(בנוסף, דף מומלץ מציג רשימה של דפים שתויגו כמומלצים.)
גם אתם מוזמנים להמליץ על דפים טובים לדעתכם:
לכתוב את שם הדף (אנא, באותיות מודגשות), כמה מילים על התוכן ו/או הדינמיקה שהתפתחה בו, ואולי ציטוט או שניים מתוכו.
דיון על הפיכת הדף לדף תיוג
הצעה:
להפוך את הדף הזה ל{{}}_דף תיוג תחת הכותרת דף מומלץ או דף משובח (אגב, 3 דפים שבמקרה או לא במקרה מומלצים כאן בדף כבר תויגו כ דף משובח)
עורכת עם ערכים (2007-11-27T21:38:14):
וואללה דף אחד גם מסומן כ-דף מומלץ
אגב, ה מערוך, זה יחסוך לך לתחזק ת'רשימה... (רק צריך ללכת לתייג את כולם פעם אחת, ואח"כ כל פעם שממליצים (כמובן, כדאי לא רק לתייג אלא גם לתת כאן תיאור שהוא ההמלצה עצמה, כמו שהיה עד עכשיו)
מה דעתך/ן?
ה מערוך (2007-11-28T00:50:34):
וואו, רעיון מעולה !
אני בעד.
(עדיף דף מומלץ בעיניי, כי זה יותר מתאר את זה שאנשים המליצו עליו. כי, איכשהו, עבורי זה לא ברור שאם המליצו עליו אז הוא בהכרח דף משובח. מספיק לי לדעת שהוא מומלץ, ואני כקוראת אחליט אם הוא גם משובח... ).
עורכת עם ערכים (2007-11-28T08:27:46):
אז דף מומלץ it is.
ניסוח גולמי מהמותן להודעת פתיחה לדף (מבוסס על שלך):
_זהו דף תיוג של הדפים המומלצים באתר.
גם אתם מוזמנים להמליץ על דפים טובים לדעתכם: היכנסו לדף שאתם רוצים להמליץ עליו, תייגו אותו כ{{}}דף מומלץ על-ידי הוספת קישור לכאן, ואז חזרו הנה וכתבו את ההמלצה עצמה (כדי שנדע למה הוא מומלץ לדעתכם): כתבו את שם הדף (אנא, באותיות מודגשות), כמה מלים על התוכן ו/או הדינמיקה שהתפתחה בו, ואולי ציטוט או שניים מתוכו.
באתר יש X דפים מסוג דף מומלץ:_
עורכת עם ערכים (2007-11-28T08:31:08):
לדעתי כדאי לתת עוד קצת זמן לעורכות להביע את דעתן לפני שאנחנו נוקטות את הצעד הזה (אולי יש לזה חיסרון שלא עלה בדעתנו?)
אז אני מחכה ועוד לא משנה שם / מבצעת תיוג המוני / הופכת לדף תיוג עם הנוסחה וכו'
ה מערוך (2007-11-28T16:17:48):
אוקי, נחכה קצת.
אולי תשאלי את זה באיזה דף על עריכה? כי לא בטוח שנכנסים לפה.
אבל מה, אז במקום המלצות דפים יקראו לדף דף מומלץ?
אז כשאנשים יראו במה חדש את הדף דף מומלץ, נראה לי שזה פחות מושך לבדוק מה יש שם מ-המלצות דפים. המלצות דפים זה ברור - שפה יש המלצות על דפים. ואני אוהבת ששם הדף משקף את תוכנו.
במיוחד שבדף הזה, בשונה מ-_דף תיוג אחר, יש הרבה תוכן שחשוב לקרוא (ההמלצות המפורטות), וזה לא רק דף תיוג.
לכן, אני הייתי רוצה שיהיה דף שנקרא דף מומלץ ובו הפתיח שכתבת עם הקישור לכל הדפים מהסוג.
ודף נפרד שנקרא המלצות דפים, ובו כל ההמלצות המפורטות.
ויהיה קישור בין שני הדפים.
מה דעתך?
