אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חגית_ל* »

אצלי הסירים והמחבתות הכי טובים של סולתם. ממליצה.
מאיה*
הודעות: 241
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מאיה* »

כלים בציפוי טיטניום. יש לי מחבת שלהם, מעולה ולא נדבק. מה שכן קצת יקר...
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חגית_ל* »

אפשר גם נירוסטה, של מליבו.
מישהו יודע בקשר לתבניות סיליקון? @}
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

מישהו יודע משהו על תבניות הסיליקון החדשות?
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אביטל_צ* »

איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי..._
מקפידים שהמחבת תתחמם מאוד מאוד, ורק אחר כך שמים את השמן, וממתינים שגם הוא יהיה חם מאוד.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לקבל את זה שדברים נדבקים. המצב שלא נדבק בכלל, כמו בטפלון, הוא לא טבעי.

במחבת ברזל נדבק פחות.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי..._
  1. לפזר מלח - כמות קטנה בפיזור רחב - על המחבת.
  2. פתיתי קוואקר בביצה הטרופה מעשירים את החביתה ועוזר מאוד שלא תידבק.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חגית_ל* »

_איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי...
מקפידים שהמחבת תתחמם מאוד מאוד, ורק אחר כך שמים את השמן, וממתינים שגם הוא יהיה חם מאוד._
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי הילה* »

קיבלתי במתנה סיר ברזל עם ציפוי אמייל, תוצרת צרפת. האם ציפוי האמייל מסוכן?
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

קיבלתי במתנה סיר ברזל עם ציפוי אמייל, תוצרת צרפת. האם ציפוי האמייל מסוכן?
ציפוי אמאייל הוא ציפוי אינרטי, על בסיס מרכיבי זכוכית, שאינו יוצר תגובה כימית כלשהיא עם המזון. הציפוי עומד ועמיד בטמפרטורות גבוהות מאוד יחסית משהו כמו מ-690 מעלות ועד 860 מעלות צלזיוס, אם אינני טועה.
בעבר, כל תנורי האפייה היו מצופים באמאייל כתהליך שגרתי
גם אם הציפוי נסדק או נשבר פה ושם, אין בעייה בריאותית להמשיך ולבשל איתו.

לבריאות!.
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי הילה* »

תודה על התשובה.

שאלה נוספת- מה לגבי סירים עם ציפוי טיטניום?
יש לי סיר אחד כזה ותהיתי אם הציפוי בסדר.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי חגית_ל* »

אהה- תודה רבה! ואני חשבתי שאם האמייל נישבר אסור להשתמש בסיר.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_שאלה נוספת- מה לגבי סירים עם ציפוי טיטניום?
יש לי סיר אחד כזה ותהיתי אם הציפוי בסדר._

לי בכל אופן אין מידע מספיק על ציפויי הטיטניום בכלי אוכל.
אולי מישהו/י אחר/ת?
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

מאחר והכותב/ת האחרון/ה הסתתרה מאחורי פלוניותה, אינני מרגישה צורך להזדהות, אלא רק מציינת שמחקתי את תגובתה האחרונה שהייתה לא עניינית ופוגענית כלפי אחת ממשתתפות האתר.
אופי_ירוקה*
הודעות: 72
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 12:28
דף אישי: הדף האישי של אופי_ירוקה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אופי_ירוקה* »

לא קראתי הכל אז אולי כתבו כבר אבל אני קניתי בגרושים ממש שזה לא יאמן כלים מברזל יצוק יפהפיים אצל היבואן במושב גינתון (לדוגמא סט 3 מחבתות עלה לי 70 שקלים וקומקום ליטר ו7 עלה 85 - בדיחה ממש).
הוא נמצא במשק 64
והטלפון שלו (צריך לוודא שהוא נמצא) הוא 0522680921. מנחם
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מעתיקה קומוניקט מעניין שקיבלתי על "בישול ירוק". זה של חברת ברגהוף, אבל מחקתי את רוב האיזכורים הפרסומיים בפנים (אפשר להעביר לדף מתאים יותר אם יש כזה):


המודעות והדאגה לאיכות הסביבה חודרת לכל תחום בחיינו, ולאחרונה היא הגיעה גם למטבח. חברות בינלאומיות לא מעטות החלו לשים דגש לא רק על הבריאות בבישול, אלא גם על תרומתו לסביבה. קבלו את הטכנולוגיות והטכניקות האחרונות שישמרו את המטבח שלכם אקולוגי, ירוק וטרנדי. מספר רב של טכניקות וטכנולוגיות סביבתיות חודרות לאחרונה אל מטבחי ישראל, כחלק מהמודעות העולמית לאיכות הסביבה. כיום צורכת משפחה ישראלית ממוצעת בין 2 ל-8 קילו וואט חשמל לצורכי בישול, זאת על פי נתוני חברת החשמל. גם עלויות הבישול בגז אינן מבוטלות, אם כי נמוכות במידה מסוימת מהבישול החשמלי.

