מקום חדש לרקוד בו, וערב נהדר עם אנשים מקסימים שרוקדים ביחד בקלות ונותנים הרגשה טובה גם למי שהם פוגשים פעם ראשונה.
היו שם חמישה או שישה אנשים שאני כבר מכירה ממקומות אחרים ותהיתי אם הם שם כל שבוע (כלומר, רוקדים יותר מפעם אחת) או שגם הם הגיעו מאחר שהמפגש הרגיל ביום רביעי בוטל.
את כל המוכרים שמחתי לפגוש. אלו אנשים שאני אוהבת מאוד לרקוד איתם וככה לא הרגשתי זרה בכלל.
המוסיקה היתה משובחת ונכנסה לכל נים ותא בגוף. באמת תענוג.
שבתי עם שתי מחשבות מרכזיות:
חלל ותנועה - לרוב אני רוקדת בכנסייה הכי עתיקה בברייטון. הכל עץ כבד, ריח קל של קטורת, ריהוט כבד מוסט הצידה וישו עצום בגודלו מביט על כולנו מלמעלה.
הפעם רקדתי באולם הנוער של YMCA, שכולו לבנים חומות חשופות (הגירסה האנגלית של בטון חשוף), רצפת עץ נהדרת אבל ישנה ומשופשפת, חלונות גדולים עם רשתות מכוערות נגד זינוקים החוצה או מה שזה לא יהיה שחוששים ממנו שם.
אני חושבת שלקח לי כמעט חצי שעה להשתחרר מהחלל הזה ובאמת לרקוד. גם הכיעור וההזנחה והדלות, וגם איך שכל אלו ביחס למה שאני רגילה - הוד והדר.
מצד שני, כאשר המשתנה הזה הפך להיות שקוף, גיליתי שהרבה יותר נעים לי לרקוד בחלל ניטראלי ולא דתי, שכולו ריק כל כך. נשאר שם מקום למשהו אחר, לא התייחסותי, נקי מאוד.
בכנסייה יש הרבה דברים שתלויים על הקירות. הזמנות לאירועים וכאלה. ויש גם נר ענק שדולק תמיד למען שלום עולמי או משהו בסגנון. זה חלל קהילתי ופוליטי ודתי. הוא עמוס בכל כך הרבה משמעות. אני גם אורחת שם וגם נטועה בהקשרים (שברובם אינם שלי).
ופתאום הנר הזה, שתמיד נראה לי מרגש, נתפש לי כמכביד. וכובד דומה חשתי ביחס לכל החלל.
התנועה שלי היתה אחרת בחלל הזה. ממש הרגשתי את זה. וזה הוביל אותי למחשבה איזה חלק מתוך המשיכה שלנו או הרתיעה שלנו לדברים נובע מהחלל שבו אנחנו מתמקמים, ואולי אין לנו מושג בכלל עד כמה הוא משפיע עלינו.
על התנועה שלי הוא בהחלט משפיע.
בדיוק נתקלתי במחקר שטוען שאנשים שצועדים או רצים על מסילה נהנים פחות ומתייאשים מהר יותר מאלו שעושים את הפעילות הזו בחוץ. היו לזה כל מיני הסברים, בין היתר - החלל. אני אישית מוצאת אצלי שזה הפוך. שהגעה ליעד חסר תכלית (יוצאים מהבית וחוזרים הביתה) משעממת אותי נורא, בעוד שצעידה לשום מקום בתוך הבית נראית לי הגיונית לגמרי. בין אם כך ובין אם אחרת, איפה עושים מה שעושים משפיע מאוד על התחושה כלפיו.
מחשבה שנייה - ביום רביעי, כאשר בוטל המפגש, לא ידעתי על כך והגעתי. בחור מקסים שהגיע גם כן נשאר לדבר איתי ובילינו יופי של שעה וחצי בקור מקפיא בבית קברות ליד הכנסייה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
דיברנו הרבה על הריקודים ואחד הדברים המעניינים שהוא העלה היה הריקוד עם אנשים אחרים. הוא נרתע מזה מאוד וטען שזה גם מוציא אותו מעצמו ודורש ממנו להתייחס לאדם אחר (ולא בשביל זה הוא בא) וגם - שאם לאדם האחר יש באותו רגע מקצב שונה משלו אז זה גורם לו, אפילו מבלי דעת, להשתנות ולהתאים את עצמו קצת לכיוון של האחר.
חשבתי על זה אתמול כי רקדתי עם לפחות שלושה אנשים שהקפיצו את המחשבה הזו.
אני לא באה לרקוד בשביל להיות מאוד מכונסת בעצמי או בתנועה הפרטית שלי. נעים לי מאוד לרקוד עם אחרים וזה משהו חדש יחסית, מהשנה האחרונה. בשבילי זה חלק מהעניין.
אבל... לי יש קצב גבוה מאוד. כל אברי הגוף שלי זזים כשאני רוקדת והרבה פעמים התנועה שלי גדולה. כשאני רוקדת עם מישהו שזז יותר לאט ויותר מינורי - זה בהחלט יוצר תסכול.
ברור לי שאם ארקוד כמו שבא לי תיווצר אי נעימות ואין לי רצון לגרום למישהו אי נעימות בערב כזה. באוטומט אני מורידה קצב ונהיית הרבה יותר מינורית בעצמי.
לרוב, המחשבה שחולפת בראשי במצבים כאלה (שקורים בכל ערב ריקודים, לפעמים יותר ולפעמים פחות) - התבזבז לי עכשיו שיר. אני מבלה כמה דקות טובות בלהיות... לא אני.
בתנועה זה מאוד נוכח, גם כי השינוי נורא מהיר וגם כי יש לי מעט ריקוד בסך הכל אז אני חסה על הזמן הזה.
אבל מה בחיים? הרי זה אותו דבר...
תוהה לגבי האיזון בין להיות אני ולתת לאחרים להרגיש נוח במחיצתי.