<נ.ב. מעריכה את מה שאת עושה באתר. >
עורכת עם ערכים (2007-11-28T16:24:19):
כן, גם אני חשבתי על זה. אבל אני לא בטוחה שזאת הדרך האידיאלית לעשות את זה.
נדמה לי שיש אפשרות לעשות דף תיוג שלא נקרא כמו התיוג - כמו שכל הדפים שמתויגים כ _דף סיפור לידה מופיעים אוטומטית ב מדור סיפורי לידה (או שמא אני טועה?) או שאולי זה באמת מחייב 2 דפים...
בקיצור באמת אשמח לעוד דעות של עורכות מנוסות... הולכת לנסות לאותת להן.
ה מערוך (2007-11-28T19:04:41):
הדוגמא שהבאת היא דוגמא מצוינת דווקא למה שאני הצעתי.
הדפים שמתויגים כ-דף סיפור לידה אינם מופיעים אוטומטית ב-מדור סיפורי לידה. פשוט הכניסו לשם את אותו קישור שמופיע ב-דף סיפור לידה שמפרט את הדפים.
(בכל מקרה, בשום דף תיוג הדפים לא מופיעים 'אוטומטית'. מכניסים לשם קישור לדפים, וזה מה שגורם להם להופיע).
אני מציעה שבדף המלצות דפים יהיה בראש הדף הסבר + הפניה ל-דף מומלץ. ומתחת לזה, כל ההמלצות המפורטות שמופיעות בהודעות, כפי שבדף זה.
וב-דף מומלץ, יהיה הסבר + קישור ל-המלצות דפים, ומתחת לזה הרשימה של הדפים המומלצים, כפי שיש בכל דף תיוג.
זאת, כפי שאמרתי על מנת לשמור גם את השם המלצות דפים, שמשקף את תוכנו. וגם כיוון שזה כבר שם מוכר לאנשים.
יונת שרון (2007-11-29T00:01:31):
יש שתי בעיות בשימוש בתיוג:
- זה נורא איטי. (פעם, כשיהיה לי זמן וגו', אטפל בזה)
- זה נותן רשימה ארוכה של כותרות דפים, וקשה להחליט למה להכנס (או למה להכנס עכשיו).
עורכת עם ערכים (2007-11-29T00:40:54):
יונת,
_יש שתי בעיות בשימוש בתיוג:
- זה נורא איטי. (פעם, כשיהיה לי זמן וגו', אטפל בזה)_
2. זה נותן רשימה ארוכה של כותרות דפים, וקשה להחליט למה להכנס (או למה להכנס עכשיו). אבל גם עכשיו יש כזאת, רק שהיא דורשת תחזוק חוץ מזה הבעיה נפתרת אם גם מפרטים את ההמלצות עצמן.
ה מערוך,
(בכל מקרה, בשום דף תיוג הדפים לא מופיעים 'אוטומטית'. מכניסים לשם קישור לדפים, וזה מה שגורם להם להופיע). אוי נו ברור, לזה התכוונתי. סתם התעצלתי לבדוק במצב עריכה איך זה קרה
אני לא בטוחה אם הבנתי מה את מציעה - שב המלצות דפים לא תופיע השורה הגורמת לרשימת הדפים המתויגים להופיע, אלא רק קישור לדף התיוג? אם כן, נראה לי חבל (נראה לי יותר מצב כמו ב מדור סיפורי לידה, רשימה ואחריה דיון, רק שהדיון יהיה פשוט ההמלצות עצמן). כי אני צופה מצב שבו דפים יתויגו ולא יפורטו ולהפך, ונראה לי שזה יקרה פחות אם הם הרשימה וההמלצות יופיעו באותו דף בוזמנית. (במלים אחרות אני מציעה שהדף דף מומלץ ישמש כעזר טכני בלבד, שלא תהיה ממש סיבה להיכנס אליו. אולי אפילו לעשות ממנו העברה אוטומטית אם טכנית זה לא מפריע לו לתייג)
ה מערוך (2007-11-29T01:46:18):
כן, גם אני חשבתי על כך שאולי עדיף שבשני הדפים יהיה קישור שמציג את רשימת הדפים. אז את צודקת.
