מדור בריאות התינוק
דפים קשורים:
- בקיעת השיניים
- הנקה ועששת
- טיפולי שיניים בתינוקות
- טיפול שיניים בהנקה
- שיניים וריח פה בתינוקות
- רעיונות לצחצוח שיניים לילדים
- פלואוריד והפלרה
- רפואת שיניים טבעית
ריכוז ההמלצות שמופיעות בהמשך הדף:
אבלין ושלר בכפר סבא. 09-7671702<עדי יותם: רופאת שיניים לילדים שמתמחה בטיפול בהיפנוזה, וגם קסם אישי וגאז צחוק עזרו מאוד. היא אפילו היתה יקרה פחות מאשר מרפאות אחרות, כולל של קופ"ח. הגישה מרגיעה ומעודדת, שום דבר לא נעשה בכוח. העידוד והשיחה לא פוסקים. בסוף בוחרים הפתעה.>
<עודד המחפש: בעלת גישה נהדרת לילדים. הילדים נהנו ממנה ונתנו לה לבדוק אותם בלי שום בעיה. מומלצת>
רופאת השיניים לילדים שלנו ברחובות*, מדהימה ממש. הילד הולך אליה בשמחה, וזה ילד ששונא רופאים ולא מוכן לעשות 'אה' לרופא משפחה. קוראים לה ד"ר מאיה רוזנפלד 08-9413098 0523-640505. ^
קלוד חייט בירושלים - מרפאת שיניים הוליסטית. 02-5660436
המלצות על קלוד חייט
רולילולי (2010-02-05T15:32:40):
היום התקשרתי לקלוד חייט רופא שיניים אלטרנטיבי לגבי טיפול שיניים לביתי.
(עד כה היינו אצל שלושה רופאים שונים שכולם אמרו שהיא צריכה 4 טיפולי שורש וכתרים בשיניים קידמיות ושתי סתימות.
כבר התחלנו טיפול והפסקנו כי זה היה טראומטי מדי ואז כשהלכנו לקבל חוות דעת נוספת הסתבר שהטיפול שכבר נעשה בכלל לא טוב וצריך לחזור עליו... )
קלוד חייט הדהים אותי, כל כך שונה מהשאר. בלי לראות אותה אמר לחכות לפחות שנתיים. שהשיניים הקידמיות זה בדרך כלל בעיה של ההורים עם הפן האסתטי (מה שנכון - מכון..). שהוא בשום פנים ואופן לא מרדים ואפילו גז צחוק אין לו. הוא מתחיל לטפל רק בגילאי 4-5. ו "הדובדבן שבקצפת": לא צריך לגמול מהנקה, אין קשר בין זה לעששת!!
מאושרת ושמחה התקשרתי לספר לחברה ואז היא סיפרה לי שהיא מכירה אותו והיא הלכה אחריו "עיוורת" שהיא כל כך התחברה אליו ושהוא מייצג את כל מה שהיא מאמינה בו ואכן היא לא טיפלה בחורים של הבת שלה, כעצתו. לאחר זמן מה המצב החמיר והיא כבר הלכה לרופאת שיניים קונבנציונלית "שנזפה" בה על רשלנותה.. והבת נאצלה לעבור טיפול שיניים כולל כתרים וכו'. כשחברתי התקשרה לקלוד חייט וסיפרה לו על זה הוא התנער מכל דבר ולא לקח אחריות על דיבוריו/המלצותיו בעבר. חברתי הוסיפה שבאמת פעם ככה היו מאמינים ומטפלים (או בעצם לא מטפלים..) אבל היום כל ההתייחסות לטיפולי שיניים השתנתה.
היות ואני כבר כל כך מבולבלת והטיפול שבתי צריכה לעבור הוא יקר מאוד (בקירוב 10,000 ש"ח ואין לנו שום חסכונות...כמובן שאם זה מה שצריך נמצא את הכסף גם מתחת לאדמה וחלילה לא אזניח את בריאותה בשל עניינים כספיים כאלה ואחרים!!) רציתי לדעת האם מישהוא אכן עשה כעצתו של קלוד חייט ומה בעצם קרה?
תודה מראש
אהבת עולם (2010-02-05T20:28:54):
רולילולי, ראי גם רפואת שיניים טבעית. זכורני שמדובר שם גם על קלוד.
ואחרי שתקבלי את התגובות שאת מחפשת, מציעה להעביר את הדיון לשם.
רוקדת לאור ירח (2010-02-05T21:13:27):
אני חושבת שזה תלוי באיזו שיטה את מעדיפה לטפל.
אני שוחחתי עם קלוד חייט אחרי שהייתי אצל רופא מזעזע שרצה לעשות לבת 4 סתימות. הרופא הזהיר אותי שהמצב יתדרדר ואוי ואבוי וכו'.
קלוד חייט אמר לי אז להכין טלפון של רופא שיניים שאני סומכת עליו, שאם יהיו כאבים לבת, אז כן לטפל ואם לא, אז לחכות לגיל 4, היא היתה אז בת שנתיים וחצי או משהו כזה. עד היום לא היו לה כאבים והיא מתקרבת ל 5. אני מניחה שאם הייתי הולכת לרופא אחר היו אומרים על לפחות סתימה אחת או שתיים, רק שבינתיים אני לא רואה סיבה למה.
