דף 1 מתוך 3

with passion

נשלח: 12 פברואר 2008, 14:03
על ידי אנונימי
דף בית אישי

אם אתם מעוניינים בתשובה מיידית יותר נא לכתוב מייל - באותיות לטיניות כמו ששומעים לכתוב אופק שטרודל אמירים נקודה קומ.
טלפון: 04-6990661 (נא להשאיר רק מספר של טלפון קווי.. אני בוחר שלא להתקשר לניידים. אם אין קווי, שלחו מייל, אפשר גם סקייפ).

=[url=http://lakatim.tvuna.org=]לקטים מטיילים[/url]
מהות הטיולים שלנו היא חיבּוּר. חיבור בנוי מחי ובור. בעברית, שדה בּוּר משתקם חזרה לבר - והחי משמעה הבחירה בחיוּת\חיים. הבחירה בחיים בורים יוצרת חיבור.

=[url=http://www.tzuna.org=]נאים ביחד[/url]
המקום לתמיכה באלו שאוהבים ומעריכים את המזון שלהם טבעי וטרי (..ובשל ומקומי ואיכותי ומגוון ומאוזן וצבעוני ובשפע..). אנחנו נהנים להיות יצירתיים ומקוריים בו בזמן שאנו מגשימים אורח חיים שהוא בריא ושופע לכל.
טבעונאות זה שם לאורח-חיים הנשען על מזון טבעונאי; טבעוני (vegan) - מעולם הצומח, ונא (raw) - חי, טבעי, לא מבושל.
אנו משתפים במתכונים, נפגשים ויוצאים לטיולים, מארגנים סדנאות, שואלים שאלות, פותרים בעיות, מפתחים רעיונות ומקבלים תמיכה רגשית לבחירה שנמצאת בתדר אחר כל כך מתרבות הכליון שסביבנו.
מדורים ופינות שיצרתי באתר
מילים ומושגים שהצעתי לשפה העברית על מנת שאוכל לקשקש על רעיונות בנוגע לאורח חיים שבטי, טבעי וחי:
חלק תופסים וחלק לא.. ככה זה בחיים!
  • טבעונאות (raw veganism) אורח החיים הכולל תזונא טבעונית - מן הצומח.
  • טבעונאי או טבעונאית (raw vegan) חיה אנושית שבוחרת ב-טבעונאות
  • תזונא (raw food nutrition) תזונה ממזון נא
  • מִטְפָּח - המקום בבית בו טבעונאים מטפחים את המזון (בלי טבח ובלי בישול).
  • תבונא - אינטלגציה רגשית בלתי אמצעית הנשענת על אורח חיים טבעי: אמון, כנות, ישירות, וחופש.
  • צמחיוניות (raw vegetarianism) אורח החיים הכולל תזונא צמחונית - ללא בשר.
  • צמחיוני או צמחיונית (raw vegetarian) חיה אנושית שבוחרת ב-צמחיוניות
  • אוכלנא\אוכלתנא או אוכלנאִי\אוכלנאִית או אוכלנאֶה\אוכל(ת)נאַה או באופנַאִי\באופנַאִית (raw foodist) - חיה אנושית שבוחרת ב-תזונא
  • תזונה מצער''ט (standard american diet - S.A.D) תזונה מצרכנות מערבית טיפוסית.
  • חפלק (potluck) - חפלה בה כל משתתף מביא עימו מזון לארוחה שיתופית - ראו מה זה חפלק
  • מוּבַּר (בלאדי\feral) משורש בר, משהו שחזר להוויית בר.
  • התבּרוּת (rewilding) משורש בר, התהליך שעבר על משהו מוּבַּר.
  • הינאה - (שורש ה.נ.א בבניין של קינאה) הנאה (ולא קינאה) שניתן לחוות כאשר מישהו אהוב חולק אהבה עם אחר(ים).
  • שבשבט (combo family) משפחה משולבת של 3 מבוגרים לפחות - אורי יורמן תרם את ה'ט' - תודה. ראו שבשבט משפחה משולבת
  • הצטנפותא בחברותא (snuggle או cuddle) מפגש של נגיעה חיובית - יצירת מיכל בטוח לנגיעה ברשות, לא מינית, מרפאת, ומחברת.
  • אהבה-רבּה (polyamory) מערכת או מערכות יחסים של יותר מזוג. ראו מדור אהבה חופשית פוליאמוריה
תרומות לעמודים (30 יום אחרונים)
[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&time=30&sort=-T]