כיצד בוחרים כלים ידידותיים לסביבה?
אם יש לכם מודעות סביבתית, שווה לכם לבדוק היטב לא רק את תג המחיר של כלי המטבח, אלא גם את תג המחיר הסביבתי שיש לאותם כלים אותם אתם מבקשים לרכוש.
החיסכון באנרגיה הוא מרכיב חשוב ועיקרי בבישול הסביבתי, אך לא רק הוא. גם שימוש במקורות מזון ואנרגיה שאינם גורמים נזק לסביבה מובאים בחשבון בבישול הירוק. הנה מספר מרכיבים סביבתיים ששווה לבדוק לפני שקונים סיר, מחבת, כיריים, ואפילו מטבח שלם:

לכל סיר יש מכסה ? הבישול בסיר עם מכסה מזרז את קצב הבישול, ומפחית את כמות האנרגיה הנצרכת, זה כל בשלן מתחיל יודע, אך מעטים יודעים כי השימוש במכסה יעיל, אשר לא מאפשר לאדים לחמוק מהסיר עשוי להפחית את כמות האנרגיה ב-70% בעוד ששימוש במכסה הסיר כך שיכסה 3/4 מפתח הסיר מאפשר חיסכון של 30% אנרגיה בלבד. על כן שווה לבדוק את יעילות המכסה, התאמתו לסיר, ובבישול להקפיד להנמיך את האש כאשר המכסה מונח על פתח הסיר.

תחתיות מונעות הדבקות ? חסכון באנרגיה - כל פתיחה של המכסה על מנת לבדוק את התבשיל ולערבבו מבזבזת אנרגיה רבה, ועל כן מאד מומלץ לעבוד עם כלים אשר מונעים הדבקות של התבשיל לקרקעית ולדפנות הלוהטות, ושאינם מצריכים השגחה צמודה וערבוב מתמיד. טיפ נוסף בהקשר זה, קיימים סירים אשר מצוידים במד-חום על המכסה היכולים לתת אינדיקציה למידת הטמפרטורה של התבשיל. אם הסיר בעל מד החום מצויד בדפנות ובתחתית המונעות הדבקות הדבר יכול לאפשר לבשלן להימנע מלפתוח את מכסה הסיר לכל אורך הבישול ובכך לחסוך זמן ואנרגיה רבים.

מוליכות חום גבוהה ? אחד מהמרכיבים האחראים על החיסכון הרב ביותר בתצרוכת האנרגיה במטבח הוא מוליכות החום של הסיר, המחבת או התבנית. ככל שמוליכות החום גבוהה ומהירה יותר, כך מתקצר תהליך הבישול, ואנרגיה רבה נחסכת. החומרים בעלי מוליכות החום הטובה ביותר הם טיטניום ואלומיניום. שווה לבדוק אם הסיר אותו בחרתם משתמש באחת מהמתכות הללו במנגנון ההתלהטות שלו.

בישול על אש כבויה ? זה נשמע כמו בדיחה, אבל הטכניקה קיימת גם קיימת, וקוראים לה 'ניצול חום שיורי'. כל מתכת מעבירה חום ואוגרת חום. טכנולוגיות מתקדמות ופטנטים בתחום כלי המטבח הובילו מספר חברות לייצר כלים אשר מנצלים את החום הרב הנאגר בתחתית הכלי, על מנת להשתמש בו בחלק האחרון של הבישול. בברגהוף למשל פיתחו תחתית מתוחכמת בעלת 6 שכבות העשויה מנחושת, אלומיניום, נירוסטה ומתכות נוספות, המאפשרת לבשל בחום שיורי כ-10 דקות ויותר.

תחתית שטוחה ורב שכבתית ? אחד מהמרכיבים המייחדים סירים ומחבתות איכותיים היא תחתית שטוחה ורב שכבתית. יש לזכור כי קיימת התנהגות טיפוסית לכל חומר המתחמם לטמפרטורות גבוהות. כאשר תחתית הסיר החיצונית באה במגע עם מקור חום לא אחיד אשר מחמם רק מקטע מסוים על פניה, הדבר עלול לגרום להתעוותות פני המתכת ממנה עשוי הסיר. עיוות זה גורם בסירים לא איכותיים להתחממות חלק מסוים בתחתית הכלי, ולהשארת חלקים אחרים קרים יחסית. עיוות זה גורם גם לניצולת אנרגיה נמוכה בהרבה, ולמעשה תהליך הבישול נמשך בכלים לא איכותיים זמן ממושך הרבה יותר. לעומת זאת, תחתית רב שכבתית מסייעת לסיר שלא להתעוות ולהישאר בעל תחתית חיצונית ישרה כלפי מקור החום ? ובכך להגביר למקסימום את ניצולת האנרגיה. כמו כן, תחתית רב שכבתית מאפשרת פיזור מושכל של החום באופן שווה אל קרקעית הכלי הפנימית, ואל דפנות הכלי.
השימוש בתחתית 6 השכבות של החברה עשויה לחסוך למשפחה ישראלית ממוצעת המבשלת באנרגיה חשמלית כ-2700 ₪ בשנה. בבישול בגז הוצאה זו אמנם פוחתת במידה מסוימת, אך גם כאן צפויה משפחה המבשלת בכלי בישול איכותיים לרשום חיסכון משמעותי.