ואז, רק בדף המלצות דפים יופיעו גם ההמלצות המפורטות, ואנשים יוכלו להמשיך לכתוב בו.
לא נראה לי שזה אפשרי לעשות העברה אוטומטית.
כי, לפי מה שבדקתי, השורה שגורמת לרשימת הדפים להופיע, המשמעות שלה בעצם היא: הצג כאן את כל הדפים באתר שמופיעה בהם הכותרת של דף זה.
(למשל, העתקתי את אותה שורה לדף שלי סוסת פרא, והוא נתן לי את כל הדפים שמופיע בהם הצירוף סוסת פרא).
אז אני משערת שאם נעשה העברה אוטומטית מ-דף מומלץ ל-המלצות דפים, מה שהוא יתן זה: 'באתר יש כך וכך דפים מסוג המלצות דפים' ולא מסוג 'דף מומלץ'.
אבל יונת בטח יודעת לענות על זה בוודאות.
בכל אופן, יש צורך שיהיה הסבר ברור בראש הדף שכל מי שכותב כאן המלצה לדף מסוים, שייכנס גם לאותו דף שממליץ עליו ויתייג אותו כ-דף מומלץ.
יונת שרון (2007-11-30T03:02:15):
אפשר לעשות שתוצג כאן רשימה של דפים המתוייגים כדף מומלץ, פשוט צריך לשנות קצת את מילות הקסם -- ככה עשו בדף מדור סיפורי לידה.
אצלי דפי תיוג עדיין עובדים לאט, זו הפתעה משמחת לשמוע שאצלך זה מהר!
לגבי זה שגם עכשיו יש רשימה ארוכה, נשאלת השאלה: מישהו משתמש בה? כשאני רואה רשימה כזאת אני ישר מדלגת עליה או סוגרת את החלון. אני תוהה אם יש אנשים שממש מסתכלים על כזאת רשימה ארוכה שאין בה "מרווחים לנשימה".
יעלי לה (2007-11-30T09:08:35):
נשאלת השאלה: מישהו משתמש בה?
אני משתמשת בה. שמחתי לגלות שהמערוך יצרה אותה, ואני משתמשת בה במקום דפים אקראיים כשבא לי לקרוא משהו טוב. דווקא ההמלצות הארוכות היו מייגעות מדי בשבילי, אני מחליטה אם להיכנס לדף או לא אינסטינקטיווית לפי השם שלו.
נדמה לי גם שראוי שתהיה רשימה כזאת למטרות עריכה. הרי דפים שנחשבים למומלצים - לפחות חלק מהם, לא בלוגים - הם מועמדים טובים לעריכה, לא? נראה לי שרק חלק קטן מהם נמצאים כרגע ב מצב סיכום.
ה מערוך (2007-12-02T04:20:19):
אפשר לעשות שתוצג כאן רשימה של דפים המתוייגים כדף מומלץ, פשוט צריך לשנות קצת את מילות הקסם.
אם כך, אז אפשר להתחיל לגלגל את זה.
צריך להיכנס לכל הדפים מהרשימה ולתייג כ-דף מומלץ, ולהוסיף את הקישור לרשימה פה בתחילת הדף.
אבל כדאי לזכור להיכנס גם לדפים שאני הוספתי ברשימה שהפכו לארכיון (למשל ארכיון חוכמות של ילדים), על אף שבהמלצות פה כתוב רק חוכמות של ילדים.
ולתייג גם את הדפים שהומלצו לאחר שכתבתי את הרשימה (תאריך הכנת הרשימה כתוב מתחתיה).
ה מערוך (2007-12-02T04:49:31):
טוב, לא יכולתי להתאפק ובדקתי ב-מדור סיפורי לידה, ויצרתי כאן קישור לרשימה. + העברה אוטומטית מ-דף מומלץ לדף זה.
(שששש... אל תגלו. סוסת פרא אמרה שהיא כבר הלכה לישון ).
