המלצות על רופאי שיניים

תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

תודה, יעל.

היום הייתי אני בטיפול, והדס באה לראות.
באותה הזדמנות, דיברתי עליה עם הרופא שלי (רופאת השיניים לילדים שבדקה את הדס, עובדת באותה מרפאה), והוא היה אופטימי יותר בקשר לסיכויי ההצלחה, ואף הציע לייזר (במקום מקדח).
חשבתי, שאולי שווה לבדוק גם אותו.

הנה השאלות החדשות:
  • האם ההתמחות בילדים הכרחית? (או שהיא כוללת בעיקר "התנחמדות" ושאר "שטיקים").
סליחה אם אני נשמעת מזלזלת.
אני שואלת, בעצם, האם יש משהו בטיפול עצמו שחשוב שהרופא ידע? (ושבגללו חיבים לטפל בילדים רק אצל רופא שהתמחה בילדים). מדובר בסתימה, ולא ביישור, או בדיקה התפתחותית כשלהי, לכן אני מעזה לשאול.
מבחינת אישיות וגישה שמתאימה לילדי - אני מאמינה שתתאים יותר גישה בגובה העיניים, כמעט כמו למבוגר, ולא מין "פוצי מוצי" המופנה לילדים (שאני גם שונאת, אישית).
אם לא הסברתי את עצמי טוב - זה קצת דומה לכעס של הנואשים, למעלה, על הרופא(ה) ששיקר(ה) לבתה.
  • האם זה אתי? מנומס? מעליב? (לעבור מרופא לרופא בתוך אותה מרפאה, כדי לבדוק "האם לבתי יהיה קליק אתו").
יעל_כ*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 14:43

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

אני מאמינה שתתאים יותר גישה בגובה העיניים
גם אני. אלו השמות שנתתי.

האם ההתמחות בילדים הכרחית?
מומחים עוברים הכשרה נרחבת בסדציה ועוד כל מיני תחומים (את יכולה לראות את תוכנית ההתמחות באינטרנט).

האם זה אתי? מנומס? מעליב?
תלוי מי הרופא. מעליב בטוח (אני הייתי נעלבת). אבל זו זכותך.

ואף הציע לייזר (במקום מקדח).
קראאת את מה שהוציאו משרד הבריאות על לייזר ברפואת שיניים? כיום אין לו ערך נוסף משמעותי קלינית (אולי פסיכולוגית וכלכלית כן). הערך המוסף שלו הוא בminor-surgery וגם זה לא תמיד...
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

קראת את מה שהוציאו משרד הבריאות על לייזר ברפואת שיניים?
לא.
לפי מה שהרופא אמר, ההבדל העיקרי הוא שלא צריך זריקת הרדמה, וזה נשמע לי כמו פחות-זמן-פחות-משהו-כואב, ולכן מעשי יותר לילדה קטנה.
אני טועה?
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

_האם זה אתי? מנומס? מעליב?
תלוי מי הרופא. מעליב בטוח (אני הייתי נעלבת). אבל זו זכותך._

ממילא אנחנו נתחיל מהרופאה הקרובה, ורק אם לא ילך (בינה ובין הדס), נחפש עוד רופאים (למרות המלצתה שאז לפנות ישר לטיפול בהרדמה מלאה).
את אומרת, בעצם, שעדיף לדלג על הרופא שלנו (שאינו מומחה בילדים, ושאנחנו לא רוצים להתקע בינו ובין קולגה שלו).

> גילה ממשיכה להתלבט < }
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

גילה, אני הייתי הולכת על מישהו שהתמחה בילדים. שיודע מה זו התנהגות נורמלית לילדה בגיל כזו (נקווה. גם רופאי ילדים רבים לא באמת יודעים )-: ).
אולי תרצי להתקשר לד"ר ושלר, שגם הנואשים התייעצו איתה בטלפון? מקסימה, מקצועית, מתמחה בתחום - זה לא שאני ממליצה לך עליה לטיפול בהדס, גם לא באזור שלכם וגם כן בגישת הפוצי מוצי, אבל אני מרגישה שזה בא מהלב, והיא לא עושה שום דבר בכוח ובלי הסכמת הילד.
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

וגם כן בגישת הפוצי מוצי, אבל אני מרגישה שזה בא מהלב
הלב עושה את זה הרבה יותר נסבל בעיני (-:

כן, היא ברשימה (הכמעט אינסופית) של רופאים מומלצים שיש לי.
ויחסית - היא קרובה...
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אמבט_ים* »

גילה, ליבי איתך, אני כל כך מבינה מה את עוברת, הדס באמת קטנטונת, אבל מנסיוני אסור לדחות, זה פשוט לא יאמן באיזה מהירות גדלה העששת.
מצטרפת להמלצה של מסעדה, ללכת על רופא מומחה לילדים.
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

גילה, אני הייתי הולכת על מישהו שהתמחה בילדים
אם זה לא היה מובן ממה שאמרתי - אני מאד בעד ללכת לרופא מומחה.
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

כן, הבנתי את זה מדברייך.

עכשיו - הפסקה (אם אצליח) עד יום חמישי - טיפול "הכרת מכשירים" אצל הרופאה ה"רגילה" של הילדים.
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

לפעמים זה מצחיק אותי שדעתי מי יהיה הרופא שיניים של הילדים שלי לפני שידעתי מתי יהיו לי ילדים ...

>< לפעמים מצחיקים אותי דברים שמצחיקים רק אותי :-) >
פלונית_על_מונית*
הצטרפות: 08 אפריל 2003, 00:13
דף אישי: הדף האישי של פלונית_על_מונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית_על_מונית* »

ד"ר הילה שפיר שעובדת בחדרה וגם בזכרון יעקב הצילה שן קדמית של בת שלוש וחצי מעקירה, לאחר שהילדה נפלה וספגה חבלה בשתי השיניים הקדמיות. הילדה עברה "טיפול נסיון" (סתימת חריצים בשן טוחנת) ואחר כך את הטיפול ה"אמיתי" - טיפול שורש בשן קדמית עליונה, בהרדמה מקומית. הילדה אוהבת לבוא לבקר את הרופאה בכל פעם שמזדמן לה (כיום בת חמש וחצי!!!). בתור אמא הייתי מאד מרוצה. הטלפון שלה: 064-435577
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עידית* »

וגם אני רוצה להמליץ על ד"ר טלי מיכאלי שעובדת במרכז בן גוריון בראשון לציון. עדינה שקטה ומקסימה.
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

נגמר. כמעט.
הדס עברה היום סתימה, ללא כל הרדמה (לא כללית, לא מקומית). שתפה פעולה בצורה נפלאה, לא בכתה פרט ליללונת אחת קטנה באמצע (נגמרה הסבלנות? משהו פתאום הציק? לא משנה כ"כ), וסיפרה אח"כ שנורית עשה לה רעש בפה, ותיקנה את הפה/שן.
כמעט - כי מסתבר שיש עוד אחת.

|Y| לרופאת השיניים המקומית שלנו.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עירית_ל* »

איזה יופי. נשמע כמעט דמיוני, כזה שיתוף פעולה. כל הכבוד לה!
אמבט_ים*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אמבט_ים* »

גילה, נהדר. |Y| להדס הקטנה אך הגיבורה.
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

איזה יופי לשמוע.
זה הופך להיות ממש דף אופטימי (הכל נגמר בטוב...)
ציפור_דרור*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2002, 00:15
דף אישי: הדף האישי של ציפור_דרור*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי ציפור_דרור* »

זה הופך להיות ממש דף אופטימי (הכל נגמר בטוב...)

אני מקווה שהדף ימשיך להיות אופטימי גם אחרי שאשטח את בעייתי.
יעל, אם תוכלי להתייחס:
לבת שלי, בת 5.5 , התחילה לצמוח שן בשר (תחתונה) לפני ששן החלב החלה להתנדנד בכלל.
היא בוקעת לה לגמרי לא במקום, כמובן, ואני צריכה ייעוץ SOS.

א. יעל, מה הטיפול המומלץ? עקירת שן החלב? שתי השיניים? אחר?
ב. האם מישהו מהקוראים התמודד עם דבר כזה? יכול לשתף?
ג. עוד המלצות רופאים באיזור המרכז.