הפתרון הירוק ? סיר לחץ ? מסתבר שהשימוש בסירי הלחץ שהיה רווח במטבחים של שנות ה-60 וה-70 - חוזר ובגדול. הפעם עוברים כל סירי הלחץ המיובאים לישראל בדיקות תקן מחמירות, הם עשויים בטכנולוגיה וחומרים עדיפים בהרבה על פני קודמיהם מהמאה הקודמת, ומצוידים במנגנוני שחרור לחצים בטיחותיים. כתוצאה מכך הפך סיר הלחץ לפריט חובה במטבחם של בשלנים רבים, ובשלנים אקולוגיים במיוחד. סיר הלחץ מאפשר בישול מהיר בהרבה מסיר רגיל, ומפחית בכמחצית את תצרוכת האנרגיה ואת זמן הבישול.

חומרים בטיחותיים ? איכות סביבה נמדדת לא רק בתצרוכת אנרגיה אלא גם במניעת פליטת רעלנים בתהליך הבישול. חומרים רבים מנדפים כימיקלים שידידותם לבריאות בני אדם ובעלי חיים, מפוקפקת. ברכישת מחבתות וסירים עם ציפוי נוגד הדבקות מומלץ מאד לרכוש כלים בחנויות אמינות ומוכרות. ברכישת כלים אלה יש לשאול את המוכר את דעתו על איכות הציפוי, ועל אחריות היצרן לשלמות הציפוי. כאשר החברה היצרנית מוכנה להעניק אחריות ארוכה על המוצר, זו אינדיקציה טובה לדעת כי הציפוי אכן איכותי ואמין. כמו כן, שווה לשאול את המוכר על התקנים בהם עמד הכלי. כלי בישול אשר עמדו בתקנים בינלאומיים לחומרים, כמו התקן האירופי לכלי מטבח, עוברים מבחני פליטת כימיקלים קפדניים, עשויים להיות בטוחים לשימוש בהרבה' מאשר כלים אלמוניים ולא ממותגים.

מותק הבשר התכווץ - בישול שאיננו איכותי עלול לגרום לאבדן נוזלים, מינרלים, ויטמינים ומרכיבים טבעיים חיוניים נוספים. הדבר בולט במיוחד בטיפול בבשרים, שם נוטה נתח בשר להיכנס לבישול במשקל ובנפח אחד, ולצאת ממנו במשקל ונפח פחותים בהרבה. בישול איכותי עשוי לשמר את הערכים התזונתיים של התבשיל, לשמור על נפחו ומשקלו, ולחסוך בבשר פשוטו כמשמעו.
מסתבר כי על מנת להגיש לסועדים 400 ק"ג בשר מוכן, יש לבשל 500 ק"ג בשיטות בישול לא מתקדמות. בסירים איכותיים עשוי החיסכון להגיע לכדי ,25% ועל כן אם משפחה מוציאה בחודש כ-1000 ₪ על בשר, בבישול איכותי עשויה המשפחה ליהנות מחיסכון חודשי של כ-250 ₪ לחודש. מדובר ב-3000 ₪ חיסכון שנתי למשפחה, וזאת עוד לפני שמחשבים את הערך הכלכלי של תזונה איכותית.

לחזור לבישול מרכיבי יסוד - הבישול המהיר בכלים איכותיים יכול לעודד משפחות רבות לחזור ולבשל מזון מחומרי הגלם עצמם, ולא להתפתות למזונות מוכנים מהסופרמרקט, הדורשים חימום בלבד. מזונות מעובדים אלה, לא רק שאינם בריאים, אלא גם גודשים את פח האשפה באריזות פלסטיק וקרטון שלא ניתנות למחזור, ועלולות לזהם את הסביבה לשנים ארוכות.

בישול באינדוקציה ? לא רק כלי הבישול תורמים לחיסכון באנרגיה ולעלייה בבטיחות. גם הבישול באינדוקציה, שיטת בישול חדשנית ובטיחותית, עשוי לחסוך באנרגיה ולהוות פתרון טוב לשוחרי הסביבה. האינדוקציה היא שיטה אשר פותחה על מנת להגביר את הבטיחות במטבח. הכיריים אינן מחממות דבר שאיננו עשוי ממתכת טהורה. כך יכולים גם ילדים להניח את ידם על הכיריים ולא להיכוות. בישראל משווקים הכיריים איכותיות אלו על ידי היצרניות 'סימנס - בוש' ו'קריסטל'. הטכניקה של האינדוקציה גם חוסכת אנרגיה רבה. הכיריים מזהים כלי ממתכת טהורה והופכים אותו למחולל החום ולמקור החום עצמו על ידי הקרנה של אנרגיה אלקטרו-מגנטית (להבדיל מסירים המתחממים מחומן של כיריים רגילות). הפיכת הסיר עצמו ללוהט חוסך למעשה את האנרגיה הנאבדת על ידי חימום של תחתית הכלי בלבד. אך לא כל כלי המטבח המשווקים בישראל מתאימים לשיטת הבישול הבטיחותית והייחודית הזו. גם עם הכיריים שלכם עדיין פועלות על גז או חשמל, מומלץ לשאול את המוכר האם כלים אלה מותאמים לבישול באידוקציה, מפני שאם תהיו מעוניינים לעבור לטכניקה החדשה, תיאלצו לרכוש את כל כלי הבישול מחדש, וכשדובר בכלים איכותיים וסביבתיים, מדובר לעיתים בהוצאה כספית לא מבוטלת.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה יופי, קרוטונית!
אני אכן מנצלת במטבח את רוב הטיפים שנכתבו כאן:
  • השימוש במכסה.
  • הבישול ללא פתיחת מכסה הסיר.
  • בישול בחום שיורי (למעשה, כל הבישולים שלי).
  • תחתיות שטוחות, מוליכות חום גבוהה, כלים איכותיים - אכן, רואה את ההבדל בין בישול בנירוסטה של סולתם, לבין בישול בסירים אחרים.
  • סיר לחץ - אכן.
  • בישול מרכיבי יסוד - אכן.
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נגה* »