דיון

דברים מעניינים יותר או פחות שהצטברו כאן עד כה ניתן לקרוא ב{{}}archived with passion

with passion

נשלח: 12 פברואר 2008, 14:03
על ידי מורינגה_רותמית*
אופק,
אפשר להעיר לך הערה ממש קטנה על תרגום מאנגלית?
אם כן אז -
שמתי לב שבכל מיני מקומות אתה כותב "תשוקה" ונראה לפי ההקשר שאתה מתרגם מ- PASSION.
ובכן, תשוקה זה לא תרגום טוב ל PASSION. בחלק מההקשרים כן, אבל בהקשר הרחב יותר שהמילה PASSION מכסה - לא.
(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
ואם ההערה לא מתאימה אין בעיה שתמחק. זה לא כזה חשוב.

with passion

נשלח: 12 פברואר 2008, 14:21
על ידי with_passion*
(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
כן אני מבין ומודע לזה..
זה יותר למילה passionate..
אני רואה קשר בין תשוקה ל-חשק - והרי אין הכוונה ל-desire
לכן במקום חשבתי להשתמש בשורשים ל.ה.ב. או ש.ל.ה.ב מלהבה ושלהבת.. שתי אלו קשורים יותר לדעתי ל-passion..
תחליפים שמצאתי נגיד לשאלה
what are you passionate about
זה
מה משלהב\מלהיב אותך
או
ממה אתה מתלהב\משתלהב?

with passion

נשלח: 12 פברואר 2008, 14:24
על ידי מורינגה_רותמית*
במחשבה נוספת, התרגום ל passionate הוא הצרוף של התלהבות, טוטאליות ומחויבות.
(ברור שזה לא פרקטי לכתוב את כל זה בכל משפט, אבל זה נראה לי הכי קרוב ענינית).

with passion

נשלח: 12 פברואר 2008, 21:18
על ידי אמא_אדמה*
תודה.... {@

with passion

נשלח: 16 פברואר 2008, 21:28
על ידי חלוקית_נחל*
רציתי להודות על ההסבר המדוייק לפיצוח אגוזי קוקוס. הראשון גרם לפציעות אנושות. והשני, לאחר קריאת ההסבר, התפצח והתקלף כמעט בשלמותו בקלות יחסית. אז תודה@}
וחוץמזה בהצלחה במסע.....

with passion

נשלח: 22 פברואר 2008, 00:21
על ידי תמר_מסיני*
מה קורה עם המסע?
.

with passion

נשלח: 28 פברואר 2008, 20:14
על ידי אסתר_ל*
יושבת בשעת לילה מאוחרת(? הבנים נפלו לישון אז כבר לילה אצלי...) מול המסך עם מחברת מתכונים- הוספתי מדור מיוחד למתכוניך הנאים....

רוויית צחוק, לא יכולתי להפסיק לקפץ מדף לדף- בעיקר בזכות ההומור המשובח.....אשרי יולדתך- כמו שאומרים במחוזות הקודש....

ברכה על ראשך ומשפחתך-
ובקיצור- ממש תודה......

שימחת לי את ההכנות לשבת....
אסתר

with passion

נשלח: 29 פברואר 2008, 10:11
על ידי אור_השמש*
האם קיבלת פידבק ממישהו שקרא את הספר מ- http://www.habitguide.com עליו שאלת בדף כשנשבר מתזונה בריאה ?

אגב, מאוד אהבתי מה שכתבת בהודעה על האופניים - תודה!

with passion

נשלח: 01 מרץ 2008, 08:29
על ידי ?_?_?????*
תתחדש על השם.
האם השינוי הוא בעקבות חשיפת הכינוי שלך ברבים?

with passion

נשלח: 10 מרץ 2008, 21:35
על ידי אור_של_כוכבים*
הי אופק
רציתי לשאול- איך שינית את הכותרת של הדף?
גם אני רוצה כבר מזמן לשנות את הניק. חשבתי שזה בלתי אפשרי.
אשמח לתשובה.

וזה גם הזמן להגיד לך שאני קוראת בשקיקה את מדור לקטים ואת המתכונים שלך.
אפילו ניסיתי חלק. מעולה.
תודה על כל מה שאתה כותב ומעביר הלאה
אור

with passion

נשלח: 12 מרץ 2008, 02:00
על ידי רגע_לפני_לידה*
היי אופק, אני רואה שאתה פעיל עכשיו. כמוך כמוני. נזכרת בך לעיתים תכופות . אפילו התקשרתי יום אחד ולא היית. אולי תרים טלפון? סתם בא לי לשמוע את הקול שלך ואני לא רוצה להתקשר עכשיו.

with passion

נשלח: 12 מרץ 2008, 02:00
על ידי שירי_בן_דב*
טוב, זאת אני כמובן שכתבתי לך למעלה

with passion

נשלח: 23 מרץ 2008, 14:23
על ידי אמת_וצדק*
הי, תתחדש על השם.
חיפשתי ולא מצאתי תשובה לשאלה על עגבניות. השאלה היא אם בישול/עיבוד עגבניות גורם יותר תועלת מנזק. התועלת היא הגדלת ריכוז הליקופן הזמין (ויקיפדיה אתה יודע להגיד משהו על הנזק ועל מה עדיף?