תודה!
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

שלום לך ציפור דרור.
א. טיפול בקיעה של שן מחוץ לקשת
הרבה פעמים כשיש צפיפות בלסת השן הקבועה משנה את "נתיב הבקיעה" שלה ובבקיעתה אינה סופגת את השן הנשירה. מה שבדרך כלל עושים הוא להוציא אצל רופא שיניים את השן הנשירה (פרוצדורה פשוטה ב צ'יק צ'ק ) והשן הקבועה מוצאת את מקומה בלסת באופן טבעי... נדיר מאד שרופא טוב עוקר שן קבועה אלא אם היא ממש אבודה.
ב. התמודדות עם טיפול כזה
כמטופלת לא התמודדתי עם דבר כזה, אבל ילדים שעשיתי להם עקירות כאלו נשארו בחיים ;-).
בהצלחה ותספרי לנו מה קרה...
אמבט_ים*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אמבט_ים* »

ציפור, אני לא יכולה להתייחס לשאלות א,ב, את זה יעל תעשה בטח, היא עזרה לי פה גם המון. (דרך אגב יעל, תודה אם לא אמרתי).
כתבתי בדף הזה, על צביקה רפה, והוא גם נמצא קרוב אליכן, ביקרתי אצל די הרבה רופאי שיניים והוא באמת טוב, את יכולה לסמוך עליו.
איך בכורתך מרגישה? יש לה כאבים?
החלמה מהירה ובהצלחה.
ציפור_דרור*

המלצות על רופאי שיניים

יעל - חיכיתי לתשובה שלך. תודה לך.
אין ספק שהייתה לי התנסות בלשחק אותה היסטרית ביממה האחרונה.
למרות שרק מלחשוב על צמד המילים "עקירת שן" אני יכולה לפתח סינדרומים פסיכוטיים קשים הרי ש"מעלש, נתגבר..."
|אייקון של חיוך חסר שיניים מזליף "רסקיו" בהיסטריה|
אבל עוד שאלות:
  1. האם קיימת גם גישה טיפולית פסיבית שתומכת באי עקירת שן החלב, אלא מחכה שתיפול לבד, ואז הכל יסתדר?
  2. האם שיניים שצומחות עקום זה דבר גנטי?
סליחה אם זו שאלה מטומטמת, ובכל זאת... אם למישהו מההורים יש היסטוריה של ישיבות ארוכות אצל האורתודנט - זה ישפיע כן/לא על הילד?
מאיה יקרה,
התקשרתי אלייך היום ללא מענה.
אני רוצה לדבר איתך מקרוב על צביקה רפה.
שמו עלה בכמה "הצלבות" מידע שעשיתי.
לילדה שלי אין כאבים ואין תלונות.
אדבר איתך מחר בבוקר.
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

1. האם קיימת גם גישה טיפולית פסיבית שתומכת באי עקירת שן החלב, אלא מחכה שתיפול לבד, ואז הכל יסתדר?
כשיש צפיפות מכל סיבה שהיא (גנטית או נרכשת. נרכשת זה למשל כשיש אבדן מקום אחרי עקירות מוקדמות בגלל עששת. אחד מהתפקידים של השיניים הנשירות הוא לשמור מקום לקבועות), עושים "הערכת מקום". זה תהליך פשוט שמודדים כמה מקום יש בלסת. בדרך כלל ממליצים לטפל בצפיפות מסוג של עודף של שן נשירה בשלבים מוקדמים כדי שהשיניים יסתדרו באופן טבעי כמה שיותר ישר בקשת ו"לחסוך" את יישור השיניים בשלב יותר מאוחר. אני מניחה שהחותכת לא בקעה עד הסוף וזה מאד מקל עלהוצאת השן.
עם כל זה יכול להיות שימליצו לחכות שהשן תבקע עד הסוף ולקוות שזה יסתדר מעצמו. מאד קשה להעריך בלי לראות...
  1. האם שיניים שצומחות עקום זה דבר גנטי?
מאד. מבנה שיניים, צורת לסת, סדר בקיעת השיניים, גיל בקיעת השיניים ועוד ועוד הם דברים מאד גנטים (אבל יש גם השפעה סביבתית).

...שרק מלחשוב על צמד המילים "עקירת שן"
אולי תנסי להתייחס לזה כאל הוצאת שן (זה תהליך מאד פשוט במקרה של הוצאת שיניים נשירות) ולא כאל עקירה (שזו לכשעצמה נשמעת לי מילה מאד מפחידה).

ונראה לי שקצת רסקיו לפני הטיפול יכול ממש לעזור. אולי צפריר יכול לעזור עם משהו מורכב יותר?
ציפור_דרור*

המלצות על רופאי שיניים

יעל - אלף תודות. @}

דברתי היום עם צביקה רפה.
הוא אכן היה נחמד וענה על שאלותיי באריכות ונינוחות
קבעתי תור לשבוע הבא.
יהיה בסדר!!
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ציפור, אנחנו עברנו תהליך דומה בזמן האחרון בהבדל משמעותי אחד, שאצלנו השיניים (והיו שתיים) התחילו להתנדנד, אחת יותר, אחת פחות. בתקופת הביניים שבה קיווינו שהן יישרו מעצמן כינינו את הילדה "הכריש" ע"ש שתי שורות השיניים. הרבינו ככל האפשר באכילת תפוחים, גזר וכו' כדי לעודד את הנדנוד. שן אחת נשרה. עם השנייה חזרנו אל רופאת השיניים האהובה, שהסתכלה, צילמה, ומאחר שהילדה חששה מאוד מעקירה, נתנה לנו שבוע לשחק עם השן כמה שיותר כדי שתיפול מעצמה.
ההסבר שלה היה שעם שיניים תחתונות, לפעמים יש קצת יותר אפשרות לחכות, מאחר שאחרי שנושרות שיני החלב, הלשון דוחפת קדימה את השיניים הקבועות למקומן המיועד. למה "לפעמים"? כי תלוי איך השן הקבועה עומדת - בצורה חופפת קצת לשן קדמית, או מאחוריה. השן הקבועה הראשונה עמדה יפה מאחורי שן החלב, אבל השן השנייה כבר היתה קצת חופפת.
עם שיניים עליונות, הלשון לא תעזור, לכן דחוף לעקור.
אחרי עשרה ימים של ניג'וסים (מצדי) ונדנודים (מצדה) אבא שלה הגיבור קשר חוט מסביב לשן, משך - והחוט נקרע (-; אז הוא צ'יק צ'ק משך את השן - שכבר היתה בקושי תלויה שם - והוציא אותה.
עכשיו אנחנו מחכים לראות אם לבכורה יגדל חיוך עקום שיניים כמו לאמא שלה (אמא שלי טוענת שיש בזה חן מסוים...), או לא.
ציפור, שיהיה בהצלחה איך שלא ייצא/תצא, ולכל בני החמש - תתחילו לאכול גזר אחד ליום (-;
ציפור_דרור*

המלצות על רופאי שיניים

מסעדה - תודה.
למי שאמר "צרת רבים נחמת טיפשים" בטח לא היו ילדים...
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

מסעדה - איזה הסבר מעולה!
דגנית*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2002, 16:30

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי דגנית* »

שלום,יעל.
בתי בת החמש , נכנסה לראשונה בחייה לגן. היא עוברת תקופה רווית מתח .זה ברור. היא הולכת מתוך רצון , הקושי הגדול הוא שלנו , אלא שהיא התחילה להדק לסתות ,בלילות , ואף לחרוק שיניים לעיתים.
אני יודעת שהתופעה קשורה במתח , ובזה אנחנו מטפלים,אך הייתי רוצה לדעת מה יש לך כרופאת שיניים להוסיף.
תודה רבה .
.מי*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2003, 08:45

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי .מי* »

הגיע היום: מחר אני לוקחת את הקטנה (שנתיים ושמונה חודשים) לרופא שיניים
כבר כמה זמן אני מבחינה שבתוך הטוחנות שלה יש משהו חום לא נעים
אבל היא לא מתלוננת על שום אי נוחות או כאבים
יש לי אנטי נוראי - גם זכרונות עבר עגומים וגם רתיעה אדיוטית "לקבל על הראש" מן הרופא על ההזנחה או משהו כזה
תמיד אני לוקחת את זה נורא אישי כשרופאי שיניים מתחילים לצעוק עלי שאני לא מצחצחת מספיק טוב לי ולילדי
לגופו של ענין, אני פוחדת שיתחילו פה טיפולי שיניים היסטריים (יש לה את התופעה בהמון שיניים)
וחבל לי להכניס אותה לזה. נראה מחר.
אם מדובר בחיידק - האם שייך לבקש טיפול תרופתי במקביל לסתימות או מה שיעשו שם? ואיזה השפעות יכולות להיות לטיפול כזה?
הזמנתי את התור אצל מומחה לילדים - מקווה שיהיה בסדר
.מי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי .מי* »

