנע ממנו במידת האפשר.
-
- הודעות: 314
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
שוקולד כן או לא
אני לא חושבת שהגוף מוציא סידן משיניים קיימות
לאו דווקא בהקשר של ילדים אבל כן!!! עששת היא הרבה פעמים סימן לחוסר בסידן... (למדתי בלימודי התזונה שלי שהרבה פעמים בהריון מתחילה עששת - צריך כמויות גדולות של סידן להתפתחות העובר ואם לא מספקים את זה לגוף אז הוא לוקח גם מהשיניים... אשמח לשיתופים ממכן שכבר חוו הריונ/ות... האם הופיעו לכן פתאום חורים בשיניים בהריון?)
לאו דווקא בהקשר של ילדים אבל כן!!! עששת היא הרבה פעמים סימן לחוסר בסידן... (למדתי בלימודי התזונה שלי שהרבה פעמים בהריון מתחילה עששת - צריך כמויות גדולות של סידן להתפתחות העובר ואם לא מספקים את זה לגוף אז הוא לוקח גם מהשיניים... אשמח לשיתופים ממכן שכבר חוו הריונ/ות... האם הופיעו לכן פתאום חורים בשיניים בהריון?)
-
- הודעות: 1594
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
שוקולד כן או לא
רייגע. כל מתנזרי השוקולד למיניהם עושים זאתרק כי זה פוגע בשיניים? כלומר, זו הסיבה העיקרית? אני אישית מוכנה להחליף שיניים בגיל 50 ולאכול 50 שנה לפחות - שוקולד ורצוי משובח ורצוי בכמויות.
אלא אם יש משהו אחר שמזיק מאוד בשוקולד שלא נכתב פה?
אלא אם יש משהו אחר שמזיק מאוד בשוקולד שלא נכתב פה?
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
שוקולד כן או לא
אלא אם יש משהו אחר שמזיק מאוד בשוקולד שלא נכתב פה?
מאוד תלוי בשוקולד.
בקקאו יש קפאין.
אבל בפחות מרירים יש יותר חומרים אחרים (מייצבים וכל מיני).
צריך לקרוא את רשימת החומרים, כמה שהיא יותר קצרה כך טוב יותר.
כמה שהיא יותר מובנת, כך עדיף.
מאוד תלוי בשוקולד.
בקקאו יש קפאין.
אבל בפחות מרירים יש יותר חומרים אחרים (מייצבים וכל מיני).
צריך לקרוא את רשימת החומרים, כמה שהיא יותר קצרה כך טוב יותר.
כמה שהיא יותר מובנת, כך עדיף.
-
- הודעות: 447
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
שוקולד כן או לא
_צריך לקרוא את רשימת החומרים, כמה שהיא יותר קצרה כך טוב יותר.
כמה שהיא יותר מובנת, כך עדיף._
וזה כמובן נכון לכל סוג מזון מעובד.
כמה שהיא יותר מובנת, כך עדיף._
וזה כמובן נכון לכל סוג מזון מעובד.
שוקולד כן או לא
שוקולד כמה שיותר מריר יותר בריא. כי זה אומר שהוא מכיל פחות שטויות.
וגם, שמעתי בחצי אוזן על מחקר שעשו שהראה שאמא מניקה שאכלה כל יום שוקולד הקשר שלה ושל התינוק שלה בגיל חצי שנה הוא יותר שמייח...
מעניין, לא?!..
וגם, שמעתי בחצי אוזן על מחקר שעשו שהראה שאמא מניקה שאכלה כל יום שוקולד הקשר שלה ושל התינוק שלה בגיל חצי שנה הוא יותר שמייח...
מעניין, לא?!..
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
-
- הודעות: 642
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
שוקולד כן או לא
שאמא מניקה שאכלה כל יום שוקולד
עד כמה שידוע לי זו אחת הסיבות השכיחות לעצירות בקרב תינוקות יונקים.
עד כמה שידוע לי זו אחת הסיבות השכיחות לעצירות בקרב תינוקות יונקים.
-
- הודעות: 2051
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
שוקולד כן או לא
אמא שלי טוענת ששוקולד מריר עוזר לה נגד שיעול וששמעה ש-25 גר' ביום מוריד לחץ דם. מדובר על שוקולד עם אחוז קקאו גבוה.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
שוקולד כן או לא
_אלא אם יש משהו אחר שמזיק מאוד בשוקולד שלא נכתב פה?
מאוד תלוי בשוקולד.
בקקאו יש קפאין.
אבל בפחות מרירים יש יותר חומרים אחרים (מייצבים וכל מיני)._
מוסיפה על דברי מא:
קקאו זה אחד האלרגנים הכי חזקים שיש.
בשוקולד אין אנטי אוקסידנטים פעילים, בניגוד לאגדה האורבנית בנושא שאותה גם מטפחים היצרנים (כמובן). הם נהרסים בתהליך הייצור.
art]השפעה על המוח 3[/po].htm (מסביר את ההשפעה הדומה לסמים שיש לשוקולד על המוח)
מאוד תלוי בשוקולד.
בקקאו יש קפאין.
אבל בפחות מרירים יש יותר חומרים אחרים (מייצבים וכל מיני)._
מוסיפה על דברי מא:
קקאו זה אחד האלרגנים הכי חזקים שיש.
בשוקולד אין אנטי אוקסידנטים פעילים, בניגוד לאגדה האורבנית בנושא שאותה גם מטפחים היצרנים (כמובן). הם נהרסים בתהליך הייצור.
art]השפעה על המוח 3[/po].htm (מסביר את ההשפעה הדומה לסמים שיש לשוקולד על המוח)
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
-
- הודעות: 5688
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
שוקולד כן או לא
שוקולד כן או לא ?
אישית, לא ולא.