with passion

נשלח: 23 מרץ 2008, 18:06
על ידי אורי_יורמן*
אמת וצדק,
במקרה עברתי פה וראיתי את השאלה שלך, בינתיים כשאופק מטייל, אז עד שהוא יתפנה לענות אכתוב את התשובה שלי:

קראתי פעם את דאגלס גראהם טוען שעל כל ערך-תזונתי שמשתפר בבישול, יש כמה אלפים שנהרסים.
לפי האינטואיציה שלי, נראה לי שהוא צודק.

with passion

נשלח: 24 מרץ 2008, 20:15
על ידי ...*

with passion

נשלח: 24 מרץ 2008, 20:42
על ידי טליה_אלמתן*
שלום אופק :)
לפני זמן מה השארת הודעה דף הימין בתקשורת הישראלית.
הגבתי אליך, ובתור מתדיינת כרונית בנושאי אקטואליה, אשמח להמשיך בדיון :)
אז אם יש לך זמן וכח נפשי להיכנס לדיונים הללו (זה קשה אפילו לי, שאני ממש נהנית מזה בדרך כלל!), תמצא את זה בחוצץ של "מי הקורבן ומי האכזר? ומהם הפרמטרים להכרזתם?"
ואם כבר אני כאן, אז האם לדעתך אפשר להכין קרטיבים של פירות עם עלי חובזה, או שזה לא מתאים? ואיזה חלקים של החרצית ניתן ומומלץ לאכול?
תודה, טלי

with passion

נשלח: 26 מרץ 2008, 14:18
על ידי גבעה_ירוקה*
שלום אופק,הכנתי כבר שלוש פעמים את הלחם האיסיי לפי ההנחיה שלך,יוצא אכיל ואפילו די טעים אבל מתפורר מאד ויבש מבחוץ (גם אם אני מוסיפה שמן זית) אני אופה בחום נמוך-140 בערך כשעה וחצי,ולא נראה בכלל כמו בתמונה שלך..מה אני מפספסת?... יש מצב שזה ממש נהיה ככר לחם? אולי צריך בכל זאת משהו שידביק הת החיטה יחד,למרות הגלוטן?.. תודה!

with passion

נשלח: 26 אפריל 2008, 06:41
על ידי אמא_אדמה*
{@

with passion

נשלח: 03 מאי 2008, 09:07
על ידי תזמורת_הים*
הי אופק
אשמח לנייד את החבילה מרחובות תמורת טעימה מהמטעמים שלך (חלבה נאה הולך מצוין, תודה :-)).
שלח לי "מייל" [email protected] ונמשיך משם :-)

with passion

נשלח: 03 מאי 2008, 17:27
על ידי אנונימי
אופק,

אם אפשר מבחינתך או מבחינת הדודה לאסוף את החבילה מרחובות בימים הקרובים (כלומר, כמה ימים לפני היומעיון), יכול להיות שנוכל לאסוף אותה בשבילך.

with passion

נשלח: 05 מאי 2008, 10:32
על ידי ריש_גלית*
בשמחה, ברגע שאצליח להיות מספיק פנויה לשיחה נורמלית.

with passion

נשלח: 11 מאי 2008, 17:59
על ידי חלוקית_נחל*
הי אופק,
אשמח אם תוכל לגלות לי מה זה Braggs
הבבילון לא מזהה
(ראיתי באיזה מתכון חי ולכן אני פונה אליך)
תודה מראש
@}

with passion

נשלח: 12 מאי 2008, 00:49
על ידי טליה_טקאוקה*
תודה@}

with passion

נשלח: 12 מאי 2008, 09:01
על ידי נילי_קו*
אהלן אופק,
לפני כמה שבועות ישבתי בבית קפה באמירים, וברקע התנגן דיסק יפה, של גבר ששר שירים מקוריים, הרבה מהם עוסקים באלוהות וברוח.
שאלתי את המלצריות של מי הדיסק והם אמרו שזה מישהו מהמקום, אבל לא ידעו להגיד את שמו. אתה מכיר אולי באמירים יוצר שמתאים לתיאור הנ"ל?
(אני בדף בית)
תודה

with passion

נשלח: 12 מאי 2008, 10:17
על ידי חלוקית_נחל*
תודה @}

האם יצא לך להשתמש בסויה אורגנית, או לקנות כזו? לא הבנתי האם רוטב סויה אורגני הוא בעצם לא אורגני?
שוב תודה
על המידע וההשראה :-)