חזרנו. נורא. ארבע סתימות ושני כתרים, לפי דעתו צריך הרדמה מלאה, בית חולים, בלגן.
בעיות: אנחנו שונאים הרדמה מלאה! מצד שני - שיטת העינויים שהוא הציג כאלטרנטיבה (לקשור את הילדה ויש איזה מלתעות - אפילו לא הקשבתי)
גם בלתי נסבלת.
שנית - מכה כספית, חבל על הזמן.
עכשיו אנחנו כועסים על עצמנו: ההורים המטומטמים חיכו כמובן יותר מדי, טמנו את הראש בחול ועכשיו הם מצטערים.
המתוקונת, אגב, התנהגה למופת, פתחה פה גדול, עשתה את עצמה כאילו לא מקשיבה כשדיברתי עם הרופא, ורק אחר כך באוטו הודיעה לי שמה שהוא אמר בקשר לבקבוק, שלא לישון עם הבקבוק, לא מקובל עליה.
.מי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי .מי* »

טוב, עברה שבת, עברנו את השלב ההלם.
בעלי חושש מאד מהרדמה מלאה - הוא קצת בתחום ויודע על כל מיני מקרי זוועות
האם יש אופציה חוץ מהן השיטה האלימה והרדמה מלאה?
בעלי תוהה אם אי אפשר למשוך בעזרת צחצוחים מוקפדים ואמצעים נוספים כדי שלא תהיה אינפקציה
אני הבנתי מהרופא שהמצב חמור בשתי השיניים שצריך כתרים, ושהאינפקציה בדרך
לשאלה מדוע לא לעקור את השיניים האלה השיב, שמדובר בשיניים שאמורות להיות עד גיל עשר, והן נחוצות.
בינתיים אנחנו הולכים לחוות דעת נוספת ביום שלישי.
יש פה בדף איזו תרופה הומיאופטית - האם אפשר בעזרתה למנוע התדרדרות של המצב לכיוון האינפקציה? (וכך למשוך זמן וכשהיא תגדל לטפל בלי הרדמה מלאה? בסוף נובמבר היא תהיה בת שלוש) האם מישהו מכיר אמצעים אחרים?
נראה לי שאם נמשוך כמה חודשים היא כבר תוכל לשתף פעולה עם הגאז צחוק. (מאיזה גיל עושים את זה? אולי אני טועה?)
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

אולי תנסו לעשות סתימה אחת [כמו שעושים לגדולים], אצל רופא שאתם יודעים שמסתדר עם הילדים (בלי לקשור אותם!), ואח"כ תראו מה הלאה?
עם בתי (ראי למעלה) הופתענו לטובה.
.מי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי .מי* »

בשבוע הבא התור שלנו לטיפול בהרדמה מלאה, במרפאה מיוחדת לצורך הענין. ההרדמה כאן היא קלה יותר מן ההרדמה בה עושים, למשל ניתוחים: עד כמה שהבנתי, הנשימה נשארת עצמאית ואין שיתוק מוחלט של השרירים.
בינתיים התברר לנו שהמצב של הקטנטונת גרוע משחשבנו, אנחנו נעבור פה ששה טיפולי שורש! די מוזר לי, כי לא כואב לה, אבל הרופאים אומרים שזה יתכן - ילדים פחות רגישים לכאבי שיניים.
ובכן, בשבוע הבא. אני משקשקת.
.מי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי .מי* »

אנחנו אחרי.
הגענו בשתים עשרה וחצי - אחרי שמאתמול הקטנטונת לא אכלה כלום ושתתה לאחרונה בתשע - והיינו צריכים לחכות עד שתיים.
בשתיים הכניסו אותה, נתנו לה לשתות איזו תרופה מטשטשת, וכשהייתה מטושטשת לגמרי השכיבו אותה ושמו לה מסכה של גז מרדים.
אחר כך חיכינו שעתיים, והשורה התחתונה: אחת עשרה סתימות (מתוכן שלוש ממש מקיפות את השן) ושני כתרים מתכתיים. הילדה יצאה נפוחה לגמרי, אבל מה - פה חדש. ממש גילפו לה את השיניים ובנו אותן מחדש, עכשיו יש לה רווחים בין השיניים שעד עכשיו היו צפופות.
התעוררה לאט, עכשיו אנחנו ארבע שעות אחרי והיא כבר התאוששה, שותה בעצמה, אכלה משהו. לא נראה שסובלת מכאבים כלשהם.
בקיצור: זבנג וגמרנו, אבל מה - זבנג זבנג.
ומסקנות: לילד הבא, בעזרת השם, לא ניתן בקבוק עם שוקו למיטה בלילה.
אמבט_ים*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אמבט_ים* »

מי, איזה יופי שאתם אחרי, וואו איזה טיפול, גם לגדולה שלי נגרם נזק מבקבוק בלילה ועל תוצאותיו את יכולה לקרא כאן למעלה, לשנייה מעולם לא נתתי בקבוק.
תרגישו טוב. |L|
יעל_ק*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 09:09

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_ק* »

בוקר טוב,
אני מחפשת המלצות על רופא שיניים ילדים טוב מאזור השרון ,
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ד"ר יוסי רבינוביץ, מטפל בקטנים וגם בגדולים. איש מקסים, מאוד מקצועי ואמין. הקטנים מטופלים רק בלייזר ובלי הרדמה, כיף אמיתי. (בזמנו זה היה חידוש) מקבל בקיסריה 04-6361160
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

אני מתנדנדת.

טראומות ילדות, אח"כ רופאה אצלה הייתי תמיד "גיבורה", אח"כ לא מצאתי רופא שנוח לי אתו, באמצע רופאה שאצלה הגבתי לא טוב להרדמה, באיזשהו שלב - בעלי התחיל לבוא אתי, ועכשיו אנחנו אצל רופא שאני מרגישה סביר אצלו.

היום נראה לי שאני זקוקה לבעלי אתי אצל הרופא ברמה די גבוהה.
)-: על הזקוקה (-: על שהוא ישנו במצבים כאלה.
יעלית*
הצטרפות: 12 יוני 2004, 22:15

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעלית* »

ביתי צליל בת ה 4 צריכה לעבור מס' טיפולי שיניים כגון:4 סתימות ,3 טיפולי שורש ולעקור שן קידמית.
אך הבעיה היא הפחד שלה. ביקרנו עם הילדה כבר אצל רופא השיניים , היא ישבה יפה פתחה את הפה הופא בדק וקבע שצריכים לעבור את הטיפולים הנ"ל.
הוא התחיל בזה שהוא עשה לה טיפול שורש בעזרת גז הצחוק כאמצעי שישכיח את הכאב. אך למרבה הצער זה לא עבד.
הילדה ישבה בשקט במשך רבע שעה ולאחר רבע שעה הילדה התחילה לחוש כאבים ואיבדה את סבלנותה היא פשוט צרחה צרחות מוות הישתוללה ובכתה עד אין סוף , למרבה הצער לא היה אפשר להפסיק בטיפול והינו חייבים להמשיכו ולהחזיק את הילדה בכוח.לילדה נעשה טיפול שורש אחד אך הילדה צריכה לעבור עוד כמה וכמה טיפולים בשיניה.
אך הבעיה שלנו היא שמאז המקרה (לפני 4 חודשים)עברנו כמה וכמה מומחים לרפואת שיניים לילדים , והילדה פשוט צורחת כששומעת על רופא שיניים. שאלתי לכם היא האם מישהו קרה לו מיקרה כזה ?
אם כן אשמח אם תשתפו אותי..
בתודה יעלית!
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי ברונית_ב* »

יש עוד מישהי עם סיפור של טראומות מרופא שיניים?

לי היתה טראומה רצינית שסחבתי מגיל 9 בערך. היתה לי פלטה שהלכתי איתה באדיקות, עד שהחך העליון התרכך והבשר נכנס בין שתי האונות של הפלטה (סליחה על התיאור המגעיל, ועכשיו הולך לבוא משהו יותר מגעיל, אז מי שרגיש יכול לעבור דף כבר עכשיו) בקיצור, מין מצב דלקתי. הרופאה שהלכתי אליה פשוט לקחה מספריים וגזרה את החלק ההוא בחך, בלי הרדמה בלי כלום. מיותר לציין שצרחתי כמו חיה.

לשמחתי, בשנות העשרים פגשתי את ד"ר אייל טרזי. הוא עבד אז בירושלים. אדם מצחיק ורופא מעולה, שריפא אותי מהטראומה ומכמה בעיות מציקות בשיניים. עכשיו הוא מקבל בקיסריה.
חוץ ממנו יצא לי לפגוש עוד כמה רופאים נפלאים בשנים האחרונות, כמו ד"ר אורית קריאף מקופת חולים מכבי בהס בת"א (האם היא עוד שם? אין לי מושג) וד"ר אמיר וייסמן, שגם מקבל בת"א.