במיוחד מאז תחילת ההריון (שלדעתי, פשוט גורם לי להיות "מכווננת" יותר על הצרכים התזונתיים שלי), שוקולד עושה לי רע ברמות על. פיזית ונפשית.
הדבר הזה, המוצר הפשוט, התעשייתי, הנפוץ, פשוט לא ראוי למאכל אדם. לא יותר מאשר סוכריות טופי או סוכריות ג'לי, ולא משנה כמה מרכיבים תזונתיים מעניינים-עד-מועילים עשויים להיות בו, או קיימים בו, או היו בו פעם לפני שהעיפו אותם החוצה ודחפו במקומם ג'לטין ושאר חולירות.
זה, בכל אופן, מה שהבטן שלי אומרת לי, וללא תמיכה מחקרית כלל
מה שכן, אם כבר אכלתי בטעות שוקולד (היו עוגיות מצופות שוקולד בבית! קיבלנו ממישהו ולא היה לי שכל לזרוק בזמן. אז אכלתי - לצערי הרב - שתי עוגיות, ואז התעשתתי וזרקתי את שאר השלוש לפח), בקיצור, אם כבר אכלתי שוקולד, אז סם-נגד לא רע בכלל זה לכרסם גבעול של בצל ירוק, עם קצת ירק אחר בין ביס לביס כדי לאזן את החריפות. זה החזיר אותי לעשתונותי.
אישית, לא ולא.
במיוחד מאז תחילת ההריון (שלדעתי, פשוט גורם לי להיות "מכווננת" יותר על הצרכים התזונתיים שלי), שוקולד עושה לי רע ברמות על. פיזית ונפשית.
הדבר הזה, המוצר הפשוט, התעשייתי, הנפוץ, פשוט לא ראוי למאכל אדם. לא יותר מאשר סוכריות טופי או סוכריות ג'לי, ולא משנה כמה מרכיבים תזונתיים מעניינים-עד-מועילים עשויים להיות בו, או קיימים בו, או היו בו פעם לפני שהעיפו אותם החוצה ודחפו במקומם ג'לטין ושאר חולירות.
זה, בכל אופן, מה שהבטן שלי אומרת לי, וללא תמיכה מחקרית כלל
מה שכן, אם כבר אכלתי בטעות שוקולד (היו עוגיות מצופות שוקולד בבית! קיבלנו ממישהו ולא היה לי שכל לזרוק בזמן. אז אכלתי - לצערי הרב - שתי עוגיות, ואז התעשתתי וזרקתי את שאר השלוש לפח), בקיצור, אם כבר אכלתי שוקולד, אז סם-נגד לא רע בכלל זה לכרסם גבעול של בצל ירוק, עם קצת ירק אחר בין ביס לביס כדי לאזן את החריפות. זה החזיר אותי לעשתונותי.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
שוקולד כן או לא
במיוחד מאז תחילת ההריון אצלי קרה משהו הפוך, ומתחילת ההריון אני מוצאת את עצמי לעתים מזומנות ניגשת לארון לרדת על שורה של שוקולד מריר, שלא לומר חצי חפיסה P-:.
שוקולד כן או לא
כן יש משהו לא בריא בשוקולד חרובים... השומן המוקשה, כלומר מרגרינה.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 23 פברואר 2015, 02:51
שוקולד כן או לא
הי!
יש למישהו המלצה על שוקולד 'בריא' שאפשר לקנות?
אמא שלי חייבת לקנות לי שוקולד... והבריא שלה זה 'ללא סוכר' עם ממתיקים גרועים לא פחות...
זוכרת שקראתי כאן על חברות של שוקולד אורגני אולי raw, (זה תמיד יהיה מריר או יש מצב גם ל'חלבי בריא'? לפחות באופן יחסי....)
תודה!
יש למישהו המלצה על שוקולד 'בריא' שאפשר לקנות?
אמא שלי חייבת לקנות לי שוקולד... והבריא שלה זה 'ללא סוכר' עם ממתיקים גרועים לא פחות...
זוכרת שקראתי כאן על חברות של שוקולד אורגני אולי raw, (זה תמיד יהיה מריר או יש מצב גם ל'חלבי בריא'? לפחות באופן יחסי....)
תודה!
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 23 פברואר 2015, 02:51
שוקולד כן או לא
ולא לעשות לבד. אין לי אפשרות כרגע. מדברת לקנות....
-
- הודעות: 839
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
שוקולד כן או לא
http://www.holycacao.co.il/
שוקולד של הולי קקאו, ממש טעים ! יש להם אפילו שוקולד מריר 100% בלי שום סוכר
והוא טעים מאוד מאוד (לדעתי, אבל אני רגילה למריר)
שוקולד של הולי קקאו, ממש טעים ! יש להם אפילו שוקולד מריר 100% בלי שום סוכר
והוא טעים מאוד מאוד (לדעתי, אבל אני רגילה למריר)
שוקולד כן או לא
יש למישהו המלצה על שוקולד 'בריא' שאפשר לקנות?
אני קונה שוקולד אורגני, מה שיש בחנויות הטבע.
לדעתי שוקולד אינו מזון בריא, כלומר - אי אפשר להשוות אותו מבחינה בריאותית לפירות וירקות טריים, יש בו תוספת סוכר והקקאו עצמו הוא חומר חזק, מעובד, וגם ממכר. אבל אם ממש רוצים אחת לכמה זמן לחטוא בשוקולד אז לדעתי עדיף כבר שיהיה אורגני כי אין בו חומרים מלאכותיים (כמו חומרי טעם וריח ועוד צרות) והסוכר בו מופחת ופחות מעובד, ואם מדובר בשוקולד חלב אז רכיבי החלב הם ממקור אורגני (וזה פחות מזיק כי החלב בלי שאריות הכימיקלים שנמצאים בחלב הרגיל).