with passion

נשלח: 16 מאי 2008, 01:32
על ידי מירב_ב*
רוצה לשתף כי כבר כמה חודשים גם אני מכינה פלאפל חי, במתכון די דומה בבסיסו, אבל נטול פשתן, כוסמת ותמרים. אמנם לא נגעתי בפלאפל לפחות 10 שנים, אבל הטעם זכור לי כממש דומה (אחרים אגב ממש אהבו).
מדיי פעם אני מגוונת ומכינה פלאפל מעדשים אדומות מונבטות שמתקבל מאוד מיוחד, ופעם אחת הכנתי מפול.
בקיצור, כבר כמה זמן אני חושבת לפתוח דף על קטניות חיות ולכתוב בו כמה מתכונים מעניינים, ואז אוסיף בו קישור למתכון שהכנת.
סליחה שזה בדף הבית, לא הרגשתי נוח לכתוב בדף המקורי

with passion

נשלח: 16 מאי 2008, 01:42
על ידי אורי_יורמן*
מירב, אני בדיוק הולך לישון (לקטים מחר), אבל הייתי חייב להגיב על מה שכתבת, ולומר שאחרי 3 חודשים של מזון חי אני מרגיש שחסר לי קצת אוכל יבש גושי שכזה
(כמו קציצות או חומוס סמיך)
רוב מה שאני אוכל הוא או ירקות, או פירות, או משהו מהבלנדר

בקיצור, אשמח אם תפתחי דף כזה,
וגם אנסה בעצמי לקחת השראה מרעיונותיכם ולהמציא כמה מתכונאים יבשים על בסיס קטניות.

with passion

נשלח: 16 מאי 2008, 13:34
על ידי יוטי_לונדון*
הי אופק,
רק היום נפל לי האסימון שהחלפת שם (לא הבנתי לאן נעלמת).
תתחדש!

with passion

נשלח: 18 מאי 2008, 07:09
על ידי נ_ע_מ_ה*
ראיתי שאתה מעביר מעגל ביום העיון ותהיתי מתי (ואיך...)חזרתם מהמסע שלכם.
אשמח לשמוע איך היה ההמשך מאצלנו דרומה
וגם,הייתי רוצה לומר לך משהו באופן יותר אישי. יש לך מייל?
שלי:
weiss.naama #gmail.com (להחליף את השטרודל...)

with passion

נשלח: 20 מאי 2008, 01:26
על ידי ריש_גלית*
אהבתי את התגובה שלך בדף באופן טבעי בתקשורת.

with passion

נשלח: 20 מאי 2008, 09:05
על ידי חלוקית_נחל*
תודה על ההסבר @
לא ממש הבנתי וזה גם לא ממש עקרוני לי :-), חשבתי שאתה משתמש בפולי סויה כלשהם, אבל כל המילים המפחידות על הינודסים וכאלה הוציאו לי את החשק,

תודה על תשומת הלב, הנכונות לחלוק את הידע וההשקעה |תמר|

with passion

נשלח: 20 מאי 2008, 09:55
על ידי משפחת_אושר*
הי אופק,
כמו שהבטחתי...
למקרה שתיהיה באזורנו, אשמח שוב להיפגש.
זו אני עם הזרעי פשתן שצומחים בחצר (-:

with passion

נשלח: 20 מאי 2008, 10:48
על ידי אורי_יורמן*
המצלמה (והסוללות) עובדת נהדר!
רק חסר לי כבל USB או קורא כרטיסים
אקמבן לי משהו במהרה! :-)

with passion

נשלח: 20 מאי 2008, 16:53
על ידי אמת_וצדק*
היה תענוג להכיר אותך!

with passion

נשלח: 21 מאי 2008, 15:15
על ידי אמת_וצדק*
וגם נחמד להיות מספר 28!
עושה לי קונוטציות אחרות... (-; D-:

with passion

נשלח: 21 מאי 2008, 16:58
על ידי מירב_ב*
נהניתי מאוד במעגל!

אני לא פנויה לגמרי למשפטים כתובים ארוכים ומנוסחים, למרות שאני חווה שלל תובנות והארות מדהימות בנוגע למזון חי, ובשיחה, אני תמיד שמחה לחלוק אותן עם אחרים.