> ברונית ירשה מאמה את השיניים הדפוקות ולא מאביה - שיהיה באוקטובר בן 70 וללא סתימה אחת בפה < }
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מציעה לקרוא את הדף מראשיתו (בהזדמנות, עורכים מתנדבים, כדאי לנקות קצת...). לי כאמור לעיל יש ניסיון מעולה עם רופאת שיניים לילדים שמטפלת בהיפנוזה, שבתי הולכת אליה ברצון לאחר שדחתה 4 רופאים אחרים, ולדעתי שווה לחפש רופא כזה (שתי ההתמחויות, לא רק אחת: ילדים, והיפנוזה).
תבשיל_קדרה*

המלצות על רופאי שיניים

שלוש - ילדים, היפנוזה, ושיניים.
ליבנת*
הצטרפות: 16 יולי 2004, 15:17

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי ליבנת* »

שלום.
יש לי ילדה בת 3 וחצי שסובלת מעששת שמיתפשטטת במהירות על כל השיניים.
הבעיה היא שהילדה לא מוכנה ליפתוח את הפה לשום רופא.. לצערי כבר ביקרתי אצל 2 מומחים לרפואת שיניים לילדים, האם כדאי להכריחה לעבור בדיקת שיניים או שאולי יש למישהו פיתרון אחר.....? אשמח לישמוע
דסי_דס*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 19:02

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי דסי_דס* »

כתוב שם שאשה שיודעת שיש לה בעיות שיניים, יכולה לקבל חיסון נגד החידק הזה, ובכך למנוע הדבקה.
מישהו שמע עוד\ יודע יותר על החיסון הזה?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

עדי, תוכלי לספר על הרופאה ושיטתה, וגם לתת פרטים איך ליצור איתה קשר?
ועוד שאלה, האם מישהו מכיר את החומר המטשטש ששמעתי שניתן בבליעה לפני טיפול שינים אצל ילדים ואם כן מה דעתכם עליו, האם הוא יעיל, האם הוא רעיל, האם ניתן להשתמש בו מספר פעמים בלי חשש?
האם מישהו מכיר שימוש בגז צחוק עם ילדים אצל רופאי שיניים? תודה.
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

ועוד בקשה מעדי, האם תוכלי לספר איפה נמצאת ד"ר ושלר, למה הכוונה ב"מוצי פוצי", ולספר עליה מה שתוכלי?
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ד"ר ושלר נמצאת בכפר סבא. השיטה איננה אישית שלה - היא נלמדת בבית הספר לרפואת שיניים. הגישה מרגיעה ומעודדת, שום דבר לא נעשה בכוח. עושים תרגילי הרפיה - מכווצים חזק שרירים בידיים/רגליים וכו' - ומרפים. אחרי שהילד נינוח ורגוע, לובשים את מסיכת גאז הצחוק. העידוד והשיחה לא פוסקים. בסוף בוחרים הפתעה (אולי זה לא חלק מן "השיטה", אבל זה חשוב! (-: ). "פוצי מוצי" - יש אנשים שככה יראו את העידוד: "אוי את נהדרת, איזו ילדה מקסימה" וכו'. זה מנק' המבט של הצופה ההדיוט.
מה עוד?
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

(ועכשיו אחרי שקראתי עוד קצת למעלה) מיהי הרופאה שמטפלת בהיפנוזה בירושלים?
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

טוב, אני ממשיכה לשאול. יעל, כתבת למעלה על שפע של פתרונות שלומדים בהתמחות, חוץ מהיפנוזה. תוכלי לפרט? תודה.
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

ועוד שאלה ליעל (כמה שאלות!), האם לדעתך אפשר לתת אטרקס גם לפני שנותנים חיסון לפעוטות (בניגוד לתינוקות שעדיין לא מבינים, ופחות מתנגים לפחות מראש או בפעם השנייה ןהשלישית).
הוא רעיל?
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ועכשיו אחרי שקראתי עוד קצת למעלה) מיהי הרופאה שמטפלת בהיפנוזה בירושלים?
עבר זמן ושכחתי את שמה המלא... חפשי בפורום של "אמנות הלידה" www.leida.co.il/forum.asp את תיתי. זו היא.
יעל ככל הידוע לי לא כותבת כאן כבר הרבה זמן (שימי לב לתאריכים...)
החומר המטשטש - יש חומרים שונים וצריך לשאול במרפאה הספציפית. ככל הזכור לי, במרפאה באיכילוב/דנה שבה היינו, משתמשים ב"משהו ממשפחת הוואליום" ובלשון המעטה, לא התלהבתי מהרעיון, כמו גם מתופעות הלוואי (פירטתי למעלה. גם לגבי גז צחוק.).
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

תודה עדי. אגב נראה לי שהדיון שלי הסיט את תשומת הלב משאלה של דסי דס יום לפני כן.
דסי_דס*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 19:02

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי דסי_דס* »

נכון :-)
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

סליחה דסי... אני לא יודעת יותר, אבל מניחה שרופאי שיניים יידעו... נדמה לי שיש פורום רפואת שיניים לילדים "בתפוז" www.tapuz.co.il, ואולי גם רפואת שיניים בכלל. ספרי לנו אם תמצאי עוד מידע!
מורן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2003, 11:32

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי מורן* »

האם כאבי שיניים עלולים להביא לאובדן תאבון או ירידה במישקל?
יולי_פעלולי*
הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יולי_פעלולי* »

אולי... גם היליתו שלי קטנה ולא להוטה אל האוכל, אולי זאת הסיבה.
טוב, נו הגיע התור שלנו לבקר בדף הזה, קראתי את כולו. היליתו בת שנתיים ורבע.
לא נמנעתי מללעוס לה את האוכל ומלהתנשק איתה (איך אפשר!), והשיניים שלי ממש לא טובות,
וגם לא לקחתי אותה למעקב בגיל שנה, אולי זאת הטעות הכי גדולה.
ביקרנו היום אצל רופא מאוד נחמד, שיש לו גישה נהדרת לילדים, הוא הסביר כל דבר שעשה, והראה לה כל מיני דברים, ובסוף בוודאי קופסת הפתעות.
היליתו ממש שיתפה פעולה, פתחה יפה מאוד את הפה.
אז אנחנו יודעים: שלושה כתרים, אחד מהם עם טיפול שורש, שתי סתימות וסתימת חריצים אחת,
מראש נאמר שאחד הכתרים לא בטוח שיחזיק כי השן שנותרה מאוד קטנה.
בין 3 ל-4 מפגשים, כל טיפול תחת טשטוש, 4 שעות צום לפני כן (שעתיים ללא הנקה ומים, מבחינתי זאת אומרת פשוט לא להיות איתה בזמן הזה כולל במשך טיפול עצמו, לא רואה דרך אחרת למנוע ממנה הנקה). למרות שהרופא מאוד נחמד הוא משוכנע שהנקה היא שגרמה לעששת.
שאלה, כנראה אליך עדי, מאיזה גיל ניתן לטפל בילדים בהפנוזה?
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

למרות שהרופא מאוד נחמד הוא משוכנע שהנקה היא שגרמה לעששת.
טוב, לא חייבים לדבר על זה איתו אם לא רוצים, נכון? (-;

שאלה, כנראה אליך עדי, מאיזה גיל ניתן לטפל בילדים בהפנוזה?
אין לי מושג. תלוי מאוד גם בילד וברמת התקשורת שלו. הרופא הנחמד לא מטפל בהיפנוזה? מציעה לדבר טלפונית עם ד"ר ושלר - הנואשים, לפחות, כתבו כאן שדיברו איתו והיא היתה נחמדה...

אגב, ב-New Beginnings לפני כשנה אאל"ט היה סיפור מעניין של הורים שהחליטו לא לטפל בשיני חלב. משפחה גדולה מאוד (10 ילדים?), חלק עם עששת וחלק לא. אפשר לנסות לחפש באתר "ללל הבינלאומית" www.lalecheleague.org.
יולי_פעלולי*
הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יולי_פעלולי* »

תודה עדי על התגובה. שמו של הרופא הנחמד ג'וני חרעובה והוא באמת רופא טוב.
לא היתי מדברת איתו על ההנקה לו היליתו לא היתה מחפשת תמיכה רגשית אצלי מתחת לחולצה בנוכחותו (-:

עם ד"ר ושלר דיברנו אתמול והיא גם שיבחה את ד"ר ג'וני. לא בדקנו אים הוא בכלל מטפל בהיפנוזה. מהשיחה עם ד"ר ושלר הבנו שזה תלוי מאוד בכמה גורמים,
במצבנו זה לא מתאים קודם כל בגלל כמות הטיפולים ומורכבותם, בנוסף לגיל של הילית. מה שכן היא דווקה המליצה על הרדמה כללית והוא מעדיף טישטוש ורק אם לא ילך אז הרדמה כללית. אחרי כל מה שקראתי ברשת על הרדמה כללית גם אני מעדיפה טשטוש.
לא לטפל בכלל בבעיה קצת לא נראה לי. ברור שצריך לטפל גם בנפש ולחפש מקורות אחרים לבעיה,
אך לתת ל"עששת דוהרת" (השם החדש ל"עששת בקבוק") לדהור בלי שיגידו לה "הוייסה" לא מתאים לנו!
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לא לטפל בכלל בבעיה קצת לא נראה לי.
אני לא נוקטת עמדה כאן (להזכיר - בשיניים של בתי טיפלתי; אמנם זה היה לפני שקראתי את הכתבה ההיא, שמתארת מקרה מסוים של משפחה מסוימת שהגיעה לפתרון שהתאים לה, ולא בהכרח היה מתאים לנו), אבל הייתי הולכת לקרוא מה היא אומרת. אם זה יעניין אותך ולא תצליחי למצוא, כתבי לי ואחפש גם. יכול להיות שלפעמים הבעיה יכולה להישאר בעיה אסתטית, ולאו דווקא להכאיב, או שאולי מטפלים רק כשמגיע למצב של כאבים, ורק בשיניים ספציפיות אלה. במקרה שלה, אאל"ט, רוב השיניים הפגועות נשרו כשהגיעה שעתן, והשיניים הקבועות צמחו ללא עששת, או עם מקרים מועטים ופשוטים. אני יודעת שזה נשמע "לא הגיוני" ו"מוזר" ואולי אפילו "חסר אחריות".
שי_אבא_של_הילי*
הצטרפות: 14 ספטמבר 2003, 14:00
דף אישי: הדף האישי של שי_אבא_של_הילי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי שי_אבא_של_הילי* »

הי עדי, תודה לך על הליווי והתמיכה...
אתמול איתרנו את המאמר הנ"ל, אבל היום שוב נעלמו לנו עקבותיו; ממה שקראנו אמש הבנו שמדובר בעמדה של כותבת, שנשמעת נחושה בדעתה לא לבצע דבר "בשלב זה". זה נשמע כמו אחד השלבים בהתמודדות עם הבעייה, שלב שגם אנחנו היינו בו: אני לפחות מתחזק בהרגשה שטיפול עדיף על אי נקיטת צעד כלל. לפחות ההתפשטות של העששת תהיה יותר מתונה: עכשיו זה פשוט אש בשדה קוצים. שתי שיניים פשוט "נקצרו" כמעט עד לחניכיים.
יולי לא זוכרת בעיות שיניים כאלה אצלה בגיל צעיר, ובכ"ז
הפה שלה כיום הוא גן שעשועים לרופאי שיניים. גם מצבי לא מזהיר. קל וחומר - אם לא נטפל בה היום היא עלולה להיות במצב חמור יותר משלנו.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

במקרה שלכם כנראה אי אפשר לנקוט את השיטה של המשפחה ההיא, אבל לי יש המאמר בבית (אתם מוזמנים, והאמת, אולי אצא קצת מהסניליות החריפה שלי ואזכור לחפש אותו, לצלם אותו ולשלוח לכם), והוא מתקשר ישירות לשיחה שלי עם יולי בנושא התזונה של הילדה וההורים.
לצערי, ההתמצאות שלי בנושא אינה מגיעה לשאלות לגבי הטיפול בהילי כרגע (במלים אחרות: אני ממש לא מבינה מספיק בנושא הטיפול בה כעת, ולא מעיזה לתת שום סוג של המלצה לגבי הסתימות - כן, לא, אפשרויות אחרות וכן הלאה).
אמא_מודאגת*
הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 21:21

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אמא_מודאגת* »

לבתי בת השנה ושמונה יש חור בשן קדמית. כאם פחדנית במיוחד עשיתי כמה טלפונים למרפאות עד שהסכימו לקבל אותה בגיל שנה וחצי, היא התנהגה כמו גדולה. המתינה בסבלנות לתורנו ושכבה יפה על כיסא המטופלים - עליי! הרופאה בדקה את כל השיניים ואישרה את חששי לילדה יש חור אבל... אין מה לעשות בגיל הזה. וכמובן כל השטויות על הנקה בלילה, אז הפסקנו הנקת לילה אבל מה הלאה החור גדל מיום ליום? האם זה מסוכן להשאירו ללא טיפול?
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

(אוף - כתבתי תשובה ארוכה ובטעות הדף עף לי! אז בקיצור)
אמא מודאגת - מציעה שתתקשרי שוב לרופאת השיניים שלך ותדברי איתה על דאגותייך.
קישור לסיפור הייחודי שהזכרתי בהתכתבות עם ההורים של הילי
וקישור לאוסף סיפורים אישיים מתוך New Beginnings.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

עדי יותם!
האם יש אמת בטענה שהנקת לילה בגיל מאוחר גוררת עששת?
בתי בת שנה וארבע ויונקת הרבה מתוך שינה. 5 שיניים בינתיים. כדאי ללכת לרופא שיניים? כדאי לעשות גמ"ל?
עדי_יותם*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

יולי, על לא דבר.
האם יש אמת בטענה שהנקת לילה בגיל מאוחר גוררת עששת?
ענבל... אוהו כמה דשנו בשאלה הזו... תלוי את מי את שואלת, וכמו שאמרו כבר בדף אחר, תלוי מה את רוצה לשמוע (-: אני ממליצה על עיון קפדני ב-הנקה ועששת. את מתכוונת שיש לה חמש שיניים, כן? לא שיש בעיה. אפשר ללכת לביקורת אם את מודאגת, אבל מה שיותר חשוב, להקפיד על צחצוח נכון. איך ההיסטוריה המשפחתית שלכם מבחינה זו?
כדאי לעשות גמ"ל?
בלי קשר לעששת, את רוצה לגמו"ל? קשה לך עם הנקות הלילה?
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עדי_ל* »

יש לי חוב קטן (גדול!) לדף הזה...:
10 שנים לא העזתי ללכת לרופא שיניים...!
לא דבר להתגאות בו, אבל היות ושלשום "עשיתי זאת" ...אספר שבעקבות קריאה בדף הזה, השתכנעתי שאם יש פתרון לעזרה לילדים, גם אני יכולה...
פניתי לרופא ילדים שהומלץ כאן, צביקה רפה (מקווה שלא טעיתי בשם המשפחה) ועכשיו יכולה להמליץ בעצמי !!!
מצאתי את עצמי מחכה לתורי , לסיום טיפולו בילד בן 3 בערך...וזכיתי, כך נראה, לאותו טון ורוך ששמור אצלו למטופלים הצעירים ...
הוא מאוד מאוד עדין, מתחשב, משתף, וגם אם שילמתי יותר (אני מניחה, לא בדקתי) מאשר לרופא שיניים ממוצע, זה היה בהחלט משתלם.
אם מישהו נוסף מתלבט, כמוני, אני מאוד מרוצה שהעזתי ולא דחיתי בעוד כמה שנים... וזה היה ממש לא נורא, אפילו בסדר :-)
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יהודה* »

האם מישהו מכיר במקרה את ג'ודי/טרודי ממרפאתו של ד"ר רקוץ'?
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי שרה_ק* »

תרגום מהאתר של Good teeth from birth to death
שלום ולא להתראות לעששת ודלקת חניכיים!

מאת ד"ר גרארד ג'וד, PH. D כימיה וחקר הפלואוריד
5 למאי 2001

עכשיו אני מוסר בידי כולם את התשובה לעששת השיניים. אם תלכו לפי ההנחיות כאן, לא תהייה יותר עששת, לא יהיו יותר חניכיים מודלקות, או שן שבירה או שן עם חריצים בעולם. יש שיניים גרועות באירלנד, קנדה, ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה וניו זלנד. כל זה יתרפא. ה55 שנות מלחמה נגד דוחפי הפלואוריד (רופאי השיניים) בארצות האלו עברו מאז שהמחקר עלה על ממצאים שהפלואוריד גורם לשיניים להיות במצב יותר גרוע ולא יותר טוב. הספר שלי Good Teeth, Birth to Death מבהיר הכל לפרטים איך לאמת את ההנחה שלי.