יש גם רופאה שמפרסמת בפייסבוק , היא לא רופאה לילדים אבל כן אומרת שלרופאי שיניים יש נטיה לעשות כתרים ולעקור ללא צורך, היא יותר קונוונציונלית מקלוד חייט נראה לי אבל עדיין לא ממהרת על חיתוך השן, היא בגישה קצת שונה.
אני חושבת שמה שהחברה שלך עשתה, לפי מה שאת מתארת , זה להקשיב לו אבל לא לקחת אחריות. זה הוא אומר לה את דעתו לא אומר שאין שיקול דעת. אם אני אלך להרצאה נגד חיסונים ואחליט לא לחסן ויהיה לי חלילה ילד שיחלה אז אבוא בטענות למי שהרצה לי וארוץ בחיבוק למשרד הבריאות שיטפל בי? זה מגוחך, למרות שבאמת עם רפואת שיניים יש בעיה כי אין מספיק פתרונות חלופיים ומספיק מידע.
רולילולי (2010-02-06T10:58:36):
אהבת עולם
נכנסתי לדף שהפנית אותי וממנו הגעתי לעוד דפים. קודם כל תודה רבה רבה לך!
עדיין אני מרגישה שאין עליו מספיק המלצות. הדפים שם נכתבו בשנת 2007 והייתי רוצה לשמוע מאותם האנשים שהיו אז מה הם חושבים/ממליצים היום.
אם בכל זאת נראה לכם שחבל שפתחתי סתם דף אין לי בעיה אם תעבירו/תעתיקו למקום אחר (לא יודעת איך עושים את זה..)
יער ה (2010-02-06T19:52:56):
הייתי אצל קלוד חייט בעקבות ההמלצות בדף האחר. התרשמתי ממנו לטובה אבל: הוא הציע לי טיפול מקיף ודי יקר ואני עדיין מתלבטת לגביו. אני מתכוונת ללכת לרופא קונבנציונלי מומחה ולראות מה הוא יציע, ואז אחליט.
פלוני אלמונית 2 (2010-02-10T11:22:39):
היה לנו סיפור דומה עם בננו כשהיה כבן 3 ,הלכנו ל5 רופאי שיניים שונים כדי לקבל הצעות לטיפול . וקיבלנו 5 הצעות טיפול שונות!
דבר שהיה מאד מבלבל. אחת מהן היתה לא לטפל בכלל ולחכות שהשיניים יפלו בצורה טיבעית.
כל התהליך לקח מספר חודשים ,ובזמן הזה המצב החמיר. הדאגה שלנו היתה שיפגעו השיניים הקבועות שמתחת,ולכן החלטנו בסופו של דבר לעשות את הטיפול.
בגלל שהיה מדובר בהרבה טיפולים עשינו את הטיפול תחת הרדמה מקומית בבי"ח שניידר. מה שמאפשר טיפול חד פעמי ללא טראומה לילד, אבל כרוך בהרבה מתח(מבחינתי) בדבר הסיכונים הכרוכים בהרדמה כללית.
הכל עבר בשלום (תודה לאל) היום בגיל 9 יש לו שיניים חדשות ובריאות.
מזדהה עם המקום שבו את נמצאת ומאחלת לך הצלחה בדרכך.
פלוני אלמונית (2010-02-11T14:44:10):
תודה רבה. אכן ההתלבטות קשה.. אם כי מוכרחה לציין שהיינו בשלושה חוו"ד וכולם אמרו בדיוק אותו הדבר (למעט קלוד חייט שהיה הרביעי בהתייעצות) אז אולי אני אמורה להתנחם בזה..
בלהה ואורן
ממליצים מאוד על ד"ר קלוד חייט, מנהל מרפאת שיניים הוליסטית בירושלים.
אנחנו נסענו אליו במיוחד מחיפה בגלל הגישה שלו, שניתן לראות עליה באתר שלו - http://www.h-tooth.net/
המרפאה שלו פשוטה ולאו דוקא מותאמת לילדים, אך הוא עשה לאוריאל (שנתיים וחצי) סתימה, רק עם הרדמה מקומית מאוד קטנה והיה ממש טוב
ד"ר מאיר רקוץ' וד"ר אביבה כגן בככר המדינה בתל אביב 03-5469251
<בשמת א: הוא היה מצויין, הילדה שיתפה פעולה לחלוטין ובלי שום בעיות (להפתעתנו), כי נראה שפשוט יש לו "טאץ'" לילדים. אבל הוא יקרן זוועה.>
<סימונה ואבנר: בסוף עשינו טיפול שיניים בהרדמה מלאה אצל ד"ר מאיר רקוץ' מת"א, שגם בשמת המליצה עליו. והוא בן אדם מדהים ואני מרגישה לגמרי בטוחה אצלו.>
ד"ר גיא וולק על ציר מוריה ליד מרכז חורב בחיפה 048342266
<ציל צול : רגיש, מתחשב ועדין. ידיים מזהב והרבה אמפטיה לחרדות ופחדים. מרבה בהסברים, מציג אפשרויות טיפול, ונותן למטופליו לבחור עד כמה שניתן את הדרך בה ילכו.