מה שגיליתי זה שיש עוד דף שכבר הספיקו לכתוב בו דף מומלץ:
לקטים מטיילים.
אבל הוא לא הומלץ כאן.
האם זה אומר שייווצר מצב שאנשים סתם יתייגו דף מומלץ מבלי לספר עליו כאן?
האם זה רצוי?
ה מערוך (2007-12-02T05:00:29):
וגם, לאור העובדה ששם הדף הזה שונה מהשם של התיוג, האם עדיין דף זה אמור להיות מתויג כ-_דף תיוג?
עורכת עם ערכים (2007-12-02T09:02:50):
האם זה אומר שייווצר מצב שאנשים סתם יתייגו דף מומלץ מבלי לספר עליו כאן?
לדעתי האישית: די בטוח.
האם זה רצוי?
לדעתי האישית: לא וכן.
רצוי יותר שתהיה המלצה מפורטת. כשזה לא קורה, והממליץ לא "חתום" על ההמלצה שלו (כי רק תייג ולא פירט), זה נותן לגיטימציה למחוק מהרשימה, וזה לדעתי ייצור איזון. מצד שני, אני חושבת שהתיוג הזה הוא חשוב כי זה מאפיין מאוד מהותי למיין דפים על פיו (במיוחד במציאות של מעל 8000 דפים באתר), זה תורם לאתר, כך שלא נורא אם אפילו הרבה מההמלצות לא יהיו מוסברות.
וגם, לאור העובדה ששם הדף הזה שונה מהשם של התיוג, האם עדיין דף זה אמור להיות מתויג כ-דף תיוג?
מכיוון שיש העברה אוטומטית, אני חושבת שכן.
כבר תייגת את כולם?! אם לא, איפה הפסקת? (שאוכל להמשיך)
ה מערוך (2007-12-02T12:55:44):
לא תייגתי עדיין אף אחד. ראי בראש הדף, רק שני דפים מופיעים ברשימה האוטומטית: הדף הזה, ועוד אחד. מלבד זה, שאר הרשימה היא ידנית. אם תעברי עליה לפי הסדר, אוכל להמשיך אותך כשיהיה לי זמן.
אז _דף תיוג.
עורכת עם ערכים (2007-12-02T14:09:44):
תייגתי כמה דפים מתחילת הרשימה וכן את 2 אלה ש מי מה הוסיפה אחרי שליקטת, וגם מחקתי מהרשימה הידנית את מה שתייגתי. כך שמה שנותר לתייג הוא מה שברשימה הידנית.
עורכת עם ערכים (2007-12-02T14:12:04):
הצעה -
סה"כ אין המון דפים ברשימה. אם אנחנו מחלקות אותה בינינו וכל אחת תמחק מהידנית את אלה שנוספו לאוטומטית, הרי כבר אפשר למחוק מכאן את הדיון הזה או לפחות את רובו, ולתת להמלצות להימשך ללא הפרעה.
ה מערוך (2007-12-02T15:57:12):
אולי אני סנטימנטלית, אבל אני לא רוצה שתמחקי את הדיון. (אני אוהבת לראות התהוות של דברים).
אולי להכניס אותו ל-טקסט נפרש.
כרגע אני לא יודעת מתי יהיה לי זמן לעבור על הרשימה. אז תעשי בינתיים מה שאת יכולה ואני אצטרף.
ה מערוך (2007-12-04T09:11:39):
לרגל השינויים בדף, עשיתי שינויים בפתיח.
(תודה ל-עורכת עם ערכים).
עורכת עם ערכים (2007-12-06T10:46:00):
מרגיש לי לא נכון כ"כ לתייג דפי בית (הדס מצוי, שהוא גם בלוג, ו אורנה שפרון). כלומר כן שיומלצו כאן בדף, אבל שלא יופיעו ברשימה האוטומטית. למה? אין לי הסבר טוב בשלוף. מה את אומרת?
ה מערוך (2007-12-09T02:17:35):
מרגיש לי לא נכון כ"כ לתייג דפי בית
אבל אם זה גם בלוג, אז למה לא בעצם?