דיברתי עם אלפי אנשים על השיניים שלהם, ולהרבה מהם היו להם שיניים מושלמות. בכל המקרים של שיניים מושלמות, הנוהג לשטוף את הפה כאשר אוכלים היה הסיבה ולא הפלואוריד. אני משוכנע שלשינים מושלמות אין קשר לתורשה. הדרך ההכי טובה לשינים מושלמות חוץ מלהתרחק מרופאי שיניים תאבי בצע או רופאי שיניים גרועים להקפיד על הכללים האלו:
1 לשטוף את השיניים כאשר אוכלים
2 לצחצח שיניים עם סבון המלבני (לא הנוזלי)
3 ליטול כדורי סידן עם וויטמין D פעם ביום
4 ליטול מונסודיום פוספאט פעם ביום
5 ליטול סודיום אסקרובט טרי פעם ביום כדי לעזור לחניכיים להתרקם בחזרה לשיניים
6 החיידקים לא מזיקים לשיניים. הם לא יכולים להפסיק להאמין בזה
7 הסוכר לא מזיק לשיניים. לסוכר אין קשר לעששת. להפסיק להאמין בזה.
8 להמנע מכל מוצר המכיל פלואוריד. הם הורסים את השיניים, הורסים את האנזימים וגורמים ל113 בעיות

הספר שלי בן ה117 עמודים http://goodteeth.tripod.com/goodteethbookcover.jpg]Good[/img] Teeth, Birth to Death (לטלפן 1-623-412-3955 לקבל עותק שישלח אליך הביתה, ותצטרך לשלם $15) מקיף את הנושא השיניים המושלמות, כולל וויכוח הפלואוריד. הספר נוצר אחרי אלפי שעות של מחקר. האינדקס בלבד מכיל 41 עמודים.

אגודת הרופאי שיניים, נובמבר 1993. הכתבה הזאת מציינת שיש לנו מגיפת עששת בארה"ב. 42% מהאנשים מעל גיל 65 אין להם שיניים טבעיות, בני 44 יש להם בממוצע 30 חורים בשיניים, בני 17 יש להם בממוצע 11 חורים בשיניים. לכושים ולעניים יש להם פי שניים שיניים גרועות ולאינדיאנים בעיות שיניים פי ארבע. לאינדיאנים יש תוכנית טיפול שיניים בחינם, ויש להם פלואוריד במים מהימים ההכי מוקדמים שהתחילו להשתמש בפלואוריד. אם פלואוריד היה עוזר למנוע עששת ב80% כל 15 שנה כפי שציינו בהתחלה בשנות הארבעים, היה צריך להיות מצב שלאמריקאים יהיה פחות מ2 חורים בשיניים לכל אדם. (החישובים שלי)

אגודת רופאי שניים האמריקאית MediZine, 2000 מציינים שיש מגיפת עששת, ו42% מאלו שמעל גיל 65 ו25% מאלו שמעל גיל 44 אין להם שיניים טבעיות. הם מודים בחוסר ידיעתם לסיבה.

מחקרים מ480,000 סטודנטים שכיסו מעל 30 שנה מראים על עליה מתמדת בריכוז הפלואוריד במים מ0 ל1PPM העלו את אחוזי העששת 7 ו10% ביפן, הודו, וארה"ב. במילים אחרות הפלואוריד מכפיל את מקרי העששת. (חישובים שלי) ישנם מחקרים שמאשרים שהפלרת המים מעלה את אחוז העששת.

האמיל של השן (סידן פוספאט) יוצר ריאקציה עם חומצות. אפשר לאשר את זה במעבדה. החומצה מושכת במהירות החוצה את הפוספאט מהאמיל. כאשר שותים מים, זה מנטרל את זה מייד. וכך האימיל נשמר. אפשר להשתמש בחלב או קפה לאותה מטרה, כי הם לא חומציים. ד"ר אלברט שאץ, גילה שאם שמים שיני כריש יתפוררו במים מופלרים או במים עם חומצת לימון, כאשר ניסה לבדוק את אמיתות ההנחה שפלואוריד יפסיק עששת. אגודת רופאי שיניים האמריקאית התעלמו מהממצא של ד"ר שאץ על תמותת תינוקות גבוהה שנגרמה בגלל שהיה פלואוריד בצ'ילה, דרום אמריקה. הם החזירו את מכתביו ללא שפתחו אותם.

החומצות המזיקות לאמיל של השן כוללות: לימונים, אשכוליות, תפוזים, אננס, קיווי, עגבניות, חומץ, סיידר תפוחים, וויטמין C (בייחוד הטבליות לעיסה) וחומצת קיבה. אוכל לא חומצי כמו קטניות, לחם, ותפוחי אדמה אין להם השפעה על השיניים. אין צורך לדאוג על המאכלים האלו. צריך רק להזהר מאכילת דברים שיגרמו לשבירת השיניים כמו לעיסת קרח, לעיסת גרגירי תירס קשים, אגוזים קשים במיוחד, עצמות או דברים אחרים קשים. לשיניים יש נקודת שבירה.

חזרת האמיל לשן מתרחשת רק כאשר השיניים נקיות. כל משחות השיניים שכוללות גליצרין יוצר שכבה דקה שחוסמת מהסידן שברוק לרפא את השן. יהיה צורך ב20 שטיפות להוריד את זה. אני מצחצח את שיני בסבון מלבני זה 5 שנים. להרטיב את המברשת, ולהעביר מעל הסבון פעמיים שלושה, ואז לצחצח ביסודיות ובעדינות את השיניים ואת החניכיים. לשטוף עם מים שלוש, ארבע פעמים. כל השומנים נשטפים והשיניים והחניכיים מחוטאים. החיידקים מתחסלים בעזרת הסבון. השיניים עכשיו מוכנות להתכסות עם אמיל מחדש עם סידן ופוספאט אם זה כלול בתזונה. האנזים מוביל את כל הפוספאט לכל השן. לא להשתמש בסבון נוזלי, כי הם רעילים וגם לא יורדים בשטיפה.

כיסוי אימיל מחדש חשוב מאד שיתרחש כל יום כי האמיל ניזוק קצת עם מים כמו העצמות, מה שגורם לעצמות עם חורים ושינים עם חורים אפילו ללא נוכחות חומצה. ללא התכסות אמיל מחדש לא אפשרי המצב של שיניים טובות.

סידן עם וויטמין D כמו סידן קרבונט או סידן סיאראט עובדים עם וויטמין D

מונסודיום פוספאט אפשר לקנות ב20$ לחצי ק"ג, בארה"ב 1800-344-2047) הכי טוב כי זה מתפורר טוב במים. לקחת חמישית כפית גרם אחד, ולפורר בתוך רבע כוס מים ופחות מדקה למלא את הכוס ולשתות מזה פעם ביום. זה מטפל בעל העצמות, שיניים, די אן איי, RNA, ועוד 30 אנזימים בגופינו שזקוקים לפוספאט הזה. אפילו המוח זקוק לזה. וגם זה מאזן את החומציות של הגוף.

אבקת וויטמיון C לשים כפית אחת בכוס, להוסיף חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום, רבע כוס מים, לתת לזה לבעבע, ואז לדלל עם עוד מים ולשתות. כל התערובת הזאת יוצרת סודיום אסרובאט טרי. זה יעיל פי אלף מוויטמין C רגיל, וזה יעזור לפתח נוגדנים, ועוזר לרקמות הגוף להבנות ומחסל ווירוסים. החניכיים נרקמות חזרה לשן. זה יעזור להמנע מניתוח לחניכיים נסוגות. חניכיים נסוגות הן רק כיסים שנגרמו בגלל משחת שיניים, וביחוד בגלל פלואוריד, שקוטע את כל החלבונים כי הפלואוריד שלילי מאד. הפלואוריד מכיל את היון השלישלי ההכי קטן בעולם. הפלואוריד מחסל את הקשרים החיובים של הידרוגן, שעוזר לאחד את החלבונים והאנזימים.

אנו יודעים שלחיידקים אין שום קשר לאיבוד האמיל. שימו לב למליארדי השלדים של החיות והבני אדם שהחיידקים חיסלו את כל הבשר שלהם ומה שנשאר העצמות כולל השיניים השלמות. זאת הוכחה ששיניים לא ניזוקות מחיידקים. החיידקים זקוקים לתחמוצת דו הפחמן אבל אין את זה באמיל. מחקרים על סטרפקוקוס עם מוטציות שנמצא ב'רקב' בשיניים תוצר לוואי של הממשלה שאספה כספים למען האירגון רופאי השיניים.

סוכרים (פרוטקוזה, גלוקוזה וסוכרוזה) שנמצאו במעבדה שלי לא יכולים לפרק את הסידן פוספאט אפילו לא במים חמים. אבל עדיין צריך לשטוף את זה בייחוד אם אכלו ממתק דביק כמו טופי, כדי למנוע כיסוי מחסום על השיניים שמונע כיסוי באמיל מחדש.

פלואוריד אפילו ברמות נמוכות הורס לפחות 66 מתוך 83 אנזימים. פלואוריד גורם ל113 בעיות. עשרה מהגילויים האלו נמצאו במחקרים מקריים.

פלואוריד שמשתמשים בקרמים כדי להקשות את האימיל רעיל מאד. מישהו נפטר אצל רופא שיניים לפני 3 שנים כאשר בלע חצי כפית בטעות. אחיו כמעט מת אבל ניצל באמצעות סידן גלוקונאט שניתן לו.