מה ידוע לכם על הסירים מתוצרת "ברגהוף", התחתית עשויה גם מחומרים לא בריאים כאלומיניום האם יש סכנה ש זה חודר למזון? האם בישול בשיטה שלהם הוא אכן בריאותי?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הסתכלתי באתר של ברגהוף (באנגלית) ומדובר במוצרים מנירוסטה 18/10.

ממעלה הדף:
_קיבלנו סיר במתנה. עשוי מפלדת אל-חלד. התחתית שלו עשוייה 3 שכבות, כשהאמצעית היא אלומיניום.

כלומר פלדה-אלומינים-פלדה. האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן? אשמח לשמוע דעתכם!_

והתשובה:
לא רעיל.

(עורכות ועורכים יקרים - הדף הזה זקוק מאוד לעריכה משקיענית!)
ענבל*
הודעות: 311
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ענבל* »

לא הצלחתי למצוא בדף מידע על סיליקון, למרות שברור לי מחיפוש בגוגל שיש פה איפשהו.. ובכל זאת - תבניות סיליקון (קניתי בנעמן) מזיקות או לא??
תודה
שואל_הזקוק_להחלטה*
הודעות: 2
הצטרפות: 16 נובמבר 2008, 14:51

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שואל_הזקוק_להחלטה* »

קראתי בעיון את השירשור הענף והחכמתי בלא מעט נושאים, תודה.
בענין הקומקום החשמלי, יצאתי קצת מבולבל עקב דברים קצת סותרים שנרשמו כאן.
וכן, נושא קומקום העשוי מפלסטיק לא זכה להערכתי להתיחסות מבוססת דיה.
מכיוון שאני כעת לפני רכישה , אודה מאד על התיחסות לנושא.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לא הצלחתי למצוא בדף מידע על סיליקון, למרות שברור לי מחיפוש בגוגל שיש פה איפשהו.. ובכל זאת - תבניות סיליקון (קניתי בנעמן) מזיקות או לא??
אין מספיק מידע כדי לענות לך (לא רק לי, בכלל). סיליקון כשלעצמו אינו רעיל. הבעיה היא שבתבניות סיליקון יש גם צבע ו-plasticizers שהחברות המייצרות אינן צריכות לחשוף לציבור, ואלה כן יכולים להיות רעילים. אני אישית נמנעת בדיוק בגלל היעדר המידע. את יכולה להחליט אחרת. איש איש ושיקוליו.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

שואל, אני אתמצת:
הכי טוב זכוכית
בעדיפות שנייה נירוסטה.
בעדיפות שלישית פלסטיק.
חשוב שגוף החימום לא יבוא במגע עם המים (גוף חימום נסתר).
מהמידע החלקי שיש, אלה המסקנות האישיות שלי. אחרים יכולים להסיק מסקנות אחרות.
שואל_הזקוק_להחלטה*
הודעות: 2
הצטרפות: 16 נובמבר 2008, 14:51

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שואל_הזקוק_להחלטה* »

תודה על התגובה ,
הבנתי את הדירוג שלך בנוגע לקומקומים גם מהאמור לעיל,
אך השאלה האם זה מתבסס על משהו שנבדק מדעית או תחושה, הערכה וכדו'
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

זה מתבסס על מידע חלקי, השערות והערכות. יותר מזה אין כרגע, לצערי.
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית_י* »

באגף של צלחות הפלסטיק לילדים נמכרות גם צלחת עשויות מלמין
הוא נראה איכותי וקשיח יותר, אבל אני לא יודעת מה באמת הוא עלול לשחרר- או לא - במגע עם אכל חם או סתם לאחר שריטות משטיפה בסקוץ'.
האם מלמין מזיק?
אם_אוהבת*
הודעות: 249
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

רגע לא עקבתי כל כך מחוסר זמן, אם יש שימוש בכלים כאלו אך ללא חום זה בסדר?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

על רעילות מלמין בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Melamine#Toxicity
אני הייתי נמנעת, עם חום או בלעדיו.
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית_י* »

תמי, אז במה היית מעדיפה להשתמש? - לילדים כמובן.
בפלסטיק הרגיל, כמו הצלחות בקיבוצים שהיו פעם?
משהו אחר?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