אני קונה שוקולד אורגני, מה שיש בחנויות הטבע.
לדעתי שוקולד אינו מזון בריא, כלומר - אי אפשר להשוות אותו מבחינה בריאותית לפירות וירקות טריים, יש בו תוספת סוכר והקקאו עצמו הוא חומר חזק, מעובד, וגם ממכר. אבל אם ממש רוצים אחת לכמה זמן לחטוא בשוקולד אז לדעתי עדיף כבר שיהיה אורגני כי אין בו חומרים מלאכותיים (כמו חומרי טעם וריח ועוד צרות) והסוכר בו מופחת ופחות מעובד, ואם מדובר בשוקולד חלב אז רכיבי החלב הם ממקור אורגני (וזה פחות מזיק כי החלב בלי שאריות הכימיקלים שנמצאים בחלב הרגיל).
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
חומר חזק, מעובד, וגם ממכר.
אפשר לקנות פולי קקאו. קקאו זה פשוט פרי, והפולים שלו הם פשוט זרעים(?), לא שונים מהותית מבחינתי מעדשים או זרעי צ'יה. <למקרה שמישהי תגיד שהם יובשו או משהו - עדשים יכולות לנבוט, ולכן למרות היותן מיובשות ולא טריות הן חיות. אני חושבת שזה נכון גם לגבי פולי קקאו>
כך ששוקלד ביתי מפולי קקאו לא כל כך שונה מסלט, לדעתי. אומנם שוקולד תעשייתי לרוב פחות מוצלח, אבל אם הוא כולל פולי קקאו ודבש וחמאה/שמן כלשהם, הוא יכול להיות מזון מוצלח בהחלט, לדעתי. הוא אפילו יכול להיות נא. מה שכן - כנראה הוא יהיה פחות מתוק ופחות טעים למי שהתרגלה לשוקולד תעשייתי.
אפשר לקנות פולי קקאו. קקאו זה פשוט פרי, והפולים שלו הם פשוט זרעים(?), לא שונים מהותית מבחינתי מעדשים או זרעי צ'יה. <למקרה שמישהי תגיד שהם יובשו או משהו - עדשים יכולות לנבוט, ולכן למרות היותן מיובשות ולא טריות הן חיות. אני חושבת שזה נכון גם לגבי פולי קקאו>
כך ששוקלד ביתי מפולי קקאו לא כל כך שונה מסלט, לדעתי. אומנם שוקולד תעשייתי לרוב פחות מוצלח, אבל אם הוא כולל פולי קקאו ודבש וחמאה/שמן כלשהם, הוא יכול להיות מזון מוצלח בהחלט, לדעתי. הוא אפילו יכול להיות נא. מה שכן - כנראה הוא יהיה פחות מתוק ופחות טעים למי שהתרגלה לשוקולד תעשייתי.
-
- הודעות: 5688
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
שוקולד כן או לא
המדיניות שלי היא: לקנות את השוקולד הכי יקר ואיכותי שיש, ובכמויות קטנות.
למשל: כדור שוקולד טרי מחנות שוקולדים שמכינים אותו במקום.
בשוקולד זול, תעשייתי, יש המון חומרים זרים למינים, שכל קשר בינם לבין אוכל הוא די קלוש (כל מיני מייצבים ומעמידים ומעבדי טעם וריח ומונעי המסה... שלא נדע)
מהשוקולד היקר קונים רק קצת, כמובן, ונהנים ממנו מעט ולאט.
לדעתי זה מאוד משתלם, גם בריאותית, גם בהנאה, וגם כלכלית.
<זה מה שאני עושה עם הבן שלי. רק שוקולד מהשוקולטרייה האיכותית שבשוק, כדורון אחד לפי בחירתו>
למשל: כדור שוקולד טרי מחנות שוקולדים שמכינים אותו במקום.
בשוקולד זול, תעשייתי, יש המון חומרים זרים למינים, שכל קשר בינם לבין אוכל הוא די קלוש (כל מיני מייצבים ומעמידים ומעבדי טעם וריח ומונעי המסה... שלא נדע)
מהשוקולד היקר קונים רק קצת, כמובן, ונהנים ממנו מעט ולאט.
לדעתי זה מאוד משתלם, גם בריאותית, גם בהנאה, וגם כלכלית.
<זה מה שאני עושה עם הבן שלי. רק שוקולד מהשוקולטרייה האיכותית שבשוק, כדורון אחד לפי בחירתו>
שוקולד כן או לא
כך ששוקולד ביתי מפולי קקאו לא כל כך שונה מסלט, לדעתי
אני ממש לא בטוחה בכך, ההסתייגות שלי משוקולד נובעת בין היתר מכך שהשוקולד, כלומר, הקקאו, הוא מאוד ממכר. אולי לא לכולם, אבל יש אנשים שממש מתמכרים אליו. אני הייתי מאוד מכורה... והיה לי קשה להיגמל. זו לא היתה התמכרות למתוק, כי לא חשקתי בממתקים אחרים אלא אך ורק בשוקולד ובמוצרים שמכילים שוקולד או קקאו כמו עוגות שוקולד, גלידת שוקולד וכו', העיקר בשבילי היה שיהיה בהם שוקולד/ קקאו. מאותה סיבה אני נמנעת מקפה. שוקולד מאוד ממכר עבור חלק מהאנשים. סלט לא ממכר. פירות לא ממכרים, ועוד לא שמעתי על מישהו שהיה מכור לעדשים...(הכוונה שלי לעדשים הקיטניה, וכמובן שלא לעדשים משוקולד מצופה בצבעי מאכל זרחניים שהן עדשים ג'אנקיות ביותר, כמו M&M )
לדעתי יש בעיה עם חומרים ממכרים וזה לא בריא ואי אפשר להשוות את זה לסלט. אני חושבת שקראתי באיזה אתר או ספר הסבר למה זה לא טוב אצל יצחק בן אורי או אולי אצל שרה חמו. אני לא נמנעת לחלוטין משוקולד כי הוא פחות ממכר מקפה (לקפה התמכרתי מיד תוך יומיים, לשוקולד לקח יותר זמן ותהליך עד שהוא השתלט עליי לחלוטין...), וגם כי שוקולד זה נורא טעים לדעתי אז אני מרשה לעצמי רק באירועים מיוחדים לחטוא קצת איתו, אבל רק עם שוקולד איכותי אורגני ורק לעיתים רחוקות בלבד.