3 אנשים הזקוקים לדיאליזה באונברסיטת שיקגו בבית ספר לרפואה נהרגו לפני 3 שנים, כי אחיות השתמשו במי ברז לא מסוננים. במים של שיקגו יש 2PPM של פלואוריד בזמן החורף. מים מופלרים מסוכנים מאד לדיאליזה. פלואוריד מזיק מאד לכליות של אנשים בריאים.

אפשר לראות כמויות מזיקות של רעלים מבוטוליניום או ארס נחשים, או סוכר שזה לא רעיל, בספר שלי. זה מעניין לראות שכמות מזיקה של פלואוריד לאדם בן 50 קילו זה 2.5 מיליגרם, ו400 מיליגרם ארסן. אנשים, חיות ודגים בייחוד בארה"ב נהרגו מהרעלת פלואוריד אבל מעט מאד אם בכלל נהרגו מהרעלת ארסן.

חברות משחות שיניים נדרשות לשים אזהרות על הקופסא שילדים לא יאכלו מהמשחה. זה קרה בגלל תביעות שקרו בגלל הרעלת פלואוריד.

האינפורמציה ההכי טובה באה מ120,000 חולי סרטן שנהרגו בגלל פלואוריד במי השתיה שלהם. העליה הדרמטית במקרי הסרטן בארה"ב לאחרונה יכול להיות שהאשמה על כתפיהם של הרופאי שיניים, שדואגים ללא הפסקה שישימו פלואוריד במי השתה "בשביל השיניים של הילדים" הם יכולים לעשות את זה בגלל מענקים שהם מקבלים מהממשלה. זה לא מציאותי להאמין ש"כל דבר" בסביבה גורם לסרטן. התכונה היחודית של הפלואוריד ההורס את כל האנזימים דורשת תשומת לב.

רקע של ד"ר ג'וד:
1 מחקרים בתעשייה 18 שנה.
2 פרופסור לכימיה 33 שנה (עכישו בפנסיה)
3 חקר פלואוריד
4 כתבת את הספר הנ"ל 117 בינואר 1999
5 כתבת את הספר כימיה בחיי היום יום 305 עמודים יולי 1997
6 כתבת הרבה ספרים נוספים, דיבר ברדיו, ונלחם לגילוי האמת בשימוש בכימיה.
7 כתב את הספר Support of Summary Judgment Against Fluoride
8 כתב את הספר The alcocohol cure for viruses

אפשר ליצור איתו קשר:

Dr. Gerard F. Judd, Ph.D.
Chemistry Researcher, Professor, Author, and Educator
6615 West Lupine
Glendale, Arizona 85304-3136
1-623-412-3955 (Phoenix, Arizona, U.S.A.)
e-mail: [email protected]
אילנה*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אילנה* »

איך מורידים נפיחות בלחי כתוצאה מדלקת בשן. אני מקבלת אנטיביוטיקה.
תודה
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

הדבר הנכון הוא לטפל בשן שגורמת לבעיה (לזיהום). לאבחן טוב את הבעיה.

אם נתנו לך אנטיביוטיקה, הנפיחות עשויה לעבור בקרוב.
חיה*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2003, 00:47

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי חיה* »

רציתי לשתף את מי שמעוניין, ברופא שיניים מאוד מיוחד שהגעתי אליו ע"י המלצה של שתי אמהות ואחרי ביקורים לא מוצלחים אצל רופאי שיניים אחרים, שהמליצו כולם על טיפול בהרדמה כללית בלבד.
אתמול סיימנו את התור האחרון שלנו שהיה התשיעי!! בטיפולים רגילים בשילוב גז צחוק בלבד וכמובן הרדמה מקומית.
גם עזר שבני בן השלוש הלך עם בעלי ולא איתי (אשמח לספר ביתר פירוט על כך למי שיתעניין).
שם הרופא הוא ד"ר הלן והוא עובד עם צוות נפלא במרפאה ברמת השרון, הטלפון שלו 03-5471202.
אני רוצה להוסיף ולהדגיש שבני לא רק הלך לשם וסיים את הטיפולים, הוא ממש חזר כל פעם מחייך ועם הרגשה טובה והרושם שיש לו עכשיו על רפואת שיניים פשוט טוב. (וגם על זה אשמח להרחיב).
הנייד שלי אם מישהי/ו רוצים לשאול עוד שאלות הוא 0544-971869 אני פשוט לא נכנסת לאתר הרבה בזמן האחרון, אבל אני אשמח לענות על כל שאלה כי אני ממש מרוצה מהרופא הזה, ומכירה את התסכול שלמצוא אחד כזה מיוחד במינו!
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי נעה* »

מצטרפת להמלצות החמות על ד"ר צביקה רפה מגבעתיים. עדין מאוד, סבלני, נחמד, מתחשב.
מרוב שהתלהבתי מהטיפול (בעצם, רק בדיקה) של הבת שלי, קבעתי תור גם לעצמי.
גם במבוגרים הוא מטפל באותה עדינות ורגישות. כמעט תענוג.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מי שיודע על רופא שיניים באזור הצפון המטפל באמצעות היפנוזה? אשמח לקבל מספר טלפון והמלצות. כמובן שמדובר על רופא שיניים למבוגרים. אזור צפון דהיינו עפולה - חיפה.
יעל_כ*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יעל_כ* »

members]האגודה שישראלית להיפנוזה list[/po].asp

צריך לגלול איזור ל- 04 ו - מקצוע לרופא שיניים.

:-) בהצלחה!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כידוע 04 הוא איזור גדול חוץ מזה תמיד כדאי לשמוע המלצות מאנשים שכבר התנסו ולא להיות הראשון במיוחד לא בטיפולי שינים. תודה בכל אופן ואם יש מי שיודע אשמח לשמוע על כך בהקדם. תודה.
זואי*
הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 12:31

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי זואי* »

לבני בן ה-4 ורבע יש שני חורים גדולים בשיניו הטוחנות. רופא השיניים ממליץ לסתום אותם באמלגם/קומפוזיט 2. הוא טוען שה"חומר הלבן" (איני יודעת את שמו המדוייק) אינו עמיד, ומשום שמדובר בשיניים שתיפולנה רק בעוד זמן רב, רוב הסיכויים שהסתימה לא תחזיק מעמד. אנחנו, לעומת זאת, מודאגים מרעילותו של האמלגם, ומהשפעותיו ארוכות הטווח. במה לבחור? שחור או לבן?
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אור* »

אני מחפשת דחוף המלצה על רופא שיניים לילדים באיזור הצפון- עדיף איזור כרמיאל אבל אפשר גם באיזור הרחב יותר
לילד בן שנתיים ולאמא מבוהלת
סבתא_של_ללי*
הצטרפות: 18 אפריל 2005, 00:28

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי סבתא_של_ללי* »

האם מישהו במקרה התנסה בבדיקת פעוטה(שנתיים) אצל ד"ר חגית גלייכר מתל-אביב?
אם כן, אשמח לשמוע חוויות (מאד ממליצים עליה בפורום מיינסטרימי מסויים).
תודה מראש.
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

מצטרפת לשאלה הישנה לגבי רופא\ת שיניים טוב\ה באיזור הצפון (ראש פינה וכו) וגם רציתי לשאול לגבי שיטות לשכנע לצחצח שיניים הדרדקית בת שנה ושמונה ומסרבת בכל הכוח, כל צחצוח זה מלחמה. יש רעיונות?
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

קראתי את כל הדף ולא מצאתי אף המלצה לרופא טוב באיזור הצפון שמתמחה בילדים.
(כרמיאל - ראש פינה, קרית שמונה וטבריה באות בחשבון ואפילו לחיפה נסע...)
בבקשה עיזרו...
מישהי_מהצפון*
הצטרפות: 15 אפריל 2005, 06:36

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי מישהי_מהצפון* »

לא ממליצה לך להגיע לדר דניאלה שפיגלר בראש פינה. בעקבות הפרסום בבאופן האחרון קבעתי בדיקה לילדה וזה היה פשוט מזעזע.
גם מבחינת הגישה אלי כלקוח - הכניסה מישהי לבדיקה לאחר שכבר החלה לטפל בילדה שלי (ואני קבעתי תור!) והשאירה אותנו לחכות בחוץ, סרבה לתשלום בכרטיס אשראי למרות שבכרטיס ביקור שלה שניתן לי בעת הזמנת התור היה כתוב במפורש שאפשר לשלם בכרטיסי אשראי והכי גרוע מהכל, אין לה שום גישה לילדים.
היא נתנה לקטנה לשחק עם פילוני צעצוע ואחר כך לקחה לה אותם תוך כדי שהיא אומרת "לא רצית לפתוח את הפה אז לא תקבלי את הפילונים. וגם אחרי שהקטנה המשועממת (כזכור נותרנו להמתין כ-20 דקות עד שהיא הכניסה מישהי אחרת בתור שלנו) מצאה מדבקות והדביקה על דף היא אמרה לה בטון נוזף "מה זה פה את עושה שיעור אומנות? (היא בת שנתיים) והיו עוד דוגמאות רבות. הקטנה שהיא בדרך כלל חברותית ביותר ומתחברת בקלות יצאה משם ואמרה לי "לא דניאלה" ולא נותר לי אלא להסכים אתה שלא נלך שוב לדניאלה.
בקיצור, אולי היא משתמשת בשיטות טבעיות וטובה למבוגרים אבל אין לה בכלל גישה לילדים בטח שלא בכזה גיל, למרות סיפורי הניסים והנפלאות שהיא סיפרה כשקבעתי את התור לבדיקה.
ראו הוזהרתם.
מישהי_מהצפון*
הצטרפות: 15 אפריל 2005, 06:36