אגב תובנות, נתקלתי לפני כמה שבועות במשפט מקסים שהיטיב לנסח צל הימים בשיחה אצל אורי בדף הבית. בחוויה שלי, המשפט הזה מדויק:
...הגישה שמייצג אורי, אופק ועוד רבים וטובים באתר הזה אינה של מערכת כללים מובנת ונוקשה, אלא תהליך חיפוש דינמי, שמבוסס מצד אחד על מחקר עיוני ומצד שני על ניסוי עצמי.
מה אתה אומר?

with passion

נשלח: 21 מאי 2008, 17:49
על ידי נ_ע_מ_ה*
היי

שמעתי מחניתה שאולי יתארגן חפלאק בירושלים ביום שבת או ראשון.
אנחנו נהיה בירושלים ביום ראשון,אז נשמח להצטרף, אם זה יסתדר...

with passion

נשלח: 23 מאי 2008, 14:10
על ידי ?_?_?????*
האם גם השנה תהיה למומו יומולדת של פירות אדומים?
בשנה שעברה יום ההולדת תוכנן לתל"מ שלי לכן לא באנו (אתם חגגתם שם ואני חגגתי כאן, בבריכה, עם קשת החדשה).

with passion

נשלח: 30 מאי 2008, 15:39
על ידי יערת_דבש*
תודה (-:

with passion

נשלח: 30 מאי 2008, 18:14
על ידי במבי_ק*
הילדים אכלו גרעינים (אלה שבתוך התרמיל) של אפונה ריחנית. מעצבנים. אמרו שזה טעים. מה אתה יודע על זה?

with passion

נשלח: 30 מאי 2008, 18:19
על ידי with_passion*
לבריאות!

with passion

נשלח: 30 מאי 2008, 18:41
על ידי במבי_ק*
טוב, בסדר.. אני די נבהלתי... תודה על התשובה!

with passion

נשלח: 31 מאי 2008, 11:52
על ידי במבי_ק*
טוב, באמת לא קרה כלום. לדעתי - זה היה כנראה הדבר הכי מזין שהם אכלו באותו יום...

with passion

נשלח: 02 יוני 2008, 01:06
על ידי נ_ע_מ_ה*
היי
תודה על המעגל בחפלאק בירושלים. נהננו מאד

ושאלה: במה מלח אטלנטי טוב יותר ממלח רגיל? רק משום שהוא נאסף ידנית? הרי מלח זה מלח,לא?

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 13:49
על ידי טרה_רוסה*
הפרטים של שרה בדף תחבושות רב פעמיות עדיין רלוונטיים?

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 14:06
על ידי with_passion*
עדיין יש לי כמה תחבושות אחרונות שנשארו אז כן.

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 14:47
על ידי טרה_רוסה*
ובקשר לדרכי עפר, זה משהו ששוקלים ברצינות? לכתוב מכתב לוועד, וכאלה?

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 18:08
על ידי מירב_ב*
ראיתי שהפרדת מתכונים לפי החגים, וגם את הקישורים בדפים הרלוונטיים שינית.
תודה על ההשקעה והיסודיות.

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 20:44
על ידי טרה_רוסה*
התודעה כבר קיימת - רק צריך להראות איך זה מסתדר עם הפתרון.
לא הבנתי את המשפט.

אז אם תוכלי לסכם את מה שחקרת - ספציפית למקרה הזה בדף על העפר אני אשמח להחכים גם כן.
אז גם לשלוח להם וגם לכתוב בדף?

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 20:56
על ידי with_passion*
האכפתיות מהסביבה קיימת (יחסית) - רק צריך להסביר להם באופן ענייני מדוע לא כדאי.
עוד לא קיבלתי רושם מהתבונה הקולקטיבית שעלתה בדף שזה "כזה נורא" להתיז מי מלח לקיץ אחד. אשמח עם יהיה יותר עובי לשכנוע.. ואז אפשר גם ליידע אותם with a single shot.

with passion

נשלח: 03 יוני 2008, 21:54
על ידי טרה_רוסה*
ראית את הקישורים שהוספתי?
תגגל "המלחת קרקע" ותראה שאחד הדברים הגרועים ביותר לאדמה, שנחשב זיהום, הוא עליית ריכוז המלח באדמה. אם מרססים מלח 2 מטר מהגן ירק שלי, כשיהיה גשם זה יישטף לי לתוך הגינה, ויפגע בקרקע באופן שקשה לפתור אחר כך (צריך לעשות שטיפות רבות של האדמה כדי להוציא ממנה את המלחים). מבחינת האדמה, זה רעל.

with passion

נשלח: 06 יוני 2008, 11:50
על ידי גילית_ט*
תגיד, החלפת תשם מפשוט אופק? מה אתה עושה מאפרסקים? יש לך מתכון לגלידה מוצלחת?

with passion

נשלח: 06 יוני 2008, 13:24
על ידי with_passion*
גילית - אהלן זה אופק.
מאפרסקים - עוגות נאות - ראי תמליא משמשים - פשוט להחליף באפרסקים - יוצא מעולה. בהחלט אפשר גם גלידה שהיא מבננות קפואות, אפרסקים קפואים, וכמה תמרים.