לילדים כמובן.
הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
היחידה שנשברות לה כאן צלחות היא אמא שלהם המסורבלת (-;
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מה שבשמת אמרה. גם הילד שלי אוכל מכלי זכוכית מגיל צעיר מאוד.
קניתי פעם בחנות לכלים משומשים גם צלחת מנירוסטה מחולקת לתאים, ומעולם לא נתתי לו בה אוכל. מקסימום היא משמשת לפיצוחים כשבאים אורחים...
יש גם צלחות זכוכית יחסית עמידות היום.
בפלסטיק "של פעם" יש BPA. עדיף להימנע.
(אם את מעוניינת להיות עוד יותר זהירה, הימנעי גם מכלים מתוצרת סין. אין בסין פיקוח אמיתי על הייצור והיו כבר שערוריות על תכולת עופרת גבוהה בצעצועי פלסטיק לילדים. גם זכוכית יכולה להכיל עופרת).
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
כך גם פה.
אצלנו הרבה כלים הם מנירוסטה, כולל כוס שתיה קטנה שהבת אוהבת במיוחד.
אנחנו בעקרון מעדיפים זכוכית, אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?) אז יש כלי נירוסטה.
הבת אוהבת את הכוסית כי היא קטנה, יפה ומיוחדת. לא כי היה עידוד מצידי להשתמש בה.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

פה ב-Whole Foods Market יש צלחות-פיקניק שעשויות מעלים, יפהפיות לדעתי. ניתנות לשימוש רב פעמי כל עוד מדיחים אותן ביד. אקולוגיות לגמרי. לא שבירות. זה יכול להיות פיתרון.
בינתיים לא מצאתי קישור. אולי ניצן תמצא.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני חושבת שזה משהו דומה לזה
(הסתייגות: לא ניסיתי אותן)
שמש_בחורף*
הודעות: 646
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

יש גם צלוחיות עץ.
אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
אם_אוהבת*
הודעות: 249
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

אני לא מצליחה לזהות עם התבנית אפייה של הטוסטר אובן היא מאלומיניום או נירוסטה. אין שום חותמת למטה, היא לא עבה כמו הסירי נירוסטה וגם לא דקיקה כמו הסיר אלומיניום שהוצאנו מכלל שימוש. איך יודעים?
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?)

לא יודעת מה עם הילדים שלכם

שלי, בן ה-10 חדשים מאד נהנה להעיף את הצלחת שלו מהשולחן ולראות מה קורה...
ואחכ לזחול על הרצפה.
זו תשובה?

דרך אגב, ממה עשוי הסכו"ם?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מישהו הזכיר כאן מלמין? הנה מה שמרקולה אומר עליו, כאן
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
ובצדק, בעיקר אם הן מגיעות מאיזורים שבעולם שאין בהם פיקוח אמיתי, כמו סין.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

איך יודעים?
האם המתכת מבריקה או עמומה? (אם היא עמומה יש יותר סיכוי שזה אלומיניום)
מה המשקל שלה יחסית לנירוסטה? (אם היא קלה יותר זה כנראה אלומיניום)
האם מגנט נצמד אליה? (אלומיניום לא ממגנט. הסתייגות: יש גם כלי נירוסטה שלא ממגנטים, ראי דיון במעלה הדף).

עוד דרך לברר: חפשי בגוגל את היצרן ומספר המודל של הטוסטר אובן ואחד הקישורים ייתן לך את הפירוט (זו בטח הדרך הכי קצרה והכי בטוחה)
אם_אוהבת*
הודעות: 249
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

תודה, מקווה לטוב כי התבנית בשימוש יומיומי.
אמא_ללי*
הודעות: 1668
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אנחנו משתמשים בנייר הזה
(נדמה לי שזה אתר בריטי דווקא, סתם חיפשתי את המוצר עצמו).
לפי מה שכתוב שם, הוא לא עבר הלבנה ואין בו כלור, והוא מצופה בסיליקון. כך שהוא גם בטוח מבחינת זה שהוא לא מפריש חומרים לאוכל, וגם מתכלה.
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית_י* »

והוא מצופה בסיליקון
וסיליקון זה כן בסדר? ותבניות סליקון גם?
אליס_מיאו*
הודעות: 112
הצטרפות: 27 אוקטובר 2007, 00:28
דף אישי: הדף האישי של אליס_מיאו*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אליס_מיאו* »

אז איך אתם משתמשים במיקרוגל? (במידה ואתם משתמשים... אצלי בעבודה יש רק מיקרוגל ובחדר אוכל הכל קמח לבן.)
מ_י*
הודעות: 542
הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
דף אישי: הדף האישי של מ_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מ_י* »

מה דעתכם על green pan?
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:
Thermolon™ Endurance

Superior non-stick performance combined with exceptional coating endurance for professional use on the stove and in the oven. Endurance will satisfy the high demanding chef and even allow searing or 'woking' at temperatures where traditional coatings decompose.

Thermolon™ Intensive

Intensive use is a synonym for this coating. Just like all Thermolon™ coatings, Intensive can resist high temperatures and is a better alternative than all existing PTFE based non-sticks on the market. Due to its performance this is an ideal solution for semi professional use.