והדף של אורנה שפרון למשל, נראה לי תמיד מומלץ, גם לו נניח שהתוכן שבו לפעמים נמחק ומתחלף.
אם יש בדף תוכן שהוא מעבר להתכתבויות אישיות, אז אולי כן. למה לא?
אני רואה שכבר זה התחיל, אשר יגורתי... : מתייגים דף מומלץ בלי לתת כאן המלצה. (למשל להסתכל בעיניים).
- נראה לך שזה בעייתי?
- נראה לך שיש מה לעשות בעניין?
- נראה לך שכדאי בכל זאת לשמור את רשימת ההמלצות שאני עשיתי, ומדי פעם להשוות ולבדוק על מה מהרשימה נתנו המלצות ספציפיות ועל מה לא? (ומה זה יעזור בעצם? מה, אני אלך לרדוף אחרי מי שתייגו דף מומלץ, ואסחוב אותם לפה כדי לפרט? )
עורכת עם ערכים (2007-12-09T08:21:27):
אם יש בדף תוכן שהוא מעבר להתכתבויות אישיות, אז אולי כן. למה לא?
אני חושבת שאילו מישהו חשב שדף הבית האישי שלי הוא מומלץ, לא היתה לי בעיה שהוא יומלץ בהמלצה, אבל כן היתה לי בעיה עם תיוג, כי הוא, לפחות בתחושה גם אם טכנית זה לא ממש נכון (ואת זה יונת יכולה לאשר או להפריך), מגביר את החשיפה. אני לא הייתי רוצה שהדף שלי יופיע ברשימה אוטומטית כזאת. אני בטוחה שאת יכולה להבין את זה למרות האקסהיביציוניזם הבלתי מרוסן שלך
חשבתי על זה יותר כעקרון כללי מאשר ספציפית לגבי הדפים של אורנה והדס. וגם - תמיד אפשר לתייג ולתת לבעל הדף את האופציה למחוק את התיוג.
נראה לך שזה בעייתי?
אני חוזרת על הדעה שכתבתי קודם:
רצוי יותר שתהיה המלצה מפורטת. כשזה לא קורה, והממליץ לא "חתום" על ההמלצה שלו (כי רק תייג ולא פירט), זה נותן לגיטימציה למחוק מהרשימה, וזה לדעתי ייצור איזון._ (את זה אולי כדאי לרשום עם ההסבר בראש הדף) _מצד שני, אני חושבת שהתיוג הזה הוא חשוב כי זה מאפיין מאוד מהותי למיין דפים על פיו (במיוחד במציאות של מעל 8000 דפים באתר), זה תורם לאתר, כך שלא נורא אם אפילו הרבה מההמלצות לא יהיו מוסברות.
ה מערוך (2007-12-09T11:57:46):
זה נותן לגיטימציה למחוק מהרשימה
אוקי, אבל איך תדעי איזה המלצות מהרשימה מפורטות ואיזה לא?
זו חתיכת עבודה לבדוק דף דף. לא?
עורכת עם ערכים (2007-12-09T12:51:11):
זו חתיכת עבודה לבדוק דף דף
כל עריכה באתר יכולה להיות חתיכת עבודה.
אבל אני מניחה שעצם מתן הלגיטימציה למחיקת התיוג יאזן את זה.
וכמו שאמרתי, בעיניי ממש לא נורא אם יהיו יותר תיוגים מהמלצות.
זו דעתי.
סוסת פרא (2007-12-19T16:38:22):
תודה לך עורכת שהוספת את ההמלצה האחרונה (סיעור מוחות משרד ידידותי לסביבה).
בעצם, רציתי בעצמי להוסיף ת'תיוג דף מומלץ, אבל התעצלתי להיכנס לכאן לתת המלצה.
ופרפקציוניסטיותי לא הניחה לי לתת תיוג בלי לכתוב כאן.
עורכת עם ערכים (2007-12-19T17:03:33):
בבקשה...
בעצם, רציתי בעצמי להוסיף ת'תיוג דף מומלץ
איכשהו היתה לי הרגשה כזאת