with passion

נשלח: 06 יוני 2008, 19:24
על ידי גילית_ט*
השארתי לך הודעה בטלפון, שמעת?

with passion

נשלח: 06 יוני 2008, 19:30
על ידי חני_תה*
כתבתי לך מייל.
מצטערת מאד שלא יכלתי להגיע אתמול
איך היה?

with passion

נשלח: 09 יוני 2008, 00:25
על ידי פלוני_אלמונית*
הי אופק, טלי מכנף (זוכר?)... שמחה לשמוע שאתם מגיעים לאיזור... רוצה להמליץ לכם ל"התנחל" במעיין שלנו, ליד המושב, בדיר-עזיז. אמנם עבר שדרוג בוטה ועדיין - פינת חמד וחוץ משבתות הוא די נטוש... זה כמובן, בתנאי שאתם לא נשארים לישון אצל רוני בשעל... אם תבואו למעיין - העוגה עליי! מבטיחה!

with passion

נשלח: 09 יוני 2008, 12:39
על ידי פלוני_אלמונית*
היי
אני רק שאלה.... (לא יודעת לאיזה דף זה מתאים)
בכתבה על הלקטים שמעתי אותך אומר משהו על גזר שהוא לא אמור להיות כתום או שהוא יותר טעים לבן וקט או משהו כזה....
אפשר להרחיב?
תודה
(יש לי שורה של גזרים בגינה ואני תוהה אם לתלוש...)

with passion

נשלח: 11 יוני 2008, 11:49
על ידי אורי_יורמן*
לגבי דף הטרמפים
הייתי מעדיף דוקא לשמוע גם על סיפורים ישנים

with passion

נשלח: 14 יוני 2008, 18:26
על ידי אורי_יורמן*
אני כותב לך כאן מפיירפוקס RC3
מה חדש נראה נהדר!

with passion

נשלח: 14 יוני 2008, 18:27
על ידי אורי_יורמן*
וגם עריכה של דפים ממש ארוכים עובדת סבבה (היה בעייתי בפיירפוקס ואקספלורר, אבל לא היה בעייתי באופרה)

with passion

נשלח: 14 יוני 2008, 18:51
על ידי עודד_המחפש*
הי אופק,
ראיתי ששינית את הוראות המתכון של יוגורט-נא-מהצומח (מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים). אין לי בעיה עם זה (בעריכה אני פשוט רציתי להעביר את המתכון עצמו לראש הדף).
רק רציתי לשאול למה הורדת את הקטע עם הלימון? יש סיבה או במקרה?
עשיתי לאחרונה פעמיים את היוגורט, והלימון בהחלט מוסיף.

with passion

נשלח: 14 יוני 2008, 22:22
על ידי נ_ע_מ_ה*
היי

ברכות ליום ההולדת של מומו. חבל שלא יכולנו להגיע

רוצה להכין יותר פת שמש,אבל הנוסח שהכנת אצלנו לא היה מספיק ניטראלי. לילדים לא טעים הבצל,הכרוב,והגזר יחד.יש לך רעיון למשהו פשוט עם טעם פחות דומיננטי
בכל מקרה,אשמח לקבל מתכון אם כבר יש לך איזה מתכון מנצח.
בעצם,מה מדביק את הפשטן יחד אם אין ירקות? רק הפשטן הטחון הרטוב?

חברך דרור מסמר כבר עזב את האזור ולא הספקנו להנות מהידע שלו על צמחיית המדבר האכילה. אם תרצה מתישהוא לארגן איזה טיול לקטים לאזור הצחיח שלנו,בליווי מישהוא שמכיר ומבין בזה,יכול להיות אחלה...

בי בינתיים

נעמה

with passion

נשלח: 16 יוני 2008, 12:11
על ידי חלוקית_נחל*
הי אופק,

ניתן יהיה לקבל את התמונות "במייל"[email protected] ?

חוצמזה, מתי כדאי לקנות את החרובים,
(למרות שהסחנה קרוב לנו)

תודה,
ובהצלחה בהמשך חגיגות המומולדת :-)

with passion

נשלח: 16 יוני 2008, 12:41
על ידי with_passion*
טלי מכנף - אנחנו כנראה נגיע להתנחלות המדוברת בעונת הסברסים.. תודה רבה על ההזמנה! זה באמת מקום נחמד (במיוחד אם הבריכה כבר זורמת ופחות ירוקה). תגידי אנשים מהישוב טורחים ללכת לשם למלא מים?

אלמונית - מה שאמרתי תקף לגזר-בר. הגזר בר בצבע לבן - ומאד טעים - עונת השורש היא בחורף.