גילוי נאות - מדובר באח שלי. אבל בחיי שאין כמותו.>
ד"ר לורה מעוז בבאר שבע 6652757 08
<ליאת: בתי בת השנתיים וארבעה חודשים טופלה אצלה ללא גז צחוק, זריקות הרגעה ואפילו ללא הרדמה מקומית (היה לנו מזל "שתפסנו" את העששת בחיתוליה), היא דיברה לילדה בגובה העיניים, בלי טריקים וליצנות. שמחתי מאוד שלא האשימה את ההנקה כגורם לחורים בשיניים.>
צביקה רפה בגבעתיים 053-893068
<אמבט ים: היתה פגישה אחת מאוד מוצלחת שבה הוא גם הצליח לצלם לה את השיניים...
לסיכום: תודה לאל שהכרנו את דר' צביקה רפה, רופא נפלא עם נשמה גדולה, אכפת לו ממש מכל הלב, במשך כל הטיפול הוא היה רגיש, ליטף הצחיק הרגיע (גם את האמא), והמחיר ממש הוגן. עוד יתרון: הוא עונה לטלפון ישירות ולא מזכירה\ מזכירה אוטומטית,
הוא פשוט זמין בשבילך, וזה גם חוסך את "הטלפון השבור" המעצבן בדרך כלל.>
<עדי ל: עכשיו יכולה להמליץ בעצמי !!! זכיתי, כך נראה, לאותו טון ורוך ששמור אצלו למטופלים הצעירים ... הוא מאוד מאוד עדין, מתחשב, משתף, וגם אם שילמתי יותר (אני מניחה, לא בדקתי) מאשר לרופא שיניים ממוצע, זה היה בהחלט משתלם.
אם מישהו נוסף מתלבט, כמוני, אני מאוד מרוצה שהעזתי ולא דחיתי בעוד כמה שנים... וזה היה ממש לא נורא, אפילו בסדר>
<נעה: מצטרפת להמלצות החמות על ד"ר צביקה רפה מגבעתיים. עדין מאוד, סבלני, נחמד, מתחשב. מרוב שהתלהבתי מהטיפול (בעצם, רק בדיקה) של הבת שלי, קבעתי תור גם לעצמי. גם במבוגרים הוא מטפל באותה עדינות ורגישות. כמעט תענוג.>
בירושלים שווה לנסות אצל דיאנה רם, אבלין ממבר (היא מנהלת את הbaby clinic בהדסה) או גידי הולן (יש עוד המון). <המלצות של יעל כ>
ד"ר קרין זיסקינד - <נעימה, הילדים אוהבים ללכת אליה (מצטערים שזה רק פעם בשנה) מקצועית מאד. (המלצה של אורית השיננית)>.
ד"ר הילה שפיר, בחדרה וגם בזכרון יעקב 064-435577
<פלונית על מונית: הצילה שן קדמית של בת שלוש וחצי מעקירה. הילדה עברה "טיפול נסיון" (סתימת חריצים בשן טוחנת) ואחר כך את הטיפול ה"אמיתי" - טיפול שורש בשן קדמית עליונה, בהרדמה מקומית. הילדה אוהבת לבוא לבקר את הרופאה בכל פעם שמזדמן לה. בתור אמא הייתי מאד מרוצה.>
ד"ר טלי מיכאלי , במרכז בן גוריון בראשון לציון
<עידית: עדינה שקטה ומקסימה.>
ד"ר קרן אהרוני, בן יהודה 210 ת"א לקביעת תור - 03-6020238
<צפריר שפרון: מומלצת, מקצועית, עדינה ומחייכת.>
בני פרץ - בת"א גם יודע היפנוזה <המלצה של יעל כ>
ד"ר יוסי רבינוביץ (מטפל בקטנים וגם בגדולים) מקבל בקיסריה 04-6361160
<מיכל שץ: איש מקסים, מאוד מקצועי ואמין. הקטנים מטופלים רק בלייזר ובלי הרדמה, כיף אמיתי.>
ד"ר אייל טרזי. מקבל בקיסריה
<ברונית ב: אדם מצחיק ורופא מעולה, שריפא אותי מהטראומה ומכמה בעיות מציקות בשיניים>
ד"ר אורית קריאף מקופת חולים מכבי בהס בתל אביב (?)
<ברונית ב>
ד"ר אמיר וייסמן מקבל בת"א
<ברונית ב>
ג'וני חרעובה
<יולי פעלולי: רופא נחמד וטוב.>
יעל כ: לגבי היפנוזה ? אפשר להתקשר להדסה 02-67777111 ולבקש את מרפאת שיניים לילדים, ולשאול מיהם הרופאים שם שמטפלים בהיפנוזה. לדעתי זה יכול להיות פתרון מצוין!
<ריכז: עודד המחפש 4.4.05>