Thermolon™ Expert

Extremely durable non-stick performance for daily domestic use is the key element of Expert. The houseman or housewife that cooks for their family will easily recognize the superior characteristics of this coating. Once used, you are hooked for life!

Thermolon™ Resilience

Engineered for stainless steel surfaces, Resilience is perfect to be used on clad materials or stainless steel.

מישהו מכיר?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מה עם סירים בציפוי טיטניום? למישהו יש מידע על החומר? מצאתי ברשת טענות שזהו החומר הבטוח ביותר לשימוש, כולל טענות ש"מחקרים הוכיחו" וש"גורמים רפואיים טוענים ש". אבל לא מצאתי מחקרים או הפניות למחקרים.

ואם מדובר בסיר מיציקת אלומיניום מצופה בטיטניום? ברגע שהציפוי נסדק, האם זה אומר שדברים רעים מהאלומיניום מגיעים למזון המתבשל בו? כי היצרנים טוענים, ששריטות קלות (שנגרמות נניח מניקוי או מערבוב) בחומר לא גורמות לו כל נזק, ולא גורמות לפליטה של חומרים רעילים למזון.
שירין*
הודעות: 97
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שירין* »

נתקלתי לאחרונה בפרסומת של מחבת "קרמי בריאותי" (של חברת Neoflam) -
http://www.kleibait.co.il/[po]search results[/po].asp?manu id=124
מישהי מכירה? ומה זה בדיוק הציפוי הזה?
מיצי - מצאתי את זה כשחיפשתי סירים בציפוי טיטניום של חברת Woll. אני מוכרחה להודות שהמחירים הרתיעו אותי...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מיצי, אני יודעת על זה פחות ממך לדעתי. אני יכולה לתת לך שירשור לקישור בפורום שלי שבו כתב מי שמייבא את הכלים, אבל גם שם אין ממש הוכחות לטענות.
לפי הטענות, הסיכוי שהציפוי ייסדק עד לאלומיניום שמתחתיו הוא נמוך מאוד וטיטניום עצמו זו מתכת עם רעילות נמוכה מאוד. לפי זה, הכלים בטוחים לשימוש.
אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.
עוברת_אורח*
הודעות: 1746
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

מישהו יודע מה דינן של מחבתות של אלגת (אלומיניום מגולוון)?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

שירין ותמי, תודה! תמי, אשמח לקישור.
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ש_חף* »

מישהו עורך כבר את הדף הזה? יש התנגדות שאני אערוך אותו?
אם אין, מתחייבת לעצמי להתחיל ביום שני בערב, ולסיים בשישי. (בלי לו"ז אני לא אזוז :-) )
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ש_חף* »

ועכשיו הבנתי שצריך לכתוב פה דף לעריכה
מבשלת*
הודעות: 4
הצטרפות: 23 מרץ 2009, 19:11

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מבשלת* »

שלום,
אני רוצה לקנות טוסטר אובן, ומשיטוט ראשוני בחנויות ראיתי שיש תנורים עם דפנות טפלון, נירוסטה או אלומיניום
מה הכי כדאי? אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
רק אם את אוכלת מהם :-) . אלומיניום לא מתנדף.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

תמי שלום
לא הבנתי, אם אלומניום רעיל, אז הגיוני שאם יוצאים ממנו חומרים רעילים, הם אמורים להיות באדי הבישול/אפיה גם אם האוכל לא בא במגע ישיר . הלא כך?
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ריש_גלית* »

יש לי מחבת ישנה וחבוטה ממתכת קלה (ז"א לא ברזל ולא נירוסטה) בצבע בהיר שדומה למה שקראו פעם פח, אאל"ט. ייתכן שזה אלומיניום? זה נראה כמו החומר שסיר פלא עשוי ממנו. הרבה זמן החרמתי אותה כי חשבתי שזה מתכת רעילה כלשהי, אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה.
החביתות שאני עושה עליה אף פעם לא נדבקות... לכן קשה לי לוותר עליה.
יש למישהו רעיון?
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

נשמע לי כמו אלומיניום...(חמותי משתמשת רק באלומיניום...ביפן משום מה זה מאד מקובלP-:
עוברת_אורח*
הודעות: 1746
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

חוזרת ושואלת:
מישהו יודע מה דינן של מחבתות של אלגת (אלומיניום מגולוון)?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

נקודות, לא. חלקיקי אלומיניום נכנסים לאוכל ממגע ישיר במתכת, אבל חום של תנור לא מספיק בשביל להפוך אלומיניום לגז. עכשיו מובן?
למעשה, כפי שכבר כתבתי כאן באחד הדפים, כחומר בנייה אלומיניום הוא אחד החומרים שאנשים רגישים לכימיקלים מעדיפים בזכות יכולת הבידוד שלו והעובדה שהוא אינו פולט גזים רעילים (וגם חוסם אותם ביעילות).
אם זה עדיין מפריע לך, לכי על נירוסטה.
גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
עוברת, מגלוון פירושו שזה עבר תהליך שבו ציפו את זה באבץ כדי להגן על המתכת. מחיפוש זריז - זה אמור להיות די בלתי חדיר, אבל באמת שאין לי שום ידע בנושא.
מבשלת*
הודעות: 4
הצטרפות: 23 מרץ 2009, 19:11