אני ממש לא בטוחה בכך, ההסתייגות שלי משוקולד נובעת בין היתר מכך שהשוקולד, כלומר, הקקאו, הוא מאוד ממכר. אולי לא לכולם, אבל יש אנשים שממש מתמכרים אליו. אני הייתי מאוד מכורה... והיה לי קשה להיגמל. זו לא היתה התמכרות למתוק, כי לא חשקתי בממתקים אחרים אלא אך ורק בשוקולד ובמוצרים שמכילים שוקולד או קקאו כמו עוגות שוקולד, גלידת שוקולד וכו', העיקר בשבילי היה שיהיה בהם שוקולד/ קקאו. מאותה סיבה אני נמנעת מקפה. שוקולד מאוד ממכר עבור חלק מהאנשים. סלט לא ממכר. פירות לא ממכרים, ועוד לא שמעתי על מישהו שהיה מכור לעדשים...(הכוונה שלי לעדשים הקיטניה, וכמובן שלא לעדשים משוקולד מצופה בצבעי מאכל זרחניים שהן עדשים ג'אנקיות ביותר, כמו M&M )
לדעתי יש בעיה עם חומרים ממכרים וזה לא בריא ואי אפשר להשוות את זה לסלט. אני חושבת שקראתי באיזה אתר או ספר הסבר למה זה לא טוב אצל יצחק בן אורי או אולי אצל שרה חמו. אני לא נמנעת לחלוטין משוקולד כי הוא פחות ממכר מקפה (לקפה התמכרתי מיד תוך יומיים, לשוקולד לקח יותר זמן ותהליך עד שהוא השתלט עליי לחלוטין...), וגם כי שוקולד זה נורא טעים לדעתי אז אני מרשה לעצמי רק באירועים מיוחדים לחטוא קצת איתו, אבל רק עם שוקולד איכותי אורגני ורק לעיתים רחוקות בלבד.
שוקולד כן או לא
קקאו זה פשוט פרי.
וקנביס זה פשוט עלים ירוקים
וקנביס זה פשוט עלים ירוקים
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
אי אפשר להשוות אותו מבחינה בריאותית לפירות וירקות טריים.
אם הוא פרי, אז אפשר.
ואני לא אכנס כרגע לדיון על קנאביס, אגיד רק שאם מישהי תחליט להוסיף עלי קנאביס לשייק הירוק שלה אני לא אגיד לה שזה מזיק. ואני מאמינה שזה פחות יזיק מהמבורגר.
אם הוא פרי, אז אפשר.
ואני לא אכנס כרגע לדיון על קנאביס, אגיד רק שאם מישהי תחליט להוסיף עלי קנאביס לשייק הירוק שלה אני לא אגיד לה שזה מזיק. ואני מאמינה שזה פחות יזיק מהמבורגר.
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
אם הוא פרי, אז אפשר.
קודם כל זה לא פרי אלא הזרעים של הפרי.
אבל הקקאו שבשוקולד, ואפילו קקאו "נא" שאפשר לקנות בחנות טבע, ממש לא דומה לזרעי פרי הקקאו כמו שהם נראים כשקוטפים אותו מהעץ. זה עובר לא מעט עיבוד (ייבוש, התססה, ואם זה לא "נא" אז גם קלייה, ואולי עוד דברים, לא זוכרת)
קודם כל זה לא פרי אלא הזרעים של הפרי.
אבל הקקאו שבשוקולד, ואפילו קקאו "נא" שאפשר לקנות בחנות טבע, ממש לא דומה לזרעי פרי הקקאו כמו שהם נראים כשקוטפים אותו מהעץ. זה עובר לא מעט עיבוד (ייבוש, התססה, ואם זה לא "נא" אז גם קלייה, ואולי עוד דברים, לא זוכרת)
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
גם אני ממליצה על המוצרים של "הולי קקאו"
אבל בעיקרון כל שוקולד שיש בו 80% קקאו ומעלה ו-3 רכיבים ומטה - מוגדר כבריא מבחינתי.
אבל בעיקרון כל שוקולד שיש בו 80% קקאו ומעלה ו-3 רכיבים ומטה - מוגדר כבריא מבחינתי.
-
- הודעות: 3
- הצטרפות: 23 פברואר 2015, 02:51
שוקולד כן או לא
וואלה כמה תגובות.. התכוונתי לשוקולד אורגני בלי סוכר אבל עם תחליף איכותי כמו אגבה אולי? ושמות פליז:-) ניקבו בשם הילד...
תודה!
תודה!
שוקולד כן או לא
_אם הוא פרי, אז אפשר.
קודם כל זה לא פרי אלא הזרעים של הפרי._
אלה הזרעים של הצמח.
רוב מה שאנחנו קוראים פירות וירקות הם הפירות של הצמח (עגבניה, תפוז, תפוח, מלפפון וכו').
חלקם העלים (חסה למשל), חלקם הפרחים של הצמח (כרובית, ברוקולי, ארטישוק), חלקם הזרעים (אגוזים נדמה לי?).
כך שאם כבר משווים יש היגיון להשוות על פי ההגדרה הבוטנית, כי לחלקים שונים בצמח יש תכונות, אפיונים וייעודים שונים.