נעמה - הפשתן הוא הדבק - הכי פשוט, לטחון את פשתן במג'ימיקס גס (להפעיל כ-5 דקות) עם מלח וקצת פלפל, אחרי זה להוסיף מים (אפשר גם תמר אחד) ולשטח. אם את רוצה משהו יותר לחמי ופחות קרקרי - אז תעשי חצי נבטי כוסמת וחצי פשתן.

with passion

נשלח: 16 יוני 2008, 13:39
על ידי חלוקית_נחל*
תודה,
אני אתייעץ עם האיש הטכני בבית ואפנה אליך שוב,

האם יש טעם לפנות עכשיו לאיש החרובים ולקנות שאריות מהעונה שהיתה? איך זה הולך בחרובים, מתי מתחיל, מתי נגמר, איך נשמר?

כתבתי לך גם בדף המומולדת, מקווה שמה שכתבתי נתפס כפי שרציתי ממקום של בדיחות דעת והרבה הערכה @}

with passion

נשלח: 16 יוני 2008, 15:00
על ידי ה_ברבורה*
תגיד פשתן חום עושה את אותה עבודה כמו זהוב?

with passion

נשלח: 16 יוני 2008, 18:25
על ידי ה_ברבורה*
מצטערת שלא הייתי ברורה
התכוונתי מוציאים מספיק "דבק".
עד עכשיו השתמשתי בזהוב.
אתמול חברה קנתה לי מצרכים והביאה חום.
אז ענית לי כבר.
תודה.

with passion

נשלח: 17 יוני 2008, 09:49
על ידי חלוקית_נחל*
כיף לשמוע,

אני לעומת זאת, ניסיתי עוגת פירות, עם שכבת תחתונה דמויית חלבה ושמן קוקוס, אמצעית מעט גבינת קשיו-מקדמיה ומעל שזיפים ופסיליום. יצא טעים בעיני, כי אני אוהבת קצת חמצמץ וגם קוקוס, אבל הסביבה הגיבה בתגובות פושרות ומטה
אשמח להצעות לשיפור למרות שככה אני יכולה להתחרע על העוגה לבדי :-)

with passion

נשלח: 17 יוני 2008, 12:48
על ידי ביצה_עלומה*
שלום
כתבתי שאלה בדף יוגורט-נא-מהצומח (מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים). אשמח להתייחסות
תודה

with passion

נשלח: 17 יוני 2008, 15:56
על ידי טליה_טקאוקה*
הי אופק
תודה על הקישורים@} רק עכשיו ראיתי ועוד לא הספקתי לקרוא הכל.
החפלק במסעדה שהיינו בה ומאד התאכזבנו-יקר מאד, פלצני וממש לא ידידותי לילדים. משהו אופנתי כזה...
אנחנו גרים אומנם בטוקיו אבל די רחוק מהמרכז .רוב הפעילות שראיתי היא במרכז. אני לא אוהבת לנסוע לעיר. אבל בכל מקרה שמחה לראות את הקישורים אז תמשיך לשלוח...
הבעיה העיקרית שלי עם האוכל הנע כאן היא שיש מעט ירקות שאפשר לאכול חיים אורגניים. רוב הירקות שאני קונה אי אפשר לאכול חיים. ופירות בכלל יש מעט ומה שיש מאד יקר. חשוב לי לאכול אורגני.
אבל אני כן משתדלת לאכול יותר אוכל נע .

with passion

נשלח: 17 יוני 2008, 23:49
על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ*
הי אופק
קראתי בבלוג שלך על המסע, על רוטב מיוחד משקדים לסלט.
אפשר מתכון בבקשה???

with passion

נשלח: 21 יוני 2008, 23:31
על ידי אורי_יורמן*
אהלן אופק,
הכובע של מומו אצלינו.
נמצא כבר דרך לשלוח לך אותו (איכשהו יוצא שאנחנו גם ככה נפגשים כל שבועיים בערך, אז נסתדר)

with passion

נשלח: 21 יוני 2008, 23:43
על ידי ?_?_?????*
הי אופק.
בוא פה כלור ונזקיו בבקשה והבע דעתך.תודה.

with passion

נשלח: 21 יוני 2008, 23:53
על ידי סירופ_מייפל*
הי אופק,
הסדנא אצל ליאת טאוב הייתה פשוט מדהימה!
קניתי בלנדר OSHTER (משו כזה אין לי כח לבדוק), ענתיקה, בייתי עם מיכל זכוכית. ב45 ש"ח.
הוא עושה את העבודה ממש נהדר- את החלב והיוגורט. עם הגלידה הייתי צריכה לעבוד קצת יותר קשה אבל היה שווה!
מה שבטוח שהוא עושה ת'עבודה הרבה יותר טוב מהפיליפס בן ה10 שהשתמשתי בו רק פעמים ספורות...
אני ממש מאושרת. המרקם של החלב שקדים/מקדמיה/קשיו נעים בפה. תענוג.
תודה רבה על הערב הנפלא.