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מבשלת* »

תמי תודה, נחמד לדעת :)
אותו כנ"ל לגבי דפנות טפלון של התנור?? אין עם זה בעיה??
(נדלקתי דווקא על תנור טפלון...)
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ריש_גלית* »

גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
ואם זה אלומיניום את מציעה לוותר עליה? אתמול טיגנתי בה שניצלים בשמן די עמוק, אבל זה משהו שאני כמעט לא עושה בכל מקרה. גם החביתות לא מיטגנות אצלנו תדיר (אחת לשבועיים-שלושה אולי). בעצם, חביתת ירק אני מכינה לעתים די קרובות, ונורא מעצבן לגרד אותה מהנירוסטה.
סיגל_ב*
הודעות: 3017
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ראיתי שמליצו כבר למעלה, אבל רציתי להוסיף המלצה משלי, גם אני משתמשת בנייר האפייה של IF YOU CARE ומאוד מרוצה.
ניתן לקרוא על המוצרים שלהם כאן
ואפשר אם אני לא טועה להזמין גם דרך אמזון.

מישהו מהמשפחה אצלנו נתקל בזה בחנות טבע בלונדון, וככה זה הגיע אלינו.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

כן, אם זה אלומיניום אני מציעה לוותר עליה.
במה את מטגנת חביתות? אני מטגנת בחמאה וזה לא נדבק לנירוסטה.
אמא_ל_2*
הודעות: 144
הצטרפות: 23 דצמבר 2003, 20:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_ל_2* »

אורלי, ראיתי את הנייר שהמלצת עליו, שכתוב שהוא מכוסה בסיליקון ולא בחומר הרעיל שיש בנייר הרגיל.
לא עדיף כבר משטח סיליקון רב פעמי?

...ובכלל, מה סגרנו על הסיליקון, הולכים על זה או לא?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

גם אני מטגנת חביתות על חמאה ולא נדבק , אבל גם משתמשת לדברים אחרים בשמן רגיל או זית ולא נדבק. צריך לדאוג שהמחבת יהיה חם מאוד (עם חמאה זה בעיה כי היא נשרפת מהר ולכן צריך לתת למחבת להתחמם טוב לפני תחילת העבודה ובכל מקרה לי החביתה השניה יוצאת כמעט תמיד יותר טובה ).
ואיזה כיף זה לשטוף את המחבת (נירוסטה) כמו שצריך בלי לפחד לשרוט וההרגשה היא נקיה באמת. עם הטפלון זה תמיד הרגיש לי שנשאר מלוכלך.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מבשלת, לא. טפלון כן פולט גזים רעילים כשהוא מתחמם. לדברי היצרנים רק בחום גבוה מאוד, אבל הם כבר נתפסו בשקרים בעבר (ראי במעלה הדף), אז אני הייתי נמנעת לחלוטין.

נקודות, נסי לטגן בגי (חמאה מסוננת) - מה שנשרף בחמאה רגילה זה החלבון, ובגי מסירים אותו.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ירח_לבן* »

...ובכלל, מה סגרנו על הסיליקון, הולכים על זה או לא?
רחל_ברמן*
הודעות: 1270
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

סגרנו שהסיליקון עצמו בסדר (ולכן ציפוי סיליקון על נייר אפייה זה טוב), אבל שבתבניות מסיליקון יש עוד חומרים שלא ברור מה הם, אז זה סיכון לא ידוע. אולי תקום איזו חברה ירוקה שתייצר לנו כלי סיליקון בטוחים לשימוש? זה יהיה נחמד.
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית_י* »

ונייר אפיה שכולו סיליקון זה בטובים או ברעים?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

קונים בחנויות טבע, מן הסתם. בלועזית כותבים את זה GHEE. בערבית קוראים לזה סאמנה.
רחל צודקת לגבי הסיליקון.
שלולית, נייר אפייה שכולו סיליקון? אז זה לא נייר אלא משטח סיליקון, ומה שרחל אמרה חל גם לגביו. שמים בהם גם PLASTICIZERS וחומרי צבע שאת לא יודעת מה הם.
אמא_ל_2*
הודעות: 144
הצטרפות: 23 דצמבר 2003, 20:57

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא_ל_2* »

תודה, זה גם מה שאני ידעתי. בינתיים אני אופה בתבנית זכוכית, אבל לפעמים משתמשת בנייר אפיה, קשה לעמוד בפיתוי.
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי ש_חף* »

מתחילה לערוך מכאן, אצלי בוורד וכל פעם לדף אלומיניום וצרות דף עריכה זמני
אשמח להערות, הארות, טיפים ועזרה.
סיגל_ב*
הודעות: 3017
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

קונים בחנויות טבע, מן הסתם. בלועזית כותבים את זה GHEE. בערבית קוראים לזה סאמנה.