אבל בכל מקרה... אני לא רואה סיבה לכך שרק בגלל שמרכיב מסוים מגיע ישירות מצמח הוא לא יהיה מזיק או ממכר.
בטבע יש די והותר צמחים רעילים או מזיקים לבני אדם או לחיות
קודם כל זה לא פרי אלא הזרעים של הפרי._
אלה הזרעים של הצמח.
רוב מה שאנחנו קוראים פירות וירקות הם הפירות של הצמח (עגבניה, תפוז, תפוח, מלפפון וכו').
חלקם העלים (חסה למשל), חלקם הפרחים של הצמח (כרובית, ברוקולי, ארטישוק), חלקם הזרעים (אגוזים נדמה לי?).
כך שאם כבר משווים יש היגיון להשוות על פי ההגדרה הבוטנית, כי לחלקים שונים בצמח יש תכונות, אפיונים וייעודים שונים.
אבל בכל מקרה... אני לא רואה סיבה לכך שרק בגלל שמרכיב מסוים מגיע ישירות מצמח הוא לא יהיה מזיק או ממכר.
בטבע יש די והותר צמחים רעילים או מזיקים לבני אדם או לחיות
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
קקאו הוא ממכר, אין ספק בעניין...
וגם מאוד מועיל - נוגד חמצון מהחזקים שיש, מוריד סוכר בדם (הקקאו עצמו, לא שוקולד ממותק) ועוד כל מיני סגולות ששכחתי.
בצריכה מועטה נראה לי שהוא הרבה יותר בריא מאשר מזיק.
וגם מאוד מועיל - נוגד חמצון מהחזקים שיש, מוריד סוכר בדם (הקקאו עצמו, לא שוקולד ממותק) ועוד כל מיני סגולות ששכחתי.
בצריכה מועטה נראה לי שהוא הרבה יותר בריא מאשר מזיק.
שוקולד כן או לא
בצריכה מועטה נראה לי שהוא הרבה יותר בריא מאשר מזיק.
זהו, שיש אנשים שלהם מאוד קשה לצרוך שוקולד בצריכה מועטה. מי שנוטה להתמכר לזה (כמוני), אחת שברגע שהיא רואה שוקולד מול העיניים מרגישה צורך עז לאכול אותו מיד ולא יכולה להפסיק עד שמסיימת את כל החפיסה +עוד ועוד ולא נרגעת עד שמחסלת את כל מה שיש בבית שמכיל שוקולד... בשביל אחת כמוני צריכה מועטה היא פשוט לא להכניס את זה הביתה.
מוריד סוכר בדם (הקקאו עצמו, לא שוקולד ממותק)
אוקיי, אבל איך אוכלים קקאו בלי להוסיף לו המתקה כלשהי?
וברגע שממתיקים אותו - הלך האפקט של הורדת הסוכר בדם...
ממתיקים מלאכותיים אינם אופציה,
מחקר חדש גילה שממתיקים מלאכותיים מחמירים בעיות סוכר לא פחות מסוכר רגיל. הרעיון הוא שכאשר הגוף מרגיש את הטעם המתוק אבל לא מקבל את הסוכר בפועל, אז משהו משתבש שם בדרך ופוגע בבריאות.
זהו, שיש אנשים שלהם מאוד קשה לצרוך שוקולד בצריכה מועטה. מי שנוטה להתמכר לזה (כמוני), אחת שברגע שהיא רואה שוקולד מול העיניים מרגישה צורך עז לאכול אותו מיד ולא יכולה להפסיק עד שמסיימת את כל החפיסה +עוד ועוד ולא נרגעת עד שמחסלת את כל מה שיש בבית שמכיל שוקולד... בשביל אחת כמוני צריכה מועטה היא פשוט לא להכניס את זה הביתה.
מוריד סוכר בדם (הקקאו עצמו, לא שוקולד ממותק)
אוקיי, אבל איך אוכלים קקאו בלי להוסיף לו המתקה כלשהי?
וברגע שממתיקים אותו - הלך האפקט של הורדת הסוכר בדם...
ממתיקים מלאכותיים אינם אופציה,
מחקר חדש גילה שממתיקים מלאכותיים מחמירים בעיות סוכר לא פחות מסוכר רגיל. הרעיון הוא שכאשר הגוף מרגיש את הטעם המתוק אבל לא מקבל את הסוכר בפועל, אז משהו משתבש שם בדרך ופוגע בבריאות.
שוקולד כן או לא
התכוונתי לשוקולד אורגני בלי סוכר אבל עם תחליף איכותי כמו אגבה אולי?
מסתבר שגם אגבה כבר לא נחשב בריא במיוחד:
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=375&ArticleID=4378
מסתבר שגם אגבה כבר לא נחשב בריא במיוחד:
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=375&ArticleID=4378
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
בתור מי שלא מכורה לקקאו, ובתור מי שלא ראתה אף אחד שמכור לקקאו <רק לשוקולד, שבא עם סוכר לבן> אני נוטה לזלזל בכל האמירות לגבי היותו של הקקאו סם ממכר. כך שלי יש ספק בעניין
ובאופן כללי אני חושבת שפחות נכון לדבר על חומרים ממכרים באופן כללי ומדוייק יותר לדבר על מה שממכר אישה ספציפית.
אושה
מה רע בכדורים של קקאו ואגוזי לוז למשל? לקחת אגוזי לוז טחונים ופולי קקאו טחונים, להוסיף דבש או סירופ מייפל ולהכין כדורי שוקולד, למשל. לדעתי זה מאכל בריא וטעים. או שאפשר לעשות שוקולד מחמאת קקאו ומסת קקאו תוך הוספת דבש בטמפרטורה נמוכה. מה לא בריא בזה?