יש לי שאלה לגבי היוגורט ב מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 15:15
על ידי רותי*
שלום אופק - עולה צפונה לקריית טבעון ביום ד' בבוקר.
מירושלים -קריית יובל.
אם זקוק להובלת משהו - אשמח להועיל.
הטלפון שלי - 052-6130189
רותי

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 15:56
על ידי ?_?_?????*
נפלת לי מהשמיים. בדיוק סגרו לנו בפתאומיות את אלומות (אין לי מושג על מה ולמה) והחנות פה בשכונה עדין לא התחילה עם יבשים במשקל.
זקוקה לשומשום בדחיפות ולקמח גם (אם כי אני ממכורי הרדוף, כל השאר כבד לנו), אבל לא מגיעה לאזור שלך...
אגב, למה שומשום לבן? לא חראם על כל הטוב שבקליפה?
יכולה בכיף לקחת כמה קילו שומשום. השאלה היא רק איך...

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 16:11
על ידי ?_?_?????*
יש מישהי שעובדת באלומות וגרה בישוב שלך? מה אתה סך!
שומשום אקח בשמחה, אבדוק גם עם סביבתי מי רוצה כמה אבל לא נראה לי שנגיע לחצי שק.
קמח - יש לי חשש.עד כה אף קמח לא נתן תוצאות כמו של הרדוף ויש לי עניין שבני הבית גם יאכלו את הלחם... (4 קילו לוקחת על עיוור. איך זה?)

טוב, בוא נסכם
10 קילו שומשום
4 קילו קמח
תגיד מתי היא שם שנבוא לקחת.
מתאים?

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 16:12
על ידי ?_?_?????*
אה, מה עם קשיו? יש לך קצת עודפים?

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 16:23
על ידי ?_?_?????*
כפר תבור זה בסדר גמור.
אבדוק עם לקוחות פוטנציאלים פה באזור להגדלת הזמנת השומשום

with passion

נשלח: 23 יוני 2008, 22:58
על ידי אנונימי
איך שכנעת את הרצל לשלוח אלייך?
עד עכשיו נסעתי לירושליים :-(

with passion

נשלח: 24 יוני 2008, 12:33
על ידי גברת_פלפלת*
אשמח לעזרתך בנושא שומשומיות-שמש בדף מאפים נאים @}

with passion

נשלח: 24 יוני 2008, 15:47
על ידי ?_?_?????*
טוב בסדר בסדר
חצי שק. לוקחת.
לכפר תבור יהיה נהדר, גם אלומות
ואם תתן מחירים של כל האחרים אפשר שנקח גם מהם.
(חצי שק זה בסדר?)

with passion

נשלח: 24 יוני 2008, 22:10
על ידי ?_?_?????*
נשארת עם חצי שק שומשום ו4 קילו קמח.
זה 440 ש'? נכון? (תקבל מזומן עם השליחה)

with passion

נשלח: 24 יוני 2008, 22:50
על ידי ?_?_?????*
צ'ק בדואר זה סבבה חוץ מזה שהדואר לא מגיע אליכם בשבועות האחרונים.
אבל בסדר, נעזוב את השליחה ונראה מה יבוא קודם, חפלק או סיום העיצומים במונופול-דואר-ישראל.
תודה.

with passion

נשלח: 29 יוני 2008, 20:26
על ידי אסנת*
הי אופק. מה האימיל שלך? יש לי שאלה אלך.

with passion

נשלח: 29 יוני 2008, 20:28
על ידי with_passion*
אסנת שלום - האימייל שלי מופיע בראשית הדף.. כל טוב.

with passion

נשלח: 29 יוני 2008, 21:38
על ידי אסנת*
תודה, לא שמתי לב. בכלאופן שלחתי לך @}

with passion

נשלח: 01 יולי 2008, 00:24
על ידי עמנוא_ל*
בנושא מיקסרים - הכול על מיקסרים.

ממש תודה לך!

אנחנו שוברים את הראש איזה דגם זה המיקסר העיראקי המקובל (זה שמשפחות ממוצא עיראקי נותנות כנדוניה לכלה ;-) ) ומחפשים באופן כללי, באמת מיקסר אמין, חזק ובר-קיימא (עם אביזר מטחנת בשר רציני). תודה למי שיתן עצה.

with passion

נשלח: 01 יולי 2008, 00:24
על ידי טרה_רוסה*
לא הייתי בירושליים, פשוט ליאת באה לבקר אותי :-D היא לא אמרה לי כלום על שומשום...