אפשר לעשות גי לבד בבית, ע"י זיקוק החמאה, כלומר המסה שלה באש נמוכה, ואז סינון כל "הלבן" שצף למעלה (החלבון), ומה שנותר זה השומן.
למיטב ידיעתי, ראיתי חברה עושה כך.
סיגל_ב*
הודעות: 3017
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אני מטגנת חביתות עם שמן חמניות. טעמו עדין ביותר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום חברים אני מקווה שאני בפורום הנכון
תראו מה מצאתי במקרה באינטרנט
http://www.snunit.k12.il/[po]heb journals[/po]/mada/286294.html
כתבה שטוענת שדישון אדמה חקלאית עלול להביא אלינו ירקות ופירות עם ניקל.
מישהו יודע אם התקנים האורגניים בודקים גם את חומרי הדישון של האדמה??
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני מטגנת חביתות עם שמן חמניות. טעמו עדין ביותר.
אבל למיטב זיכרוני, הוא לא טוב לטיגון כי נקודת החימצון שלו היא בטמפרטורה יחסית נמוכה.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... d=77054943
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... d=72931514
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_ע* »

הבנתי שרב הנסתר על הגלוי בדברים האלה ובכ"ז מעניין אותי מה אתם בוחרים בין הברירות הלא-אידיאליות לתבנית קאפקייקס: תבנית שקעים טפלון משובח / כנ"ל עם מנג'טים בפנים / תבנית סיליקון / מי בכלל מכין קאפקייס אני רק מלחך עשב. אנא שתפו...
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לי יש תבנית מנירוסטה, ולאחרונה אני שמה בה גביעים מנייר לא מולבן ומצופה בחומר אקולוגי. (אני חיה בארה"ב).
אפשרות אחרת היא לקנות קעריות זכוכית חסינת חום (כמו פאיירקס) ולהשתמש בהן עם או בלי הגביעים.
לפני שאני אשתמש בטפלון אני אפסיק להכין פנקייקס. טפלון זו לא אופצייה מבחינתי.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה תמי. באסה שבארץ לא מצאתי תבנית שקעים נירוסטה.
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי שלולית_י* »

באסה שבארץ לא מצאתי תבנית שקעים נירוסטה
אכן בעיה קשה.
אני מחפשת כבר כמה שנים תבניות איגליש קייק מנירוסטה, בלי טפלון . ואין. בשום מקום. רק בבוידעם של חמותי מצאתי פעם..
ולכן יש לי רעיון:
כל אחת שיודעת על חנות עם תבניות "של פעם", שתכתוב שם ואזור, וכולנו נוכל לנהנות :-)
אמא*
הודעות: 1115
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי אמא* »

אבל יש תבניות אינגליש קייק מזכוכית (פיירקס וכאלה), ותבניות לעוגות אישיות מחרסינה (מתאים לקפקייקס, מוס אישי וכו')
זה מה שאני משתמשת.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_ע* »

גם אני משתמשת באינגליש פיירקס. ולגבי תבניות קאפקייקס - גם חרס עלול להיות בעייתי בגלל עופרת וצרות אחרות (ראי הודעות לעיל). נראה לי שאלך על פיירקס גם לקאפקייקס כעצתה של תמי .
סיגל_ב*
הודעות: 3017
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

לעניין בקבוקי מים מפלסטיק, רציתי להמליץ על אתר שמוכר בקבוקי נירסוטה!
ניתן לרכוש בגדלים שונים, 350 מ"ל, 600, 800 וכו'.
יש עם פקק ספורט, פקק הברגה שכולו נירוסטה ועוד.

ראיתי אחד כזה אצל קרובי משפחה שהגיעו מאמריקה, ומיד רציתי לקנות. מצאתי אתר (זה לא היה פשוט) שמוכר את הבקבוקים ועושה גם משלוח לישראל, במחירי משלוח סבירים.
באתר יש גם קופסאות אוכל מנירוסטה (לא גדולות, מעין לאנץ' בוקס אישי).

אז זה האתר
וכאן יש בקבוקי נירוסטה בגדלים שונים, של חברת klean-kantean מהם התרשמתי לטובה.
יש באתר עוד בקבוקים אחרים, מאלומיניום ועוד, אני מעדיפה את הנירוסטה.
יש גם בקבוק עם פיה לפעוטות כמו בכוס מעבר, ואפילו יש להם אפשרות להפוך את הבקבוק לכזה עבור תינוקות, עם פטמת סיליקון מותאמת (חפשו בדף שמספר על הבקבוק עם פיית כוס מעבר sippy cup).

זהו. לא יכולה להעיד עדיין על נוחות השימוש, כיוון שטרם קיבלתי את הבקבוקים.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי מיכל_ע* »

אורלי, אני כבר הרבה זמן מתכננת לקנות כזה. מחכה לשמוע אם את מבסוטית.
סיגל_ב*
הודעות: 3017
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אדווח.
ותמי, תודה על הקישור בנושא שמן החמניות. שמעתי עד היום כל כך הרבה דעות סותרות שכבר לא מצאתי את ידיי ואת רגליי.
אבל מה שכותב גיא אמין עלי, אז מעתה, חביתות בשמן זית. (לי זה גם טעים ככה...).
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”