תפילה
באחד מהדפים על טבעונאות ראיתי הצעה להוציא מתמר את הגרעין, ואז למלא את החור באבקת קקאו. אופק ועוד כמה המליצו על זה, ובאופק גם רשם שאבקות הקקאו שאפשר לקנות בסופר די גרועות ועדיף לקנות אבקת קקאו איכותית אורגנית <לא יקרה בקרוב> לכן אני מתכננת לנסות בקרוב.
אני גם לא בקטע של להפחית מלח.
שאלה לכולן: מישהי פה יודעת משהו על קטניות אורגניות? בדירוג המוצרים שכדאי לקנות אורגני נותנים עדיפות לבשר וחלב, לעלים ירוקים ופירות מרוססים במיוחד. אבל הקטניות לא מופיעות בשום מקום! סיימתי את שקית העדשים הכתומות הראשונה שלי ועכשיו יש לי בחירה בין קניית שקית של עדשים כתומות כימיות או שקית של עדשים כתומות אורגניות, ואני לא בטוחה שזה שווה את המחיר.
ועוד שאלה - אני יוצאת עוד כשלושה שבועות להגנ"ש. למישהי יש רעיון מה המזון שכדאי לי לקחת איתי?
ושאלה שלישית: ראיתי שזרעי הדלעת שאני קונה יוצרו בסין

יש איזו אלטרנטיבה ממדינה קצת פחות בעייתית מבחינה מוסרית? ואם לא, לחזור לגרעיני דלעת לא אורגאניים? לנסות להנביט ולגדל דלעת בעצמי
אצלי תהליך הנגשת האוכל בשבילי הולך מצויין. סופ"ש הקודם הכנתי מרק ירקות קטיפתי, ולמרות הזרות של מרקים קטיפתיים למטבח הרוסי המסורתי <ונטול הבלנדר-מוט> המרק התקבל בברכה ונאכל במהירות רבה <וכשבאתי לקחת לי מנה או שתיים לצבא לקחתי מנה אחת, וראיתי שנשאר פחות ממנה>.
אתמול הכנתי כרובית בתנור בלי בישול מקדים, מה שדורש יותר זמן בתנור אבל פשוט יותר בשבילי, והכנתי גם צ'יפס בתנור פעם ראשונה ובטטה <אורגנית>.
הארוחה הייתה פשוטה ומזינה, ולארוחות כאלו אני שואפת.
כמו כן ממרח הפסטו פטרוזליה-ושום תפס חזק, ואפילו קניתי לי עציץ פטרוזיליה ואני אנסה לגדל.
היום הכנתי שוב כרובית צ'יפס ובטטה בתנור, והפעם גם נשארה כרובית לשאר בני הבית והם אהבו. הכנתי גם מרק אפונה <וגמרתי בו את העדשים> ולדעתי מצאתי מתכון מצויין לתזונה קלה ומזינה:
- הרבה פירות וירקות נגישים. שניתן יהיה להכין סלט גדול כשמתחשק, לאכול סתם ירקות כשמתחשק, לאכול פירות כשמתחשק <עכשיו עונת הפירות והבית מלא בפירות, וזה כייף ממש>.
- ארוחות קלות להכנה. ירקות בתנור, למשל. ולהגדיל את כמות הירקות הזמינה <לקנות ברוקולי, להכין תפוח אדמה בתנור בכמות שתישאר לאחר כך (זה די לא קורה. תמיד מה שנשאר נאכל) שיהי האפשר להכין כריך תפוחי אדמה ופסטו במהירות, וכו'>
- ארוחות שדורשות קצת התעסקות, אבל מספיקות לכמה זמן ואפשר להכין מראש ולאכול כשמתחשק. מרק ירקות. חטיפי אנרגיה שהרבה יותר מספקים מכל התחליפים התעשייתיים.
כשיש את כל זה אני לא מגיעה למצב שבו אני אוכלת את האוכל הריק הרגיל פה.
וכמובן - לפתות את בני הבית להצטרף אלי. להכין מאכלים שלא יעוררו התנגדות <לא אלטרנטיבה בריאה למאכל קיים, למשל אורז מלא> ושטעימים לאחרים <אני היחידה שאוכלת פה בטטה, אבל כרובית היא מאכל שכולם אוכלים, והסיבה שהוא לא זוכה לפופולריות היא כי הגרסא המוכרת שלו פה דורשת יותר מאמץ ומתעצלים להכין אותה>.
בפינת הגננות והלקטות: הסרפדים התייבשו. נראה שלא אכין עוד מיצוי סרפדים בשמתי בקרוב, אלא אם כן אמצא איפה לקנות עלי סרפדים מיובשים. אבל יש זרעי סרפדים! ליקטי שנה שעברה וזה נחמד.
עציץ כובע הנזיר שלי שרד, למרות הכל, וגם הבזיליקום, שכבר חשבתי שמת, הולך ומצמיח עלים. אולי עוד יש סיכוי לעציצים שלי! יש לי גם בצל ירוק שאני מגדלת <מומלץ בהחלט לכל אחת> ובקרוב אני מקווה תהיה גם פטרוזיליה. ובכל זאת, אין חוביזה

חם, הצמחים מתייבשים, ועונה ללא עלים ירוקים מלוקטים צפויה לי. אני שוקלת לנסות לקנות דברים בסגנון עלי תרד, ואולי לנסות להנביט דברים כדי שהתזונה שלי לא תהיה נטולת עלים ירוקים לגמריי.
ושאלה למתמצאות - מה זה נבטוטים ואיך אוכלים אותם?
<אני מקווה שזכרתי את כל הדברים שאני רוצה לרשום פה בשלושת השבועות האחרונים ולא מגיעה אליהם. כנראה שבכל זאת שכחתי משהו, אבל אולי אני עוד אזכר>
אה, כמובן שמייד נזכרתי במשהו! תפילה, את יכולה להביא את המתכון למרק המצויין שהכנת לאיזה אירוע ושכל הזמן הביאו מהמטבח עוד צלחות שלו?