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי מישהי_מהצפון* »

לא ממליצה לך להגיע לדר דניאלה שפיגלר בראש פינה. בעקבות הפרסום בבאופן האחרון קבעתי בדיקה לילדה וזה היה פשוט מזעזע.
גם מבחינת הגישה אלי כלקוח - הכניסה מישהי לבדיקה לאחר שכבר החלה לטפל בילדה שלי (ואני קבעתי תור!) והשאירה אותנו לחכות בחוץ, סרבה לתשלום בכרטיס אשראי למרות שבכרטיס ביקור שלה שניתן לי בעת הזמנת התור היה כתוב במפורש שאפשר לשלם בכרטיסי אשראי והכי גרוע מהכל, אין לה שום גישה לילדים.
היא נתנה לקטנה לשחק עם פילוני צעצוע ואחר כך לקחה לה אותם תוך כדי שהיא אומרת "לא רצית לפתוח את הפה אז לא תקבלי את הפילונים. וגם אחרי שהקטנה המשועממת (כזכור נותרנו להמתין כ-20 דקות עד שהיא הכניסה מישהי אחרת בתור שלנו) מצאה מדבקות והדביקה על דף היא אמרה לה בטון נוזף "מה זה פה את עושה שיעור אומנות? (היא בת שנתיים) והיו עוד דוגמאות רבות. הקטנה שהיא בדרך כלל חברותית ביותר ומתחברת בקלות יצאה משם ואמרה לי "לא דניאלה" ולא נותר לי אלא להסכים אתה שלא נלך שוב לדניאלה.
בקיצור, אולי היא משתמשת בשיטות טבעיות וטובה למבוגרים אבל אין לה בכלל גישה לילדים בטח שלא בכזה גיל, למרות סיפורי הניסים והנפלאות שהיא סיפרה כשקבעתי את התור לבדיקה.
ראו הוזהרתם.
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אורי* »

ליאת מבאר שבע. האם אוכל לקבל מייל שלך או טלפון, כדי לשמוע עוד על הרופאה מבאר שבע? בתודה מראש. האם מישהו יכול להמליץ על עוד רופאים אם גישה טובה לילדים באיזור הדרום?
אסף*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי אסף* »

אחותי עברה טיפול עקירת שן שהתנדנדה ולא נפלה יומיים עברו מאז בהתחלה הדם נקרש סביב הפצע אחר כך בשן אחרת התחיל פצעון זעיר לדמם זה לא יהרוג או יפגע קשה חס וחלילה אך יש לי חששות רבות בנוגע למחלתה
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

לילדה, אוטוטו 4, גילו שני חורים. היא סובלת מכאב כשהיא אוכלת מתוק/קר. רופא ילדים של מכבי שהוא גם ידיד משפחה בדק אותה (היא צרחה כמו משוגעת, התחלי ה כבר שעה וחצי קודם, לקראת הביקור, אבל הוא רק הציץ לה בפה ועזב אותה) והמליץ על טיפול עם טשטוש (בשתיה, בטח הטקרקס הזה) בשניידר או אסותא. מישהו עבר שם טיפול כזה? הוא אמר שהוא ממליץ דוקא על בי"ח למרות שיש רופאים פרטיים שעושים את זה.
אשמח לשמוע אם למישהו יש נסיון (עדיף חיובי!..).
גלית_ש*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 22:27

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי גלית_ש* »

היי יער , גם לגדול שלנו היה סיפור עם שיניים ( 8 שיניים!!!), לפני ביקור אצל הרופא ובזמן כאבים נתנו לו רסקיו וזה עזר פלאים. ליתר פרטים אצור איתך קשר טלפוני.
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

רוצה ספר על חוויה נהדרת (יחסית לטיפול שיניים כמובן.....) שעברנו אצל ד"ר אבלין ושלר מכפר-סבא.
אליה הגענו דרך ההמלצה בראש דף זה.
הגענו עם ילדה בת שנתיים וחמש שאובחנה כבר לפני ארבעה חודשים אצל רופאה אחרת(איומה!), כבעלת חריצים בלפחות שתי שיניים טוחנות.
ד"ר ושלר לקחה את הזמן בביקורנו הראשון לשבור את הקרח עם ליבי (ולא פחות חשוב- עם אמא שלה), התעניינה והקשיבה בסבלנות רבה.
הבדיקה נערכה כשליבי שוכבת עלי, וד"ר ושלר לא מפסיקה לדבר אליה ולשיר אליה, באופן הכי רגוע ונעים.
ליבי שיתפה פעולה באופן מלא.
היינו שם שלוש פעמים נוספות בהן בעזרת גז צחוק, שירים ומילות הרגעה היא עשתה לה - ניקוי, צילום, וסתימת 4 חורים.
את הטיפול האחרון היא אפילו הצליחה לעשות כשליבי שוכבת לבדה על הכסא, ולא עלי.

אי אפשר להגזים בתיאור היחס העדין והמכבד של הרופאה הזו.
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

לטובת המחפשים באזור המרכז, עוד המלצה על רופאת שיניים מצויינת מומחית לילדים, ד"ר חגית גלייכר מת"א. נעימה, רגישה לילד, בלי יותר מדי "פוצי מוצי" אך עם הרבה חיזוקים חיוביים, מדברת בגובה העיניים.
אמצעי הרגעה: אפשר לשבת על ההורה, דמיון מודרך, גז צחוק (עם ניטור) וטישטוש בטיפולים קשים (וגם טלויזיה מעל הכסא...). כאשר הילד יושב רגוע, עובדת במהירות תוך מתן הסבר קצר לפני כל פעולה.
טיפלנו בילדה בת שלוש, שני טיפולים (ועוד שני ביקורים ללא טיפול). טיפול בטישטוש קל+גז צחוק והרדמה מקומית: צילומים, כתר, סתימה גדולה וקטנה, ניקוי ואיטומים. הילדה ישבה 45 דק' ולדבריה לא כאב לה.
טיפול שני עם גז צחוק בלבד: סתימה קטנה והמשך האיטומים.
נשארה חוויה חיובית לילדה (והכי חשוב, כמובן, מקבלים מתנות...) ולהוריה.
מנסיוננו, מסתבר שמאוד חשוב שהרופא יהיה מומחה לילדים, ולא כל הרופאים שמטפלים בילדים עברו התמחות כזו. זה חשוב לדוגמא, במקרה שמתברר כי יש צורך להעזר גם בטישטוש, רופאים שלא עברו התמחות בילדים אינם רשאים לטפל בטישטוש (אא"ט). לנו למשל זה קרה, ולאחר 6 פגישות (!) שהוקדשו לביסוס אמון לצורך טיפול בהסכמה, היינו צריכים להחליף רופא. אנחנו ראינו הבדל גם בידע (ואולי אלו סתם שתי גישות שונות של רופאים). למשל, הרופא הראשון הבהיל ואמר, כי על פי הצילומים נראה כי שורשי השיניים הקדמיות קצרים, והשיניים עומדות להתחלף בטרם זמנן. לדעת הרופאה הנוכחית, מצב השיניים מותאם לגיל הילדה אין שום בעיה. ויש עוד.
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

בלי יותר מדי "פוצי מוצי"

מעניין, אבל אנחנו הגענו לד"ר ושלר לאחר חוויה לא טובה אצל...... ד"ר גלייכר )-: (כנראה היה חסר לנו קצת "פוצי-מוצי"....)
פלונית*

המלצות על רופאי שיניים

שליחה על ידי פלונית* »

ואנחנו התחלנו מד"ר ושלר, שלא יכלה לטפל בנו, בין השאר, כי אינה עובדת עם טישטוש (אם אינני טועה, היא איננה מומחית לילדים), אבל היא מאוד נחמדה והגונה.
העיקר שבסוף כל ילד מוצא את הרופא המתאים לו!
שליחת תגובה

חזור אל “בריאות הפה והשיניים”