בכל מקרה, המאמר שקישרת לא רק לא משכנע אותי, הוא בא מגישה תזונתית כל כך שונה משלי שיש תהום פעורה בינינו שלא אעבור.
יש לי כמה וכמה נימוקים נגד אגבה, ואף אחד מהם לא הופיע בכתבה, לעומת זאת הופיעו נימוקים פסבדו-מדעיים למיניהם, ולא מעט דמגוגיה שגורמת לי לרצות למצוא את המאמר של צילי על איך לקרוא קריאה ביקורתית מאמרים על תזונה.
דניאלה, תודה על ההבהרה הבוטנית. לא התכוונתי שהוא לא יכול להיות מזיק וממכר, רק אמרתי שאפשר בהחלט להשוות אותו עם פירות <ומוטב להשות אותו עם זרעים.>
ובאופן כללי אני חושבת שפחות נכון לדבר על חומרים ממכרים באופן כללי ומדוייק יותר לדבר על מה שממכר אישה ספציפית.
אושה
מה רע בכדורים של קקאו ואגוזי לוז למשל? לקחת אגוזי לוז טחונים ופולי קקאו טחונים, להוסיף דבש או סירופ מייפל ולהכין כדורי שוקולד, למשל. לדעתי זה מאכל בריא וטעים. או שאפשר לעשות שוקולד מחמאת קקאו ומסת קקאו תוך הוספת דבש בטמפרטורה נמוכה. מה לא בריא בזה?
בכל מקרה, המאמר שקישרת לא רק לא משכנע אותי, הוא בא מגישה תזונתית כל כך שונה משלי שיש תהום פעורה בינינו שלא אעבור.
יש לי כמה וכמה נימוקים נגד אגבה, ואף אחד מהם לא הופיע בכתבה, לעומת זאת הופיעו נימוקים פסבדו-מדעיים למיניהם, ולא מעט דמגוגיה שגורמת לי לרצות למצוא את המאמר של צילי על איך לקרוא קריאה ביקורתית מאמרים על תזונה.
דניאלה, תודה על ההבהרה הבוטנית. לא התכוונתי שהוא לא יכול להיות מזיק וממכר, רק אמרתי שאפשר בהחלט להשוות אותו עם פירות <ומוטב להשות אותו עם זרעים.>
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
אני לא קונה דברים יקרם כמו הולי קקאו, אז שוקולד פריי 85% או 78% הוא מספיק טוב בשבילי. הייתי קונה לינדט, אבל הוא לא טעים לי כמו פריי. ובכלל, אני מסתפקת בשוקולד מהסופר הקרוב לביתי. למען האמת, לא מעט מהשוקולדים שאמורים להיות מוצלחים יותר באים עם כל מיני תחליפים שנראים לי לא מוצלחים במיוחד.
אבל בעיקרון כל שוקולד שיש בו 80% קקאו ומעלה ו-3 רכיבים ומטה - מוגדר כבריא מבחינתי.
3 רכיבים? רשימת הרכיבים של שוקולד 85% פריי: סוכר, עיסת קקאו, חמאת קקאו, אבקת קקאו, חומרי טעם וריח.
ברור לי שכדאי להוריד את חומרי הטעם והריח, אבל גם אז זה יוצא 4 רכיבים. לדעתי זה מספיק בריא
זה עובר לא מעט עיבוד (ייבוש, התססה, ואם זה לא "נא" אז גם קלייה, ואולי עוד דברים, לא זוכרת)
אין לי בעיה עם ייבוש. גם האגוזים שאני אוכלת מיובשים, וגם הקטניות. אם זה יכול לנבוט - זה חי, לפי ההגדרה שלי.
שברי פולי קקאו עוברים התססה, פולים שלמים לא, לפחות של החברה הזו:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=il
ובאופן כללי אני לא בטוחה שהתססה זה רע.
אבל בעיקרון כל שוקולד שיש בו 80% קקאו ומעלה ו-3 רכיבים ומטה - מוגדר כבריא מבחינתי.
3 רכיבים? רשימת הרכיבים של שוקולד 85% פריי: סוכר, עיסת קקאו, חמאת קקאו, אבקת קקאו, חומרי טעם וריח.
ברור לי שכדאי להוריד את חומרי הטעם והריח, אבל גם אז זה יוצא 4 רכיבים. לדעתי זה מספיק בריא
זה עובר לא מעט עיבוד (ייבוש, התססה, ואם זה לא "נא" אז גם קלייה, ואולי עוד דברים, לא זוכרת)
אין לי בעיה עם ייבוש. גם האגוזים שאני אוכלת מיובשים, וגם הקטניות. אם זה יכול לנבוט - זה חי, לפי ההגדרה שלי.
שברי פולי קקאו עוברים התססה, פולים שלמים לא, לפחות של החברה הזו:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=il
ובאופן כללי אני לא בטוחה שהתססה זה רע.
-
- הודעות: 1235
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
שוקולד כן או לא
באתר של קקאו טבעי כתוב שמתסיסים את כל הפולים. ההבדל בין קקאו נא ללא נא זה אם הפולים המותססים עברו קלייה או לא. אני לא מאמינה שמשהו מותסס יכול לנבוט..
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
באתר של אקוגרין <נקישור האחרון בהודעה שלי> רשום במפורש שהפולים השלמים שלהם לא עוברים התססה. אני מאמינה שהם לא משקרים, מה גם שהם אומרים שפולי קקאו שנמכרים לא כפולים שלמים אלא בחתיכות כן עוברים התססה.
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
אני נוטה לזלזל בכל האמירות לגבי היותו של הקקאו סם ממכר. כך שלי יש ספק בעניין.
תשמעי. יש סיכוי ממש טוב שרוב מי שמגדיר את עצמו מכור לשוקולד, מכור בעצם לסוכר שבשוקולד ולא לקקאו.
אבל בדקתי את זה על עצמי, עם שוקולד שעשוי מ-100% קקאו (שני רכיבים: עיסת קקאו וחמאת קקאו), והקרייב הוא קרייב הוא קרייב. לקקאו.
כשיש לי שוקולד בבית, גם אם אין בו סוכר בכלל או כמעט, אני צריכה להיות בתשומת לב מאוד גדולה כדי לאכול ממנו במידה (מבחינתי זה אומר עד קובייה קטנה אחת ליום).
שהפולים השלמים שלהם לא עוברים התססה.
אם הבנתי נכון, הפולים מותססים יחד עם כל הפרי. ההתססה זה בעצם מה שמאפשר להפריד את הפולים (=הזרעים) מהפרי.
אבל גם יכול להיות שלא הבנתי נכון.
ובאופן כללי אני לא בטוחה שהתססה זה רע.
הי, התססה זה אחלה. אין לי שום דבר נגדה. זה פשוט נכתב בהקשר להשוואה עם פירות וירקות טריים, כדוגמה ל-למה היא לא מוצלחת בעיניי
תשמעי. יש סיכוי ממש טוב שרוב מי שמגדיר את עצמו מכור לשוקולד, מכור בעצם לסוכר שבשוקולד ולא לקקאו.
אבל בדקתי את זה על עצמי, עם שוקולד שעשוי מ-100% קקאו (שני רכיבים: עיסת קקאו וחמאת קקאו), והקרייב הוא קרייב הוא קרייב. לקקאו.
כשיש לי שוקולד בבית, גם אם אין בו סוכר בכלל או כמעט, אני צריכה להיות בתשומת לב מאוד גדולה כדי לאכול ממנו במידה (מבחינתי זה אומר עד קובייה קטנה אחת ליום).
שהפולים השלמים שלהם לא עוברים התססה.
אם הבנתי נכון, הפולים מותססים יחד עם כל הפרי. ההתססה זה בעצם מה שמאפשר להפריד את הפולים (=הזרעים) מהפרי.
אבל גם יכול להיות שלא הבנתי נכון.
ובאופן כללי אני לא בטוחה שהתססה זה רע.
הי, התססה זה אחלה. אין לי שום דבר נגדה. זה פשוט נכתב בהקשר להשוואה עם פירות וירקות טריים, כדוגמה ל-למה היא לא מוצלחת בעיניי
שוקולד כן או לא
הי, התססה זה אחלה.
(-:
(-:
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
רציתי להתייחס קודם ושכחתי -
אוקיי, אבל איך אוכלים קקאו בלי להוסיף לו המתקה כלשהי?
את מתכוונת איך טכנית משיגים כזה, או איך מתמודדים עם המרירות?
אוקיי, אבל איך אוכלים קקאו בלי להוסיף לו המתקה כלשהי?
את מתכוונת איך טכנית משיגים כזה, או איך מתמודדים עם המרירות?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שוקולד כן או לא
אני נוטה לזלזל בכל האמירות לגבי היותו של הקקאו סם ממכר. כך שלי יש ספק בעניין
קקאו מכיל קפאין וקפאין הוא חומר ממכר (ממקור טבעי, אבל ממכר).
קקאו מכיל קפאין וקפאין הוא חומר ממכר (ממקור טבעי, אבל ממכר).
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
אני לא חושבת שמה שממכר בשוקולד זה הקפאין.
יש נורא נורא מעט קפאין בקקאו.
בתה ירוק למשל יש הרבה יותר קפאין.
ככל הידוע לי החומר הבאמת ממכר בקקאו הוא התאוברומין. זה וואחד סם. אני לא יודעת אם הוא ממכר פיזית (מנחשת שכן, למרות שאף פעם לא חוויתי תסמיני גמילה פיזיים כשנמנעתי משוקולד, בניגוד לחוויות שלי עם גמילה מקפה) אבל אני ללא ספק מכורה אליו לפחות נפשית, רגשית. נכון יש high כשאוכלים שוקולד? זה לגמרי כימי.
יש נורא נורא מעט קפאין בקקאו.
בתה ירוק למשל יש הרבה יותר קפאין.
ככל הידוע לי החומר הבאמת ממכר בקקאו הוא התאוברומין. זה וואחד סם. אני לא יודעת אם הוא ממכר פיזית (מנחשת שכן, למרות שאף פעם לא חוויתי תסמיני גמילה פיזיים כשנמנעתי משוקולד, בניגוד לחוויות שלי עם גמילה מקפה) אבל אני ללא ספק מכורה אליו לפחות נפשית, רגשית. נכון יש high כשאוכלים שוקולד? זה לגמרי כימי.
-
- הודעות: 1235
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
שוקולד כן או לא
אישה במסע, קראתי את הקישור שלך.
הפולים של החברה הזאת אכן לא עוברים התססה, אבל הם היוצאים מהכלל.
הפולים של החברה הזאת אכן לא עוברים התססה, אבל הם היוצאים מהכלל.
שוקולד כן או לא
נכון יש high כשאוכלים שוקולד? זה לגמרי כימי.
פעם קראתי ששוקולד מגרה במוח הפרשה של אותם הורמונים שמופרשים אחרי סקס.
(לא לבקש ממני מקור - אין לי מושג. זה היה אז מין common knowledge כזה ואולי זה בכלל לא נכון)
פעם קראתי ששוקולד מגרה במוח הפרשה של אותם הורמונים שמופרשים אחרי סקס.
(לא לבקש ממני מקור - אין לי מושג. זה היה אז מין common knowledge כזה ואולי זה בכלל לא נכון)
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
שוקולד כן או לא
קקאו מכיל קפאין וקפאין הוא חומר ממכר
זו בדיוק הגישה לתזונה שאני לא אוהבת. לא רק שזה לא נכון <תה ירוק מכיל קפאין והוא לא ממכר, לדעתי. תמצית הוניל שלי מכילה אלכוהול והיא לא ממכרת. זה שמשהו מכיל משהו ממכר לא אומר שהוא ממכר>, כל ההפרדה של מזון לרכיביו והתייחסות רק לאחד מהם היא שגויה.
השלם גדול מסכום חלקיו, הרכיבים השונים של המזון משפיעים על העיכול ועל הספיגה.
אם קפאין ממכר זה אומר ש קפאין ממכר. כלומר אם אני אשתה או אוכל קפאין אני אתמכר.
אני לא מרגישה היי כשאני אוכלת שוקולד. אני גם לא מתעוררת מקפה, למרות שניסיתי להשתמש בו בתור משקה מעורר - זה לא עזר. לכן אני לא שותה קפה - זה לא טעים ולא מעורר אז בשביל מה.
קפה ושוקולד לא ממכרים בשבילי. קקאו ממכר בשביל יעל. יש אנשים שמתמכרים לעבודה ואפילו לפעילות גופנית. זה הופך פעילות גופית לממכרת? עבודה לממכרת?
אין לי ססטיסטיקה על קקאו - אנשים כמו יעל שאוכלים קקאו בלי סוכר נדירים בחברתנו, ואני לא מכירה שום מחקר על זה. מההתרשמות שלי שנוצרה מדפי החיוניות והגמילה ממתוקים רוב האנשים מכורים לסוכר. הם לא חושבים ששוקלד מריר הוא טעים, הם נמשכים לסוכר בצורות אחרות.
האם סוכר ממכר? לא יודעת. אני מניחה משהו "ממכר" אם כמות כלשהי מאוכלוסייה שנחשפת אליו מתמכרת.
זו בדיוק הגישה לתזונה שאני לא אוהבת. לא רק שזה לא נכון <תה ירוק מכיל קפאין והוא לא ממכר, לדעתי. תמצית הוניל שלי מכילה אלכוהול והיא לא ממכרת. זה שמשהו מכיל משהו ממכר לא אומר שהוא ממכר>, כל ההפרדה של מזון לרכיביו והתייחסות רק לאחד מהם היא שגויה.
השלם גדול מסכום חלקיו, הרכיבים השונים של המזון משפיעים על העיכול ועל הספיגה.
אם קפאין ממכר זה אומר ש קפאין ממכר. כלומר אם אני אשתה או אוכל קפאין אני אתמכר.
אני לא מרגישה היי כשאני אוכלת שוקולד. אני גם לא מתעוררת מקפה, למרות שניסיתי להשתמש בו בתור משקה מעורר - זה לא עזר. לכן אני לא שותה קפה - זה לא טעים ולא מעורר אז בשביל מה.
קפה ושוקולד לא ממכרים בשבילי. קקאו ממכר בשביל יעל. יש אנשים שמתמכרים לעבודה ואפילו לפעילות גופנית. זה הופך פעילות גופית לממכרת? עבודה לממכרת?
אין לי ססטיסטיקה על קקאו - אנשים כמו יעל שאוכלים קקאו בלי סוכר נדירים בחברתנו, ואני לא מכירה שום מחקר על זה. מההתרשמות שלי שנוצרה מדפי החיוניות והגמילה ממתוקים רוב האנשים מכורים לסוכר. הם לא חושבים ששוקלד מריר הוא טעים, הם נמשכים לסוכר בצורות אחרות.
האם סוכר ממכר? לא יודעת. אני מניחה משהו "ממכר" אם כמות כלשהי מאוכלוסייה שנחשפת אליו מתמכרת.
שוקולד כן או לא
זה הופך פעילות גופית לממכרת?
אנשים מתמכרים ל"היי" שנוצר אחרי פעילות גופנית מאומצת, זה משחרר חומרים מסויימים בגוף שיכולים לגרום להתמכרות.
אני מסכימה בכל אופן שרוב האנשים שטוענים שהם מכורים לשוקולד מכורים בכלל לסוכר כי אני לא מחשיבה שוקולד חלב כשוקולד, ולרוב מתכוונים לזה.
אנשים מתמכרים ל"היי" שנוצר אחרי פעילות גופנית מאומצת, זה משחרר חומרים מסויימים בגוף שיכולים לגרום להתמכרות.
אני מסכימה בכל אופן שרוב האנשים שטוענים שהם מכורים לשוקולד מכורים בכלל לסוכר כי אני לא מחשיבה שוקולד חלב כשוקולד, ולרוב מתכוונים לזה.
-
- הודעות: 1235
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
שוקולד כן או לא
אני קראתי לא מזמן, שיש בקיבה חידקים חובבי שוקולד, וכשהם נחשפים לשוקולד הם מתרבים, ודוחפים אותנו לאכול עוד שוקולד.
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
אני קראתי לא מזמן, שיש בקיבה חידקים חובבי שוקולד, וכשהם נחשפים לשוקולד הם מתרבים, ודוחפים אותנו לאכול עוד שוקולד
את בטוחה שאת לא מתבלבלת עם סוכר?
את בטוחה שאת לא מתבלבלת עם סוכר?
-
- הודעות: 1235
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
שוקולד כן או לא
בטוחה.
-
- הודעות: 1235
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
שוקולד כן או לא
כתבה מהעיתונות הלא מדעית שמתארת את המחקר:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 00239.html
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 00239.html
-
- הודעות: 4315
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שוקולד כן או לא
מגניב... (סוג של)
תכלס החיידקים מנהלים ת'עולם
תכלס החיידקים מנהלים ת'עולם
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
שוקולד כן או לא
בדף השתנות הטבעים האם נועדנו לחיות כמו שבט 'פרימיטיבי' מופיע קישור למאמר בעברית:
איך החיידקים שולטים בנו
איך החיידקים שולטים בנו